traveltv Zuid-Afrika

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

ZUID-AFRIKA   1     3   4   5

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

                                                                                    

AFRIKA

 

Algerije

Botswana

Congo

Ethiopië

Ghana

Kenia

Malawi

Marokko

Mauritius

Mayotte

Mozambique

Namibië

Seychellen

Tanzania

Tunesië

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

 

 andere continenten

 

robbeneiland

Impressie van de provincies West Cape, Northern Cape en North West. Met de highlights: Kaapstad, Kimberley en Sun City.

safari zuid-afrika

Sfeerimpressie van de Zuid-Afrikaanse provincies Gauteng, Limpopo en Mpumalanga. Met de highlights: Johannesburg,  het Waterberg plateau en Krugerpark..

durban Impressie van de provincies Kwazulu Natal, Free State en East Cape. Met de belangrijkste toeristische highlights: Durban, Bloemfontein en de Shunshine Coast.
kruger nationaal park Het Kruger National Park is het bekend-ste wildpark. De eerste afspraken omtrent het behoud dateren al van 1898. Alleen in één van de 25 kampen of op de aangegeven picknickplaatsen mag je uit de auto.

 Reisliteratuur  over deze bestemming

Dark Star Safari

Paul Theroux

 

Theroux reist per trein van Cairo naar Kaapstad waar hij veertig jaar met veel plezier woonde. Maar dit maal loopt het anders. Hij wordt beroofd, beschoten en beschimpt en infrastructuur is er nauwelijks nog. Een clash met zijn vorige ervaringen: mensen zijn pessimistischer, corrupter, armer en hongeriger.

 

Olympus – 525 blz - paperback

Afrika oog in oog met het onbekende - Michael Bright

 

Afrika. Oog in oog met het onbekende

Michael Bright

Gebaseerd op de BBC natuurserie, gefilmd in vijf bijzondere Afrikaanse gebieden:de Kalahariwoestijn, de savanne, Congo, Kaap De Goede Hoop en de Sahara. Met verrassend verhalen: Afrikaanse apen die overleven in het besneeuwde Atlasgebergte, nachtelijke bijeenkomsten van overdag solitair levende neushoorns, de ontdekking van een nieuwe  meervalsoort in de meren onder de Kalahariwoestijn. Ook werd een hoofdstuk gewijd aan hoe de reeks tot stand kwam, productioneel én filmisch.

Trion Natuur – 335 blz – luxe uitgave

bij de blanken is het beter

Bij de blanken is het beter

Evelien Groenink

 

Het verhaal van Prudence Mbewu, een kleuterjuf en columniste voor het Zuid-Afrikaanse Zam magazine. Ze verhaalt hoe ze er naar streefde om de “blanke wereld” binnen te geraken.

 

Atlas Uitgeverij – 191 blz - paperback

Te gast in Zuid-Afrika

diverse auteurs

 

De verzameling korte reisimpressie, geschreven door meerder auteurs, geven een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners. Aangevuld met nuttige reistips.

 

Informatie Verre reizen – 80 blz. – pocket

 

Zuid-Afrika Een oogstrelend avontuur

 iverse auteurs

Een compleet overzicht van het hele land, opgesplitst per regio. Met een uitgebreid hoofdstuk gewijd aan de cultuurgeschiedenis van de zogeheten Regenboognatie. Rijk geïllustreerd met foto’s.

Kosmos – 512 blz – luxe-uitgave

Reisgids Zuid-Afrika

diverse auteurs

 

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en autotochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

National

 

National Geographic Kosmos – 319 blz paperback

De benedenrivier

Paul Theroux

 

Deze roman van (reis)schrijver Paul Theroux (vader van Louis) speelt zich af in een dorp aan een geisoleerde benedenrivier in Malawi. Na zijn scheiding trekt het hoofdpersonage hier opnieuw naar toe in de hoop er zijn “Eden” te vinden. Maar het dorp waar hij eerder vier jaar doorbracht is compleet veranderd, in verval geraakt, verpauperd en apatisch.

 

Atlas Contact – 381 blz – paperback

 

Het masker van Afrika

V.S.Naipaul

 

Impressies van Afrikaans geloof in Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Tanzania, Gabon en Zuid-Afrika. Van tradioneel animisne tot Islam en Christendom, van cultus voor een leider tot mytische geschiedenis.

 

Uitgeverij Atlan - 302 blz - Paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba

sitemap