Ontdek de pracht van Kykkos Monastery in Cyprus

Ontdek de pracht van Kykkos Monastery in Cyprus

Het Kykkos-klooster, gelegen in de weelderige bossen van Troodos op het eiland Cyprus, is een van de meest iconische en belangrijke kloosters van het land. Het werd gesticht in de 11e eeuw en is gewijd aan de Maagd Maria. Door de eeuwen heen heeft het klooster verschillende renovaties ondergaan en is het uitgegroeid tot een spiritueel centrum en een toeristische attractie van groot belang.

Bezienswaardigheden

Het Kykkos Monastery zelf is een prachtig gebouw met Byzantijnse architectonische invloeden, met muurschilderingen en iconen die de rijke religieuze geschiedenis van Cyprus weerspiegelen. Het klooster herbergt ook een indrukwekkende verzameling religieuze schatten, waaronder iconen, manuscripten en liturgische voorwerpen. Rondom het klooster strekken zich weelderige bossen uit, ideaal voor wandelingen en natuurliefhebbers.

 1. Byzantijns museum met religieuze schatten
 2. Prachtige muurschilderingen en iconen
 3. Omringende bossen voor wandelingen
 4. Indrukwekkende architectuur van het klooster
 5. Iconostase met historische waarde

Cultuur en Tradities

De lokale keuken rondom Kykkos Monastery weerspiegelt de rijke gastronomische tradities van Cyprus. Probeer zeker meze, een selectie van kleine gerechten zoals hummus, tzatziki en gegrild vlees. Het eiland is ook bekend om zijn zoetigheden, zoals loukoumades (honingknoedels) en baklava. Traditionele festivals zoals de grape harvest festival en de lentebloemenfestivals geven een blik in de traditionele cultuur van Cyprus.

 1. Meze – een selectie van kleine gerechten
 2. Loukoumades – zoete honingknoedels
 3. Baklava – een lokaal dessert
 4. Grape harvest festival
 5. Lentebloemenfestivals

Activiteiten en Recreatie

Naast het verkennen van het klooster en de omliggende bossen, zijn er tal van activiteiten en recreatiemogelijkheden in de omgeving. Bezoek de nabijgelegen wijngaarden voor wijnproeverijen, maak een wandeling door de schilderachtige dorpjes in de Troodos-bergketen, of geniet van een ontspannende picknick in de natuur.

 1. Wijnproeverijen in nabijgelegen wijngaarden
 2. Wandelingen door schilderachtige dorpjes in Troodos
 3. Picknicken in de natuur
 4. Paardrijden in de omgeving
 5. Bezoek aan lokale ambachtswinkels

Het Kykkos Monastery heeft een aantal accommodatiemogelijkheden in de buurt, variërend van gezellige bed & breakfasts tot luxe hotels. Populaire gebieden om te verblijven zijn onder andere het nabijgelegen dorp Pedoulas, waar u kunt genieten van traditionele gastvrijheid, of het rustige dorpje Mylikouri voor een meer afgelegen verblijf.

 1. Traditionele bed & breakfast in Pedoulas
 2. Luxe hotelaccommodaties in de buurt
 3. Gezellig vakantiehuis in Mylikouri
 4. Sfeervolle accommodatie in het nabijgelegen Kakopetria
 5. Budgetvriendelijke opties in omringende dorpen

Vervoer en Bereikbaarheid

Het Kykkos Monastery is het best bereikbaar met de auto, aangezien het in een afgelegen bergachtig gebied ligt. Vanuit steden als Nicosia en Limassol is het ongeveer een uur tot anderhalf uur rijden naar het klooster. Het is ook mogelijk om een georganiseerde excursie te boeken vanuit verschillende steden op het eiland.

Om het meeste uit uw verblijf in Kykkos Monastery te halen, is het aan te raden om in het voor- of najaar te gaan wanneer het weer aangenaam is en de natuur op zijn mooist. Vergeet niet om comfortabele wandelschoenen mee te nemen voor het verkennen van de omgeving en respecteer de religieuze tradities wanneer u het klooster bezoekt.