AFRIKA  -  Azie- Europa - Midden Oosten - Zuid-Amerika - Centraal Amerika - Noord-Amerika - Oceanie - Wereld - wereldkookboeken - kinderreisboeken

De ontdekking van Congo Rudi Vranxk

Te gast in Ethiopië diverse auteurs

Ervaar Ghana Eva vn Dijk en Gerard van Heusden

van Accra naar Amsterdam - Kees Broere

Het masker van Afrika - V.S. Naipaul

Te gast in Ghana diverse auteurs

Te gast in Kenia diverse auteurs

Te gast in Marokko    diverse auteurs

De ontdekking van Congo               

Rudi Vranckx

Te gast in Ethiopië diverse auteurs

Ervaar Ghana

Eva van Dijk & Gerard van Heusden

van Accra naar Amsterdam

Kees Broere

Het masker van Afrika

V.S. Naipaul

Te gast in Ghana diverse auteurs

Te gast in Kenia diverse auteurs

Te gast in Marokko       diverse auteurs

De auteur treedt in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Henry Morton Stanley en trekt van oost naar west. Een meeslepend en confronterend boek over corruptie, de nieuwe Chinese kolonisatoren en de talrijke oorlogen die het land aan de rand van de afgrond brachten.

Armoede, honger en geweld waren jarenlang de enige beelden waarmee Ethiopië in het nieuws kwam. Nu tracht het land zich te profileren als een waardevolle vakantiebestemming.

 

 

Een reisgids die ook inzoomt op de lokale cultuur. Met een waslijst praktische tips en de beschrijving van 39 projecten/initiatieven voor een duurzaam toerisme. Als toemaatje een handige woordenlijst in 4 Afrikaanse talen.

In het voetspoor van Afrikaanse migranten op hun toch naar Europa. De auteurs reizen grote delen mee met de illegale migranten die in Europa hun geluk willen komen zoeken.

Impressies van Afrikaans geloof in Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Tanzania, Gabon en Zuid- Afrika. Van traditioneel animisme tot Islam en Christendom, van cultus voor een leider tot mythische geschiedenis.

 

Ghana kent al geruime tijd een democratisch bestel, maar ook de traditionele chiefs staan hoog in aanzien. En dat is ook de religie die overal erg zichtbaar aanwezig is en niet alleen in kerken.

 

 

In dit Oost-Afrikaanse land is bv. het Masai Marawildpark beslist de moeite. Maar even boeiend zijn ontmoe-tingen met een gastvrije bevolking, van de Mount Kenya tot aan de kust of het droge noorden.

 

Marokko bezoeken is terechtkomen in een verrassend veelzijdig land. Niet alleen het landschap, ook het samengaan van traditionele gebruiken en moderne invloeden bekoort.

 

 

Meulenhoff/Manteau 363 blz. Paperback

Informatie Verre reizen – 80 blz. pocket

Coolywooly Ervaringen - 398 blz. pocket

Meulenhoff -223 blz. Paperback

Uitgeverij Atlas -  302 blz. Paperback

 Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

 Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

 Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Te gast in Namibië diverse auteurs

Te gast in Tanzania diverse auteurs

Bij de blanken is het beter    Evelien Groenink

Te gast in Zuid-Afrika      diverse auteurs

Te gast in Egypte

Te gast in Oeganda diverse auteurs

Zuid-Afrika Een oogstrelend avontuur- diverse auteurs

Te gast in Namibië diverse auteurs

Te gast in Tanzania diverse auteurs

Bij de blanken is het beter       Evelien Groenink

Te gast in Zuid-Afrika            diverse auteurs

Te gast in Egypte

diverse auteurs

Te gast in Oeganda diverse auteurs

Zuid-Afrika Een oogstrelend avontuur

diverse auteurs

Land van uitgestrekte natuur, lege woestijnen en indrukwekkende wildparken. Maar ook van vele volken: traditionele stammen zoals de San, Himba en damara maar ook Duisters en Afrikaners.

Het land is bekend om zijn nationale parken zoals onder meer Serengeti. Daarnaast zijn op tal van plaatsen lokale toerismeprojecten van start gegaan die focussen op het dagdagelijkse leven.

Het verhaal van Prudence Mbewu, een kleuterjuf en columniste voor het Zuid-Afrikaanse Zam magazine. Ze verhaalt hoe ze er naar streefde om de “blanke wereld” binnen te geraken.

Niet alleen voor het spotten van de Big Five in een van de vele wildparken is Zuid-Afrika een erg geliefde bestemmingen. Er is zoveel meer te beleven: van “kamamma” tot “incwala”.

De verscheidenheid aan mensen, gebouwen, culturen én natuur maakt een bezoek aan Egypte tot een belevenis. En daar zitten dus niet alleen de farao’s voor iets tussen.

Het land is meer dan een safariparadijs. In Kampala bv. bloeit het culturele leven en Jinja, gelegen aan het Victoriameer,ontpopte zich tot dé avonturenhoofdstad van Oost-Afrika.

Een compleet overzicht van het hele land, opgesplitst per regio. Met een uitgebreid hoofdstuk gewijd aan de cultuurgeschiedenis van de zogeheten Regenboognatie. Rijk geïllustreerd met foto’s.

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Atlas Uitgeverij – 191 blz - paperback

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Kosmos – 512 blz – luxe-uitgave

Indigo     Catherine E. McKinley

De Afrikaanse oorsprong van de farao’s - R.Beauval & T. Brophy

Reisgids Marokko - Carole French

Reisgids Zuid-Afrika

Afrika, de bron - Martin Meredith

Indigo         

Catherine E. McKinley

De Afrikaanse oorsprong van de farao’s

R.Beauval & T. Brophy

Reisgids Marokko

Carole French

 

Reisgids Zuid-Afrika

diverse auteurs

Mijn Mercedes is (niet) te koop

Jeroen Van Bergeijk

Afrika, de bron

van ons bestaan

Martin Meredith

De benedenrivier

Paul Theroux

Dark Star Safari

Paul Theroux

 

De zoektocht van de schrijfster naar de blauwe kleurstof, eeuwenlang zeer kostbaar en oorzaak van slavernij. Daarnaast is en was indigo van grote spirituele betekenis als kleur van het bovenaardse, het oneindige.

De speurtocht van een Egyptoloog en een astrofysicus leidt naar oases in de Sahara. Hier blijken de grondleggers van de oude Egyptische beschaving vandaan te komen én zij waren zwart.

 

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en autotochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en autotochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

National

Van Bergerijk reist in een oude Mercedes 190 D van Amsterdam naar Oeagadougou. Hij doorkruist Marokko, de woestijn van Mauretanië, Mali en Ghana en belandt via Togo en Benin op zijn eindbestemming. Onderweg gaat hij op zoek naar autohandelaars en avonturiers die door  Afrika crossen om er hun wagen met winst te gaan verkopen.

De auteur verhaalt hoe wetenschappers in het begin van de 20 eeuw trachtten een antwoord te krijgen op de vraag waar de mensheid vandaan komt. Naarmate er meer antwoorden komen en de wereld zijn visie bijstelt, ontstaat daardoor een ware wedloop naar nieuwe ontdekkingen… en die leiden allemaal naar Afrika.

Wanneer zijn vrouw bij hem weggaat en zijn dochter haar deel van de erfenis opeist keert Ellis Hock terug naar het dorp in Malawi waar hij als jonge onderwijzer vier jaar lang gelukkig was. Maar de terugkeer is een schok.

 

Theroux reist per trein van Cairo naar Kaapstad waar hij veertig jaar met veel plezier woonde. Maar dit maal loopt het anders. Hij wordt beroofd, beschoten en beschimpt en infrastructuur is er nauwelijks nog. Een clash met zijn vorige ervaringen: mensen zijn pessimistischer, corrupter, armer en hongeriger.

 

Kosmos uitgeverij – 208 blz -paperback

Kosmos – 384 blz  paperback

National Geographic Kosmos – 319 blz paperback

National Geographic Kosmos – 319 blz paperback

Olympis – 222 blz – pocket

Omniboek - 253 blz - paperback

Atlas Contact – 381 blz – paperback

Olympus – 525 blz - paperback

Ik Driss - Asis Aynan & Hassan Bahara

Afrika oog in oog met het onbekende - Michael Bright

Het goud van Congo

Peter Verlinden

 

Ik Driss

Asis Aynan & Hassan Bahara

Afrika, oog in oog mat het onbekende

Michael Bright

Ghana ga weg

Taiye Selasi

 

Terug naar Congo

Lieve Joris

 

Mali blues

Lieve Joris

Terug naar Timboektoe

Gerbert van der AA

De vloek van de Nijl

Koert Lindijer

De Kivuprovincies in Oost-Congo, amper vier keer groter dan Belgie, is bijzonder rijk aan bodemschatten en vruchtbare landbouwgronden. Toch is het hier overleven, want zeker een kwart van de Kivu-bewoners is er op de vlucht. Maar waar komt al dat geweld vandaan?

 

 

 

De roman vertelt het fictieve verhaal van Driss Tafersiti, één van de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Nederland. Hij gaat aan de slag als scholstapelaar in de haven van Ijmuiden. en ontmoet er zijn droomvrouw, de Nederlandse Jolande. Maar de cultuurverschillen zijn groot.

Gebaseerd op de BBC natuurserie, gefilmd in vijf bijzondere Afrikaanse gebieden:de Kalahariwoestijn, de savanne, Congo, Kaap De Goede Hoop en de Sahara. Met verrassend verhalen: Afrikaanse apen die overleven in het besneeuwde Atlasgebergte, nachtelijke bijeenkomsten van overdag solitair levende neushoorns, de ontdekking van een nieuwe  meervalsoort in de meren onder de Kalahariwoestijn. Ook werd een hoofdstuk gewijd aan hoe de reeks tot stand kwam, productioneel én filmisch.

Op de drempel van zijn huis komt de gewezen topchirurg Kweku Sai aan zijn einde. Het nieuws van zijn dood brengt de mensen die hij op een nacht in Boston in de steek liet weer bij elkaar. Want na zijn vetrek kwamen zijn ex-vrouw en elk van zijn vier kinderen terecht op een andere plek op de wereld. In de week die ze samen doorbrengen geraken de geheimen van Kweku Sai ontsluierd.

 

In de voetsporen van haar oom-missionaris trekt de Lieve Joris van missiepost naar missiepost. Dan trekt ze zonder gids verder en verkent onder meer Gbadolite, het geboortedorp van Mobutu, en vaart in een oude boot met duizenden passagiers de Zairestroom op tot ze opgepakt wordt in Lubumbashi.

 

 

 

De schrijfster reist van Senegal via Mauritanië naar Mali. De Afrikanen die ze onderweg tegenkomt zijn overlevers en beseffen dat ze niet langer op hun machthebbers hoeven te rekenen. Hoogtepunt in deze bundel is het levensverhaal van de Malinese zanger Boubacar Traoré, het boegbeeld van de Afrikaanse blues.

 

 

Een reis naar de toearegs van Mali.In Europa oogsten ze bewondering, terwijl ze in Afrika bekend staan als arrogante vechtersbazen. De afgelopen decennia knoopten een aantal Toereg-leiders banden aan met al-Qaida, dat in de Sahara veel geld verdient met het ontvoeren van westerlingen.

 

 

Gestrand in de oorlog van Sudan. Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwarte Afrikaanse zuiden leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het verleden van racisme en kolonialisme. Maar oorlog is een gewoonte geworden langs de Nijl.

 

 

Houtekiet/VRT Nieuws – 184 blz – paperback

Atlas – 170 blz – paperback

Trion Natuur – 335 blz – luxe uitgave

Atlas Contact – 383 blz – paperback

Olympus – 255 blz –pocket

Olympus – 316 blz – paperback

Atlas Contact – 286 blz – paperback

Atlas Contact – 236 blz – paperback

       

Koning Eenoog

Toef Jaeger

Wat & Hoe Marrakesh

iverse auteurs

 

Een man van goede hoop

Jonny Steinberg

De lange weg naar de vrijheid

Nelson Mandela

       

Biografie over het leven en werk van de

Nederlandse schrijver en schilder Henk van Woerden, die in 1957 als negenjarige met zijn familie emigreerde naar Kaapstad en zichzelf daar altijd als ontheemde bleef beschouwen.

Op ontdekking in de stad met zijn magische aantrekkingskracht. Met een overzicht om zowel het oude stadsgedeelte, de Medina, als  de Ville Nouvelle grondig te ontdekken. Met opgave van een aantal excursie-mogelijkheden (Jebel Toubkal, Ourika, Tizi n ‘Test).

Als de Somalische Asad Abdullah acht jaar is wordt zijn moeder voor zijn ogen gedood door rebellen. Negentien jaar later woont hij in Blikkiesdorp, een beruchte township in Kaapstad. Daar was een lange zwerftocht door zuidoostelijk Afrika aan vooraf gegaan. En Zuid-Afrika blijkt xenofober en gewelddadiger te zijn dan hij zich had voorgesteld.

 

Autobiografie die het parcours beschrijft die Mandela heeft moeten afleggen van jonge ANC advocaat tot charismatisch president die zetelde tussen 1994 tot 1999, en dat na bijna een kwart eeuw verblijf op het gevangeniseiland Robbeneiland.

       

Atlas Contact ) 316 blz - paperback

VBK Uitgevers – 176 blz – pocket

Atlas Contact – 334 blz – paperback

Atlas Contact – 581 blz – paperback

       

AZIË     Afrika - Europa - Midden_oosten- Zuid-Amerika - Centraal Amerika - Noord- Amerika - Oceanië - Wereld - wereldkookboeken - kinderreisboeken

Rough Guide Cambodja-  Beverley Palmer & Steven Martin

Te gast in Cambodja   diverse auteurs

Nelles gids China diverse auteurs

Te gast in China diverse auteurs

India. De geschiedenis van de grootste democratie ter wereld.- Ramachandra Guha

Te gast in India diverse auteurs

Te gast in Laos

Te gast in Vietnam

Rough Guide Cambodja  

Beverley Palmer &

Steven Martin

Te gast in Cambodja     diverse auteurs

Nelles gids China diverse auteurs

Te gast in China diverse auteurs

India. De geschiedenis van de grootste democratie ter wereld.

Ramachandra Guha

Te gast in India

diverse auteurs

 

 

Te gast in Laos

diverse auteurs

Te gast in Vietnam diverse auteurs

De eerste Nederlandse uitgave van de bekende reisgidsen. Met een beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond.

Hoofdstukken over religie en geschiedenis complementeren.

Na het schrikbewind van de Rode Khmer is de vrede er teruggekeerd. Angkor werd intussen hét symbool van het land en de belangrijkste attractie. De gastvrijheid staat met stip op twee.

 

Deze reisgids beschrijft de belangrijkste metropolen zoals Beijing, Shanghai, Xi’an en Hongkong. Aangevuld met praktische tips en een uitgebreide lijst met hotels.

Het land telt 1,3 miljard inwoners waarbij de Han in de meerderheid zijn. Daarnaast leven er 55 etnische minderheden met elk hun taal en schrift. Ook regio’s verschillen onderling in hoge mate.

 

De Indiase auteur beschrijft de complexe geschiedenis van het moderne India. Ondanks armoede, burgeroorlog, kasten tegenstellingen, de vele talen en verschillende godsdiensten wist dit land zijn democratie te behouden sinds de onafhankelijkheid in 1947.

Waar je ook komt in India zijn mensen bezig met hun goden. Anderzijds vinden er als gevolg van de economische boom ingrijpende veranderingen plaats, wat zorgt voor en spanningsveld.

 

Het opkomend toerisme is een welkome bron van inkomen voor de Laotianen, die gebukt gaan onder de armoede. Het is er behelpen maar een vriendelijk “Sabaai dii’ vormt al een goede start.

 

De waanzin van de Vietnam-oorlog heeft plaats gemaakt voor een mooi en opwindend land, van de Mekong Delta tot de kust. Van Ho Chi Minh stad tot het sprookjesachtige Hoi An.

 

Spectrum – 264 blz. – pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz. pocket

Uitgeverij Nieuw Amsterdam – 1.056 blz - paperback 

Informatie Verre reizen – 80 blz. pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Te gast in Zuid-Korea       diverse auteurs

Birma Land van geheimen.- Minka Nijhuis

Opstandig land - Christopfer de Bellaigue

De lont aan de wereld. een reis door Pakistan - Rudi Rotthier

Te gast in Iran - diverse auteurs

Te gast in Nepal diverse auteurs

Te gast in Turkije diverse auteurs

Een romantisch volk- Paulien Bakker

Te gast in Zuid-Korea            

diverse auteurs

Birma Land van geheimen.      

 Minka Nijhuis

Opstandig land Christopfer de Bellaigue

De lont aan de wereld. een reis door Pakistan  

Rudi Rotthier

Te gast in Iran

diverse auteurs

Te gast in Nepal diverse auteurs

Te gast in Turkije diverse auteurs

Een romantisch volk               

Paulien Bakker

Het schiereiland heeft zijn eigen identiteit kunnen behouden ten overstaan van de omliggende grootmachten. Hip aan de buitenkant maar traditioneel van opvatting (confucianisme, gezin als hoeksteen).

Dit boek voert de lezer mee naar een onbekend Birma: een wereld van inventieve overlevers, die een hoge prijs betalen voor hun politieke overtuiging.

De vergeten volken van Turkije. Achtergronden worden geschetst bij de Turkse toetredingspogingen tot de EU, de onafhankelijkheids- oorlog van de Koerden en de Armeense campagne voor de erkenning van de genocide.

Een reis door Pakistan met een rits uiteenlopende ontmoetingen in o.m. Lahore, Islamabad, Karachi en Peshawar. Een voor de schrijver verrassend positief weerzien na zijn eerste reis twintig jaar geleden.

Op het eerste gezicht aartsconservatief en vijandig. Maar in feite een intrigerend land vol paradoxen: conservatief en modern, arm en rijk, bloederige propaganda versus moderne kunst.

 

Een mozaïek van zestig bevolkingsgroepen en meer dan 40 verschillende talen. En dan was er nog de jarenlange machtsstrijd tussen regeringsleger en opstandige maoïsten. Maar het tij keert.

 

Turkije heeft vele gezichten. Zo zijn er een opvallende verschillen tussen het moderne westen en het traditionele oosten. En zelfs in de hoofdstad Istanbul zijn tegenstellingen legio.

 

Verslag uit een Irakese oliestad. In het olierijke Kirkuk, op de breuklijn van Arabisch en Koerdisch Irak, zijn bomaanslagen en ontvoeringen aan de orde van de dag. Daarbij komt de politieke machtstrijd die het gewone leven verlamt. Maar de gastvrijheid van de Kirkuki’s zorgt voor het evenwicht.

Informatie Verre reizen – 80 blz. pocket

WPG Uitgevers – 224 blz. - paperback

Uitgeverij Atlas –  320 blz – paperback

Uitgeverij Atlas –  206 blz – paperback

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

nformatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Uitgeverij Atlas –  238 blz – paperback

Te gast in Maleisië

Te gast in Indonesië

Dochters van Durga - Marnel Breure

Naar een berg in Tibet - Colin Thubron

Reisgids Cambodja    Trevor Ranges

India.- Patrick French

Brieven aan mijn folteraar - Houshang Asadi

Reisgids Thailand - Phil Macdonald & Carl Parkes

Te gast in Maleisië diverse auteurs

Te gast in Indonesië     diverse auteurs

Dochters van Durga             

Marnel Breure

Naar een berg in Tibet                 

Colin Thubron

Reisgids Cambodja       Trevor Ranges

India. Een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen

Patrick French

Brieven aan mijn folteraar

Houshang Asadi

Reisgids Thailand

Phil Macdonald & Carl Parkes

Er zijn bijzonder grote verschillen tussen West- en Oost-Maleisië. Zo divers als het landschap, zo gevarieerd is ook de bevolking. Een etnische heksenketel en opvallende contrasten.

Bhinneka Tungaal Ika, vrij vertaald als eenheid in verscheidenheid, is hier hét motto van het land. Wat staat voor tolerantie tussen boeddhisme, hindoeïsme en moslim.

Op zoek naar de godinnen van India. De schrijfster trekt van de bron van de Ganges – voor hindoes de moedergodin – naar de monding van de rivier bij Calcutta. In de tempels worden ongetemde godinnen vereerd, terwijl in het gewone leven de vrouwelijke almacht tot nul is gereduceerd.

Op pelgrimstocht naar de Kailash, de meest heilige van alle bergen ter wereld voor boeddhisten, hindoes, jains en de aanhangers van het traditionele Tibetaanse bon-geloof.

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en auto- en boottochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

De auteur onderzoekt de vele tegenstrijdigheden die India kenmerken aan de hand van gesprekken met Indiërs uit alle gelederen: van maffiosi tot maoïsten, van geketende steenhouwers tot de top van de politieke elite.

 

De schrijver was adjunct-hoofdredacteur van het linkse Kayhan, de grootste Iraanse krant tot hij in 1983 gearresteerd wordt op last van de Iraanse Revolutionaire Raad. Zes jaar lang wordt hij gevangen gehouden en gefolterd door “Broeder Hamid” op verdenking van medeplichtigheid in een door de overheid verzonnen staatsgreep tegen Ayatollah Khomeini.

Beknopte kennismaking met Thailand. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (koloniale Bangkok, tempelrijke stad Chiang Mai, Chao Phraya-rivier) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochte

Informatie Verre reizen – 80 blz. – pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz. – pocket

Augustus – 319 blz – paperback

Atlas – 238 blz –paperback

National Geographic

Kosmos – 319 blz – paperback

Atlas – 472 blz  paperback

Omniboek – 332 blz – paperback

National Geographic/Kosmos  398 blz paperback

De Indië boeken - Adriaan van Dis

Het Bali van Bloem- Marion Bloem & Ivan Wolffers

De Lusiaden - Luis de Camões

De regenboogbende - Andrea Hirata

Kafka op het strand - aruki Murakami

Reisgids China

Het Oostindisch kampsyndroom - Rudy Kousbroek

Slechte elementen - Ian Buruma

De Indië boeken

Adriaan van Dis

Het Bali van Bloem Marion Bloem & Ivan Wolffers

De Lusiaden

Luis de Camões

De regenboogbende Andrea Hirata

Kafka op het strand

Haruki Murakami

Reisgids China

Damian Harper & Alison Wright

Het Oostindisch kampsyndroom

Rudy  Kousbroek

Slechte elementen

Ian Buruma

 

“Indië, het land van mijn ouders en bruine halfzusjes; hun verhalen kleurden mijn jeugd”. Zo typeert de schrijver zelf  deze triologie. De drie werken die een autobiografisch portret schetsen van een repatriantengezin (Indische Duinen, Op oorlogspad in Japan en Familieziek) zijn onder één band samengebracht, aangevuld met een aantal kortverhalen.De trauma’s van oorlog, migratie en ontworteling zijn de constanten dorheen het hele boek.

Een bundeling van verhalen die de schrijfster maakte over de besetmming waar ze al 35 jaar naartoe reist. Het boek is een schatkamer aan informatie over d geschiedenis, religie, cultuur, het milieu en de invloed van toerisme. Aangevuld met praktische adviezen voor wie het paradijselijke eiland wil bezoeken en gekruid met een resem familierecepten. De foto’s werden genomen door haar echtgenoot.

De Portugese klassieker over Vasco da Gama naar India, waarbij die ontdekkingsreis het uitgangspunt vormde van het literaire werk.Het nationale heldendicht uit 1572 wordt beschouwd als een topwerk uit de Renaissance-dichtkunst. Dit is de eerste integrale vertaling naar het Nederlands (vertaler: Arie Pos).

 

 

Op het Indonesische eiland Belitong vecht een groep kinderen en hun 15-jarige lerares voor het behoud van hun school. De directeur wil de school sluiten vanwege een tekort aan leerlingen en omdat het dak te erg gehavend is. Tot overmaat van ramp heeft een mijnontginningsbedrijf tin ontdekt in de grond onder het schooltje… Een scholenwedstrijd geeft de kinderen echter de kans hun school te redden.

Kafka Tamura is vijftien en loopt van huis weg om te ontsnappen aan zijn vader. Tegelijkertijd gaat een man op leeeftij, Nakata, weg uit zijn vetrouwde omgeving om op zoek te gaan naar een verdwenen kat… Het verhaal van een mythische ontdekkingstocht en van hedendaagse (Japanse) taboes als vadermoord en moederliefde.

Kennismaking met China. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (fietstocht bij de kanalen van Suzhou, een wandeling door Tsim Sha Tsui en een bootocht over de Li-rivier) Verder een waaier aan insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen, fiets- en autotochten naar bijvoorbeeld Pingyao of het eiland Gulangyu.

Aan de hand van eigen herinneringen en bestaande literatuur schrijft Kousbroek over de Nederlanders in Indië voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ook inmiddels vergeten zaken en nog heersende taboes worden openhartig beschreven.

 

 

Chinese dissidenten van Los Angeles tot Beijng. Beschouwing over China door de ogen van dissidenten en rebellen. Hoe kijken zij naar het China van nu? De schrijver sprak met dissidenten verspreid over de hele wereld en vertelt de persoonlijke verhalen van rebbelen die de confrontatie aangingen met het regime.

 

Augustus – 602 blz – paperback

Arbeiderspers – 192 blz - paperback

LJ Veen Klassiek – 384 blz - -paperback

Atlas Contact – 318 blz - -paperback

Olympus – 639 blz – pocke

National Geographic/Kosmos  398 blz – paperback

Olympus- 575 blz – paperback

Atlas uitgeverij – 464 blz – paperback

een barbar in china - Adriaan Van Dis

Burgerschap - Thich Nhat Hanh

Een barbaar in China

Adriaan Van Dis

Vogel zonder vleugels

Kerry Drewery

Wat & Hoe Singapore

Esther van Veen

China per trein

Paul Theroux

 

Vijf sterren miljardair

Tash Aw

Burgerschap

Thich Nhat Hanh

 

De tuin van de samoerai

Gail Tsukiyama

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren

Haruki Murakami

Reisverslag uit 1986 wanneer de schrijver naar China en een aantal aangrenzende landen reist.Hij volgt op Chinees grondgebied een deel van de eeuwenoude zijderoute en maakt kennis met een land vol bureaucratische maatregelen. Ook de ambigue houding tegenover vreemdelingen komt aan bod.

Yoora is een Noord-Koreaanse, woont in een dorpje en doet zware landarbeid. Ze stelt zich meer en meer vragen over haar leefwereld. Als op een dag haar familie naar een werkkamp afgevoerd wordt, verdenkt ze zelfs haar vriend haar verraden te hebben. Op een dag kan ze ontsnappen aan haar elende in het kamp en gaat op zoek naar hem…

De stad heeft heeft de laatste jaren een spectaculaire metamorfose ondergaan naar een futuristische wereldstad vol glamour. In deze reisgids een selectie aan sociale, culturele en natuurhistorische elementen. Verder ook nog een pak hotspots: van de beste (rooftop)bars tot de mooiste winkelgebieden en malls. Een overzichtelijke opdeling per wijk, telkens aangevuld met insider tips en suggesties voor horecazaken & winkels.

De auteur reist een vol jaar door alle provincies van de Volksrepubliek. Op die treinreizen ontmoet hij talloze Chinezen. Uit die contacten blijken onderling grote tegenstellingen én een levendige strijd tussen traditie en vernieuwing.

 

 

 

Shangai, het glansrijke symbool van het nieuwe China, is de setting waar de hoofdpersonages uit deze roman hun dromen najagen: het fabrieksmeisje Phoebe, popster Gary, zakenvrouw Yinghui, vastgoedmakelaar Justin en miljardair Walter Chao.

 

Ethiek vooor een verlichte samenleving. De auteur is een Vietnamese boeddhistische monnik die ijvert voor een nieuwe moraal. Compassie, het goede doen en minder consumeren leveren volgens hem een positieve bijdrage aan de wereldvrede.

De  Chinese student Stephen reist naar een Japanse badplaats om van tbc te herstellen. In het strandhuis van zijn familie wordt hij verzorgd door de huisbewaardster Matsu. Intussen ukt het Japanseleger op in China…

 

 

 

Tsukuru is opeeens helemaal alleen. Zijn jeugdvrienden, die waren achtergebleven in zijn geboortestad toen hij in Tokyo ging studeren, willen hem van de ene dag op de andere niet meer kennen. En hij heeft geen idee waarom.

Olympus – 96 blz – pocket

Uitgeverij Callenbach – 256 blz – paperback

Kosmos Uitgevers – 190 blz – pocket

Olympus – 496 blz – paperback

AtlasContact – 443 blz - paperback

Uitgeverij Ten Have – 127 blz  - paperback

Olympus – 319 blz  - paperback

Atlas Contact – 364 blz – paperback

Reisgids Vietnam

James Sullivan & Kris LeBoutillier

Wat & Hoe Thailand

Jane Egginton

 

China

Carolyn Visser

 

Tibetaanse perziken

Carolyn Visser

Muskietengat

John ter Horst

 

Toen wij wezen waren

Kazuo Ishiguro

Truffels & Tandoori

Richard C. Morais

 

De verborgen meisjes van Kabul

enny Nordberg

Een waaier aan suggesties voor unieke belevenissen (kitesurfen bij Mui Ne, rondtrekken in de omgeving van Kon Tum, de markten van de heuvelstammen bezoeken…). Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies naar de stranden van Nha Trang, de oorlogstunnels of een autotocht langs de gedemilitariseerde zone

Naast practische informatie over het land is de reisgids opgedeeld in: Bangkok, de centrale vlakte, het noorden, de oostkust en de Andamankust. Met suggesties voor wandelingen en tochten (o.m. Mae Hong Son-rondrit, provincie Krabi, het Nationaal Park Khao Sam Roi Yot).

 

Begin de jaren tachtig reist Visser voor het eerst naar China en dat blijft ze ook nadien nog jaren doen. Het boek is een bundeling van diverse reisverhalen uit eerder gepubliceerd werk. En laten op die manier de moeizame overgang zien van een communistisch gestuurd land naar een liberalere aanpak.

 

Visser trekt naar Tibet om meer te weten te komen over de Zeeuwse wereldreiziger Samuel van der Putte die in 1730 het gebied ten oosten van Lhasa beschreef. Ter plaatse ontmoet ze een jonge Tibetaanse die uit ballingschap is teruggekeerd en haar leven terug opneemt onder Chinese bezetting.

Een vergeten geschiedenis van de VOC in Cambodja. Van 1601 tot 1666 heeft de Hollandse maatschappij meerdere malen geprobeerd een handelsmonopolie in hertenvellen te veroveren. Met de dagboeken van VOC-koopmannen op zak reist hij het land rond om de feiten over deze missie boven tafel te krijgen.

1930. Christopher Banks is Engelands meest gevierde detective. Maar de geheimzinnige verdwijning van zijn ouders toen hij klein was en ze in Shangai woonden, blijft hem intrigeren.

 

Hassan Haji groeide op in Mumbai in een familie met keuken- en restauranttradities. Na een overstap in London belandt de familie in Lumière, een kleine stad in de Jura. De Indiase familie opent er een restaurant, maar Hassan krijgt al snel - dankzij zijn culinair talent- een opleiding in een bekend Frans sterrenrestaurant aan de overkant. En dan wil hij verder, naar de absolute top in Parijs.

Verhuld protest in Afghanistan. Verrassend veel families vermommen één van hun dochters als zoon. Dat doen ze omdat de maatschappelijke druk hoog is om niet alleen dochters te hebben maar ook een zoon voort te brengen, of om betere kansen voor hun kind te creëren. Maar van zodra ze de puberteit bereiken krijgt hun leven een radicale wending als huwbare dochters.

 

National Geographic/Kosmos – 271 blz – paperback

Kosmos – 206 blz – pocket

Olumpus – 477 blz – paperback

Olympus – 301 blz – paperback

Atlas Contact – 253 blz - paperback

 

Olympus – 333 blz – paperback

Olympus – 319 blz – paperback

Atlas Contact – 399 blz – paperback

De kunst van het oorlogvoeren

Sun-tzu

De grote sprong zijwaarts

Dirk Tieleman e.a.

De sterren tussen zon en maan

Lucia Jang & Susan McClelland

 Chinese geneeskunde

Corwin Aakster & Fleur Kortekaas

Reisgids Thailand

diverse auteurs

 

Zoektocht naar het paradijs

Arita Baaijens

 

Koop de hemel voor mij

Xinran

 

De volle maan als beste vriend

Jannie Regnerus

 

Het werk stamt uit 400 v.C. en is het oudst bekende filosofische boek over oorlog. De tekst van deze uitgave is een complete vertaling van alle bekende fragmenten, aangevuld met essays over de vertaling, context en archeologische achtergronden.

Op reis in de Chinese Far West. Een blik op de transormatie van het onbekende westen van China. Twintig jaar geleden nog een no-gone-zone wordt dit gebied, groter dan de hele EU samen, in een ijltempo gekoloniseerd met alle gevolgen van dien voor bewoners, milieu én de rest van de wereld.

Het waargebeurde levensverhaal van een Noord-Koreaanse vrouw die strafkampen overleefde en met haar pasgeboren zoon vlucht naar het Westen en uiteindelijk in Canada een permanente verblijfsvergunning kreeg.

 

Introductie in de vele vormen van traditionele Chinese therapievormen waaronder acupunctuur, geneeskruiden, tuina, tai chi en moxabehandelingen. Toelichting over ying en yang-energie, energiebanen (meridianen) en levensenergie (qi).

 

Beknopte kennismaking met aandacht voor unieke belevenissen waaronder een homestay bij een bergstam, zijde weven of een bedreigde tijger helpen beschermen. Voorzien van duidelijke kaartjes voor wandelingen (bv het koloniale Bangkok, de tempelrijke stad Chiang Mai of een boottocht over de Chao Phraya-rivier)

 

Een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië.  De auteur reist naar het het Altajgebergte in het zuidwesten van Siberië waar het legendarische Shambhala te vinden zou zijn. Tevergeefs, maar toch raakt ze geïntrigeerd door het geloof van de lokale bevolking en vraagt zich af hoe landschap en geest elkaar beïnvloeden.

De ingrijpende gevolgen van China’s toenmalige éénkindpolitiek. Als kleine keizers worden ze  door hun ouders van alle gemakken voorzien maar daartegenover is er het juk van torenhoge verwachtingen en het ontbreken van een gezond gezinsleven.

 

 

Twee jaar woonde de schrijfster in Mongolië. Ze verhaalt over het gastvrije onthaal, wonderlijke belevenissen en ontmoetingen, en haar vriendschap met Gerelee die haar het land rond gidst en haar alles vertelt wat ze wil weten over zijn wereld.

 

 

Kosmos – 304 blz – paperback

Houtekiet - 206 blz - paperback

De Fontein – 301 blz – paperback

Ankh Hermes – 96 blz - pocket

Kosmos – 318 blz – paperback

Atlas Contact – 318 blz – paperback

Atlas Contact – 381 blz – paperback

Atlas Contact – 159 bzl – paperback

       

Het geluid van vallende sneeuw/

annie Regnerus

Buigend bamboe

Carolijn Visser

 

Wat & Hoe Onderweg. Thailand

diverse auteurs

China en Europa

Fokke Obbema

       

In 2001 krijgt Regnerus, die een opleiding volgt aan de Rijksakademie in Amsterdam, een beurs om gedurende één jaar zich in Japan aan een kunstproject te wijden. Ze komt er in contact met een galeriehouder die niet alleen werk van haar promoot maar haar ook aanspoort tot bijzondere ervaringen.

In 1988 reist Visser in de voetsporen van de 17e eeuwse VOC-dienaar Johan Nieuhof door de binnenlanden van China, waar alles in diepe rust gedompeld is. Een jaar later keert ze terug, net op het moment dat het studentenprotest op het Plein van de Hemelse Vrede bloedig neergeslagen wordt.

 

 

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Bangkok, de entrale vlakte, het noorden, de oostkust, het zuiden en de zuidwestkust. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (Chinatown in Bangkok, Mae Hong Son-rondrit, Krabi, Khao Sam Roi Yot National Park).

Obbema reist door Europa en Cina waar hij spreekt met ondernemers, studenten, polotici en buitenlandexperts. Daarnaast bezoekt hij plaatsen waar volop interactie is tussen Chinezen en Europeanen en laat zien hoe gevoelens van superioriteit doorwerken in de onderlinge relaties.

 

 
       

Atlas Contact – 159 blz – paperback

Atlas Contact – 198 blz – pocket

Kosmos – 214 blz – pocket

Atlas Contact – 399 blz – paperback

       

EUROPA   Afrika - Azie - Midden Oosten - Zuid-Amerika - Centraal Amerika - Noord Amerika - Oceanië - Wereld - wereldkookboeken - kinderreisboeken

Reisgids naar de geschiedenis van België- Sam Van Clemen

Engel - Toni Coppers

Cultuur Bewust Griekenland Constantine Buhayer

Cultuur Bewust Groot-Brittannië Paul Norbury

Cacciucco-Joost Overhoff

Rough Guide Kroatië      Jonathan Bousfield

Een kleine stadsgids     Daniël Schipper

Hollandse luchten - Jelle Leenes

Reisgids naar de geschiedenis van België               

 Sam Van Clemen

Engel                   

Toni Coppers

Cultuur Bewust Griekenland Constantine Buhayer

Cultuur Bewust Groot-Brittannië

Paul Norbury

Cacciucco       

 Joost Overhoff

Rough Guide Kroatië          

Jonathan Bousfield

Een kleine stadsgids 

Daniël Schipper

Hollandse luchten 

Jelle Leenes

Naslagwerk over meer dan 200 historische plekken in ons land. Bij elke lokatie wordt beschreven wat er zich precies heeft afgespeeld. Van de prehistorie tot de 20e eeuw.

Thriller die zich volledig afspeelt op Brusselse lokaties.

Gids voor de reiziger die de waarden en opvattingen wil begrijpen van zijn bestemming. Van lichaamstaal tot taboes, van tradities tot politieke achtergronden.

Gids voor de reiziger die de waarden en opvattingen wil begrijpen van zijn bestemming. Van lichaamstaal tot taboes, van tradities tot politieke achtergronden.

De naam verwijst naar een feestelijke Italiaanse vissoep, die eruitziet als een culinaire mozaïek. In een honderdtal anekdotes geeft de schrijver vorm aan het rijkgeschakeerde Italië.

Nederlandse uitgave van de bekende reisgidsen. Met een beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond. Hoofdstukken over religie en geschiedenis complementeren de informatie.

Gids over Amsterdam met elf wandelingen en één fietstocht, waarmee de geschiedenis van 1300 tot nu letterlijk kan worden nagelopen. Geïllustreerd met kaarten, historische illustraties en foto’s.

Ruiken aan Nederland. Zijn geurtrip door Nederland resulteerde in een gids met een canon van een dertigtal karakteristieke Nederlandse geuren, zoals bagger, drop en spruitjeslucht.

Standaard Uitgeverij  462 blz - paperback

Manteau - 271 blz. - paperback

Van Halewijck/Elmar – 167 blz. - pocket

Van Halewijck/Elmar – 167 blz. - pocket

Uitgeverij Atlas –  427 blz – paperback

Uitgeverij Unieboek  488 blz. - paperback

Atlas – 366 blz – pocket

Uitgeverij Atlas –  192 blz - paperback

Wat & Hoe Reisgids Nederland - Tineke Zwijgers

Wat & Hoe Krakau - Renata Rubnikowcz & Mark Baker

Cultuur Bewust Spanje - Marian Meaney

Het Barcelona van Carlos Ruiz Zafón. - Sergi Doria

25 Autoroutes door Spanje

Wat & Hoe Costa Brava - Tony Kelly

Zwarte Piste - Suzanne Vermeer

St.Petersburg - Marc Bennets

Wat & Hoe Reisgids Nederland

Tineke Zwijgers

Wat & Hoe Krakau

Renata Rubnikowcz & Mark Baker

Cultuur Bewust Spanje

Marian Meaney

Het Barcelona van Carlos Ruiz Zafón.

Sergi Doria

25 Autoroutes door Spanje

diverse auteurs

Wat & Hoe Costa Brava

Tony Kelly

Zwarte Piste

Suzanne Vermeer

St.Petersburg

Marc Bennets

Achtergrondartikelen

practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor dag- of wandelroutes en aangevuld met kaarten en adressen.

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer die elke wijk van Krakau in de kijker plaatst.

Gids voor de reiziger die de waarden en opvattingen wil begrijpen van zijn bestemming. Van lichaamstaal tot taboes, van tradities tot politieke achtergronden.

Een stadsgids met acht routes door de thuisstad van de Spaanse schrijver Zafón. Alle lokaties die voorkomen in zijn werk worden bezocht, voorzien van verduidelijkende commentaar.

De routes voeren diep het ongerepte platteland in. Bij elke route (van één tot vijf dagen) hoort ook een wandeling beschrijving en tips voor activiteiten & lokale producten.

Met onder meereen selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van de Costa Brava.

Een triller die zich afspeelt in het Zwitserse Stalden, in de buurt van Zermatt. De auteur laat overigens al haar trillerverhalen zich ontwikkelen op vakantieplekken.

Kleine broer van de Capitool Reisgidsen. Pocketformaat met gedetailleerde kaarten, honderden foto’s en overzichtelijke lijstjes met de hoogtepunten.

Kosmos Uitgevers – 238 blz – pocket

VBK Uitgevers –   160 blz - pocket

Van Halewijck/Elmar –167 blz. - pocket

Uitgeverij Signatuur – 240 blz – pocket

Capitool Discovery - 264 blz –paperback

VBK Uitgevers –     192 blz - pocket

Uitgeverij Bruna –   243 blz - paperback

Capitool Compact – 128 blz - pocket

Wat & Hoe Reisgids Dublin - Hilary Weston & Jackie Staddon

St.P De reis naar Sachalin - Anton Tsjechov

De ontdekking van Frankrijk - Graham Robb

Wat & Hoe Normandië - Nia Williams

Rough Guide IJsland - David Leffman & James Proctor

Cyprus pocketgids - Jack Altman

België& Luxemburg

Mijn Roemenië - Jan Willem Bos

Wat & Hoe Reisgids Dublin

Hilary Weston & Jackie Staddon

St.PDe reis naar Sachalin

Anton Tsjechov

De ontdekking van Frankrijk

Graham Robb 

Wat & Hoe Normandië

Nia Williams

Rough Guide IJsland                

David Leffman & James Proctor

Cyprus pocketgids Jack Altman

België& Luxemburg

diverse auteurs

Mijn Roemenië

Jan Willem Bos

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer die elke wijk van Dublin in de kijker plaatst.

 

 

Reisverslag over het Russische eiland Sachalin waar gedeporteerde gevangenen in strafkampen ondergebracht waren en in barre omstandigheden hun straf moesten uitzitten.

 

Beschrijving van de verschillende bevolkingsgroepen vanaf het einde van Lodewijk XIV tot het uitbreken van WOI. En de evolutie tot één Franse natie (d.m.v. cartografie, toerisme transportevolutie,  binnenlandse kolonisatie) in dezelfde periode.

Me onder meer een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van Normandië.

Nederlandse uitgave van de bekende reisgidsen. Met een beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond. Hoofdstukken over religie en geschiedenis complementeren de informatie.

Pocketgids met informatie over de belangrijkste beziens-waardigheden, taal- en cultuurtips, gedetailleerde kaarten en aanbevelingen voor horeca & winkels.

 

Reisgids met foto’s, illustraties, kaarten en plattegronden van de belangrijkste beziens-waardigheden. Suggesties voor wandelingen, routes en thematische tochten.

 

In zestig gevarieerde hoofdstukken beschrijft de auteur zijn liefdevolle relatie tot Roemenië voor, tijdens en na de Revolutie van 1989 toen dictator Ceauçescu ten val werd gebracht.

VBK Uitgevers

192 blz - pocket

Uitgeverij Atlas

405 blz - paperback

Uitgeverij Olympus  463 blz - paperback

VBK Uitgevers

192 blz - pocket

Uitgeverij Unieboek - 365 blz. - paperback

Kosmos- Z&K Uitgevers 135 blz

Van Reemst Uitgeverij 350 blz. - paperback

Uitgeverij Atlas –  413 blz - paperback

In Londen - Lia van Bekhoven

Wat & Hoe Costa Blanca - Sally Row & Mona King

Vulkaan        Guido Eekhaut

Rough Guide Finland - David Leffman & James Proctor

Een jaar in de Provence - Peter Mayle

Zweden

Van Milaan naar Amsterdam - Benjo Maso

Slaven in de polder - Martijn Roessingh & Perdiep Ramesar

In Londen           

Lia van Bekhoven

Wat & Hoe Costa Blanca

Sally Row & Mona King

Vulkaan              

Guido Eekhaut

Rough Guide Finland     

David Leffman & James Proctor

Een jaar in de Provence          

Peter Mayle

Zweden

diverse auteurs

Van Milaan naar Amsterdam

Benjo Maso

Slaven in de polder

/Martijn Roessingh & Perdiep Ramesar

Tijdens negen wandelingen door Londen legt de schrijfster de mooiste gekste, lelijkste en verrassendste kanten van de wereldstad bloot. Aangevuld met duidelijke plattegronden en een uitgebreid register.

Achtergrondartikelen, praktische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor dag- of wandelroutes en aangevuld met kaarten en adressen. Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van de Costa Blanca.

In een (door de uitbarsting van een IJslandse vulkaan) van de buitenwereld afgesneden luxehotel op Tenerife richt een moordenaar willekeurige slachtingen aan. Hoofdpersonage Proust, in Engeland verdacht van de moord op zijn vrouw en dochter, komt hier net als de andere vakantiegangers ongewild terecht in een heksenketel.

Nederlandse uitgave van de bekende reisgidsen. Met een beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond. Hoofdstukken over religie en geschiedenis complementeren de informatie.

De Britse auteur vestigde zich in het hart van de Provence en doet verslag, van maand tot maand, van zijn belevenissen in het eerste jaar.

Reisgids met foto’s, illustraties, kaarten en plattegronden van de belangrijkste beziens-waardigheden. Suggesties voor wandelingen, routes en thematische tochten.

De Giro buiten de Italiaanse grenzen. Niet alleen de mooiste momenten van de buitenlandse etappes komen aan bod, tegelijkertijd wordt duidelijk gemaakt hoe nauw de geschiedenis van deze wielerronde verweven is met politieke en sociale ontwikkelingen.

Hoe sekswerkers, schoonmakers en seizoenarbeiders worden uitgebuit. Mensenhandel beperkt zich al lang niet meer tot de prostitutie. Steeds meer voorbeelden duiken op van mannen en vrouwen die in schrijnende omstandigheden aan het werk zijn in Nederland.

Uitgeverij Atlas –  279 blz – paperback

VBK Uitgevers –   190 blz – pocket

Uitgeverij Manteau 399 blz – paperback

Uitgeverij Unieboek  365 blz. - paperback

Van Holkema & Warendorf – 286 blz paperback

Capitool Reisgidsen - 360 blz – paperback

Uitgeverij Atlas – 296 blz – paperback

Atlas – 287 blz  paperback

De bakermat van de beurs - Lodewijk Petram

618 kilometer kust - Marina Goudsblom & Marja Slinkert

Stadsliefde - Adriaan Van dis

Kijkend naar Holland 1969.- Remco Campert &

De Fehrs - Arlette Kouwenhoven

Post voor mevrouw Bromley - Stefan Brijs

De dagen - Renate Rubinstein & Peter van Straaten

De bakermat van de beurs

Lodewijk Petram

618 kilometer kust                           

Marina Goudsblom & Marja Slinkert

Stadsliefde

Scènes in Parijs Adriaan Van dis

Kijkend naar Holland 1969.

Remco Campert &Jan Mulder  

De Fehrs

Arlette Kouwenhoven

Post voor mevrouw Bromley

Stefan Brijs

De dagen

Renate Rubinstein & Peter van Straaten

Hoe in zeventiende-eeuws Amsterdam de moderne aandelenmarkt ontstond. En dat had alles te maken met de oprichting van de Verenigde Oostindische Compagnie waarbij het oprichtingskapitaal voor het eerst samengebracht werd door aandeelhouders.

Van het Nieuw Statenzijl in Groningen via Friesland over de Afsluitdijk naar Den Helder. Vervolgens de Noordzeekust afzakkend tot en met De Panne. De auteurs bezochten alle 618 kilometer van deze kuststrook en verhalen in woord en beeld.

Bundeling van korte impressies en ankedotes die de schrijver opdeed gedurende zijn zevenjarig verblijf in de Franse metropool. Parijs, een plek waar schoonheid en rijkdom tegen armoede schuren en het nieuwe Europa zich voltrekt.

Voor de Wereldtentoonstelling in Osaka (1970) legde Eddy Postuma de Boer het Nederland van de late jaren zestig vast in een hondertal foto’s. Veertig jaar later worden ze voor het eerst opnieuw vertoond in een kijkboek, soms voorzien van zuinig commentaar.

Kroniek van een Nederlandse mennonietenfamilie. Nazaten en volgelingen van de wederdoper Menno Simons werden in de 16de eeuw als ketter vermoord of

zwerfden over de wereld om uiteindelijk (voorlopig) rust te vinden in Sabinal in het noorden van Mexico.

 

Als WOI uitbreekt zijn er in Londen duizenden vrijwilligers die naar het slagveld willen. Maar er is ook een kleine minderheid die zich niet in die oorlog kan vinden en dienst weigert. Een roman over ouders en kinderen in tijden van oorlog, over moed en lafheid, balancerend tussen hoop en gruwel.

Impressies van het alledaagse samengebracht door twee zielsverwanten, een columniste en een cartoonist.

 

 

Atlas – 271 blz  paperback

Kosmosuitegeverij -176 blz – luxe-uitgave

Augustus – 270 blz  paperback

Atlas – 149 blz paperback

Atlas – 245 blz  paperback

Atlas – 510 blz  paperback

Augustus – 175 blz paperback

Hoogtij langs de Seine - /Diederik Stevens

Reisgids Berlin - Damien Simonis & Pierre Adenis

Reisgids Parijs - Lisa Davidson & Elizabeth Ayre

Reisgids Istanbul - Tristan Rutherford &  Kathryn Tomasetti

Door & door Parijs - Sarah Breimer & Marina Goudsblom

Reisgids Roemenië - Caroline Juner & Steve Weinberg

Ons kamp - Marja Vuijsje

Reisgids Barcelona - Damien Simonis

Hoogtij langs de Seine

/Diederik Stevens

Reisgids Berlin

Damien Simonis & Pierre Adenis

Reisgids Parijs

Lisa Davidson & Elizabeth Ayre

Reisgids Istanbul Tristan Rutherford &  Kathryn Tomasetti

Door & door Parijs

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

Reisgids Roemenië/Caroline Juner & Steve Weinberg

Ons kamp

Marja Vuijsje

Reisgids Barcelona

Damien Simonis

Veel Nederlandse schrijvers en kunstenaars zetten in Parijs hun eerste serieuze passen in de grote wereld van de kunst en de literatuur. De vele adressen van logies, ateliers, gallerijen, cafés geven dit boek het karakter van zo wel een naslagwerk als een reisgids. O.m. Karel Appel, Simon Vinkenoog, Jan Cremer, Remco Campert.. passeren de revue.

Uitgebreide inleiding over de stad met achtergrondinformatie over heden en verleden, eten en drinken en kunst. Aangevuld met speciale reportages (Joodse gemeenschap, Marlene Dietrich, Potsdammer Platz), practische informatie en gedetailleerde kaarten

Beknopte kennismaking met de Lichtstad met insidertips, minder bekende excursies ( Provins, Giverny, Blandy) en een groot aanbod uitgestippelde wandelingen (o.a. door de oude straten van Le Marais)  Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en auto- en boottochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

 

 

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden naar het Parijs zoals het werkelijk is. Achter in het boek zit een katern, boordevol tips en informatie voor wie zelf op pad wil gaan.

Uitgebreide inleiding met achtergrondinformatie over de historiek, godsdienst, landschap en natuur, eten en drinken, architectuur en kunst.  Aangevuld met practische informatie, speciale tips over bijzondere gelegenheden, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en auto- of boottochten.

Een min of meer Joodse geschiedenis. Familiegeschiedenis over het achtkoppige Amsterdamse bakkersgezin waarin de vader van de schrijfster opgroeide. Het wel en wee van de hele familie wordt gevolgd vóór, tijdens en na WO1.

 

Beknopte kennismaking met Barcelona. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (van flamenco tot modernisme) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

Atlas – 512 blz - paperback

  

National Geographic/Kosmos 271 blz - paperback

National Geographic/Kosmos  271 blz  - paperback

National Geographic Kosmos – 319 blz paperback

Kosmos – 192 blz – paperback

National Geographic/Kosmos 271 blz  - paperback

Atlas – 334 blz  paperback

National Geographic/Kosmos – 271 blz – paperback

Amsterdam-Delphi - Rosita Steenbeek

1000 dingen doen in Nederland - Jeroen van der Spek

Wat & Hoe Algarve - Christopher Catling & Lindsay Bennett

Wat & Hoe Bretagne - Lindsay Hunt

Wat & Hoe Korfoe - Des Hannigan

Wat & Hoe Madrid - Paul Wade & Kathy Arnold

Wat & Hoe België - Tineke Zwijgers

Altijd Noorwegen - Gerrit Jan Zwier

Amsterdam-Delphi

op de fiets naar het orakel

Rosita Steenbeek

1000 dingen doen in Nederland

Jeroen van der Spek

Wat & Hoe Algarve

Christopher Catling & Lindsay Bennett

Wat & Hoe Bretagne

Lindsay Hunt

Wat & Hoe Korfoe

 

Wat & Hoe Madrid

Paul Wade & Kathy Arnold

Wat & Hoe België

Tineke Zwijgers

Altijd Noorwegen

Gerrit Jan Zwier

Op de fiets naar het orakel. Drieduizend kilometer fietsen, meer dan drieduizend jaar terug in de tijd. Een tocht via Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en San Marino tot Brindisi in de hiel van Italie, om vandaar met de boot de oversteek te maken naar Ithaka en na veertig dagen fietsend de eindbestemming te bereiken.

Evenveel verrassende ideëen voor een heerlijk dagje weg, een speciale shoppingnamiddag of een spannend uitje met de kinderen. Het boek is een reisgids en een weetjesboek samen, een fijne combinatie voor wie op zoek is naar minder bekende projecten..

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots. Verder een uitgebreide reiswijzer voor elke regio van de Algarvestreek, aangevuld met kaarten en adressen.

Met een suggestielijst voor de beste hotspots en een selectie aan autoritten (bv naar de kustlijn van het departement Côtes d’Amor, of over de Cap Sizun of naar Finistère). Verder in de gids een reiswijzer per Bretoense regio, aangevuld met kaarten en adressen.

 

 

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardig-heden en een suggestielijst van boeiende hotspots. Verder een uitgebreide reiswijzer voor elke regio van het eiland, aangevuld met kaarten en adressen.

 

De reisgids geeft suggestie voor interessante hotspots (ook voor kinderen), een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een reiswijzer voor alle wijken van de stad, aangevuld met kaarten en adressen. Een apart hoofdstuk is gewijd aan (auto)excursies buiten de stad naar bijvoorbeeld naar Toledo, El Escorial, Segovia , Aranjuez of Manzanares El Real.

Achtergrondverhalen met practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor dagroutes en stadswandelingen. Met een overzicht per wijk/regio en aangevuld met kaarten en plattegronden.

 

 

De auteur is antropoloog en geograaf en verkent in die hoedanigheid niet alleen de ver afgelegen eilanden maar buigt zich ook over de Noorse volksaard. Als Nederlander is hij, zoals zovele andere landgenoten, ook sterk onderhevig aan “het noordelijk gevoel” en de lokroep van het noorden.

Arbeiderspers – 247 blz –paperback

Kosmos – 320 blz – paperback

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

Kosmos – 206 blz – pocket

Atlas - 270 blz – paperback

Wat & Hoe Praag - Christopher & Melanie Rice

Wat & Hoe Venetië - Teresa Fisher & Sally Roy

32 verrassingen aan de voormalige Zuiderzee - Marina Goudsblom & Marja Slinkert

Reisgids Italië - Tim Jepson

Familiegids London - Vincent Crump

Familiegids Parijs - Rosie Whitehouse

Bij de dromers van dromen - Anne Wesseling

Wat & Hoe Praag

Christopher & Melanie Rice

Wat & Hoe Venetië

Teresa Fisher & Sally Roy

32 verrassingen aan de voormalige Zuiderzee

Marina Goudsblom & Marja Slinkert

Reisgids Italië

Tim Jepson

Familiegids London

Vincent Crump

Familiegids Parijs

Rosie Whitehouse

Bij de dromers van dromen

Anne Wesseling

De reisgids geeft suggestie voor interessante hotspots (ook voor kinderen), een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een reiswijzer voor alle wijken van de stad, aangevuld met kaarten en adressen. Een apart hoofdstuk is gewijd aan 18 excursies naar bijvoorbeeld het Boheemse middengebergte, Tabor, Lidice of Karlovy Vary.

De reisgids wil inzicht bieden in het karakter van Venetië en zijn inwoners. Met een inventaris van de 10 beste hotspots, een selectie aan boottochten langs de eilanden in de lagune en een reiswijzer voor alle wijken van de stad, aangevuld met kaarten en adressen. Een apart hoofdstuk is gewijd aan excursies naar bijvoorbeeld Asolo, Padua, Dolomieten of Triëste.

Tachtigjaar geleden werd de Afsluitdijk voltooid en een gedeelte van de Zuiderzee ingepolderd. Het boek verhaalt de bijzondere plaatsen langs het IJselmeer en laat zien wat er in de loop van de geschiedenis is veranderd voor de mensen die er aan het water wonen (vissers, schippers, palingrokers, botterbouwers, vuurtorenwachters).

Beknopte kennismaking met Italië. Een waaier aan meer bekende belevenissen (centrum van Florence, het middeleeuwse Rome, het landschap van de Chianti-streek) wisselt af met excursies buiten de gebaande paden (het Lago d’Iseo, de heuvelsteden va Umbrië, de kust bij Gargano aan de Adriatische Zee en het landschap van sardinië). Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

Familiegids waarin culturele bezienswaardigheden worden afgewisseld met ontspannen gezinsuitjes. Bij elke bezienswaardigheid staan niet alleen gedetailleerde kaarten maar ook suggesties om te spelen en te picknicken. In de Kids’ corner zijn gekke weetjes, quizvragen en activiteiten voor kinderen opgenomen.

Familiegids waarin culturele bezienswaardigheden worden afgewisseld met ontspannen gezinsuitjes. Bij elke bezienswaardigheid staan niet alleen gedetailleerde kaarten maar ook suggesties om te spelen en te picknicken. In de Kids’ corner zijn gekke weetjes, quizvragen en activiteiten voor kinderen opgenomen.

 

 

Een muzikale rondreis door het zuidwesten van Ierland.Tijdens haar zwerftocht omtmoet de schrijfster fiddlers en bodhràn-spelers, zangers, straatmuzikanten en verhalenvertellers én onderzoekt ze waarom de Ierse traditionele muziek zo’n enorme aantrekkingskracht uitoefent.

 

 

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

Kosmos – 160 blz – luxe-uitgave

 

National Geographic Kosmos 398 blz paperback

Capitool – 288 blz –paperback

Capitool – 288 blz –paperback

Atlas Contact – 254 blz – paperback

Go slow Frankrijk - Alastair Sawday & Ann Cooke-Yarborough

Reisgids Kroatië - Rudolf Abraham

De verzegelde brief - Emma Donoghue

Vertrek van station Atocha - Ben Lerner

Niets verdwijnt - Elanor Dymott

Wat & Hoe Kroatië - Ron Stuart

Wat & Hoe Boedapest - Ron Stuart

Reisgids Tjechie - Stephen Brook & Will Tizard

Go slow Frankrijk

Alastair Sawday & Ann Cooke-Yarborough

Reisgids Kroatië Rudolf Abraham

De verzegelde brief

Emma Donoghue

Vertrek van station Atocha

Ben Lerner

Niets verdwijnt

Elanor Dymott

Wat & Hoe Kroatië

Ron Stuart

Wat & Hoe Boedapest

Ron Stuart

Reisgids Tjechie

Stephen Brook & Will Tizard

Bijzondere plekken om te slapen, te eten en te genieten. Een selectie van accomodaties op het Franse platteland die de idee van de slow-beweging uitdragen, van slow-leven tot slow-food. Aangevuld met contactgegevens, prijsindicaties en randinformatie over fietsen, wandelen en natuurparken.

Beknopte kennismaking met Kroatië. Een waaier aan meer bekend belevenissen (wandeling door het historische Zagreb, wijngaard-hoppen bij Plesivica en de watervallen van het Nationaal Park Plitvicemeren) wisselt af met excursies buiten de gebaande paden (een trektocht door het Nationaal Park van Noord-Velebit en wandelen in Gorski Kotar). Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

De roman werd gebaseerd op een werkelijk bestaande echtscheidingszaak uit 1864 (The Codrington Trial) en laat een hele reeks “heilige”Victoriaanse thema’s de revue passeren vanuit het standpunt van het vrouwelijk hoofdpersonage Helen Codrington: huwelijk, vriendschap, ouderschap, werk en wet. Destijds een belangrijk issue in de ontvoogdingsstrijd van de vrouw in Engeland.

Debuutroman, waarin de hoofdfiguur, de dichter  Adam Gordon met een Amerikaanse beurs in Madrid verblijft om onderzoek te doen naar Spaane literatuur. Maar hij vult zijn dagen leiver met rondzwerven, feesten en blowen. Als er aanslag op het station Atocha gebeurt is dit ook voor Adam een ingrijpende gebeurtenis.

 

 

Een literaire thriller verpakt in een whodunit-liefdesverhaal. De universiteit van Oxford dient als decor voor een moordverhaal op de ex-universiteitsstudente Rachel. Haar partner, jaar- en studiegenoot Alex, gaat er mentaal zo erg door dat hij besluit zelf op onderzoek te gaan. En dat brengt hem onder meer  bij zijn vroegere mentor en docent Harry , zijn oude studiegenoot Richard, en haar voormalige universiteitsvrienden Cissy en Anthony.

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots en excursies met de kinderen. Verder een uitgebreide reiswijzer voor elke regio van Kroatië, aangevuld met een waaier aan adressen.

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots. Verder een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per wijk van de Hongaarse hoofdstad.

Beknopte kennismaking met Tsjechië en zijn hoofdstad Praag. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (cultuur genieten in de Praagse burcht, toer langs brouwerijen, marionetten maken…) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies naar bv de theologische bibliotheek in het Strahovklooster of de 3 “skansen” (Houten Dorp, Molenvallei en het Walachijs dorp) in Rožnov.

Kosmos – 255 blz- -paperback

National Geographic/Kosmos 318 blz  paperback

Atlas Contact – 391 blz – pocket

Atlas Contact – 205 blz – paperback

Atlas Contact – 401 blz – paperback

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

National Geographic/Kosmos – 334 blz – paperback

Reisgids Spanje - Fiona Dunlop & Tino Soriano

Wat & Hoe Cyprus - Robert Bulmer

In de schaduw van toekomstige rampen - Max Niematz

De beknopte geschiedenis van Turkije - Norman Stone

De graaf van Montecristo -­ Alexandre Dumas

De zwarte schande - Dick van Galen Last

Nederland Museumland

Norwegan Wood - Haruki Murakami

Reisgids Spanje

Fiona Dunlop & Tino Soriano

Wat & Hoe Cyprus

Robert Bulmer

In de schaduw van toekomstige rampen

Max Niematz

De beknopte geschiedenis van Turkije

Norman Stone

De graaf van Montecristo

Alexandre Dumas

De zwarte schande Dick van Galen Last

Nederland Museumland

diverse auteurs

Norwegan Wood Haruki Murakami

Beknopte kennismaking met Thailand. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (Baskische kookworkshop of een wandeltocht door Europa’s enige woestijn). Insidertips van locals over hun favoriete plekjes zijn eveneens opgenomen. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten (Toledo, Cabo de Gata ..)

Met een top tien selectie aan bezienswaardigheden zoals Kourion en Salamis. Een apart hoofdstuken wordt gewijd aan suggesties voor boeiende hotspots. De gids werd gerangschikt per regio: Larnaca, Limassol, Pafos, Nicosia en Famagusta in het noorden.

 

 

Het hoofpersonage in deze roman is een schrijver die het contact met de werkelijheid dreigt te verliezen. Hij zet een punt achter zijn carriere en vertrekt naar Wenen. Het is liefde op het eerste gezicht tot de passie uitdooft en de stad hem zodanig deprimeert dat hij afglijdt naar een verregaande waanzin.

 

 De geschiedenis van het land in een notendop, vanaf de komst van de Seltjoeken in de elfde eeuw tot en met de aanvraag voor het EU-lidmaatschap door het land in de 21e eeuw.Maar niet  alleen oorsprong en geschiedenis worden behandeld ook de huidige uitdagingen van het land zijn toegelicht.

 

De eerste integrale Nederlandse vertaling van het literaire meesterwek uit 1844-1845. Aanvankelijk verscheen De graaf van Montecristo als feuilletonroman in Le journal des Débats. Het verhaal is opgedeeld in 3 episoden: Marseille, Rome en Parijs en beschrijft de wraaktocht van dezeeman Edmond Dantès op de drie mannen die hem in het verderf gestort hebben.

Afrikaanse soldaten in Europa 1914-1922. In WOI verscheepte Frankrijk 134.000 Afrikaanse mannen naar Europa om te dienen in de geallieerde legers. Later werden ze ingezet bij de bezetting van het Rijnland. Duitsland reageerde hierop bijzonder fel en racistisch. Maar hoe ging het de Afrikanen zelf: in de omgang met blanke officieren en burgers, in de modder aan de Somme en in de kroegen van het Rijnland?

Gids langs meer dan 1000 musea, kastelen, oudheidkamers, dierentionen en hortussen.Alle bezienswaardig-heden staan geordend per plaats en de plaatsen per provincie. Een korte beschrijving van de vaste collecties wordt aangevuld met alle practische informatie. Achteraan werd ook diverse registers opgenomen (op plaatsnaam, museumnaam en trefwoorden).Uitgegeven door de Nederlandse Museumvereniging.

Een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van Toru Wtanabe, een jonge student uit Tokio. Hij is dol op de mooie Naoko maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haaar geliefde, jaren geleden.

 

National Geographic/Kosmos – 398 blz – paperback

Kosmos – 190 blz – pocket

Atlas Contact – 220 blz – paperback

Omniboek  - 203 blz - paperback

Atlas Contact – 1177 blz – paperback

Atlas Contact - 399 blz - paperback

Kosmos – 432 blz - pocket

Olumpus – 317 blz  paperback

Vergelijking met X onbekenden - Lydia Verbeeck

Radetzkymars - Joseph Roth

De ramp - Kees Slager

Wat & Hoe Italiaanse meren - Richard Sale

Door & door Milaan - Marina Goudsblom

Reisgids Sicilië - Tim Jepson & Tino Soriano

Wat & Hoe Ibiza & Formentera - Richard Sale

Wat & Hoe Provence & de Cote d’Azur -Terese Fisher

Vergelijking met X onbekenden

Lydia Verbeeck

Radetzkymars

Joseph Roth

De ramp

Kees Slager

Wat & Hoe Italiaanse meren

Richard Sale

Door & door Milaan

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

Reisgids Sicilië

Tim Jepson & Tino Soriano

Wat & Hoe Ibiza & Formentera

Richard Sale

Wat & Hoe Provence & de Cote d’Azur

Terese Fisher

Eerste deel van een thrillerreeks rond het hoofdpersonage reisleidster Sofie Catoor. Op een groepsreis naar Dresden komen heden en verleden samen. Gebeurtenisen uit de Tweede Wereldoorlog versmelten met de groeiende recessie in de eurolanden  tot een explosief mengsel. Daarnaast zorgen de groep reizigers én het thuisfront van Sofie voor verrassende wendingen.

De geschiedenis van het verval van de Habsburgse monarchie wordt geschetst door de ogen van de hoofdpersoon, luitenant Von Trotta. Het verhaal begint in 1859 met diens grootvader die het leven van de jonge keizer Franz Joseph redt, en eindigt met de dood van de keizer in 1916.

Een reconstructie van de watersnood in 1953. In de nacht van 31 januari op 1 februari werd Nederland getroffen door één van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis toen Zeeland, een deel van Noord-Brabant en Zuid-Holland werden overspoeld. De schrijver geeft zowel chronologisch als thematisch (evacuatie, de dieren, Oranje, de Koude Oorlog…) uitvoerig verslag over wat er die nacht van uur tot uur, van plaats tot plaats heeft afgespeeld.

Met een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots zoals een rondrit door de Valle d’Intelvi. De gids werd gerangschikt per regio: Comomeer, het meer van Lugano, Lago Maggiore en het Gardameer. Een apart hoofdstuk is gewijd aan Milaan

 

 

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden naar Milaan zoals het werkelijk is. Achter in het boek zit een katern met tips en informatie voor wie zelf op pad wil gaan.

 

 

Beknopte kennismaking met Sicilië. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen zoals Favignana (eiland van de tonijnvissers), Ibleibergen en een treinreis rond de Etna-vulkaan. Met insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

 

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots: van de hipste clubs tot de kleurrijkste markten. Verder een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per regio.

Met een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per regio. Verder een pak practische tips. Aangevuld  met een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots: de hoogste arendsnesten, de fraaiste uitzichten…

 

Manteau – 399 blz  paperback

LJ Veen Klassiek

 384 blz – pocket

Olumpus  - 557 blz paperback

Kosmos – 190 blz – pocket

Kosmos – 192 blz  paperback

National Geographic/Kosmos – 190 blz – paperback

Kosmos – 190 blz – pocket

Kosmos – 190 blz – pocket

Tot het bittere einde - Victor Klemperer

WXat & Hoe Stockholm - Margot Eggenhuizen

Wat & Hoe Rhodos - Des Hannigan

Wat & Hoe Napels & de Amalfikust -Jack Altman

Het Oostindisch kampsyndroom - Rudy Kousbroek

De reis naar het kind - Vonne Van der Meer

Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ hoofdstuk - Julian Barnes

Centraal-Europa, een geschiedenis - Raymond Detrez

Tot het bittere einde

Victor Klemperer

Wat & Hoe Stockholm

Margot Eggenhuizen

 

Wat & Hoe Rhodos

Des Hannigan

Wat & Hoe Napels & de Amalfikust

Jack Altman

Het Oostindisch kampsyndroom

Rudy  Kousbroek

De reis naar het kind

Vonne Van der Meer

Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ hoofdstuk

Julian Barnes

Centraal-Europa, een geschiedenis

Raymond Detrez

Zijn oorlogsdagboeken 1933-1945 werden postuum uitgeveven in 1995.  Klempereer was Duitse Jood en hoogleraar Romaanse literartuurgeschiedenis aan de universiteit van Dresden en had in WOI zelfs meegevochten als vrijwilliger in het Duiste leger. Dag op dag verhaalt hij hoe hijzelf en de jodengemeenschap in hun alledaags bestaan bedreigd werden in de aanloop naar WOII en tijdens de oorlogsperiode zelf.

De reisgids bevat een pak informatie voor een korte vakantie. Met een selectie van de 10 onbetwiste hoogtepunten en de beste hotspots (van de beste Zweedse restaurants tot de origineelste tours door de stad). Daarnaast is een reiswijzer opgenomen pet stadswijk én voor de ruime omgeving, aangevuld met kaarten en adressen,

 

 

Met een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per regio. Verder een pak practische tips. Aangevuld  met een top tien selectie aan bezienswaardigheden zoals o.m  Kamiros, Petaloudes en Lalyssos. Met een een suggestielijst van boeiende hotspots zoals een atorit door het noorden van het eiland of de mooiste boottochten.

Een top tien selectie aan bezienswaardigheden zoals Paestum en Spaccanapoli. Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken en aangevuld met een suggestielijst van boeiende hotspots.Verder een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per regio.

Aan de hand van eigen herinneringen en bestaande literatuur schrijft Kousbroek over de Nederlanders in Indië voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ook inmiddels vergeten zaken en nog heersende taboes worden openhartig beschreven.

 

In deze roman besluiten de kinderloze Julia en haar man Max een kind te adopteren. Ze zoeken toenadering met een tussenpersoon, Ronald Malfait, die tegen een royale vergoeding zal zorgen voor een rechtstreeks in Peru op te halen kind.

 

In tien onderling verbonden hoofdstukken en een slotbeschouwing geeft de schrijver een lichtvoetige en vaak ironische kijk op de wereldgeschiedenis, waar feit en fictie door elkaar heen lopen.

Na ongeveer een halve eeuw achter het Ijzeren Gordijn maakt Centraal-Europa weer deel uit van het ‘echte’ Europa. Detrez informeert, maar wil ook de vooroordelen en mythen onderuit halen die West- en Centraal-Europeanen over elkaar en zichzelf hebben. Het boek is de eerste geschiedenis van Centraal-Europa in het Nederlands.

Olympus – 525 blz - paperback

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

Kosmos – 190 blz – pocket

Kosmos – 190 blz – pocket

Olympus- 575 blz – paperback

Olympus – 171 blz – paperback

Olympus  - 297 blz  - paperback

Houtekiet – 502 blz - paperback

reisgids wenen

reisgids Frankrijk - Rosemary Bailey & Gilles Mingasson

Wat & Hoe Andalusia

uitgeworteld - cicovacki

Wraakenegelen - Čičovački

668 dingen doen aan het water - Eveline Hagenbeek

In europa - Geert Mak

Nat.geografhic reisgids Duitsland - Michael Ivory

Reisgids Wenen

Sarah Woods

Reisgids Frankrijk

Rosemary Bailey & Gilles Mingasson

Wat & Hoe Andalusië

Sylvia Keppel

Uitgeworteld

Borislav Čičovački

Wraakengelen

Borislav Čičovački

668 dingen doen aan het water

Eveline Hagenbeek

In Europa

Geert Mak

Reisgids Duitsland

Michael Ivory

Beknopte kennismaking met de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (zelf chocolade maken in Alsergrund, een bezoek aan de catacomben onder de Stephansdom, varen op de Alter Donau…) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies zoals dieren spotten in het natuurpark Lobau, fietsen door de Wachauvallei of ontspannen in het kuuroord Baden bei Wien.

Uitgebreide kennismaking met Frankrijk. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (zelf parfum maken, in de voetsporen van de Katharen, een middeleeuws kasteel bouwen…) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies naar de watervallen van de Jura, dineren in een grotrestaurant of een treinreis maken door de Pyreneeën.

De reisgids bevat een pak informatie voor een korte vakantie. Met een selectie van de 10 onbetwiste hoogtepunten en de beste hotspots (van de beste Spaanse tapasbars tot de mooiste uitzichten). Daarnaast is een reiswijzer opgenomen per regio én suggesties voor stadswandelingen, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

 

 

In een cyclus van vier romans volgen we het hoofdpersonage Filip van in zijn kindertijd tot in zijn vijftiger jaren. Als Oost-Europese kunstenaar wordt hij door de politieke omstandigheden gedwongen te emigreren naar het Westen. Pas op latere leeftijd blijkt dat deze emigratie een grotere invloed heeft gehad op zijn leven dan aanvankelijk gedacht.

 

 

1500 jaar oorlog op de Balkan.De belangrijkste historische figuren worden onderworpen aan een fictief tribunaal. Om aan de hand van hun verhalen inzicht te bieden in de vaak gruwelijke geschiedenis van de Balkan. Te beginnen bij keizer Tiberius tot Tito, van keizerin Marie Theresia tot Ratko Mladič.

 

 

Nederland is een echt waterland, waar bij en rond het water veel te beleven valt. Het boek geeft voor alle provincies een (publicitair opgemaakt) overzicht van natte én droge activiteiten, van adressen om te eten & drinken aan de waterkant, en overnachtings-mogelijkheden op of bij het water.

Het boek (in 2 delen) is de neerslag van een reis die de auteur maakte in 1999. De geschiedenis van de 20e eeuw was daarbij zijn leidraad. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van die eeuw. Maar het gaat ook over wat het verleden met ons doet, over die aspecten wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt.

Uitgebreide kennismaking met Duitsland. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (bier leren brouwen, fietsen langs de historische plekken van Berlijn, een kunstcursus volgen in München…) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies naar de eilanden voor de Oostzeekust, de middeleeuwse stadjes in het Neckardal en de meren in Mecklenburg.

National Geographic/Kosmos – 270 blz – paperback

National Geographic/Kosmos – 398 blz – paperback

Kosmos Uitgevers – 190 blz – pocket

Atlas Contact -1103 blz - paperback

Atlas Contact – 268 blz – pocket

Kosmos – 271 blz – paperback

Olympus – 853 blz – paperback

National Geographic/Kosmos – 399 blz – paperback

het lege land - auke van der woud

Wat en Hoe Rome - Tim Jepson

Een goede moeder

Louise Millar

 

Het lege land

Auke Van Der Woud

Wat & Hoe Rome

Tim Jepson & Sally Roy

De kroon op Oranje

Arnout Van Cruyningen

Wat & Hoe Berlijn

Gisella Budée & Christine Berger

Wat & Hoe Portugal

Tony Kelly & Kerry Christiani

Gevallen Engel

David Hewson

Achter de schermen

Kate Atkinson

De jonge weduwe Kate is, sind shaar man omkwam bij een beroving, obsessief bezig met het becijferen welke of zij en haar zoontje nog meer ongelukken zullen overkomen. Ze ontmoet Jago Martin, een universiteitsprof  in kansberekeningen, die denkt dat hij haar kan verlossen van haar obsessie. Maar is ze wel paranoïde of is er meer aan de hand?

 

 

De ruimtelijke orde van Nederland 1798-1848.Door de Bataafse Revolutie van 1789 werd Nederland een staatkundige eenheid, maar het zou nog lang duren voordat het ook een sociale, culturele en economische gemeenschzp werd. Ruimtelijke orde was daar een belangrijke oorzaak van, eeuwenlang hadden lokale en regionale belangen het gebruik en onderhoud van die openbare ruimte bepaald en divers vorm gegeven.

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Met een selectie aan sociale, culturele en natuurhistorische elementen. Verder ook nog een overzichtelijke opdeling tussen de oude stad, het hart van Rome, het noorden en Vaticaanstad. Tenslotte werden een aantal suggesties voor excursies opgenomen, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

 

Tweehonder jaar Koninkrijk der Nederlanden. In 1813 werd, na een lange Franse regeerperiode, de onafhankelijkheid hersteld en keerde het Oranjehuis terug. In 1814 werd de grondwet aangenomen en een jaar later nam Willem I de titel Koning der Nederlanden aaan.

 

 

  

Reisgids (met aparte taalgids) voor een actieve en culturele vakantie. Met een selectie aan sociale, culturele en natuurhistorische elementen. Verder ook nog een overzichtelijke opdeling tussen Unter den Linden, Mitte, Potsdammer Platz, Kurfürsterdamm, Kreuzberg en Prenzlauerberg. Aansluitend een aantal suggesties voor excursies, wandelingen en tochten, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

Reisgids (met aparte taalgids) voor een actieve en culturele vakantie. Met een selectie aan sociale, culturele en natuurhistorische elementen. Verder ook nog een overzichtelijke opdeling tussen Lissabon, Noord-Portugal, Midden-Portugal, de Alentejo en de Algarve. Tenslotte worden een aantal suggesties voor wandelingen en tochten vermeld, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

In Rome valt de Britse academicus Malise Gabriel uit het raam van zijn appartement en overlijdt. Rechercheur Nic Costa wordt op de zaak gezet en komt er als snel achter dat er meer aan de hand is. Het onderzoek voert hem naar een familiegeheim uit de 16e eeuw…

 

In deze roman verhaalt Ruby Lennox over een eeuw familiegeschiedenis in Yorkshire. Te beginnen bij haar overgrootmoeder - die een affaire onderhield met een Franse fotograaf - via haar moeders onvervulde dromen als Hollywooddiva tot de aanvaring van haar zus met de koninging tijdens haar kroning.

 

 

 

De Kern – 397 blz – paperback

Olympus – 686 blz - paperback

Kosmos Uitgevers – 214 blz – pocket

Omniboek – 192 blz – pocket

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

De Fontein – 432 blz – paperback

Olympus – 332 blz – paperback

London Fields

Martin Amis

De ontvoering van Alfred Heineken

Peter R. De Vries

Oogcontact

Gergus McNeill

 

Voor jou

Jojo Moyes

Reisgids London

Lousie Nicholson & Alison Wright

Vrijhaven Ruigoord

diverse auteurs

 

Gekooid

Tania Carver

 

De wegen naar Santiago

Derry Brabbs

Nicola Six is ervan overtuigd dat ze op haar vijfendertigste verjaardag vermoord zal worden. Maar door wie? Wordt het Keith, de alcoholistische dartsliefhebber die zich inlaat met schimmige zaakjes of de rijke, welopgevoede maar incompetente Guy.Voor Samson Young, een schrijver met een writer’s block, komt dit verhaal als een geschenk uit de hemel.

Alle feiten en geheimen van de geruchtmakene ontvoeringszaak. In november 1983 werd bierbrouwer Heineken samen met zijn chauffeur ontvoerd. Een minutieus relaas over de het bedenken, de uitwerking en de uitvoering, verteld door het brein achter de kidnap Cornelis van Hout. Gestoffeerd met uniek beeldmateriaal.

 

Robert Naysmith is een succesol zakenman én seriemoordenaar. Al jaren laat hij zich door  ldezelfde spelregels lijden: hij kijkt op zijn horloge en de eerste die hem vanaf dat moment recht aankijkt wordt zijn volgend slachtoffer. Inspecteur Graham Harland ziet zich geplaatst voor een compleet raadsel zonder enig verband tussen de willekeurig uitgevoerde moorden.

 

Louisa werkt in een cafe en heeft een vaste vriend, hoewel die niet de grote liefde voor haar betekent. Will had het vroeger zeer naar zijn zin met een mooie baan en dito vriendin, tot hij in een rolstoel belandt. Wanneer Louisa haar werk kwijt raakt gaat ze aan de slag als verzorgster van Will.

 

Uitgebreide kennismaking met London. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen zoals een high tea gebruiken in een stijlvol hotel,een boottocht over de Theems en een parlemantair debat bijwonen in het Britse Lagerhuis. Met insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en excursies (Cambridge, Bath, Stratford-upon-Avon).

Toen Ruigoord en het groengebied eromheen omgevormd dreigde te worden tot een havenindustriepark, staken kunstenaars een spaak in het wiel. Ze “kraakten”het dorp en er ontstond een bonte gemeenschap van creatievelingen en vrijdenkers.

 

 

 

Bij de sloop van een huis wordt in de kelder een kooi ontdekt, gemaakt van menselijke botten, met daarin een kind opgesloten. Inspecteur Phil Brennan wordt op de zaak gezet en komt niet alleen een seriemoordenaar op het spoor maar lijkt ook verstrikt te geraken in een netwerk van sociopaten.

 

De vier middeleeuwese routes door Frankrijk en de etappes op de weg door Spanje naar het einddoel Santiago de Compostella. Verder komen de legende van de heilige Jakobus en de geschiedenis van de pelgrimstocht aan bod, aangevuld met foto’s van landschappen, religieuze architectuur en de bedevaart.

 

 

 

Olympus – 482 blz – paperback

De Fontein – 511 blz - paperback

  

De Fontein – 301 blz – paperback

  

De Kern – 414 blz – paperback

  

National Geographic/Kosmos – 270 blz – paperback

Uitgeverij AnkhHermes - 296 blz – paperback

De Fontein – 382 blz - paperback

  

Ten Have – 255 blz - met harde kaft

De huisvriend

Betram Koeleman

Door & door Barcelona

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

Verhalen van het Pajottenland

Koenraad Tinel & Stefan Brijs

Mist over Londen

C.J. Sansom

 

Pioniers

Johanne A. Van Archem

Bedrog

Peter Römer

 

Het lot van Sila

Fabrice Humbert

De laffe moord op Kitty van der Have

J.A.Blaauw

Jonas Balsam is beheerder van het landgoed Storm Lake. Al twintig jaar verbergt hij het betsaan van zijn medebewoner, de mensenschuwe Benjamin Krendler. De enige complicerende factor is de huisvriend, een emeritus hoogleraar die Benjamin wekelijks colleges aan huis geeft. En het is precies hij die een onhoudbare keten van gebeurtenissen in gang zet.

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden naar het mediterrane Barcelona van de locals: overdekte markten, verborgen art nouveau, een sprookjesachtige kloostertuin, roeibootjes in een npark… Achter in het boek zit een katern met tips en informatie voor wie zelf op pad wil gaan.

 

Beeldhouwer en tekenaar Tinel portretteerde een aantal kleurrijke figuren uit zijn omgeving in het Pajottenland: de boer met zijn varkensbeer, de tuinman zonder benen, het geruzie onder de kinderen van Domien… Auteur Stefan Brijs schreef de sobere, trefzekere tekst bij de intrigerende beelden.

 

 

 

1952. Er zijn twaalf jaar verstreken sinds Engeland zich heeft overgegeven en de bevolking leeft onder de Duitse bezetter. Ambtenaar David Fitzgerald sluit zich aan bij het verzet. Als hij wordt ingezet om een oude studievriend het land uit te krijgen, raakt hij verstrikt in een web van spionage en intrige. Wie kan hij vertrouwen en hoe blijft hij de Duitse overheersers uit het zicht?

Trilogie. Het gezin Kromhof, een Twentse familie,  laat alles achter en emigreert naar Canada. Maar de reis verloopt moeizaam, heimwee knaagt en de spannigen lopen hoog op als nare gebeurtenissen uit het verleden ook aan de andere kant van de oceaan bekend worden.

 

 

 

Rechercheur Hanna Vermeer onderzoekt een moordzaak in de glitter en glamourwereld van de televisie. Ondertussen moet ze ook nog zien af te rekenen met een onbekende stalker, wiens onbeantwoorde liefde omslaat in haat.

 

 

Parijs, 1995. In een duur restaurant slaat een van de gasten een jonge zwarte ober, Sila, tegen de grond. Niemand van de aanwezigen komt hem te hulp, uit  overschilligheid of uit lafheid. En toch blijkt Sila ongewild een rol gespeeld te hebben in de levens van een aantal van hen.

 

Na de bevrijding in juni ’45 werd de jonge Rotterdams verzetsstrijdster ‘Kitty’ wegens haar vermeend verraad ontvoerd en vermoord. Vijf jaar blijft de zaak in de doofpot, maar na heropening van de zaak worden vijf van de zeven uitvoerders vooralsnog berecht.

Atlas Contact – 252 blz - paperback

Kosmos – 192 blz – paperback

Atlas Contact – 414 blz – luxe uitgave

De Fontein – 605 blz – paperback

Zomer & Keuning – 576 blz – paperback

De Fontein – 317 blz – paperback

  

Atlas Contact – 297 blz -paperback

De Fontein – 189 blz - paperback

het Romanov mysterie

De erfenis van Neurenberg

Norbert Ehrenfreund

Moord op een chirurg

Ed van Eeden

Londen in stijl

Saska Gravilleen Martin & Jessica Reftel

De Cock en de dood van een engel

A.C. Baantjer

Het Romanov Mysterie/Glenn Meade

Go slow Engeland & Wales

Alastair Sawday

 

Dodelijke selectie

Kåre Skuland

 

Brandschoon

Sophie Hanna

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd in Neurenberg een groot aantal oorlogsmisdadigers berecht. Daarmee werd Neurenberg het eerste internationaal oorlogstribunaal. De auteur was ooggetuige van het proces, schreef in die periode voor de Stars and Stripes (het nieuwsblad van de militairen) én was gedurende 30 jaar rechter in Californië.

Geschreven in de traditie van de Baantjer-boeken werd er een vervolg gebreid aan de bekende reeks. Exit de oude De Cock want neef Hendrick zet het speurwerk van zijn oom verder.

Wanneer een topchirurg vermoord aangetroffen wordt op zijn liefdesnestje bijt Hendrick zich in de zaak vast. Best een moeilijke klus, op de achtergrond houdt oompje dan ook nog een oogje in het zeil.

Een gids zonder musea noch monumenten, maar wel een overzicht van meer dan 150 bijzondere winkels, pubs en restaurants. Ook een deel van de vaak excentrieke uitbaters komen aan het woord. Per wijk ingedeeld met overzichtkaartjes. Compleet met adressen en telefoonnummers.

 

Het sneeuwt in de Amsterdamse binnenstad wanneer De Cock bericht krijgt dat het levenloze lichaam van heilsoldate Betty Wijn is aangetroffen. In de wereld van junks en daklozen werd ze “De Engel van Amsterdam genoemd”. Kort nadien valt er nog een dode en begrijpt de commissaris dat de zaak complexer in elkaar zit dan hij aanvankelijk dacht.

 

Thriller waarin de Amerikaanse forensisch pathologe met Russische roots Laura Pavlov op het punt staat één van de grootste mysteries uit de 20e eeuw te ontrafelen. In de permafrost bij de Russsiche stad Jekaterinenburg wordt een perfect geconserveerd lichaam van een vrouw gevonden. Een vondst die een nieuw licht werpt op de zaak van de geëxcecuteerde tsarenfamilie Romanov en in het bijzonder op Anastasia, één van de dochters.

 Bijzondere plekken om te slapen, te eten en te genieten. Een selectie van accommodaties op het Engelse platteland die de idee van de slow-beweging uitdragen, van slow-leven tot slow-food.

Met aandacht voor de plaatselijke cultuur en tradities, én met de intentie de omgeving zo min mogelijk te verstoren. Aangevuld met contactgegevens en prijzen.

 

 

Vlak voor de aanvang van een symposium in Londen wordt een professor met zijn wagen in de Theems geduwd. Hij zou er zijn bewijs tegen de evolutietheorie van Darwin uiteenzetten. Vlak voor zijn dood kan hij nog een cryptische boodschap aan één van zijn studenten achterlaten. De studente komt terecht in het web van een grillige seriemoordenaar.

 

 

In deze literaire thriller gaat Amber met behulp van een hypnotherapeute zoek naar antwoorden op situaties uit het verleden, een vriendin die omkwam in een aangestoken huisbrand, familieleden die een paar dagen verdwijnen en dan doen alsof er niets is gebeurd. Maar voor een brandschoon geweten moet soms een hoge prijs betaald worden.

 

Omniboek – 304 blz – paperback

De Fontein – 141 blz - pocket

Kosmos – 295 blz - paperback

De Fontein – 142 blz  - pocket

KOK Uitgeverij – 479 blz - paperback

Kosmos – 223 blz – paperback

Uitgeverij Kok – 415 blz – paperback

De Kern – 446 blz  - paperback

De verborgen bibliotheek

A.M. Dean

Geschiedenis van de westerse muziek/Donald J. Grout & Claude V. Palisca

Om het nu

Barry Smit

 

Wat & Hoe Zweden/Margot Eggenhuizen

 

Wat & Hoe Parijs

Teresa Fisher & Mario Wyn-Jones

 

Wat & Hoe Ierland/Christopher Somerville & Louise McGrath

De Lavendeltuin

Lucinda Rilay

 

Wat & Hoe Macedonië

Machteld Leistra

Professor Holmstrand wordt neergeschoten. De volgende dag ontvangt een andere prof Emily Wess een brief van haar voormalige mentor Holmstrand met daarin cryptische aanwijzingen voor de locatie van “de verborgen bibliotheek van Alexandrie”. Maar niet allen zij, ook een geheime kerkgenootschap wil de locatie achterhalen

Intussen al de 14de druk van  hét standaardwerk op het gebied van de muziekgeschiedenis van Europa en de Verenigde Staten. Meer dan 20 eeuwen werden overzichtelijk in kaart gebracht, van de theorieën van de oude Grieken tot de minimal music van Philip Glass.

 

 

De personages zetten wietkwekerijen op, of halen die van anderen leeg, zoeken kicks in pillen, poeders en vechtpartijen, proberen banken te overvallen en molesteren jonge meisjes. Maar de prijs voor hun keuzes, handelend  buiten de grenzen van het systeem, is hoog en maatschappelijke vereenzaming de prijs.

 Achtergrondartikelen, algemenen informatie en een opdeling per regio zijn de vaste ingrediënten van deze reeks. Afsluiter is een apart hoofdstuk gewijd aan wandelingen en tochten ( Djurgården, een stadswandeling in Götteborg, Malmö, cultureel Sápmi).

Naast praktische informatie en achtergrond zijn verschillende dagprogramma’s opgenomen: van de Eifeltoren naar de wijk St-Germain of van het Quartier Latin tot Montmartre. Ook Le Marais en de Bastille, en de omgeving van het Louvre en de Arc de Triomphe krijgen extra aandacht.

 

 

In vijf verschillende onderdelen worden naast een algemene oriëntatie ook de hoogtepunten belicht van het hele eiland, opgedeeld in verschillende delen: de hoofdstad Dublin, het oosten, het zuidwesten, het noorden en tenslotte West- en Noordwest-Ierland. Wandelingen en tochten sluiten het geheel af.

Parijs 1943. Constance wordt door de Britse geheime dienst op missie naar Frankrijk gestuurd waar ze terecht komt bij de famile De la Martinière. Frankrijk 1998. Emilie is de laatste telg van dit De la Martinières-geslacht en wanneer ze het familiekasteel erft, ontdekt ze een dichtbundel van ene Sophie.

 

 

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld in hoofdstukken: het westen (met o.m. het Prespameer en het NP Galičica), het noorden met de hoofdsad Skopje, het midden met de wijnregio Povardarie en tenslotte het bergachtige oosten. Afgerond met wandelingen naar de oude stadsgedeelten van Ohrid en Skopje en suggesties voor een aantal autotochten.

De Fontein – 397 blz – paperback

Olympus – 959 blz – paperback

Atlas Contact – 159 blz – paperback

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

Kosmos Uitgevers – 214 blz – pocket

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

De Kern – 511 blz – paperback

Kosmos Uitgevers – 165 blz – pocket

De onzichtbare steden Italo Calvino

De onzichtbare steden

Italo Calvino

Hotel Savoy

Joseph Roth

Oblomov

Ivan Gontsjarov

 

Wat & Hoe Waddeneilanden

Geert-Jan Bron en Gillekes Kreijns

De Cock en de rituele moord

A.C. Baantjer

 

De twaalf kinderen van Parijs

Tim Willocks

Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België

Sam Van Clemen

Fiona in koelen bloede

Harry Bingham

Magisch-realistisch werk waarbij Marco Polo verslag uitbrengt aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, keizer van de Tartaren. Maar beetje bij beetje dringt het tot de keizer door dat de verhalen fictief zijn en allemaal verwijzen naar Venetië, Marco Polo’s eigen stad.

Gabriel Dan keert berooid terug uit de oorlog. Hij probeert aan de kost te komen als stationsarbeider en verblijft in hotel Savoye.Maar daar heerst een strikte scheiding. Hoe lager de rang of stand, hoe hoger gelegen hun kamer. En wie niet aan het front geweest is heeft geen begrip voor de terugkerende soldaten. Voor het eerste gepubliceerd in 1924.

Ilja Oblomov heeft zijn baan opgegeven, zijn vrienden beledigd, torst een hoop schulden en staat op het punt de liefde van zijn leven te verliezen. Toch blijft hij er apatisch bij. Het werk verscheen in Rusland in 1859 en veel lezers zagen in de hoofdfiguur het portret van de ondergang van een hele klasse.

 

 

Naast een algemeen luik (aankomst, vervoer, overnachten, eten & drinken) is de gids opgedeeld in hoofdstukken: Texel, Vlieland, Terschelling,Ameland en Schiermonikkenoog. Afgerond met suggesties voor wandelingen en fietstochten.

 

 

Op verschillende plekken in Amsterdam worden kort na elkaar twee vermoorde en ritueel verminkte prostituees gevonden Tijdens zijn onderzoek komt De Cock terecht in het prostitutiecircuit waar hij geconfronteerd wordt met een vrouw, met wie hij zelf een verleden heeft…

Historische thriller die zich afspeelt in 1572. Mattias Tannhauser reist naar Parijs om zijn vrouw Carla te zoeken, net op het moment dat daar de jacht op de hugenoten begint.

Wanneer Carla wordt ontvoerd en hijzelf in de gevangenis belandt zal hij alles op alles moeten zetten om in zijn doel te slagen, temidden een stad die ten prooi is aan waanzin.

Veel plekken en bouwwerken herinneren aan die historische perioe 1914-1918: forten, bunkers, monumenten op slagvelden van weleer, oorlogsbegraaf-plaatsen, musea…

Dit naslagwerk bevat honderden oorlogslocaties die uitgebreid beschreven worden, van bij de Duitse inval en bezetting tot de bevrijding en haar nasleep.

Rechercheur Fiona worstelt met haar geestzesziekte en blijkt geadopteerd te zijn. De gruwelijke ontdekking van een menselijk been is voor haar de start van zoektocht naar een meisje dat tien jaar geleden vermoord werd. Tijdens het onderzoek gebeurt een tweede vrijwel identieke moord..

LJ Veen Klassiek – 169 blz – paperback

LJ Veen Klassiek – 158 blz – paperback

LJ Veen Klassiek – 551 blz – paperback

Kosmos – 206 blz - pocket

De Fontein – 141 blz  - pocket

De Fontein – 735 blz – paperback

Manteau – 432 blz – paperback

De Fontein – 448 blz – paperback

De Friezen

Luit van der Tuuk

Luchtvissers

Gerwin van der Werf

De Gouden Eeuw

Luc Panhuysen

Eeuwelingen

Steffie van den Oord

Limbo

Melania Mazzuco

De grote paddenstoelengids voor onderweg

Ewald Gerhardt

De eerste wereldoorlog

Norman Stone

 

De Staten-Generaal 1464-2014

Arnout van Cruyningen

De Romeinen, de Franken en de Noormannen noemden het Nederlandse kustgebied Frisia. Zeeland, Holland, Friesland, Groningen: het viel allemaal onder die verzamelnaam. Het boek brengt de geschiedenis en de archeologie van de kuststreek tot leven.

Joshua Lohman reist naar een afgelegen eiland in de Atlantische Oceaan, dat geëvacueerd wordt. Hij wil er de totale afzondering, geplaagd door schuldgeveoelens over een ernstig auto-ongeluk waar hij bij betrokken was.Maar op het eiland zijn nog wel meer bewoners achtergebleven. Daaronder het jonge meisje Jo-Anne.

Uit de chaotische situatie tijdens de Opstand tegen de Spanjaarden (1568-1648) ontstond een veilige enclave die de basis vormde voor de Republiek en haar Gouden Eeuw. Aan de hand van 17 portretten en momenten wordt Hollands Gouden Eeuw getypeerd.

 

Levensverhalen van honderdjarigen in Nederland. Aan de hand van 22 persoonlijke geschiedenissen schetst de schrijfster een geportretteerd beeld van de twintigste eeuw.

 

 

Na een bloedige aanslag op haar legereenjheid in Afghanistan keert de 28-jarige Manuela Paris naar Italië terug. Ze is getraumatiseerd en krijgt van haar legerarts de raad alles op papier te zetten. Ondertussen ontmoet ze Mattia, een mysterieuze gast in het nabije hotel.

 

Meer dan 1000 soorten staan beschreven en in kleur afgebeeld.Alle paddenstoelen zijn in groepen gerangschikt, met vermelding van het eetbaar of giftig zijn, verspreiding, voornaamste kenmerken, standplaats en zeldzaamheid.

 

 

De auteur, universiteitsprof geschiedkunde, bundelt al zijn kennis over de ‘grote oorlog’ in deze beknopte geschiedenis. Hij verklaart de verschillende militaire manoevers van alle betrokken legers tussen 14-18, tot en met het Versailles verdrag dat de aanzet tot WOII zou blijken.

 

 

Vijfenhalve eeuw geschiedenis van het Nederlandse parlement, opgericht in Brugge op 9 januari 1464 door hertog Filips de Goede. De auteur schetst de ontwikkeling vanaf die eerste standenvergadering tot het parlement anno 2014.

 

 

 

Omniboek – 281 blz – paperback

AtlasContact – 255 blz – paperback

Historisch Nieuwsblad – 205 blz – paperback

Olympus – 301 blz – pocket

Atlas Contact – 523 blz – paperback

Tirion Natuur – 720 blz – (dikke) pocket

Omniboek – 208 blz – paperback

Omniboek – 240 blz - paperback

Théodore de Bèze

diverse auteurs

Philippus Melanchton

diverse auteurs

Heroïne Godverdomme

Zijn biografie/René Van Collem

De kop van Oskar Wronski

Gerdien Verschoor

 

Pristina

Toine Heijmans

 

Bruno

M. Ciliberto & G. Giorello

Mijn autobiografie

Alex Ferguson & Paul Haward

 

200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Arnout van Cruyningen

Deze Franse reformator wordt gezien als de opvolger van Calvijn en daardoor een grote bijdrage leverde aan de consolidatie van de reformatie. Maar behalve theoloog was hij ook dichter, pedagoog, filoloog en diplomaat. Leefde van 1519 tot 1605.

 

Hij was van groot belang voor de reformatie in Duitsland, omdat hij een bruggenbouwer was. Tussen kerk en onderwijs, tussen lutheranisme en calvinisme, tussen humanisme en reformatie, tussen reformatie en scholastiek… Leefde van 1497 tot 1560

Hij is 19 als hij drummer wordt bij de populaire Nederlandse band Doe Maar. Maar al snel vervalt hij in een heroïneverslaving en wanneer hij een fan besteeelt, wordt hij door de groep aan de deur gezet. 30 jaar lang is René zwaar verslaafd tot hij dankzij zijn relatie met Margaretha de Vries volledig clean wordt én blijft.

Het boek vertelt het magische verhaal van de ongewone en levenslange liefde tussen een Nederlandse beeldhouwster en een Poolse schilder, die elkaar in de jaren dertig in Parijs

ontmoeten. Beiden zoeken een antwoord om trouw te blijven aan de eigen overtuigingen.

 

Albert Drilling is een succesvol ambtenaar, zijn missies zijn geheim. Op een eiland in de Noordzee moet hij op zoek naar een jonge vrouw. Op het eerste gezicht een opdracht van niks. Maar op het eiland gelden andere wetten.

 

  

Priester, filosoof, vrijdenker en astronoom. Deze dominicaner monnik Bruno Giordano (1548-1600) eindigde op de brandstapel in Rome, als ketter veroordeeld door de inquisitie. Aanleiding was zijn visie op de schepping: een heelal zonder grenzen met oneindig veel zonnen en werelden.

 

Manchester United is onder leiding van zijn trainer Alex Ferguson, die er 27 jaar aan het werk was, uitgegroeid tot een club van wereldformaat. In het boek vertelt hij over zijn omgang met wereldsterren als David Beckham, Eric Cantona, Cristiano Ronaldo. En blikt hij terug op zijn rivaliteit met Liverpool, Arselal, Chelsea en Manchester City

Het Koninkrijk Nederland werd geboren in 1815 toen Willem I het koningschap aanvaardde. Hoofdmoot van het boek is een overzicht  van de 7 vorsten van het huis Oranje-Nassau (8 als regentes Emma wordt meegerekend) die Nederland gekend heeft.

Uitgeverij Kok – 480 blz – luxe-uitgave/harde kaft

Uitgeverij Kok – 400 blz – luxe-uitgave/harde kaft

Kosmos – 252 blz – paperback

 

Atlas Contact – 172 blz – paperback

Atlas Contact – 348 blz – paperback

Veen Media – 159 blz – harde kaft

Kosmos – 352 blz - paperback engeland

Omniboek – 144 blz – paperback

Ontaard

Paula Daly

Vogels in en rond de tuin

Helga Hofmann

Godelieve van Amerika

Johan de Vos

Man on the run. Paul Mc Cartney in de seventies.

Tom Doyle

Een duister koor

Sophie Hannah

Het is de tijd van de zon

Dieter Broers

43 Waddeneilanden

Marina Goudsblom  & Ruud Koot

Wraakengel

C.J. Sansom

Lisa’s wereld stort in als de 13-jarige dochter van haar beste vriendin Kate vermist raakt. Ze voelt zich schuldig omdat ze vergeten was dat het meisje kwam logeren. Wanneer ook haar gezin ontwricht dreigt te geraken, blijft er voor Lisa niets anders over dan zelf op zoek te gaan naar Lisa. Maar die zoektocht woelt onverwachte geheimen naar boven.

De 100 mooiste soorten in tuin, bos  en park, aan de hand van specifieke kenmerken,  geluiden, het voedsel en broedgedrag. Kaartjes verduidelijken of een vogelsoort hier broedt of enkel te gast is. Inclusief tips over hoe je meer vogels in je tuin kunt krijgen.

 

 

De auteur gaat na haar dood op zoek naar zijn zus die hij amper heeft gekend. Die was ingetreden bij de arme klaren, niet dicht bij huis maar in het strengste klooster van de orde in de Verenigde Staten; Een kijk op het Flandre profonde van voor en na WOII.

Nadat de Beatles uit mekaar gevallen zijn worstelt Mc Cartney met een depressie. Hij trekt zich met zijn nieuwe vrouw Linda terug op het Schotse platteland .Daar gaat hij  met drugs en drank op zoek naar een nieuwe identiteit én muziekstijl, en dat wordt de band Wings.

Lousie woont met haar man in Cambridge. Hun zoontje Joseph loopt school op een prestigieuze kostschool, zeer tegen de zin van Louise. De zaak escaleert tot ze achtervolgd wodt door muziek die alleen zij kan horen, gezongen door een koor van kinderen dat alleen zij kan zien…

 De positieve invloed van de zon op gezondheid en bewustzijn, die ook de kracht heeft om de mensheid te transformeren. Deze conclusie van biofysicus Broers stoelt hij op wetenschappelijke ontdekkingen in biofysica, kwantumfysica en helio-biologie.

Nederlands, Duitse en Deense parels in de Noordzee. Een overzicht van alle Waddeneilanden. En hoewel ze historisch en landschappelijk soms overeenkomsten vertonen, heeft ieder eiland toch een heel eigen karakter ontwikkeld.

Advocaat Matthew Shardlake gaat de confrontatie aan met een seriemoordenaar die zijn inspiratie uit het Boek Openbaring haalt. Terwijl de Kerk overtuigd is dat er sprake is van hekserij en een duivelsuitdrijving wil doorvoeren bij een fantiek gelovige jongen die opgesloten zit in een gesticht.

De Fontein – 316 blz – paperback

Trion Natuur – 252 blz – pocket

Houtekiet – 192 blz - paperback

Kosmos – 336 blz – paperback

De Fontein – 237 blz – paperback

AnkhHermes – 256 blz – paperback

Kosmos – 160 blz – harde kaft

De Fontein – 589 blz – paperback

Roofvogels van Europa

Peter Hayman & Rob Hume

Nieuwe zakgids vogels

Peter Hayman

Wat & Hoe Mecklenburg-Vorpommern

Tineke Zwijgers

De twaalf Caesars

Mathew Dennison

 

De mazen van het net

David Mark

 

Gezworen vrienden

Edward Hendriks

Lodewijk XIV

Richard Wilkinson

 

Ik overleefde Treblinka

Samuel Willenberg

De zakgids beschrijft alle roofvogelfamilie’s (én uilen & klauwieren) die in Europa voorkomen of er regelmatig op bezoek zijn. De kleurcodering en gedetailleerde illustraties zorgen ervoor dat elke soort (eenvoudig) te determineren zijn.

De gids beschrijft alle Europese broedvogels, standvogels, doortrekkers en dwaalgasten. Over ruim 450 soorten is informatie opgenomen over grootte, afmetingen, vluchtkenmerken. Met gedetailleerde tekeningen geïllustreerd.

Naast een algemeen luik over de bestemming is de gids opgedeeld per regio: Oostzeekust Meckelenburg, Oostzeekust Vorpommern, Rügen, Merenplateau en het zuidwesten van Mecklenburg. Afgerond met suggesties voor wandelingen en tochten (o.m. Insel Poel, Fischland Darß-Zingst).

De schrijver treedt in de voetsporen van Gaius Suetonius Tranquillus die in de 2eE “De keizers van Rome” beschreef. In de vorm van portretten geeft Dennison het leven, de aspiraties, de liefdes en ondeugden weer van de eerste 12 keizers (van Caesar tot Domitianus).

 

Aector McAvoy is rechercheur in Hull, en samen met zijn directe chef en hoofdinspecteur Trish Pharaoh werken ze aan een moordzaak met maar weinig aanknopingspunten. Wanneer McAvoy getuige is van een aanslag, ontdekt hij een patroon waaruit blijkt dat er nog meer op komst is.

 

Vier vrienden zweren elkaar eeuwige trouw. Wanneer ze op zomerkamp zijn gebeurt er een

gruwelijk ongeluk. Jaren later krijgt één van de vier een verontrustend telefoontje, waardoor hij de confrontatie met het verleden moet aangaan. Zullen zijn vrienden van toen nog steeds voor hem klaarstaan?

De Zonnekoning heerste meer dan een halve eeuw over Frankrijk. De biografie richt zich zowel op zijn leven (jeugd, persoonlijkheid, intensieve liefdesleven) als op zijn betekenis voor de geschiedenis van zijn land en Europa (met o.m. zijn oorlogszuchtige buitenlandse politiek)

 

 

Op zijn zestiende neemt de Pools-Joodse Willenberg dienst in het Poolse leger. In ’42 wordt hij gerarresteerd en gedeporteerd naar Treblinka. Tijdens een kampopstand in de zomer van ’43 kan hij ontsnappen aan de hel van het kamp, waar naar schatting negenhonderduizend mensen de dood vonden. Een waar gebeurd verhaal.

Tirion Natuur – 176 blz – pocket

Tirion Natuur – 320 blz – pocket

Kosmos – 206 blz – pocket

Kosmos – 351 blz - paperback

De Fontein – 335 blz – paperback

De Fontein – 303 blz - paperback

Historisch Nieuwsblad – 355 blz - paperback

Omniboek – 253 blz – paperback

Opgelicht

Tom De Meester

Oog in oog

Linda Bruins Slotin

Heylen en de herkomst

Martin Heylen

Wat & Hoe Londen

Paul Murphy

Wat & Hoe Rome

Jane Shaw

Wat & Hoe Taalgids Duits

BrigitteProeme-Heinze

Wat & Hoe Taalgids Fries

Rienk de Haan

Wat & Hoe Taalgids Portugees

Jef van Egmond & Lurdes Meyer

De energiezwendel van Electrabel & Co. Tien jaar geleden werden gas en electriciteit geliberaliseerd. Vandaag, 247 fusies later beheersen 7 multinationals ons dagelijks licht, onze verwarming en ons kookformuis. En betalen we 43% méér voor stroom en 70% meer voor gas.

 De verdwijning van hun zoontje laat diepe sporen na in het gezin van Ruben en Maria. Ze probeerden hun verdriet te verwerken maar de wrok bleef, waardoor het moeilijk was om hun dochter Celeste een gelukkige opvoeding mee te geven. Twintig jaar later zijn de drie opnieuw samen.

Met acht bekende mensen op avontuur in hun land van origine.Met Elodie Ouedraogo, Jani Kazaltzis, Barabara Sarafian, Meyrem Almaci, Aagje Vanwalleghem, Tatiana Silva, Prem Radhakishun en Svetlana Bolshakova op zoek naar de roots die hen hebben gemaakt  tot wie ze zijn.

De gids is opgedeeld per wijk: St Jame’s & Mayfair & Piccadilly, de City & Oost-Londen, Westminster & de South Bank, Knightsbridge & Kensington & Chelsea, Covent Garden & Bloomsbury & Soho. Aansluitend info over Cambridge, Oxford en Windsor.

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld per wijk: de antieke stad & Zuid-Rome, het hart van de stad, het noorden en Vaticaanstad. Afgerond met suggesties voor tochten buiten de stad (o.m. Frascati, Tivoli, Viterbo).

Handige tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen. Verder een woordenlijst Nederlands-Duits en Duits-Nederlands mét fonetische omschrijving van de uitspraak.

Handige tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en zinnen. Verder een woordenlijst Nederlands-Fries en Fries-Nederlands mét duidelijke aanwijzingen voor de uitspraak.

Handig taalboekje voor op reis (ontmoetingen, onderweg, eropuit, gezondheid, in moeilijkheden…). Verder een woordenlijst Nederlands-Portugees en Portugees-Nederlands mét aanwijzingen voor de uitspraak

Epo uitgeverij – 246 blz - paperback

Kok – 233 blz – paperback

Manteau – 256 blz – harde kaf

Kosmos – 206 blz – pocket

Kosmos – 206 blz – pocket

Kosmos – 240 blz – pocket

Kosmos – 240 blz – pocket

Kosmos – 240 blz – pocket

De binnenplaats van Babel

Salomon Kroonenberg

Peter van Uhm. Ik koos het wapen

Sander Koenen.

Broddelwetenschap

Hans van Maanen.

 

Kingston noir

Guido Eekhaut

 

Cotton Club

Alice Boots & Rob Woortman

Eilandgasten e.a.

YVonne Van Der Meer

 

Waar een wil is, is geen weg

John Jansen Van Galen

Familie is alles

Margalith Kleijwegt

 

Het raadsel van de spraakverwarring.Waarom zijn er zesduizend verschillende talen? Begon het spreken met klappertanden of klikjes? Waarom zijn er meer talen in de bergen dan in de vlakte? Kroonenbergs grootvader, een polyglot die 14 talen sprak, is de rode draad van deze queeste.

 

 

 

Biografie van de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten die - toen hij amper één dag benoemd was op de hoogste militaire post - zijn zoon verloor bij een aanslag in Afghanistan.

Hij bleef desondanks op zijn post en blikt terug op zijn 40 jarige carrière biju de landmacht.

 

De schrijver onderwerpt wetenschappelijk onderzoeken over gezondheid aan een kritische beschouwing. Zijn hypes zoals “rood vlees eten bekort het leven” , “twee stuks fruit per dag is aan te bevelen” of chocola tegen beroereten” echt wel wat ze beweren te zijn.

 

 

Zaventem. Tijdens een overval op een vliegtuig steelt een Russische huurling een datadrager, in opdracht van terroristen. Wanneer de deal mislukt en hij vermoordt wordt, vlucht zijn vriendin Anna met haar dochter naar Jamaica. Op hetzelfde moment is er in Kingston een seriemoordenaar aan de slag. Werk aan de winkel voor commissaris Jennifer Vassell.

De bewogen geschiedenis van een café, gelegen op een steenworp afstand van de Amsterdamse Wallen en zijn naam ontleende aan de Surinaamse trompettist Teddy Cotton.

Kleurrijke kunstenaars als Simon Vinkenoog maar ook dealers, pooiers, hoeren en liefhebbers van marihuana maakten deel uit van de klandizie.

 

Bundeling van drie verhalen: Eilandgasten, De Avondboot en Laatste seizoen die zich afspelen in Duinroos, een eenvoudig huurhuis op een Waddeneiland. De vakantiegangers volgen elkaar op en en laten impressies na in het gastenboek, waardoor ze onbewust mekaar beïnvloeden.

 

 

Heel Nederland is één dicht netwerk van gemarkeerde en nauwgezet beschreven wandelroutes. Verdwalen is haast uitgesloten. Toch pleit de auteur om te durven verdwalen, of het nu in de bossen is, op een eiland of wad.

Tien jaar later zoekt de schrijfster de allochtone vmbo-leerlingen opnieuw op, waarvan ze in 2004 de ouders thuis opzocht. De pubers zijn inmiddels volwassen geworden. Hoe staan ze in nu het leven en zijn hun verwachtingen van toen uitgekomen?

 

Atlas Contact – 351 blz – paperback

Atlas Contact – 350 blz – paperback

Atlas Contact – 191 blz – pocket

Manteau – 336 blz - paperback

Atlas Contact – 254 blz – paperback

Olympus 605 blz – paperback

Atlas Contact – 191 blz – paperback

Atlas Contact – 218 blz  - paperback

Kameraden

Felix Römer

Onzichtbare ouders

Margalith Kleijwegt

Pension Waldidylle

Gerrit Jan Zwier

Toen wij wezen waren

Kazuo Ishiguro

Het brilletje van Tsjechov

Michel Krielaars

Je moet hier zijn geweest

Willem De Bruin

Missie: Mongolië

Frederique Schut

Caravanity

Femke Creemers

De Wehrmacht van binnuit.Zo’n 4.000 Duitsers zaten als krijgsgevangene in Fort Hunt bij Washington. Daar werden ze tussen 1942 en 1945 afgeluisterd door de Amerikaanse inlichtingendienst en wat ze tegen elkaar zeiden was heel iets anders dan wat ze bij de ondervraging loslieten.

In 2004 zocht Kleijwegt de leerlingen van een allochtone vmbo-klas in Amsterdam-West thuis op om te weten wie de ouders zijn. Het is ook de buurt waar Mohammed B. opgroeide en naar school ging voordat hij filmmaker Van Gogh vermoordde

 

Een tocht langs de noordelijke buitenrand van Duitsland met zeventien eilanden in de Noordzee en de Oostzee. Om daarna in de voetsporen te treden van pastoor Kneipp, de schrijver Heinrich Heine en de schilder Caspar David Friedrich

 

We sxhrijven 1930. Christopher Banks is Engelands meest gevierde detective. Maar één onopgeloste misdaad blijft hem achtervolgen: de geheimzinnige verdwijning van zijn ouders in het oude Sjanghai, toen hij nog klein was.

 

Een verzameling van situatieschetsen tijdens de vele reizen door Rusland van de auteur die er ook werkte als correspondent. Tsjechov is nooit ver af. Zo passeren heel wat plaatsen de revue die de Russische schrijver aandeed en regelmatig wordt verwezen naar zijn oevre.

Oosterbeek, een onbeduidend dorp, ontpopte zich in het midden van de negentiende eeuw tot de eerste kunstenaarskolonie in Nederland. Een verhaal over de Haagse School en de Amsterdamse elite, over de trek naar buiten en het opkomend toerisme.

Schut nam in 2011 deel aan de Mongol Derby, de langste en zwaarste paardenrace ter wereld.

Drieëntwintig ruiters, geselecteerd uit de hele wereld, verschenen aan de start. Negen dagen later en duizend kilometer verder kwam Schut over de finish als één van de dertien overgebleven ruiters.

 

Boekje over hoe een caravan kan gerestyled worden: van romantisch tot retro, van strak tot überhip. 18 voorbeelden om een oud exemplaar te pimpen met stylingadvies en doe-het-zelf tips.

 

 

Atlas Contact – 478 blz – paperback

Atlas Contact – 223 blz  - paperback

Atlas Contact – 188 blz – paperback

Olympus – 333 blz – paperback

Atlas Contact – 415 blz – paperback

Atlas Contact – 335 blz – paperback

Atlas Contact – 173 blz – paperback

Kosmos – 128 blz – paperback

D-Day. Een historische reisgids

Wiebren Tabak

Door & door Antwerpen

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

Over de streep

Johanne A. van Archem

Schaduwvrienden

Christine Drews

 

Schrijven is schrappen

Hans Hogenkamp

Terug naar Rome

Nicky Pellegrino

Julia’s ontsnapping

Finn Zetterholm

 

Schering en inslag

Anne van der Meiden

 

Op 6 juni 1944 landden de geallieerden in Normandië waardoor D-Day nog altijd tot de verbeelding spreekt. Deze gids brengt de geschiedenis van de invasiestranden tot leven. Met vermelding van bijzonderheden en praktische tips voor één- of meerdaagse bezoeken.

 

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden, naar het Antwerpen van de locals. Via vijftien verhalen wordt de stad voorgesteld: van gevels kijken tot flaneren op Antwerpen-Linkeroever. Achter in het boek zit een katern met tips en informatie voor wie zelf op pad wil.

Rica Beverborg wordt door haar ouders onder druk gezet om “zich omhoog te trouwen” met Paul Kemperink, zoon van een plaatselijke notabele. Omdat Paul niet meteen een onbesproken reputatie heeft, begrijpt niemand waarom Rica die stap zet. Maar ook Paul ziet het anders….

Het leven van de pas verhuisde Katrin Ortrop is één grote chaos.Haar man Thomas is altijd bezig met zijn werk en hun zoontje Leo aardt niet op zijn nieuwe school. Wanneer ze Tanja ontmoet worden ze al snel hechte vriendinnen. Maar wat als die beste vriendin je ergste nachtmerrie wordt?

De titel refereert naar een bekend schrijfdogma. Maar hoe werkt dat in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit? Niet alleen naar woorden en zinnen, zeker ook naar scènes, tijd, lokaties en personages.

Serafina deelt in Rome met haar zus en moeder een krappe flat. Wanneer steracteur Mario Lanza naar de stad komt, belandt ze in zijn wereld van glamour. Als ze dan ook nog ‘s verliefd wordt, staat ze voor de keuze: in welke wereld wil ze leven?

 

 

Julia heeft een bijzonder talent: ze kan in een schilderij verdwijnen en wordt dan wakker in de tijd van de kunstenaar. Maar haar reizen zijn niet zonder gevaar. Illusionist Hoffman en de Vogelman zitten achter haar aan en willen haar niet laten terugkeren naar de 21e eeuw.

 

Twente, 1862. Peutke rijdt met zijn tentwagen terug naar Enschede. Maar hoe dichter hij de stad nadert, hoe sterker hij een brandgeur ruikt en tenslotte ziet hij hoe de stad in lichterlaaie staat. Als de vlammen gedoofd zijn herneemt het leven, maar als vanouds wordt het niet meer.

 

Omniboek – 256 blz – paperback

Kosmos – 192 blz – paperback

Uitgeverij Zomer & Keuning – 216 blz – paperback

De Fontein – 301 blz – paperback

Atlas Contact – 111 blz – pocket

De Fontein – 318 blz- paperback

De Fontein – 382 blz – paperback

Zomer & Keuning – 252 blz – paperback

Zigeuners. Ontmoetingen met een onbemind volk

Rolf Bauerdick

Flauberts papegaai

Julian Barnes

 

Toen wij wezen waren

Kazuo Ishiguro

 

Feniksvrouw

Rachelle Verhage

 

Arthur & George

Julian Barnes

De kleine moeder van Bergen-Belsen

Hetty Verolme

Kleine dagen

Bernard Dewulf

Snijpunt

Nelleke Noordvliet

De auteur doet verslag van ontmoetingen met de vele zigeunerclans tijdens zijn talrijke reizen die hem door elf landen bracht.Hij onderzoekt de verpaupering en de toenemende vijandelijkheid, maar geeft ook aan dat de redenen niet alleen te wijten zijn aan armoede of discriminatie.

Geoffrey Braithwaite, een ouder wordende arts wiens vrouw is overleden, geraakt in de ban van Flauberts werk en reist regelmatig naar Frankrijk om alle plekken te bezoeken waar hij gewoond en gewerkt heeft.

 

 

1930. Christopher Banks is Engelands meest gevierde detective. Maar de geheimzinnige verdwijning van zijn ouders toen hij klein was en ze in Shangai woonden, blijft hem intrigeren.

 

 

Anouk is zo vast besloten gelukkig te zijn met Olaf dat ze alle waarschuwingstekens negeert.

Aanvankelijk straalverliefd wordt het steeds moeilijker om alles precies te doen zoals hij het wil. Tot het niet meer gaat en ze zich realiseert dat het nooit goed zal komen.

 

Groot-Brittannië, eind 19e eeuw. Arthur groeit op in de gegoede middenklasse en George in de pastorie van een plattelandsdorpje. Jaren later kruisen hun paden elkaar bij een sensationele rechtszaak, waarbij George één van de verdachten is en Arthur (inmiddels schrijver van Sherlock Holmes-verhalen) vastbesloten is diens onschuld te bewijzen.

Waargebeurd verhaal over een veertienjarig meisje dat het concentratiekamp van Bergen-belsen wist te overleven. Samen met haar broertjes was ze er ondergebracht in de kinderbarak.

Als één van de oudste kinderen werd Hetty de “kleine moeder” van zo’n 40 kinderen.

 

Novelle over het dagelijks leven van de dichter en essayist. Een kleine wereld waarin soms grootste dingen gebeuren, ook al gebeurt er schijnbaar niets. “Een kroniek van miniaturen in de gloed van het gewone”.

 

Lerares Nora Damave wordt door een leerling van islamitische afkomst neergestoken met een mes. Maar op veel begrip kan ze niet rekenen. Nora’s ex-echtgenoot, Guido Kaspers keert na zijn vakantie in Umbrië niet terug, waarop de 16-jarige Franca haar vader gaat zoeken. De drie personages komen terecht in een maalstroom van gebeurtenissen.

Atlas Contact – 399 blz – paperback

Atlas Contact – 223 blz – paperback

Olympus – 333 blz – paperback

De Fontein – 303 blz - paperback

Atlas Contact – 480 blz – paperback

Omniboek -268 blz – paperback

Olympus – 186 blz – paperback

Olympus – 376 – paperback

Een verhaal met een angel

Dave Goulson

Terug naar Terschelling

Martin Scherstra

Parijs

Edward Rutherford

Duitse wortels

Laura Starink

 

Monnik, boer, spion en hoer

van Ollevier

Parijs in stijl

Elodie Rambaud

Vrije jongens

Cordula Rooijendijk

In het niets verdwenen

A.J. Cross

Al van jongsaf aan is de schrijver en hoogleraar biologie Goulson gefascineerd door hommels. Zijn jeugdige fascinatie zet hem aan om hun wereld te doorgronden. Zijn resultaten van jarenlang onderzoek worden afgwisseld af met verrasende anekdotes.

Drie zussen zijn elk een andere kant op gegaan in het leven. Als hun moeder ziek wordt, komen ze terug samen op het eiland waar ze hun jeugd doorbrachten. Maar dan blijkt dat niet alleen moeders ziekte de reden van hun terugkeer naar Terschelling was.

 

De lotgevallen van twee verschillende families, die elkaar beconcureren door de eeuwen heen, vormen de achtergrond van de geschiedenis van Parijs. Van klein dorp aan de Seine tot de metropool van vandaag.Van de bouw van de Eiffeltoren en de joie de vivre van La Belle Epoque tot de lichtstad als hedendaags symbool van de romantiek.

Starink reconstrueert het verhaal van een leraarsgezin in Silezië, aan de rand van het Derde Rijk. Ze blikt daarvoor terug op de oorlogsjeugd van haar moeder, ooms en tantes én op de periode na de oorlog dat het gebied onder Pools gezag kwam.

 

Een scheve kijk op Engeland. De auteur, VRT journalist, laat zich leiden door een veertigtal historische personages voor een bijzondere invalshoek: zoals o.m. abt Beda in de 8e eeuw die nauwgezet de gruwel van de volksverhuizingen beschreef en Francis Walsingham, de chef van de 16e eeuwse geheime dienst.

 

De Franse styliste maakte een selectie van 235 adressen in de Lichtstad. Van bijzondere mode- en interieurwinkeltjes tot handelszaken gespecialiseerd in tafeldekken. Van antiquairs tot tearooms.

 

 

Een geschiedenis van de Nederlandse handel aan de hand van de aanpak van zeven ondernemers. En dit tijdens de periodes van de Hanze, de Bergenvaarders, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en de West-Indische Compagnie, en zelfs de Zweeds-Afrikaanse Compagnie.

Dr. Kate Hanson is als forensisch psycholoog verbonden aan de universiteit van Birmingham en werkt daarnaast als consultant voor het coldcaseteam van de plaatselijke politie. Als het skelet van een jonge vrouw ontdekt wordt die al vijf jaar vermist bleek, krijgt Kate de zaak toegewezen. En al snel wordt een tweede slachtoffer gevonden, een recidivist aan het werk?

Atlas Contact – 317 blz - paperback

Z&K – 240 blz – paperback

De Fontein – 797 blz – paperback

Atlas Contact – 318 blz – paperback

Houtekiet/Atlas Contact/VRT

Kosmos – 288 blz – paperback

Atlas Contact – 318 blz – paperback

De Fontein – 429 blz – paperback

Ondraaglijk

Sophie Hannah

Tegen beter weten in

Jane Fallon

Het erfdeel

Thea Zoeteman-Meulstee

Karel de Grote

Wouter van Friesland

 

De Vikingtijd

Luit van der Tuuk

 

Wat & Hoe Algarve Christopher Catling

 

Wat & Hoe Barcelona

Teresa Fisher

Truffels & Tandoori

Richard C. Morais

Wanneer haar vlucht vertraging oploopt worden alle passagiers in hotels ondergebracht. Gaby deelt daarbij een kamer met Lauren. Wanneer deze beweert dat een onschuldige man de gevangenis ingaat voor een moord die hij niet heeft gepleegd, blijken de beide vrouwen meer gemeen te hebben dan aanvankelijk gedacht.

Jen verlangde al jaren naar een normale warme familie. Die vindt ze bij haar schoonfamilie wanneer ze trouwt met Jason. Op een dag is ze getuige van iets wat ze niet had mogen zien en begint de twijfel te kwangen. Haar man inlichten zou een scheur in hun huwelijk kunnen veroorzaken, maar hoe lang kan ze dit voor zichzelf houden.

Na jaren keert Marten terug naar de boerderij van zijn ouders waar hij het werk van zijn vader overneemt, die herstelt van een bedrijfsongeluk. Maar zijn verleden blijft hem in de weg staan om toenadering te zoeken tot Amanda op wie hij smoorverliefd is.

 

 

Deze in België geboren vorst was de grondlegger van het huidige Europa.Zijn militaire successen, zijn wetgevingen, zijn bevordering van kunst en wetenschap maakten van de keizer van het avonland een icoon. Waardoor vele anderen bewindvoerders aan hem een voorbeeld namen.

 

Tussen 810 en 1009 teisterden de Noormannen de kusten en delta’s van Schelde, Maas en Rijn, bedoeld als oorlogsdaden. De vikingen kwamen ook maar om te plunderen, als een soort piraten eerder. Wat waren hun drijfveren en waar lagen hun onderlinge verschillen?

 

 

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld per regio: Lagos & de westelijke Algarve, Silves & Midden-Algarve west, Faro & Midden-Algarve oost, Tavira & oostelijke Algarve. Afgerond met een top 1à-selectie en een selectie aan hotspots (van kuuroord tot uitzicht).

 

 

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld per wijk: Las Ramblas, La Ribera tot Port Olimpic, Eixample & Gràcia, Montjuëc & Sants, Pedralbes & Tibidabo. Aangevuld met onder meer suggesties voor de beste hotspots (van tapasbars tot bruisendste markten).

 

 

Hassan Haji groeide op in Mumbai in een familie met keuken- en restauranttradities. Na een overstap in London belandt de familie in Lumière, een kleine stad in de Jura. De Indiase familie opent er een restaurant, maar Hassan krijgt al snel - dankzij zijn culinair talent- een opleiding in een bekend Frans sterrenrestaurant aan de overkant. En dan wil hij verder, naar de absolute top in Parijs.

De Fontein – 460 blz – paperback

De Fontein – 334 blz – paperback

Citerreeks – 216 blz – paperback

Omniboek – 191 blz – pocket

Omniboek – 192 blz – pocket

Kosmos – 192 blz – pocket

Kosmos – 206 blz – pocket

Olympus – 319 blz – paperback

Mise en place

Margot Vanderstraeten

Verstrikt

Eveline Karman

 

Het Wenen van Hitler

Brigitte Hamann

Berlijn. Biografie van een nieuwe stad

Peter Schneider

De larf

Midas Dekkers

 

Stap-voor-stap snoeien

Christopher Brickell

De wet van Spengler

Jaap Scholten

Wat & Hoe Tenerife & La Gomera

Damien Simonis

Het leven van de succesvolle driesterrenchef Victor Werner staat volledig in het teken van perfectie in de gastronomie. Een manier om het verleden te vergeten.Maar als zijn doofstomme zus Louise overlijdt borrelt het weer op.

 

 

Wanneer Eline’s baas Boris, hoofredacteur van het blad Heat,  na een paar dagen nog steeds niet op het werk verschijnt gaat Eline op onderzoek uit. Ze komt terecht in de coulissen van de escortwereld en komt daardoor zelf in het vizier van degene die Boris dwarsboomde.

 

 

De biografie van de jonge Adolf maar ook van de stad Wenen tijdens de epriode 1908-1913. De stad was een sprankelende kunstenaarsstad maar kampte ook met grote armoede. De invoering van het algemeen kiesrecht gaf politici met een racistische en antisemitische agenda de kans om het volk te bespelen. En vormde ook de basis van Hitlers gedachtengoed.

Sinds de val van de muur 25 jaar geleden is het gelukt om van twee steden één metropool te maken. De bruisende clubscene, de artistieke gemeenschappen, de weelderige soirees op verlaten bouwplaatsen, ondernemende Berlijners zijn de onderwerpen die een beeld vormen van het hedendaagse Berlijn.

 

Over kinderen en hun metamorfose. Dekkers onderzoekt welke rol het kind speelt in natuur en cultuur. Hij ziet kinderen en volwassenen als volkomen verschillende wezens, met belangen die soms overeenkomen – maar lang niet altijd. Groei gaat altijd ten koste van iets anders, ook bij de mens.

 

Aan de hand van tekeningen en instructies wordt getoond met welke snoeimethode het beste resultaat wordt behaald en wat het juiste tijdstip daarvoor is. Zowel hagen, heesters, bomen, planten en fruitbomen komen aan bod. Zowel onderhouds- als verjongingssnoei worden besproken.

 

De broers Spengler brengen hun jeugd in armoede door. Daar komt verandering in wanneer ze terecht komen op het landgoed van hun grootouders, een Xanadu met park en rozentuinen, met zwemvijvers en een trappenhuis vol met jachttrofeeën. Jaren later, wanneer één van de broers ernstig ziek is, wordt hun leven opnieuw omgegooid.

 

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor wandelingen en tochten en aangevuld met kaarten en adressen.

Met o.m. een selectie van verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van de Tenerife en La Gomera.

 

 

Olympus  - 238 blz – paperback

De Fontein – 303 blz – paperback

Omniboek – 508 blz - paperback

Atlas Contact – 382 blz – paperback

Olympus – 288 blz – paperback

Kosmos – 200 blz – paperback

Atlas Contact – 269 blz – paperback

VBK Uitgevers – 199 blz – pocket

Wat & Hoe Kreta

Donna Dailey & Mike Gerrard

Wat & Hoe Parijs/

eresa Fisher & Mario Wyn-Jones

Wat & Hoe Toscane/im Jepson & Lindsay Bennett& Mona King

Heinrich Himmler privé

Katrin Himmler & Michael Wildt

De Westermoskee

Kemal Rijken

Mijn eerste lijk is gelukkig vers”

Pascale Bruinen

 

Wildernis, woongebied en wingewest

Louwrens Hacquebord

Nederland. Museumland

diverse auteurs

 

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor autotochten of wandelingen en aangevuld met kaarten en adressen.

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten en een reiswijzer voor Iraklion, Centraal-, Oost- en West-Kreta.

Achtergrondartikelen over het Parijsgevoel en uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden per wijk, suggesties voor dag- of wandelroutes. En aangevuld met de top tien, een beknopte stratenregister en een selectie van de stadsplattegrond.

 

Niet alleen het Toscanegevoel wordt aangehaald, de gids geeft practische adviezen om je draai te vinden. Opgedeeld in hoofdstukken: Florence, Centraal-Toscane en Zuid-Toscane. Afgesloten met suggesties voor wandeltochten en uitgebreide praktische informatie

Brieven aan zijn vrouw 1927-1945. Wanneer Himler en Marga Siegroth elkaar in 1927 leren kennen, blijkt dat ze beiden een antisemtische overtuiging delen en dromen van een leven op het platteland. Als hoofd van de Duitse politie organiseert hij de “definitieve” oplossing van het jodenprobleem, terwijl zijn vrouw voor het Rode Kruis door bezet Polen reist.

De auteur onderzocht de intriges en ruzies rond de bouw van de veelbesproken Westermoskee in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Geplaatst in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid bekijkt hij wat die vrijheid in de praktijk betekent.

 

Belevenissen van een vrouwelijke Nederlandse officier van justitie. De auteur beschrijft haar ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke bereikbaarheidsdiensten, het leiden van opsporingsonderzoeken van de politie en de confrontatie met de zelfkant van de maatschappij.

 

Een geschiedenis van de poolgebieden: voor de één een ijswoestijn met uitdagingen, voor de ander de plek van grondstoffen en fosiele brandstoffen, en voor weer en ander gewoon een woon- en leefgebied.

 

 

Dé gids voor de cultuurliefhebbers met aandacht voor meer dan 1.000 musea, kastelen, oudheidkamers, dierentuinen en plantentuinen. Opgedeeld per provincie en samengesteld i.s.m. de Museumvereniging. Pretendeert een compleet overzicht te geven van alle Nederlandse musea.

 

 

 

VBK Uitgevers – 199 blz – pocket

VBK Uitgevers – 223 blz – pocket

VBK Uitgevers – 219 blz – pocket

Atlas Contact – 351 blz – paperback

Atlas Contact – 318 blz – paperback

De Fontein – 351 blz – paperback

Atlas Contact – 270 blz – paperback

Kosmos – 432 blz – paperback

De Cock en de dode diva

A. C. Baantjer

De schaduw van de grote broer

Laura Starink

Rachel, een document

Martin Amis

Doodsklok

Peter James

Ik ontsnapte uit Auschwitz

Rudolf Vrba

Berlijn in stijl/Ellen Teschendorf & Petra Albert

Wat & Hoe Bretagne

Lindsay Hunt

Wat & Hoe Normandië

Nia Williams

In een statig pand wordt het dode lichaam van Lou Montaigne gevonden, een voormalige revuester. Omdat ze uit haar stoellift is gevallen, vertrouwt de huisarts het niet en schakelt de politie in. De Cock al snel dat er een stoet verdachten zijn.

 

 

In vier hoofdstukken schetst de auteur de verhouding tussen (Poetins) Rusland en het Westen: Letten en Russen. Joden in Polen tijdens Wereldoorlog II. Van het voormalige Duitse Koningsberg naar het huidige Russische Kaliningrad. Oorlog om Oekraïne.

 

De negentienjarige Charles Highway bereidt zich in het huis van zus voor op het toelatingsexamen voor Oxford. Als hij Rachel leert kennen en zij bij hen intrekt, blijkt haar aanwezigheid zuiverend te werken voor het hele huishouden, ook voor zijn zus.

 

Wanneer de vijf jaar oude Gavin met zijn zus aan boord gaat met bestemming Dublin, nadat hun moeder is doodgeschoten en hun vader ontvoerd, krijgt hij van een onbekende de horloge van zijn vader. Datzelfde horloge duikt ook op bij een roofoverval 90 jaar later in Brighton. Die gebeurtenis brengt inspecteur Roy Grace terug naar het New York van 1922.

Op 7 april 1944 lukt het kampgevangene Vrba uit Auschwitz te ontsnappen en uit handen van de nazi’s te blijven. Twee weken later schreef hij de zogeheten “Auschwitz-protocollen”. Het waarschuwde de wereld dat de Nazi's naar schatting al 1,7 miljoen mensen hadden vermoord in het vernietigingskamp en de deportatie van 800.000 Hongaarse Joden voorbereidden.

De twee rasechte Berlijnse auteurs nemen de lezer op sleeptouw mee langs verrassende winkeltjes, vintagecafeetjes en designgalerieën. Een gids zonder musea noch monumenten. Acht wijken werden geselecteerd met in totaal vier rondleidingen voor één dag. Compleet met adressen en telefoonnummers.

 

 

Op ontdekking in de “Keltische natie” op het vasteland. Opgedeeld in hoofdstukken: Finistère, Côtes d’Armor, Ille-et-Vilaine, Loire-Atlantique enMorbihan.. Aangevuld met suggesties voor stadswandelingen (Nantes, Rennes,Oud-Vannes) en uitgebreide praktische informatie

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor autotochten of wandelingen. Met onder meer een selectie van de 10 hoogtepunten en populairste hotspots.

 

 

De Fontein – 142 blz – paperback

Atlas Contact – 344 blz – paperback

Olympus – 287 blz – paperback

De Fontein – 383 blz – paperback

Kosmsos- 404 blz – paperback

Kosmos – 295 blz – paperback

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

De verschrikking van de nacht

Tony Sheldon

Dit kan niet waar zijn

Joris Luykendijk

Geroezemoes in het gras

Dave Goulson

Er gaat niets boven Zweden

Gerrit Jan Zwier

Op klompen door de dessa

Hylke Speerstra

Wat & Hoe Malta en Gozo

diverse auteurs

Wat & Hoe Londen

diverse auteurs

 

Wat & Hoe Lissabon/

ally Roy & Kathleen Becker

 

Ooggetuigen van de Slag om Arnhem. September 1944, de bezetting lijkt voorbij wanneer Poolse en Britse airbornes in Arnhem landen. Maar het Duitse leger en de geallieerden vechten een verwoede strijd om de stad, waar duizenden burgers als ratten in de val zitten.

 

Onder bankiers. De auteur dompelde zich twee jaar lanng onder in de gesloten financiële wereld van de City (Londen) en gaat er op zoek naar de mechanismen achter de wereldwijde bankencrisis van 2008. En zijn de oorzaken van die crash weggenomenen of kan het weer gebeuren?

 Wanneer de schrijver en hoogleraar biologie in een Frans dorpje in de Charente een stuk grond koopt, gaat zijn droom in vervulling om een eigen natuurreservaat te creëren. Hij leidt de lezer er in rond en geeft een inkijk in het leven van insecten en kleine dieren.

Eigenzinnige noorderling over land en volk. Kennismaking met het land, bekeken door de ogen van de naturalist Carolus Linnaeus (1707-1778) en het hoofdpersonage Holgerssons, een boek van Selma Lagerlöf (1858-1940).

 

Voormalige Indiëgangers vertellen over het militaire optreden die kort na de Tweede Oorlog woedde in  Nederlands-Indië (Indonesië). Ook de trauma’s die ze nooit konden verwerken worden aangesneden. Want ze hadden geen idee wat hen te wachten stond: guerilla, executies, een koloniale oorlog.

Rondreis op het bruisend hart in de Middellandse Zee. Langs mystieke tempels voor de godin van de vruchtbaarheid tot de kleurrijke haven van Valletta. Van Nooord tot Zuid. Aangevuld met uitgebreide praktische informatie

 

 

Londen in een notedop. Practisch pgedeeld : de ruime omgeving van Piccadilly, de City, Westminster & South Bank, Knightsbridge & Kensington & Chelsea, Covent Garden & Bloomsburry & Soho. Enkele excursies en uitgewerkte stadswandelingen complementeren de gids.

 

 

Op ontdekking in de stad waar dichter Pessoa langs de Taag wandelde en de fado melancholische klanken door de straten voert. Maar er is ook het hippe uitgangsgebied in de oude haven. De reisgids is in behapbare hoofdstukken opgedeeld en sluit af met handige informatie.

Kosmos – 351 blz – paperback

Atlas Contact – 208 blz – paperback

Atlas Contact – 303 blz- paperback

Atlas Contact – 189 blz – paperback

Atlas Contact – 318 blz – paperback

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

VBK Uitgevers – 220 blz – pocket

VBK Uitgevers – 216 blz – pocket

Wat & Hoe Andalusië

diverse auteurs

Wat & Hoe Madeira

diverse auteurs

Wat & Hoe Gran Canaria

diverse auteurs

Jeanne d’Arc

Larissa Juliet Taylor

Laat me nooit alleen

Kazuo Ishiguro

Oostende, de zomer van 1936

Mark Schaevers

De vijftien executies

Wolter Noordman

 

Peter De Grote. Een biografie

Robert K. Massie

Geografisch opgedeeld: Malaga & Cadiz, Granada & Almeria, Cordoba & Jaén, Sevilla & Huelva. Aangevuld met suggesties voor wandelingen en tochten (Sierra de Grazalema, Sierrade Aracena, Albaicin..).

Het Portugese Madeira is alom bekend als het bloemeneiland, is gezegend met een mild klimaat en bij de liefhebbers beroemd om zijn madera-wijn. De gids geeft bezoekertips tijdens een stadswandeling in Funchal en bevat uitgebreide praktische eilandinformatie

Gran Canaria is een populaire bestemming voor zonnekloppers, maar het eiland heeft meer te bieden dan zon, zee en zand. Meer in detail wordt ingegaan op de top 10 van de hoofdstad Las Palmas. Andere hoofdstukken behelsen het noorden, het zuiden en het centrale bergland.

Het 15e eeuws Frankrijk dient als achtergrond voor het verhaal van de charismatische boerendochter die legeraanvoerder werd, Karel VII op de troon bracht en op 19-jarige als heks op de brandstapel terecht kwam.

Kathy (31) werkt in een revalidatiekliniek op het Engelse platteland. Daar ontmoet ze, als verzorger, opnieuw haar jeugdvriendin Ruth met wie ze de draad opppakt. Ook haar oude jeugdliefde Tommy komt terug in haar leven. Ze blijken alle drie nog een steeds een bijzondere band te hebben.

Een aantal Duitstalige schrijvers van het interbellum ontvluchtten hun vaderland en verbleven een tijdlang aan de Belgische kust waar vooral in Oostende de wegen kruisten van Irmgard Keun, Egon Erwin Kisch, Joseph Roth en Stefan Zweig.

 

Liquidaties aan de Ijsseloever, april 1945. Wanneer de Duitse bezetting op zijn einde loopt en de hoge baas van de Duitse contraspionage zijn post in Zwolle verlaat, beveelt Himmler vanuit Berlijn dat geen enkele gevangene in leven mag blijven.

 

Biografie van Peter I Alexejevitsj Romanov die van 1862 tot aan zijn dood in 1725 tsaar van Rusland was en het inmense rijk ingrijpend veranderde. De auteur gaat ook uitgebreid in op Peters verblijf in Nederland tijdens de Gouden Eeuw en zijn relatie met  de Prins van Oranje.

VBK Uitgevers – 208 blz – pocket

VBK Uitgevers – 194 blz – pocket

VBK Uitgevers – 192 blz – pocket

Historisch Nieuwsblad – 348 blz – harde kaft

Olympus – 304 blz – paperback

Atlas Contact – 142 blz – pocket

Omniboek – 222 blz – paperback

Omniboek – 830 blz- harde kaft

In ogenschouw

julian Barnes

Doorgeslagen

Cath Staincliffe

Lustmoorden

David Mark

Boternacht

Nico Keuning

Een gegeven leven

Hanneloes Pen

Mussolini

Peter Neville

Nikki

Tim Notten

 

Speelbal van sjeiks

Judith Spiegel

 

Essays over kunst. Barnes neemt de lezer mee op ontdekkingsreis langs de romantiek via het realisme naar zijn favoriete stroming, het modernisme. Werken van de schilders Delcroix, Manet, Cézanne, Degas, Redon, Margritte, Hodgkin en Freud worden in detail besproken.

In Manchester wordt een tiener vermoord aangetroffen in een armoedige flat. Jaren geleden was ze toevertrouwd aan Jeugdzorg maar raakte verzeild in de drugscène. Twee vrouwelijke rechercheurs Scott en Bailey met totaal verschillende karakters moeten in dit dossier voor het eerst samenwerken.

Wanneer verschillende lijken, naakt en bungelend aan een touw, gevonden worden en met mekaar te maken blijken te hebben, krijgt rechercheur Aector McAvoy het onderzoek toegewezen. Daaruit blijkt een link naar de eroticawereld én naar de top van de politie.

Vertelling over een liefde in Nederlands-Duits grensgebied. Een verhaal dat speelt in de tijd van de wederopbouw, de bouw van de Muur en grenscorrecties. Tijdens de befaamde Boternacht wordt de Achterhoek met Elten als centrum opnieuw Duits gebied.

 

In maart 1944 wordt de Joodse baby Marion Swaab, ondergedoken bij de Zaanse familie Pel, door de buurman verraden. Door zichzelf bij de Sicherheitsdienst aan te geven redt moeder Geertje Pel de baby. Die overleeft de oorlog en wordt herenigd met haar biologische ouders.

Ze wijken uit naar de VS maar de herinnering aan het offer blijft nazinderen.

De biografie volgt zijn ontwikkeling van socialistisch journalist tot felle nationalist met de uiteindelijke executie in 1945. Mussolini’s ambities struikelden niet alleen over gevestigde belangen, maar werden ook gekelderd door zijn ego die hem meesleepten in desastreuse militaire avonturen.

t

 

Simon gaat het voor de wind: een nieuwe villa, goeie relatie, een goeddraaiend ICT-bedrijf. Tot hij een buitenechtelijke affaire begint met een veel jongere werknemer en die op een dag vermoord aantreft in haar appartement. Vastbesloten wil hij de waarheid over Nikki’s verleden boven water krijgen.

 

Reconstructie van de ontvoering van de schrijfster en haar man in de hoofdstad van Jemen Sana’a. Na 3 maanden komen ze vrij en gaat ze op zoek: wie waren de ontvoerders, werd er losgeld betaald, wie zorgde ervoor dat ze vrijkwamen? Het blijkt een zoektocht in een ondoorzichtig diplomatiek machtsspel.

Atlas Contact – 319 blz - paperback

De Fontein – 317 blz – paperback

De Fontein – 447 blz – paperback

Atlas Contact – 224 blz – paperback

Atlas Contact – 205 blz - paperback

Historisch Nieuwsblad – 325 blz – harde kaf

De Fontein – 349 blz – paperback

Atlas Contact – 208 blz – paperback

De poppenspeler

James Carol

Denk je sterk

Fred Sterk & Sjoerd Swaen

 Franse zonden

Paul Jacob

Goethe. Kunstwerk van het leven

Rüdiger Safranski

De grote sprong zijwaarts

Dirk Tieleman e.a.

Het koningsbedrog

Steve Berry

 

Londen

Edward Rutherford

 

Ora et labora

Kaufmann & Derkse

 

Profiler Jefferson Winter buigt zich over het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-doodt. Slachtoffers zijn vrouwen wiens gezicht ongeschonden blijft slechts nog kunnen vegeteren als kasplantjes. Wanneer Rachel Morris via de chat een date versiert… waar komt ze dan terecht?

 

Beide auteurs zijn psychotherapeuten en beschrijven vanuit de praktijk hoe zelfvertrouwen kan gestimuleerd worden door het toepassen van gedachtetechnieken. In het tweede deel gaat het over omgaan met sociale onzekerheid tijdens contacten met anderen.

Drie mannen. Drie zelfmoorden. Drie onvergeeflijke zonden. Op verzoek van zijn nichtje onderzoekt Thomas Breens de zelfmoord van haar man. Dat brengt hem tot in Armagnac. Samen met zijn vriendin Kristien stuit hij op duistere familievetes, waardoor ook hun leven bedreigd wordt.

Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) wordt alom beschouwd als een van de grootste Duitse literaire personen: dichter, roman- en toneelschrijver, criticus, jurist, wetenschapper en politicus. Biografie over een homo universalis, even klassiek als Shakespeare en Dante.

 

Op reis in de Chinese Far West. Een blik op de transormatie van het onbekende westen van China. Twintig jaar geleden nog een no-gone-zone wordt dit gebied, groter dan de hele EU samen, in een ijltempo gekoloniseerd met alle gevolgen van dien voor bewoners, milieu én de rest van de wereld.

Cotton Malone stuit op geheimen die het Britse koningshuis te gronde kunnen richten. En daar bovenop is er nog de ontvoering van zijn zoon én de vrijlating van een Libisch terrorist door de Schotse autoriteiten, tegen de zin in van Amerika.

De fascinerende ontstaansgeschiedenis van Londen wordt in een geromantiseerde versie verhaald. Fictieve hoofdpersonages brengen elke tijdsperiode tot leven, vanaf de Kelten in 54 na Chr. tot de City in 1997.

 

 

 

Fotoboek over de Regel van Benedictus die gehanteerd wordt in de Benedictijnerkloosters.De monastieke leefwereld in een aantal Europese kloosters wordt geportreteerd en verduidelijkt met citaten uit de Regel, in het Latijn en Nederlands.

De Fontein – 331 blz – paperback

Kosmos – 288 blz – paperback

Houtekiet – 287 blz – paperback

Atlas Contact – 704 blz – harde kaft

Houtekiet - 206 blz - paperback

De Fontein – 429 blz – paperback

De Fontein – 829 blz – paperback/harde kaft

Kok – 180 blz – harde kaft

De plunderaars

Anders Rydell

De brug

Geert Mak

Ongewis

Cath Staincliffe

De kostwinner

Henk Rijks

De verzonken jongen

Jan Vantoortelboom

Het (buiten)gewone leven van Frank Derrick, 81 jaar/

.B. Morrison

Het Belgisch labyrint

Geert Van Istendael

 

De Franse revolutie

Noah Shusterman

 

Na WOII stuitte de geallieerde Kunstbrigade op duizenden kunstwerken in de zoutmijnen van Altaussee, eigendommen van vervolgde Joden en Europese musea. Rydell gaat op zoek naar de wortels van de nazipassie voor kunst en cultuur en komt uit in de jaren rond 1800.

Verhalenbundel over de Galatabrug van Istanbul. Aan de hand van ontmoetingen met de dagelijkse vissers, theeschenkers, sigarettenverkopers … schetst Mak de veranderde relatie van Turkije met Europa. De levensverhalen zijn ook aanleiding om uit te weiden over de lange geschiedenis van de brug.

 

Drie lichamen worden levenloos aangetroffen boven een bar in Manchester: een moeder, haar broer en haar elfjarige dochter. De vader is verdwenen en de twee jongste kinderen zijn vermist. Rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey worden op de zaak gezet, maar worstelen intussen ook met hun eigen demonen.

 

Middertiger Tonk van Lexmond heeft problemen: in zijn huwelijk, de kosten voor de kinderen, zijn ontslag als goedbetaalde manager bij een grootbank. Zijn  zelfzekerheid verdwijnt.. tot op een dag zich een buitenkans aandient in de vorm van 603 kilo onversneden cocaïne.

 

 

Broers Stoffel en Bert  Vanheule gaan elke zondag op bezoek bij grootvader Victor. Zijn gezicht is in tweeën gespleten door een litteken, wat voor de nodige verbeelding zorgt. Maar stilaan sijpelt de vertwijfeling over de herkomst ervan door tot het doek valt over het onbezorgde leven van de broers.

 

 

Sinds de dood van zijn vrouw woont Frank alleen en heeft hij moeite om zijn dagen te vullen. Wanneer hij op een dag aangereden wordt hij – arm in het gips – nog hulpelozer.

Maar dan komt, op aangeven van zijn dochter die in Amerika woont, Kelly van de thuiszorg zijn leven binnen wandelen.

 

 

Het hele pallet België passeert de revue: de taalgrens, de ruimtelijke wanorde, de ellende van Brussel, het Verkavelingsvlaams, het politieke kluwen van Julius Caesar tot Bart De Wever en van Karel de Grote tot Elio Di Rupo. Met handige namenregister.

 

 

De Franse revultie toonde de mensheid op zijn best en op zijn slechtst: oprechte idealen gingen hand in hand met machtswellust en ongeremde bloeddorst. Religie en seks speelden daarbij een grote rol, van de pornografische pamfletten over Marie-Antoinette tot de puriteinse moraal van Robespierre.

Atlas Contact – 396 blz – paperback

Atlas Contact – 156 blz – pocket

De Fontein – 267 blz – paperback

Atlas Contact – 316 blz – paperback

Olympus – 301 blz – paperback

De Fontein – 295 blz – paperback

Olympus – 304 blz – paperback

Historisch Nieuwsblad – 417 blz – harde kaft

De oerpolder

Hylke Speerstra

Alles wat er was

Hanna Bervoets

Het rijbewijs van Nematollah

Marja Vuijsje

Gevaarlijk spel

Liesbeth Van Kempen

 

De vreselijke dood van Willem de Zwijger

Lisa Jardine

De Griekse oudheid in vijftig levens

David Stuttard

About a boy

Nick Hornby

 

Super Nova

Peter Römer

 

Het boerenleven achter de dijken: het Heidenschap, een moerassig gebied in Zuidwest-Friesland dat door de eeuwen heen ontworsteld is aan de zee. De schrijver diepte familiegeschiedenissen op aan de hand van officiële archieven en privédagboeken.

Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnames van een wetenschapsprogramma. Maar plots klinkt er een knal en op bevel van de autoriteiten gaan ramen en deuren dicht. Eerst dagen, dan weken. Hoe houdt de groep zich staande in die nieuwe wereld?

Dochter Arash wil eindelijk weten waarom haar vader in 1982 uit Iran vertrok. En waarom er over dat verleden wordt gezwegen? Een migratiegeschiedenis, maar ook de geschiedenis van Iran komt voorbij met als apotheose de Iraanse revolutie en de daarop volgende diaspora van talloze families.

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze schakelt haar broer in, rechercheur bij het buro Amsterdam-Amstelland én ze overtuigt haar goede vriendin Suzan van de ernst van de zaak.maar gedrieën hebben ze ook hun eigen agenda.

De aanslag op Willem van Oranje in het prinsenhof te delft op 10 juli 1584 door de Franse katholiek Balthasar Gerards had enorme politieke consequenties. Het schot echode nog eeuwenlang want het was  de eerste politieke moord in een lange rij van spraakmakende aanslagen met een handvuurwapen.

 

Filosofen, kunstenaars, militaire en politieke leiders, schrijvers en wetenschappers uit het oude Griekenland creëerden van een groep stadsstaatjes een beschaving die tot vandaag nog zichtbaar is  Maar wie waren deze mensen en welke invloed hadden ze op elkaar over de eeuwen heen: van Pisistratus (ca 605 – 528 v. Chr.) tot Polybius (200-118 v. Chr.)?

Will Freeman, vrijgezel en 36, heeft niet de minste behoefte aan kinderen. Maar om met een leuke jonge moeder in contact te komen veinst hij vader te zijn van een tweejarig zoontje. Helemaal ingewikkeld wordt het wanneer hij zich aansluit bij een praatgroep voor alleenstaande ouders en zo de 12-jarige Marcus ontmoet.

 

Wanneer Youri Paardekoper dood aangetroffen wordt komt rechercheur Hanna Vermeer er al snel achter dat het niet om een natuurlijke dood gaat. En dan blijkt Youri ook nog de zoon te zijn van Hans Paardekooper, vermaard dj en tieneridool die in de beginjaren van de commerciële televisie opging in een roes van drank, drugs en tienermeisjes. En dat lijdt tot de nodige media-aandacht.

 

Olympus – 463 blz – paperback

Olympus – 284 blz – paperback

Atlas Contact – 254 blz – paperback

De Fontein – 301 blz –paperback

Omniboek – 206 blz – paperback

Omniboek – 288 blz – paperback

Atlas Contact – 271 blz – paperback

De Fontein – 317 blz – paperback

Wakker!

Peter Gordijn

Fatale fout

Sophie Hannah

Het eerste van fosfor

diverse auteurs

Het beste van Atlas

diverse auteurs

De Indië-weigeraars

Antoine Weijzen

De Cock en de vermoorde onschuld

Peter Römer

De pruimenboom

Ellen Marie Wiseman

De schatten van Rembrandt

Michiel Roskam Abbing

 

Levenslessen van een Apachepiloot. De auteur, een voormalig Apachepiloot bij de Koninklijke Luchtmacht (Nl) vertelt welke acht universele levenslessen voor hem het belangrijkst zijn en illustreert dit met veel voorbeelden uit zijn legercarrière.

De controversiële columnist Damon Blundy is vermoord en Nicki Clements wordt opgepakt voor verhoor. Ze blijkt geen plausibele verklaring te kunnen geven waarom ze zo dicht bij de plaats delict was. Tot ze niet anders kan dan haar geheim prijs te geven.

 

Uitgeverij Fosfor specialiseert zich in digitale longreads (lange reportage of beschouwing). Hun idee is leenplichtig aan het tijdschrift Atlas (1991-2006) dat in Nederland het genre introduceerde, in navolging van Granta. Normaliter dus niet in boekvorm te verkrijgen, met samenstelling door Frank Westerman.

 

 

 

Een terugblik op Atlas, het ‘tijdschrift in boekvorm’ (longreads avant la lettre) dat in 1991 voor het eerst verscheen en in 2006 er mee ophield.  Een bloemlezing met bijdragen van o.m. Jan Brokken, Ian Buruma, Frank Westerman, Christine Otten en Geert Mak. Het tijdschrift lag mede aan de basis van literaire non-fictie.

 

 

Vergeten slachtoffers van een koloniale oorlog. De Nederlandse autoriteiten deden er alles aan om tijdens de politionele acties in Indonesië (1945-1949) de begane oorlogsmisdaden in de doofpot te stoppen. Daarnaast bleef ze tot diep in de jaren 50 dienstweigeraars opsporen en hard straffen.

Gratie of eerherstel werd nooit verleend.

Een meisje wordt onder de ogen van haar ouders dodelijk geraakt bij een schietpartij.  Al snel blijkt het om een liquidatiepoging in het criminele milieu te zijn. Geen makkelijke klus want niemand praat en heeft wel wat te verbergen.

 

 

1938. De 17-jarige Christine Bölz droomt van een mooie toekomst met Isaac Bauermann, zoon van een welgestelde Joodse familie. Maar een nieuwe wet verbiedt haar tot  omgang met Joden, waarop ze in het verzet gaat. Nadat ze opgepakt wordt, belandt ze in hetzelfde concentratiekamp als haar geliefde…

 

De geschiedenis van de molenaarszoon uit Leiden die roem en fortuin vergaarde in Amsterdam en dat ook weer allemaal zag verdwijnen. Fraai uitgegeven boek met prachtige illustraties. Verder zijn er twintig uitneembare memorabilia uit archieven bijgevoegd (dagboeknotities, notariële akte, trouw- en begrafenisregistraties, persoonlijke schetsen…).

 

Kosmos -224 blz – paperback

De Fontein – 412 blz – paperback

Atlas Contact/Fosfor Longreads – 348 blz – paperback

Atlas Contact/Fosfor Longreads – 448 blz – paperback

Omniboek – 208 blz – paperback

De Fontein – 141 blz – paperback

Voorhoeve – 400 blz – paperback

Kosmos – 64 blz – luxe-uitgave in box

Filips II. Onmachtige koning

Geoffrey Parker

Wat & Hoe Onderweg. Lanzarote

Paul Murphy & Achim Bourmer

Wat & Hoe Onderweg. Portugal

diverse auteurs

Fansi’s stilte

Tessa Leuwsha

Churchill

Geoffrey Best

Het land dat maar niet wil lukken

Fleur de Weerd

Amsterdam in stijl

Monique van den Heuvel

De thigmofiel

midas Dekkers

Fillips bracht zijn regeerperiode vooral door achter zijn bureau en voerde een levendige correspondentie met bestuursverordeningen voor zijn uitgestrekt wereldrijk. Voor deze biografie putte de auteur uit een archiefschat van meer dan 3000 documenten die sinds Filips’ dood in 1598 dood niet meer bekeken waren.

Historisch Nieuwsblad &

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: het noorden, het midden, het zuiden & Timanfaya en Fuerteventura. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (Arrecife, Teguise, dagtocht rond Tahiche..).

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Lissabon en omgeving, Noord-Portugal, Midden-Portugal, de Alentejo, de Algarve. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (Lissabon, Portstreek, Lager Alentejo, Lagos naar Praia da Luz).

 

 

De auteur gaat op zoek naar het verhaal van haar Surinaamse grootmoeder  Fansi en ontdekt hoe de slavernij, die kort voor de geboorte van Fansi was afgeschaft, toch nog doorspeelde in het leven van haar grootmoeder  - een dochter van een Engelse zendelinge en een zwarte man.

Biografie over de Engelse premier Winston Churchill (1874-1965)die als eerste had gewezen op de gevaren van Nazi-Duitsland. Begonnen als correspondent tijdens koloniale oorlogen speelde hij tijdens WO I een belangrijke rol en was hij decennialang een van de kleurrijkste politici van de twintigste eeuw.

 

 

Een reis door het grillige Oekraïne. De auteur reist door het land en spreekt met de meest uiteenlopende karakters: een mijnwerker in Novodeontsk, een bazin van een huwelijksburo in Odessa, een homopriester in Donetsk, een ultranationalist met een passie voor paaseieren, met voor en tegenstanders van Europa of Rusland.

 

 

Op ontdekkingstocht in een eigenzinnige stad. Dus niet de grote musea noch de bekende plekken staan hier centraal maar op zoek naar verborgen plekken waar de Amsterdammers zelf naartoe gaan. Ook een aantal creatieve locals komen aan het woord.

 Het verlangen naar geborgenheid, de plezierige tegenhanger van claustrofobie: de thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is in een tochtige wereld vol licht, lucht en kale vlaktes. De kat doet het, de kakkerlak doet het, de mens doet het.

 

 

Houtekiet – 675 blz – paperback

Kosmos – 175 blz – pocket

Kosmos – 222 blz – pocket

Atlas Contact – 223 blz – paperback

Historisch Nieuwsblad – 540 blz – paperback

Atlas Contact – 270 blz – paperback

Kosmos – 278 blz – paperback

Atlas Contact – 125 blz – paperback

Reisgids Kroatië

Rudolf Abraham

Het Louvre – Alle schilderijen

diverse auteurs

Onze gratie en genade

Walter Prevenier & Peter Arnade

Als de dood

Peter James

De vrouw met de bijl

Steffie van den Oord

Kijk niet om

Clare Donoghue

Fotografe Sarah

Het wordt winter

Garry Kasparov

Zelf Tv kijken

Jean-Pierre Geelen

Beknopte kennismaking met aandacht voor unieke belevenissen zoals een zeilreis langs de kustlijn of een kookworkshop in Istrië. Voorzien van duidelijke kaartjes voor wandelingen (bv historisch Zagreb, wijngaardstreek van Pleĉivica, de Plitvicmeren) en excursies (Nationaal park van Noord-Velebit, Gorski Kotar).

Compleet naslagwerk over alle 3.022 permanent tentoongestelde werken van het Parijse museum. Het boek is verdeeld in vier secties: de Italiaanse School, de Noordelijke School, de Spaanse School en de Franse School. Daarbinnen zijn de schilderijen gerangschikt op geboortedatum van hun maker.

Misdaad en vergiffenis in de Bourgondische Nederlanden. In deze periode schreven mensen die veroordeeld waren vanwege ernstige misdrijven soms een genadebrief naar de hertogen om gratie te verkrijgen. De inhoud ervan vertelt veel over hoe de maatschappij toen in elkaar zat.

 

Wanneer Red Westwood via een online datingsite Bryce Laurent ontmoet valt ze onmiddellijk voor hem maar gaandeweg blijkt haar relatie duistere kanten te hebben en ontaardt in terreur. Inspecteur Roy Grace weet Red te ontworstelen aan Bryce maar dan begint de nachtmerrie pas echt.

 

Tien vrouwen die leefden tussen  1712 en 1946. Tien moordenaressen:  tien waargebeurde verhalen over dood en leven – en vooral over liefde, de bloedrode draad in dit moordboek.

 

Grainger wordt gestalkt. Daardoor durft ze amper het huis uit, temeer omdat in de omgeving van haar huis in Zuid-Londen inmiddels drie vrouwen vermoord zijn aangetroffen. Inspecteur Lockyer en zijn team staan voor een raadsel.

 

De vergeten lessen van de koude oorlog. De voormalige schaakgrootmeester, die in 2013 naar de VS uitweek, analyseert het huidige beleid van Poetin. En schetst de reactie van het Westen daarop tegenover de houding van datzelfde Westen ten tijde van de Koude Oorlog. De auteur pleit daarbij niet voor een politiek van verzoening maar volgens hem is er maar één oplossing: de aanval.

Nederland kijkt al 65 jaar televisie. Nu televisie in Nederland de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, is het tijd vooreen terugblik volgens de auteur, die jarenlang tv-criticus was voor de Volkskrant.  Wat zien we niet? Hoe kijken wij naar televisie en hoe kijkt televisie naar ons?

Kosmos – 222 blz – pocket

Kok – 784 blz – luxe-editie in box

Houtekiet/Omniboek – 335 blz – paperback

De Fontein – 380 blz – paperback

Atlas Contact – 204 blz – paperback

De Fontein – 301 blz – paperback

Atlas Contact – 329 blz - paperback

Atlas Contact – 282 blz – paperback

Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan

Betsy Udink

Vikingen. Noormannen in de Lage Landen

Luit van der Tuuk

De jurkendief

Natalie Meg Evans

Hoe sla je een miljardair aan de haak

Audrey Vernon

Memento

Emelie Schepp

 

Christiano Ronaldo. De biografie

Guillem Balagué

De celliste van Auschwitz

Anita Lasker-Wallfisch

Nooit meer hetzelfde

Anja du-Bois & Marlou Roossink

 

Actueel portret van het Turkije waarbij ook ingegaan wordt op de geschiedenis. Vooral de vele despotische heersers die het land beïnvloedden passereen de revue:  van Ataturk tot Enver Pasja (genocide in Armenië), van Gülen (leider islamitische sekte) tot Öcalan (leider van een deel van de Koerden)

Vikingen worden vaak als duivelse plunderaars voorgesteld. De auteur nuanceert en beschrijft de bonte stoet van kooplieden, ballingen en avonturiers die van de achtste tot de tiende eeuw toenmalig Nederland en België aandeden.

 

 

Parijs, 1937. De 17-jarige Alix heeft maar één wens: ontwerper worden en deel uitmaken van de Parijse haute couture. Maar de werkelijkheid zit ingewikkelder in elkaar.. om de eindjes aan mekaar te knopen moet ze zich tevreden stellen met het maken van kopieën. En dan is er nog dat familiegeheim..

Een satirisch pamflet over arm en rijk en gebaseerd op één van haar one-woman shows. Waar komt al de rijkdom vandaan die miljardairs vergaren? “Bij de armen. Ze hebben niet zo veel geld, maar ze er zijn wel een heleboel arme mensen”.

Zomer 1986. Een negentienjarig meisje wordt wakker in een ziekenhuisbed en herinnert zich niet hoe ze daar terecht kwam. 2012. In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord en alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justitie Jana Berzelius duikt in de zaak.

Onder Alex Ferguson ontwikkelde hij zich bij manchester United tot een complete voetballer. Bij Real Madrid werd hij topscorer aller tijden in de Spaanse competitie. Maar er is ook een andere zijde: de wedijver met FC Barcelona en Messi in het bijzonder en de problemen met managers, medespelers en supporters. Ook in zijn privéleven is er dat geheimzinnig kantje.

Ze is zestien wanneer haar ouders en grootmoeder in WOII worden gedeporteerd. Vanaf dan staan Anita en haar zus Renate er alleen voor.  Ze belanden in Auschwitz waar Renate geselecteerd wordt als celliste voor het kamporkest en haar zus als kampkoerier aan de slag kan. Beiden overleven het kamp (en een evacuatie naar Bergen-Belsen) tot ze bevrijd worden door de Britten.

Anja’s man en de vriend van haar zus zaten jarenlang onterecht vast in de Puttense moordzaak. Na een aanslepende juridische strijd komen de twee vrij, en als nog later de echte dader opgepakt wordt is de schuldvraag helemaal van de baan. Maar de  zaak heeft diepe sporen nagelaten bij de familie.

 

Atlas Contact – 320 blz – paperback

Omniboek – 335 blz – paperback

De Fontein – 527 blz – paperback

Atlas Contact -94 blz – pocket

De Fontein – 335 blz – paperback

Kosmos – 352 blz - paperback

Omniboek – 222 blz – paperback

De Fontein – 301 blz – paperback

De dochter

Linda Bruins Slot

Lichamelijke oefening

Midas Dekkers

 

Hun beloofde land

Ian Buruma

 

Zondagsgeld

Philip Snijder

 

We kunnen niet allemaal Duitsers zijn

Wouter Meijer

De vergeten bankencrisis

Lodewijk Petram

Zo zag de waarheid er op donderdag uit

Victor Klemperer

Portugal

Fiona Dunlop

 

Na een gewelddadige overval op Sofie’s  vader ontbreekt elk spoor van zijn tweede vrouw én van de dader. De dagen nadien ontdekt Sofie de diep verborgen geheimen van haar familie. Ramon die ze toevallig in het ziekenhuis tegen het lijf liep zorgt voor een welkome afleiding, maar dan klapt de val dicht.

Anderhalve eeuw geleden was er geen sport. Sport was iets van lang geleden, van de oude Grieken. Maar nu moet het wel en bepaalt de sport een groot deel van ons leven, als beoefenaar of toeschouwer. Maar als het van de auteur afhangt: toch maar liever hersengymnastiek.

 

Mijn grootouders in tijden van liefde en oorlog. De auteur reconstrueert aan de hand van de uitgebreide briefwisseling tussen zijn grootouders Bernard & Win het leven dat ze als Duits-Joodse immigranten in Londen leidden. Ook wanneer ze voor langere tijd van elkaar gescheiden zijn zoals in Wereldoorlog I wanneer Bernard in Frankrijk en het Midden-Oosten aan het front zit of tijdens Wereldoorlog II in India vecht.

Het Bickerseiland is een armoedig en vergeten stukje Amsterdam. Het is in deze besloten gemeenschap dat de elfjarige hoofdpersoon opgroeit tijdens de jaren zestig. En hoewel zijn familie er al generaties lang woont, voelt hij zich er steeds meer buiten staan.

  

De bewondering voor het grootste land van de EU werd de afgelopen jaren steeds groter: kampioen export, een verteerd verleden, de uitstap uit de kernenergie… Maar de auteur die als kind in Berlijn school liep en er jaren later lange tijd correspondent was belicht ook de andere kant: onderbetaalde flexwerkers, omgang met extreem-rechts, de rol op het wereldtoneel.

 

Na het einde van WOI is er een verstikkende wedloop waarin de Nederlandse banken verwikkeld raken. Met excentrieke hoofdfiguren als minister van Financiën Colijn, de overambitieuze bankier Westerman en de sluwe zakenman Köller. Met in 1924 het einde van Nederlands grootste bank de Rotterdamsche Bankvereeniging.

Nadat de Duitse keizer Willem II na het einde van WOI naar Nederland gevlucht was, ontstond een machtsvacuüm. Vooral in Berlijn en München ging het er politiek hard aan toe, wat leidde tot de Duitse revolutie (1919) en het kortstondig bestaan van de Beierse radenrepubliek.

 

 

Uitgebreide reisgids met aandacht voor unieke belevenissen: de Portugese gitaar leren bespelen, een azulejo beschilderen of de kurkoogst meemaken. Ruim aanbod aan wandel- en autotochten zoals o.m. door de Vale do Guadiana of de versterkte dorpen van de Serra da Marofa. Met suggesties ook voor excursies (bv Romeinse nederzetting Conímbriga en het Peneda-Gerês Nationaal Park).

 

 

Voorhoeve – 320 blz - paperback

Atlas Contact – 351 blz – paperback

Atlas Contact – 280 blz – paperback

Atlas Contact – 158 blz – paperback

Atlas Contact – 238 blz- paperback

Atlas Contact – 352 blz – paperback

Atlas Contact - 254 blz – harde cove

National Geographic – 270 blz – paperback

1913. Het laatste gouden jaar van de 20e eeuw

Florian Illies

De zee zien

Koos Meindert

De Cock en het dodelijk doel

Peter Römer

Wat & Hoe Onderweg. België

Tineke Zwijgers

Wat & Hoe Select. Boedapest

Ron Stuart

 

Wat & Hoe Select. Madrid

Peter de Jong

Terug uit Nacht und Nebel

Floris B. Bakels

Amsterdam characters

Anne Brugts

 

1913 vormde het laatste gloriejaar van Europa voordat de oude wereldorde instortte. En in datzelfde jaar werden in de literatuur, de kunst en de muziek de extremen opgezocht: een sleuteljaar, ook in de Europese cultuur.

 

 

 

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Jan en Kees zijn 15 wanneer ze vrienden worden en allerlei avonturen beleven. Maar één van die avonturen wordt Jan fataal. Het leven van Kees wordt nooit meer als voorheen.

 

 

Op een ochtend krijgt De Cock bezoek van iemand die zijn eigen overlijdensbericht in de krant had zien staan. Het wordt nog vreemder wanneer die enkele dagen effectief overlijdt. En dan is er nog de vermiste notaris uit dezelfde familie. Toeval of is er een verband?

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Westelijk Vlaanderen, oostelijk Vlaanderen, hart van België, westelijk Wallonië en oostelijk Wallonië. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (het Brugse Ommeland, op de toppen van Vlaanderen, de Wijngaardberg, langs de Semois).

Informatie voor een korte vakantie of stedentrip. Met een top-10 selectie van hoogtepunten zoals de Matthiaskerk of het Parlement en de beste hotspots (van horecazaken tot mooiste uitzichten). Opgedeeld in 5 hoofdstukken per stadsdeel en aangevuld met uitgestippelde stadswandelingen en tips van insiders.

 

 

Informatie voor een korte vakantie of stedentrip. Met een top-10 selectie van hoogtepunten zoals het Palacio Real of het Museo Sorolla en de beste hotspots (van authentiekste tapasbars tot de stilste plekjesuitzichten). Opgedeeld in hoofdstukken: het centrum, Jeronimos en het oosten, Chueca en het noorden. En aangevuld met uitgestippelde stadswandelingen en tips van insiders.

 Bakels beschrijft de verschrikkingen van de acht gevangenissen en concentratiekampen waarin de nazi’s hem gevangen hebben gehouden, aan de hand van een reconstructie van zijn dagboeken.De ergste plek was Natzweiler, in de Franse Vogezen. De nazi’s noemden deze speciale strafklasse ‘Nacht und nebel’.

 

Een kennismaking met bijzondere karakters uit Amsterdam. Van de vrouw die alleen roze draagt tot de man die zich vrij voelt om zijn geliefde vrouwenkleding aan te doen. Achter dat excentrieke gaan ook verhalen schuil.

 

 

Atlas Contact – 319 blz – paperback

De Fontein – 158 blz – paperback

De Fontein – 141 blz – pocket

Kosmos – 206 blz – pocket

Kosmos – 190 blz – pocket

Kosmos – 190 blz – pocket

Omniboek – 381 blz – paperback

Kosmos – 148 blz – harde kaft

Augustus

Adrian Goldsworthy

Mea Culpa

Clare Mackintosh

De Romeinen Langs de limes in de Lage Landen

Luit van der Turk

Strijd om West-Frisia

Kees Nieuwenhuijsen

1940-1945. Fout

Bas Kromhout

Voetbalkoorts

Nick Hornby

 

Bier in Nederland. Een biografie

Marco Daane

 

Een andere waarheid

Lucie Whitehouse

 

Rome’s eerste keizer ging de geschiedenis in als  ‘vader des vaderlands’ die zorgde voor vrede en voorspoed. 44 jaar lang regeerde hij over zijn keizerrijk en die periode werd ook gekenmerkt door grof geweld, manipulatie en intriges. Alleenheerser over een wereldrijk.. Nochtans werd hij als tiener niet echt voor vol aanzien.

Wanneer de alleenstaande moeder Jenna op een dag haar zoontje verliest omdat hij zich had losgewrikt uit haar hand en overreden wordt door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegt, stort haar wereld in. Ze verhuist zelfs. Intussen zoekt inspecteur Ray Stevens gedreven verder naar de dader.

 

De limes is de circa 5000 kilometer lange Romeinse rijksgrens die ten tijde van het keizerrijk liep door Engeland, Nederland, Duitsland, Hongarije, Roemenië , Syrië en Noord-Afrika. De Nedergermaanse linie liep langs de Rijn en is één van de grootste infrastructuurwerken in de Lage Landen.

 

De ontstaansgeschiedenis van het graafschap Holland: 900-1100.De basis van deze publicatie zijn tal van annalen, kronieken en oorkonden die de turbulente geschiedenis van West-Frisia verhalen. Geïllustreerd met afbeeldingen van manuscripten, landkaarten, genealogische overzichten  en archeologische vondsten.

Wat Nederlandse kranten schreven over Nederland, Joden en verzet. 70 jaar lang waren de Nederlandse nationaal-socialistische geschriften weggestopt in archieven. Een selectie daaruit laat zien welke ideologische ontwikkeling de nationaal-socialisten doormaakten  en hoe hun beeld van de werkelijkheid eruit zag.

 

Als hij elf is wordt de schrijver door zijn vader voor het eerst meegenomen naar een wedstrijd van Arsenal. Die dag zal zijn leven ingrijpend veranderen. Het verhaal van een hobby die een obsessie wordt.

 

 

Ruim 400 brouwerijen zijn in Nederland actief met een groot aanbod tripels, pale ales, stouts… Maar bier kent er net zoals in Duitsland en België een lange geschiedenis met vele eigen biervariëteiten. De auteur brengt deze verdwenen bieren in kaart en plaatst ze in historisch en internationaal perspectief.

Wanneer Hannah Mark ontmoet komt het tot een hartstochtelijke relatie en zelfs een huwelijk. Maar wanneer hij op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, zijn collega’s beweren dat hij in Italië is en een onbekende vrouw hem wekenlang blijkt te bellen, wordt ze achterdochtig. Leidt hij een dubbelleven of is het zijn manier om haar te beschermen?

 

 

Omniboek – 603 blz – paperback

De Fontein – 382 blz – paperback

Omniboek – 192 blz – pocket

Omniboek – 287 blz – paperback

Historisch Nieuwsblad – 132 blz - paperback

Atlas Contact – 254 blz – paperback

Atlas Contact – 446 blz – paperback

 

De Fontein – 349 blz – paperback

Bonifatius in Dorestad

Luit van der Turk

 

Erik de Vlieger.

Dwarsligger

Yves Saerens

 

Frankrijk

De diamantenroof

Bies van ede & Paul Post

Sicilië

Tim Jepson

 

Wat & Hoe Onderweg. Waddeneilanden

Geert-Jan Bron

De laatste tour

Inge Duine

 

In 716 steekt Bonifatius het kanaal over van Londen naar Dorestad, het Rotterdam van de 8e eeuw. En hij kwam met een duidelijke missie: het evangelie verkondigen en een kerkelijke organisatie opbouwen. Zijn komst had grote gevolgen voor de ontwikkeling van Dorestad en Utrecht.

 

 Tot hier en nu verder. Autobiografie/Erik de Vlieger & Mirjam Windrich

Als 19-jarige begon hij in het naaimachinebrdrijf van zij vader. Al snel gaat hij internationaal om uiteindelijk zijn zakenimperium naar ongekende hoogtes te stuwen met vastgoedprojecten. Eind 2004 komt hij in het vizier van justitie en al wordt hij 8 jaar later vrijgesproken, het tekent zijn lot en incasseert serieuze verliezen.

 

Historische roman en debuut van de schrijver. Jan is een 17e eeuws chirurgijn in Antwerpen. Ivan werkt als gids in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in dezelfde stad anno 2014. Drie eeuwen staan tussen beide mannen. Toch zijn er opvallende gelijkenissen: hun afkomst, hun spiritueel zoeken, hun conflict met kerkelijke instanties. En dan is er die ene  sarcofaag die dwarsligt onder de vloer van de kathedraal.

Uitgebreide reisgids met aandacht voor unieke belevenissen: een middeleeuws kasteel bouwen, zelf parfum maken, het leven op een château ervaren. Ruim aanbod aan wandel- en autotochten zoals o.m. door de Quartier Latin in parijs, de Elzasser wijnroute, de Loire-kastelen, de Dordogn… Met suggesties ook voor excursies (bv de watervallen in de Jura, een treinreis door de Pyreneeën, dineren in een grotrestaurant).

 

Op 16 april 1942 werden alle Nederlandse diamantairs opgeroepen met hun sierdiamanten te verschijnen in het beurslokaal in Amsterdam. Miljoenen aan voorraden werden ingenomen en in bewaring gegeven. In werkelijkheid verkochten de nazi’s ze op de wereldmarkt. Maar na de oorlog komt een groot “boekhoudkundig” verschil aan het licht. SS-officier Friedrich Kadgien blijkt er de hoofdrol in te spelen.

 

 

Uitgebreide reisgids met aandacht voor unieke belevenissen: een tocht naar de top van de Stromboli, zwemmen in vulkaanwater, Griekse tempels bezoeken. Ruim aanbod aan wandel- en autotochten zoals o.m. door de streek van Palermo, of de Iblei-bergen en een treinreis rond de Etna-vulkaan. Met suggesties ook voor excursies (bv het eiland van de tonijnvissers Favignana, de kaasboerderijen van Ragusa, de minivulkanen van Macalube).

 

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en SchiermonikkenoogSan. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en fietstochten.

 

Wanneer topfavoriet John Ryder vlak voor de start dood wordt aangetroffen, staat de Tour op zijn kop. De doodsoorzaak wijst op doping. Rechercheur Pierre Thilliez wordt belast met het onderzoek en ziet zich genoodzaakt mee te reizen met de karavaan, zeer tegen zijn zin. De Amerikaanse sportjournaliste ziet in het voorval dan weer een unieke kans om haar ambities waar te maken.

 

Omniboek – 185 blz – paperback

Kosmos – 288 blz – paperback

Houtekiet – 413 blz – paperback.

National Geographic – 398 blz – paperback

Omniboek – 253 blz – paperback

National Geographic – 190 blz – paperback

Kosmos – 206 blz – pocket

De Fontein – 302 blz – paperback

Jihadi John

Robert Verkaik

Leven na leven

Kate Atkinson

Kookschool d’Amore

Nicky Pellegrino

De levens van Jan Six

Geert Mak

 

 Narcotica

Schepp

De Cock en de zoete wraak

Baantjer & Peter Römer

Het dagelijks leven in de tweede wereldoorlog

diverse auteurs

Ontsnapt uit Treblinka

Richard Glazer

 

In 2014 werd voor het eerst beelden vrijgegeven van de beul die gijzelaar James Foley onthoofde. Die beul was Emwazi, een in Engeland geschoold  IT-er  zonder strafblad. Vier jaar eerder had Verkaik hem nog uitvoerig geïnterviewd toen Emwazi zwaar onder druk werd gezet om te gaan werken voor de geheime diensten. De radicalisering van een westerse moslim.

Tijdens een koude nacht in 1910 komt bankiersdochetrtje Ursula Todd ter wereld in Londen – dood. Diezelfde nacht komt Ursula Todd ter wereld en begint aan een leven dat heel gewoon zal blijken. Maar terwijl ze groeit, gaat ze ook dood, herhaaldelijk, op verschillende manieren. Tegelijkertijd nadert de tweede grote oorlog van de eeuw.

Luca Amore runt een kookschool op Sicilië. Vier vrouwen komen naar zijn school om de Italiaanse keuken te leren kennen. Ze beginnen de week als vreemden maar in de keuken worden vriendschappen gesmeed die hun levens zullen veranderen.

Het portret dat Rembrandt van Jan Six maakte hangt nog steeds in het familiehuis van de Sixen aan de Amstel. Jan kende iedereen in Amsterdam en was een verwoed kunstverzamelaar. Aan de hand van bewaard gebleven documenten beschrijft Mak het leven in het 17 eeuwse Amsterdam en maakt zijsprongen naar latere Jannen van dezelfde familie.

Op het station van Norrköping wordt in een trein een vrouw gevonden die stierf door het openbarsten van een drugbolletje in haar maag. Maar was nog iemand  bij haar. Wie? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat ze persoonlijk meer betrokken is dan ze wil.

De Cock en rechercheur Vledder gaan op onderzoek uit wanneer aan de Albert Cuypstraat Dries Landman is neergeschoten. Dries was een “oude klant” van commissaris De Cock en net vrij uit de gevangenis. De zaak krijgt een bijzondere wending wanneer blijkt dat Vledders nieuwe vriendin betrokken is.

 

Na de schok van de bezetting door de nazi’s pakt de Nederlandse bevolking het ‘gewone’ leven en werk snel weer op. Maar langzaam aan veranderen steeds meer zaken: voedselbonnen, de invoering van het persoonsbewijs, de Jodenvervolging, meer Duits op school, de arbeidsdienst in Duitsland…

In augustus 1943 namen Glazer en zijn vriend Kar Unger deel aan een opstand in het concentratiekamp Treblinka. Veruit het grootste deel van de groep die kon vluchten werd alsnog opgepakt en geëxecuteerd, maar Glazer en Unger ontkwamen.

 

Omniboek – 284 blz – paperback

Atlas Contact – 525 blz – paperback

De Fontein – 318 blz – paperback

Atlas Contact – 446 blz – paperback

De Fontein – 334 blz - paperback

De Fontein – 141 blz – paperback

Omniboek – 174 blz – paperback

Atlas Contact – 363 blz – paperback

Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao

Carolijn Visser

Luther verzameld /Herman J. Selderhuis (red.)

Voorbij Fort Europa

Henk van Houtum & Leo Lucassen

Londen in stijl

Saska Graville

 

Oranje tegen de Zonnekoning

Luc Panhuysen

Tot in de dood

Peter James

Wat & Hoe Onderweg.Toscane

Tim Jepson & Lindsay Bennett

Boeroes

Karin Sitalsing

De joodse Selma Vos groeide op in Ijmuiden en wist tijdens WOII te ontsnappen naar Engeland. Daar leert ze haar Chinese man kennen. Samen met hun twee kinderen verhuizen ze naar China, waar ze als enige Nederlandse het bewind onder Mao meemaakt tijdens de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie.

Om een zo compleet mogelijk beeld van Luthers werk te geven zijn alle genres van zijn publicaties en alle periodes uit zijn leven vertegenwoordigd. De meeste teksten zijn niet eerder naar het Nederlands vertaald, anderen zijn opnieuw vertaald.

 

De auteurs blikken terug op het Europees migratiebeleid en plaatsen migratie in een breder historisch en geografisch perspectief. In een tienpuntenplan presenteren ze alternatieven voor een duurzaam en rechtvaardig mogratiebeleid voorbij Fort Europa.

 

Niet opgevat als een echte reisgids. Wel een bundeling met een selectie van 150 winkels, pubs en restaurants die het eigenzinnige en excentrieke karakter van Londen moeten onderstrepen. Met enkele impressies van  eigenaars die in deze lijst voorkomen. Per wijk ingedeeld en compleet met websites, adressen en telefoonnummers.

 

De strijd van Willem III en Lodewijk XIV om Europa. Tussen de beide contrasterende persoonlijkheden ontwikkelde zich een hevige rivaliteit. Die sleurde het hele continent mee en beïnvloedde diepgaand de tweede helft van de zeventiende eeuw. De auteur doorspekt nuchtere geschiedschrijving met levensverhalen van de belangrijkste personen in hun omgeving.

 

Op eenzelfde dag hoort Jamie tijdens hun telefoongesprek hoe zijn verloofde wordt gekidnapt en vindt de politie van Brighton de stoffelijke resten van een vrouw die dertig jaar geleden als vermist werd opgegeven. Roy Grace en zijn team zien geen verband tussen beide zaken, maar dan verdwijnt er weer een vrouw en volgt er nog een opgraving van een vroegere vermiste persoon.

 

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Florence, Centraal-Toscane, Zuid-Toscane en Noord-Toscane. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (Siena, Chianti  en een 2-daagse autotocht door Zuid-Toscane).

 

Een familiegeschiedenis van witte Surinamers. Op 20 juni 1845 kwamen een vijftigtal arme Nederlandse gezinnen aan in de toenmalige Nederlandse kolonie. Hen was veel beloofd maar de realiteit was hard en slechts weinigen overleefden het. Een deel keerde terug maar anderen bleven en werden Surinamer.

 

Atlas Contact – 287 blz – paperback

Kok -  1.327 blz – 2 delen

Atlas Contact – 190 blz - paperback

Kosmos – 293 blz – paperback

Atlas Contact – 589 blz – harde kaft

De Fontein – 366 blz - papreback

Kosmos – 216 blz – pocket

Atlas Contact – 272 blz – paperback

De gloed van Sint-Petersburg

Jan Brokken

Haaienkoorts

Morten A. Strøksnes

De eerste Gouden Eeuw

Luit van der Turk

 De horlogemaker van Londen

Natasha Pulley

 

Wat & Hoe Select. Napels& de Amalfikust

Jack Altman

Wat & Hoe Onderweg. Gran Canaria

Tony Kelly

China en Europa

Fokke Obbema

Tot in de dood

Peter James

In 1975 bezocht de auteur voor het eerst de stad die toen nog Leningrad noemde. Veertig jaar later keert hij terug. Zijn wandelingen leiden ook nu naar plekken waar dichters, dissidenten en componisten (Rachmaninov, Achmatova, Brodsky, Stravinsky…) leefden en bieden hem de gelegenheid zich onder te dompelen in de culturele rijkdom van Sint-Petersburg.

De kunst van het vangen van een grote haai in een rubberbootje op de Noorse Zee. In gezelschap van kunstenaar Hugo Aasjord gaat de auteur,op de Lofoten in de buurt van het eiland Skovra, in een rubberbootje op jacht naar de Groenlandse haai die op zo’n 500 meter diepte leeft. Een jongensdroom van beiden die eindelijk zijn beslag moet krijgen.

De Nederlandse handel en scheepvaart in de vroege middeleeuwen. De handelsgeest van de Nederlanders deed al in de vroege middeleeuwen de economie in het noordelijk deel van Europa opbloeien en dat was meteen ook de aanzet voor de befaamde Gouden Eeuw. Het boek won de W.A. van Es-prijs voor het beste boek over archeologie.

 

1883. Wanneer  Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn huurkamer. Het redt hem op wonderlijke wijze het leven tijdens een bomaanslag, gepleegd door de Ierse verzetsbeweging Clan na Gael. Thaniel gaat op zoek naar de maker van het horloge en dat blijkt de mysterieuze Japanner Keita Mora. Op het moment dat ook Grace Carrow, een natuurkundige uit Oxford, zijn pad kruist raakt alles in een vreemde stroomversnelling.

Informatie voor een korte vakantie of stedentrip. Met een top-10 selectie van hoogtepunten zoals de  Grotta Azzuri op Capri, Positano of Villa Rufolo in Ravello en de beste hotspots (van het poppenhuis Ospedale delle Bambole tot het huis van de Vettiiop de Pompei-site ). Opgedeeld in hoofdstukken: Napels, de Baai van Napels en de Amalfikust. Aangevuld met uitgestippelde stadswandelingen en tips van insiders.

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Las Palmas, het noorden, het centrale bergland en het zuiden. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (o.a. Cruz de Tejeda en  Costa Canaria).

 

 

Obbema reist door Europa en Cina waar hij spreekt met ondernemers, studenten, polotici en buitenlandexperts. Daarnaast bezoekt hij plaatsen waar volop interactie is tussen Chinezen en Europeanen en laat zien hoe gevoelens van superioriteit doorwerken in de onderlinge relaties.

 

 

Het laatste wat Jamie van zijn verloofde Logan aan de telefoon hoort is een paniekerig  gil. De politie is er snel maar van haar geen spoor meer. Op hetzelfde moment wordt aan de andere kant van Brighton een sedert dertig jaar vermiste vrouw ontdekt onder een wandelpad. Inspecteur Grace ziet niet meteen een verband, maar het vermoeden groeit dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

 

 

Atlas Contact – 202 blz – paperback

Atlas Contact – 287 blz – paperback

Omniboek – 280 blz – paperback

De Fontein – 350 blz – paperback

Kosmos – 158 blz – pocket

 

Kosmos – 192 blz – pocket

Atlas Contact – 399 blz – paperback

De Fontein – 366 blz – paperback

Dit is Londen

Ben Judah

Stadhouders in de Nederlanden

Arnout van Cruyningen

De Cock en de moord op maat

Peter Römer

Karel V. Keizer van een wereldrijk (1500-1558)/Wim Blockmans

 Chocolat

Joanne Harris

 

De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten

Pascal Vanenburg

Wat & Hoe Select. Mallorca

Tony Kelly

Alleen op de vlucht/Jack Kuper

Hedendaags Londen is een stad van migranten. Meer dan een derde van zijn inwoners is buiten Groot-Brittannië geboren. Allerlei slag mensen kwam naar de metropool, met hun dromen en verwachtingen. Maar voor velen komen die niet uit en dat heeft een impact op de stad. Als geboren Londenaar gaat de auteur op zoek naar verhalen en dompelt zich onder in het leven van deze multiculturele stad die in 10 jaar sterk veranderde.

Een overzicht van alle stadhouders in de Lage Landen sinds de Bourgondische tijd, van 1448 tot 1879. Bekende namen zoals de prinsen van Oranje of de Nassaus passeren daarbij de revue, maar ook minder bekend adellijk volk komt aan bod zoals bijvoorbeeld Van Croÿ of Van Lalaing.

 

 

Tijdens een blinde auditie in het Concertgebouw van Amsterdam wordt een celliste vermoord.Niet veel later wordt advocaat Trenité vermoord aangetroffen. Op beide delictplaatsen wordt een flard handgeschreven tekst teruggevonden. Is er een verband? De Cock moet ook deze klus zien te klaren.

 

De keizer streefde dan wel naar vrede en christelijke en staatkundige eenheid, maar uiteindelijk bracht zijn politiek slechts talloze oorlogen en zaaide hij verdeeldheid. In zeven thematische hoofdstukken wordt aangetoond waarom Karel V faalde.

 

Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt opent ze pal tegenover de kerk een chocolaterie. Zeer tegen de zin van dorpspastoor Reynaud, die met lede ogen aanziet hoe zijn parochianen zich – in volle vastentijd- tegoed doen aan haar chocoladecreaties.

Al snel is het dorp verdeeld en stevent het af op een dramatisch hoogtepunt. Verfilmd met Juliette Binoche en Johnny Depp.

Het boek presenteert een verzameling van 51 bijzondere gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis veroorzaakt door vergeten excentriekelingen, helden, krankzinnigen en hemelbestormers. Van de enige keizer die de Verenigde Staten ooit kende tot de parkwachter die maar liefst zeven keer de bliksem overleefde. Van de strijd die losbarste over een biertje tot  Elisabeth Báthory die naar schatting 650 moorden pleegde.

Informatie voor een korte vakantie of stedentrip. Met een top-10 selectie van hoogtepunten zoals  Cap de Formentor, Valldemosa, Sa  Calobra of Es Baluard. En de beste hotspots (van beste golfbanen tot de leukste winkels, van kleurrijke markten tot de fijnste stranden). Opgedeeld in hoofdstukken:  Palma, het zuidwesten, het binnenland (& oosten en zuiden), Tramuntana, het noordoosten . Aangevuld met uitgestippelde stadswandelingen en tips van insiders.

De auteur was tien toen hij op een dag ontdekt dat zijn Joodse familie door de Duitsers is weggevoerd. Daarop begint een leven van verstoppen en rondtrekken in zijn Poolse regio, van boerderij tot boerderij. Om te overleven neemt hij een andere naam en zelfs een andere godsdienst aan.

 

Atlas Contact – 427 blz – paperback Omniboek – 240 blz - paperback De Fontein – 157 blz – paperback Omniboek – 288 blz - paperback

De Fontein – 365 blz – paperback

Kosmos – 232 blz – paperback Kosmos – 190 blz – pocket Omniboek – 256 blz – paperback
 

Beste vrienden

Sophie Hannah

Pax Romana

Adrian Goldsworth

Veertig herfsten

Nina Willner

Alles voor het moederland

Michel Krielaers

Noormannen. De vikingsaga 793 – 1241

John Haywood

Andalusisch logboek

Stefan Brijs

Geen weg terug

Edward Hendriks

 

Een moordenaar heeft het gemunt op stellen van twee beste vrienden. Telkens krijgen de slachtoffers  vooraf een wit zelfgemaakt boekje met dichtregels. Rechercheur Simon Waterhouse zit met de handen in het haar totdat stand-upcomedian Kim bij hem komt. Ook zij kreeg zo’n boekje maar waarom? Want naar eigen zeggen heeft Kim niet eens een beste vriend of vriendin.

 

Een omvattende geschiedenis van de Romeinse vrede, pakweg  de periode vanaf Augustus (27 v.Chr.) tot en met de dood van keizer Marcus Aurelius in 180 na Chr. Deze beide data markeren een periode van tweehonderd jaar waarin er een relatieve vrede over het Romeinse Rijk heerste. En dit dankzij een uitgekiende strategie, waarbij collaboratie aangemoedigd werd en diplomatie zelfs soms leidde tot enthousiaste vrijwillige aansluiting.

Een familiegeschiedenis van een uit mekaar gerukte familie, verspreid over 4 decennia en vijf generaties vrouwen. In 1948 vlucht Hanna (20) vanuit de DDR naar West-Berlijn. Hanna’s dochter groeit op in Washington en wordt de eerste vrouwelijke spionne bij nde Amerikaanse geheime dienst. In volle Koude Oorlog wordt ze gestationeerd in Oost-Berlijn. De rest van haar familie bevindt zich op amper enkele kilometers, maar op een dag valt De Muur.

Aan de hand van de levens van twee Russisch-Joodse schrijvers, Isaak Babel en Vasili Grossman, wordt een beeld geschetst van Rusland na de revolutie. Aanvankelijk vol enthousiasme over het nieuwe beleid van Stalin volgt voor beiden een periode van desillusie en angst. Want onder druk van de Communistische Partij konden ze niet meer schrijven wat zij wilden.

Vanuit het hoge noorden trokken Noorse veroveraars en handelaars eropuit. Naar Europa, tot in Azië en zelfs Noord-Amerika. Het boek vertelt over de taal, de kunst en technologie, de wetten en gebruiken en het belang van de Noorse mythologie. In 800 waren de Vikingen plunderaars, in de 13e eeuw vormde hun thuisgebied een onderdeel van het christendom.

 

De auteur koos in 2014 Andalusië als zijn nieuwe thuishaven. Vanuit zijn dorp in de buurt van Malaga observeert hij en reist rond op zoek naar de rijkdommen van de regio. Het werd een bonte verzameling van anekdotes,impressies en verhalen.

Een schets van een samenleving die worstelt met zijn verleden maar tegelijkertijd vasthoudt aan tradities.

 

Misdaadverslaggever Pieter Volmer is op weg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma, wanneer hij een vrouw dood rijdt. In paniek verbergt hij het lichaam. Kort daarop blijkt het slachtoffer Evi de Leeuw is, de producent van het tv-programma. En er melden zich getuigen die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie.

 

 
De Fontein – 427 blz – paperback Omniboek – 512 blz – paperback

Atlas Contact – 368 blz - paperback

Atlas Contact – 343 blz – paperback

Omniboek – 448 blz – paperback Atlas Contact – 315 blz – paperback De Fontein – 254 blz – paperback  
 

Man. Hout. Mes.

Barnaby Caarder

De zes freules

Laura Thompson

Altijd dichtbij

Paula Daly

Het rimpeleffect

Claudia Schoemacher

Ik fiets door

Juliana Buhring

The Rolling Stones. On air in the sixties

Richard Havers

Het jaar 117

Tom Buijtendorp

 

Onder de naam Barn the spoon runt de schrijver al jaren een speciaalzaak in lepels. Lepels die hij zelf snijdt uit boomstammetjes. Deel 1 gaat over houtcultuur: de boom, het ruwe materiaal. In deel 2 bespreekt Barn de gereedschappen en technieken. Om tenslotte in deel 3 verder in te gaan op een aantal type lepels (maatlepels, kooklepels, opscheplepels,eetlepels).

 

De geschiedenis van de zes zussen Mitford, kinderen van Lord Redesdale. Ze werden opgevoed tijdens het interbellum op de klassieke wijze zoals de Engelse aristocratie het al eeuwen deed.Maar in plaats van een rimpelloos parkoers kwamen ze terecht in een periode van grote politieke tegenstellingen die zouden uitmonden in de Tweede Wereldoorlog. Tegenstellingen die ook de zussen sterk beïnvloedden.

Wanneer de jongste dochter van Natty en Sean wegens ziekte thuis moet blijven, biedt Natty’s beste vriendin Eve aan om te helpen in het huishouden. Maar dan blijkt dat Sean verliefd is geworden  op Eve en hoe hard ze ook haar best doet, Natty slaagt er niet in hem opnieuw voor zich te winnen. Op een dag ontvangt ze een anonieme brief waarin staat dat Eve niet aan haar proefstuk is en al eerder een echtbreekster was.

Journaliste Julia is gehuwd met de vermaarde advocaat Hugo Smith. Ze leiden een glamoureus leven, maar achter die façade schuilt een afbrokkelend huwelijk. Wanneer blijkt dat Hugo er een rist affaires op na houdt en bovendien persoonlijk dreigt failliet verklaard te worden, stort Julia in. In coma  –na een mislukte zelfmoordpoging- wordt ze teruggevoerd naar 1997, het jaar waarin ze het gelukkigst was.

 

Na de dood van haar geliefde raakt ze in een depressie en weet zich geen blijf met haar gevoelens. Een kennis stelt voor om een fietstocht door Canada te maken. Dat brengt haar op een idee en acht maanden later begint ze als eerste vrouw ooit aan een reis rond de wereld, op de fiets. 152 dagen en 29.000 kilometer later eindigt ze terug bij de startlijn.

Achter de schermen van een band in opkomst met bijzonder veel fotomateriaal. Opgedeeld in jaartallen: 1963 – 1964 – 1965 – 1966 – en de periode van 1967 tot 1969. Eind oktober 1962 namen The Stones hun eerste demo op. Het succes van de groep begon al van bij de start met “Please,Please me”, dat uit het niets op enkele weken tijd, nummer 2 van de hitlijsten inpalmde. Commerciële zenders zoals ITV pikte de groep al snel op en ook de BBC ging na een mislukte auditie toch over stag.

In het jaar 117 dreigde het Romeinse Rijk te imploderen door de expansiestrategie van keizer Trajanus. Diens opvolger gooit het over een andere boeg en zijn aanpak legt de basis voor de Romeinse Gouden Eeuw. Beide keizers waren op cruciale momenten in de Lage Landen en Midden-Europa waar een deel van de belangrijke historische ontwikkelingen nog zichtbaar zijn.

 

 
Kosmos – 224 blz – harde kaft

Omniboek – 408 blz – paperback

De Fontein – 286 blz – paperback

De Fontein – 302 blz – paperback

De Fontein – 238 blz – paperback

Kosmos – 320 blz – harde kaft/luxe-editie Omniboek – 286 blz – paperback  
               

MIDDEN OOSTEN -  Afrika - Azië - Europa - Zuid-Amerika - Centraal Amerika - Noord Amerika - Oceanië - Wereld -wereldkookboeken - kinderreisboeken

Oost West - Sjifra Herschberg en Tami Zer

Te gast in Israël

Te gast in Jordanië & Syrië

Te gast in Oman - diverse auteurs o.m. Peter Verlinden

IIsraël in 60 dagen - Sarah Glidden

Absolom,Absolom! - William Faulkner

Joseph Anton, een memoir - Salman Rushdie

Zoon van Hamas - mosab Hassan Yousef

Oost West

Sjifra Herschberg en Tami Zer

Te gast in Israël

diverse auteurs

Te gast in Jordanië & Syrië

diverse auteur

Te gast in Oman

diverse auteurs o.m. Peter Verlinden

IIsraël in 60 dagen Sarah Glidden

Absolom,Absolom!

William Faulkner

Joseph Anton, een memoir

Salman Rushdie

Zoon van Hamas

Mosab Hassan Yousef (& Ron Brackin)

Familieportretten uit Israël. Twaalf verhalen over evenveel families schetsen een gevarieerd beeld van de Israëlische samenleving.

De meeste toeristen bezoeken vooral de Bijbelse plaatsen of gaan op zoek naar hun joodse roots. Maar kennismaken met de Palestijnse gebieden geeft meer inzicht in het conflict.

 

Nergens in Jordanië zijn  tegenstellingen tussen het mondaine en het dorpse leven zo groot als in Amman. In Syrië is het al dan niet hebben van kinderen hét gespreksonderwerp bij uitstek.

Achtergrondverhalen en reisreportages. Door de ligging aan zee staat Oman al eeuwen bloot aan invloeden vanuit allerlei windstreken en daardoor extroverter dan andere Arabische landen.

Met haar Joodse afkomst heeft de schrijfster recht op een ‘Birtright tour’ naar Israël. In 7 kortverhalen in stripvorm doet ze verslag van haar reis met inbegrip van haar kritische bespiegelingen omtrent het Palestijns-Joodse vraagstuk.

Oorspronkelijk in 1936 uitgegeven. Geschreven in wat benoemd wordt als “Southern Gotic style” wat getypeerd wordt door de aandacht voor het groteske tegen de achtergrond van de Zuidelijke Verenigde staten en verhaald door verschillende “vertellers”. Wordt beschouwd als één van de meesterwerken van de Amerikaanse literatuur.

Over Rushdie werd in 1989 een fatwa uitgesproken door ayatollah Khomeini omwille van het feit dat zijn boek De duivelsverzen tegen de Koran zou gericht zijn. Voor het eerst verhaalt hij nu hoe hij streed voor de vrijheid van meningsuiting: ondergedoken, van het ene naar het andere adres verhuizend, met een andere naam en onder continue politiebescherming.

Als zoon van van een vooraanstaand Hamasleiders was Mosab voorbestemd om in diens voetsporen te treden. Maar na arrestatie en marteling door de Sjin Bet, de Israëlische geheime dienst, beslist hij om als spion voor Israël te gaan werken. Als insider in de Palestijnse politiek is “de groene prins”, zoals hij als codenaam meekreeg, bijzonder succesvol. Na 10 jaar houdt hij het voor bekeken en krijgt toelating om uit te wijken naar de Verenigde Staten. Al in Palestina had hij zich intussen bekeerd tot het christendom.

Uitgeverij Atlas –  299 blz – paperback

Informatie Verre reizen – 96 blz. pocket

Informatie Verre reizen – 96 blz. pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Oog & Blik

De Bezige Bij – 208 blz – strip

Atlas Contact – 447 blz – paperback

Atlas Contact – 702 blz – paperback

KOK Uitgeverij – 272 blz – pocket

De vrouw bij  de bron

Stephanie Landsem

Gedichten Rumi

(vert. Wim van der Zwan)

Wat & Hoe Taalgids Arabisch (Egypte)/Jeroen Kaldenhoven

Eichmann in Jeruzalem

Hannah Arendt

Speelbal van sjeiks

Judith Spiegel

 

Een tijdelijke bruid in Iran

Jennifer Klinec

De dag dat ze ons kwamen halen

Janine Di Giovanni

Ben-Hu

rarol Wallace

Religieus geïnspireerde roman over twee Samaritaanse vrouwen uit de vallei van Sichar, Mara en haar moeder Nava. Moeder en dochter worden door de andere dorpelingen met de nek aangekeken, maar de komst van twee mannen verandert hun leven drastisch.

 

De Perzische dichter Rumi (1207 – 1273) is één van de belangrijkste vertolkers van mystiek getinte poëzie. Hij was de oprichter van de soefi-orde van de Mevlevi, bij ons bekend als de orde van de dansende derwisjen. Deze uitgave bevat volgens de vertaler een selectie van Rumi’s mooiste gedichten.

Handig taalboekje voor op reis waarin meer dan 4000 woorden en zinnen opgenomen werden. Verder een woordenlijst Nederlands-Arabisch en Arabisch-Nederlands mét fonetische omschrijvingen voor de uitspraak.

 

 

In 1960 werd Eichmann in Argentinië gekidnapt en naar Israël gesmokkeld. Het daarop volgend proces is de basis van Arendts verslag. Niet alleen verslaat ze het dagelijks verloop  maar kijkt ook naar de onderwerpen erachter: gerechtigheid, de houding van de joodse leiderschap in WOII, de persoonlijkheid van Eichmann.

Reconstructie van de ontvoering van de schrijfster en haar man in de hoofdstad van Jemen Sana’a. Na 3 maanden komen ze vrij en gaat ze op zoek: wie waren de ontvoerders, werd er losgeld betaald, wie zorgde ervoor dat ze vrijkwamen? Het blijkt een zoektocht in een ondoorzichtig diplomatiek machtsspel.

Een waargebeurd verhaal over eten en liefde. De schrijfster zegt haar baan op om een kookschool te beginnen. Op zoek naar bijzondere recepten vertrekt ze naar Iran en ontmoet er een vrouw die haar wil inwijden in de Perzische keuken. Maar er is ook nog de zoon des huizes…

 

Getuigenissen uit Syrië.  Oorlogscorrespondent Di Giovanni brengt verhalen van gewone Syriërs die getroffen worden door het conflict in hun land dat in 2011 begon en schetst een beeld van het dagelijks leven in de frontlinie.

Carol Wallace herwerkte het proza van de klassieke roman uit 1880 (geschreven door haar over-overgrootvader Lew) tot een hedendaagse leesbaardere vorm. Ben-Hur wordt valselijk beschuldigd van poging tot moord en wordt veroordeeld tot de galeischepen. Maar hij zweert wraak te zullen nemen tot hij een timmerman uit Nazareth ontmoet.

 

Voorhoeve – 351 blz – paperback

Ankh Hermes – 108 blz – pocket

Kosmos – 240 blz – pocket

Olympus – 448 blz – paperback

Atlas Contact – 208 blz – paperback

Kosmos – 254 blz – paperback

Atlas Contact – 199 blz – paperback

Kok – 416 blz – paperback
             

Qatar. Het golfstaatje dat de wereld koopt

Willy Laes

             

Aanklacht in pamfletstijl over de rol die Qatar in de wereld speelt. Enerzijds investeert het kleine schiereiland in verschillende Europese sectoren (van de Londense stock exchange  tot voetbal) en anderzijds promoot het de meest radicale islam en financiert  het zelfs IS. En dan zijn er nog de miljoenen arbeidsmigranten die werken en leven in onmenselijke omstandigheden.

             
Houtekiet – 112 blz – pocket              

ZUID-AMERIKA - Afrika - Azië - Europa - Midden Oosten - - Centraal Amerika - Noord Amerika - Oceanië - Wereld - wereldkookboeken - kinderreisboeken

Te gast in Argentinië

Rough Guide Brazilië - David Cleary, Dilwyn Jenkins & Oliver Marshall

Mijn Latijns-Amerika - Mario Vargas Llosa

Te gast in Peru & Bolivia - diverse auteurs

Te gast in Guatemala & Honduras - diverse auteurs

Te gast in Nicaragua - diverse auteurs

Rough Guide Guatemala - Liam Stewart

Rough Guide Ecuador - diverse auteurs

Te gast in Argentinië

diverse auteurs

Rough Guide Brazilië

David Cleary, Dilwyn Jenkins & Oliver Marshall

Mijn Latijns-Amerika

Mario Vargas Llosa

Te gast in Peru & Bolivia

diverse auteurs

Te gast in Guatemala & Honduras

diverse auteurs

Te gast in Nicaragua

diverse auteurs

Rough Guide Guatemala

L ian Stewart

Rough Guide Ecuador

diverse auteurs

De meeste bewoners zijn afstammelingen van Europese immigranten maar intussen voelen ze zich in de eerste plaats Argentijn, met de gaucho als toppunt van “la argentinidad”

 Beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond.

Daarnaast zijn er hoofdstukken over de politieke geschiedenis, het Amazonegebied, Braziliaanse film en voetbal.(Nederlands)

Een bonte verzameling van teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen (van voetbal tot revolutie) en in uiteenlopende genres (van necrologie tot fictie)

Vanwege de hoogteverschillen bestaat er zowel in Peru als Bolivia enorme verscheiden-heid aan natuur en cultuur. Grote verschillen ook tussen inheemsen en moderne wijken met westerse luxe

Guatemala is het land van de Maya’s en in Honduras vormen de Garifuna’s de inheemse bevolking. Bedie leiden een marginaal bestaan maar ontdekten het toerisme als bron van inkomsten.

“Nicaragua, un pais con corazón” is de slogan waarmee de Dienst voor Toerisme het land op de toeristische kaart wil zetten. Geen westerse luxe, maar natuurschoon dat uitnodigt tot actieve vakanties

Beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond.

Daarnaast zijn er hoofdstukken over de politieke geschiedenis, van de rauwe lokale fiestas tot de indrukwekkende Maya-ruïnes.(Nederlands)

Nederlandse uitgave van de bekende reisgidsen. Met een beschrijving per regio, aangevuld met gedetailleerde kaarten of stadsplattegrond. Hoofdstukken over religie en geschiedenis complementeren de informatie.

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Unieboek BV  -     791 blz. – pocket

Uitgeverij Atlas –  607 blz - paperback

Informatie Verre reizen – 96 blz.  pocket

nformatie Verre reizen – 96 blz. pocket

Informatie Verre reizen – 80 blz.  pocket

Unieboek BV          791 blz. – pocket

Uitgeverij Unieboek - 571 blz. - paperback

Reisgids Peru Rob Rachowiechi

Beelden van Paaseiland - Jan J.Boersma

Argentijnse avonden - Carolijn Visser

Reisgids Argentinië - Wayne Bernhardson & Eliseo Miciu

Tien vrouwen - Marcela Serrano

de reis naar het kind - Vonne Van der Meer

Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao - Junot Diaz

Reisgids Peru

Rob Rachowiecki

Beelden van Paaseiland

Jan J. Boersema

Argentijnse avonden

Carolijn Visser

Reisgids Argentinië

Wayne Bernhardson & Eliseo Miciu

Tien vrouwen

Marcela Serrano

De reis naar het kind

Vonne Van der Meer

Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao

Junot Diaz

De geheugenrover

Michael Jacobs

 

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en auto- en boottochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

Over de duurzaamheid van een cultuur.Het Paaseiland groeide uit tot een icoon van de milieugeschiedenis. Een maatschappelijke colaps als gevolg van verkeerd gebruik van de natuurlijke hulpbronnen. De auteur gaat na of deze gangbare opvatting wel correct is.

Van de Zwarte Janstraat tot de pampa. Het verhaal over een Nederland vader en zijn twee dochters die emigreren naar Argentinië. Een ode aan generaties Nederlanders die een nieuw bestaan opbouwden in een onbekende wereld.

Beknopte kennismaking met Thailand. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (tangofestival, Buenos Aires per fiets, het verblijf op een estancia) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies en autotochten naar bv Tierra del Fuego of Esteros del Ibera

Roman over negen vrouwen die bij elkaar gebracht worden door hun psycholoog. Tijdens deze bijeenkomst vertellen ze elkaar hun levensverhaal. Anekdotes over seks en de eerste opvliegers worden afgewisseld met zwaardere thema’s als alcoholisme en eenzaamheid.

In deze roman besluiten de kinderloze Julia en haar man Max een kind te adopteren. Ze zoeken toenadering met een tussenpersoon, Ronald Malfait, die tegen een royale vergoeding zal zorgen voor een rechtstreeks in Peru op te halen kind.

Oscar Wao woont in een Dominicaanse getto in New Jersey. Hij droomt ervan de Domincinaanse Tolkien te worden en vooral een vriendin te krijgen. Maar Oscar zal nooit krijgen waar hij van droomt door de “fuku”, de vervloeking die zijn familie verdoemt tot een leven zonder liefde.

Een boottocht over de Magadalena, een 1500 kilomter lange rivier, is de aanleiding om stil te staan bij de cultuur, fauna en flora van Colombia. Maar worden ook doorspekt met de geschiedenis van het land én reflecties over het leven van de schrijver zelf.

 

 

National Geographic Kosmos – 319 blz paperback

Uitgeverij Atlas – 352 blz – paperback

Atlas Contact – 254 blz - paperback

National Geographic/Kosmos 334 blz  paperback

Atlas Contact – 350 blz - paperback

Olympus – 171 blz – paperback

  

Atlas uitgeverij – 335 blz – paperback

Omniboek – 287 blz – paperback

Jungle Rudy

Jan Brokken

De oude Patagonië-expres

Paul Theroux

n het land van de koraalboom

Sofia Caspari

Het verborgen leven van Fidel Catsro

Juan Reinaldo Sánchez

Woeste jaren

Rodrigo Hasbún

 

De omweg naar Paaseiland

Gerrit Jan Zwier

 

De oude Patagonië-expres

Paul Theroux

De koningin van Paraguay/Willem de Bruin

De auteur volgt de voetsproren van de twintigste-eeuwse Nederlandse ontdekkingsreiziger en avonturier Rudy Truffino. Die wijdde zijn leven aan het in kaart brengen van de verdwenen wereld in het Venezolaanse regenwoud van Orinoco.

Verslag van een treinreis die begint in de metro van Boston en eindigt op het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, Esquel. Soms per luxetrein maar evengoed in een gammele roestbak legt hij de gesprekken vast die hij onderweg met zijn medepassagiers voert.

IIn de zomer van 1863 ontmoeten twee vrouwen elkaar op een schip dat hen naar Argentinië voert, in het spoor van hun echtgenoten die hen voorgingen op zoek naar een betere toekomst. Bij aankomst in Buenos Aires wordt al snel duidelijk dat hun toekomst er anders zal uitzien dan ze eigenlijk in gedachten hadden.

Onthullingen van zijn lijfwacht. Bijna 20 jaar had Sánchez de taak El Líder máximo te beschermen en een verslag bij te houden van zijn gangen. In totaal werden 638 moordpogingen verijdeld. Maar de lijfwacht was ook getuige van Casto’s leven achter de schermen, en dat bleek verre van sober te zijn

De Duitse familie Ertl vestigt zich in de jaren vijftig in Bolivia. Vader Ertl werkte als cameraman met Leni Riefenstahl maar was bij de nazi’s in ongenade gevallen. De zoektocht naar de legendarische Inca-stad Paitití wordt voor hem een obsessie. Terwijl één van zijn dochters zich aansluit bij een guerillabeweging. Geromantiseerde versie van waargebeurde feiten.

Zwier volgt het spoor van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen die het eiland in  1722 ontdekte en hij verhaalt de avonturen van de allereerste toeristen en wetenschappers. Daarnaast struint hij door de literatuurgeschiedenis op zoek naar beschrijvingen en bevindingen van het magische stukje Patagonië.

 

Verslag van een treinreis dwars door het hele Amerikaanse continent. Theroux stapt in Boston opde metro om uiteindelijk uit de trein te stappen op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Niet alleen het landschap maar ook zijn lotgevallen en de gesprekken onderweg legt hij vast.

 

Een Ierse emigrante begint in Parijs een carrière als courtisane. Daar wordt ze de maîtresse van de zoon van een Zuid-Amerikaanse dictator. Ze volgt hem naar zijn land en wanneer de zoon op zijn beurt tot dictator ontpopt, houdt ze achter de schermen de touwtjes strak in handen. Ook wanneer haar geliefde het land in een uitzichtloze oorlog drijft.

Olympus – 272 blz – paperback

Olympus – 424 blz – paperback

De Fontein – 542 blz – paperback

Kosmos – 270 blz - paperback

Atlas Contact – 126 blz – paperback Atlas Contact – 190 blz - paperback Atlas Contact – 424 blz – paperback

Atlas Contact – 394 blz - paperback

CENTRAAL  AMERIKA    Afrika - Azië - Europa - Midden Oosten - Zuid-Amerika - Noord Amerika - Oceanië- Wereld - wereldkookboeken - kinderreisboeken

Te gast in Costa Rica & Panama - diverse auteurs

Te gast in Suriname

Te gast in Curaçao

Te gast in Cuba

Kapotte plantage - Jansen Van Galen

Cariben

Reisgids Cuba - Christopher P.Baker & Corral Vega

Te gast in Costa Rica & Panama

diverse auteurs

Te gast in Suriname

diverse auteurs

Te gast in Curaçao

diverse auteur

Te gast in Cuba 

diverse auteur

Kapotte plantage

Jansen Van Galen

Cariben

diverse auteurs

Reisgids Cuba Christopher P.Baker & Corral Vega

Reisgids Brazilië

Bill Hinchberger

 

Costa Rica staat bekend als eco-paradijs, maar ook  buurland Panama is een prima bestemming voor trekking. En een aparte ervaring is het varen door het Panamakanaal aanboord van een containerschip

Vier keer zo groot als Nederland en toch telt het amper een half miljoen inwoners. Paramaribo mag dan de hoofdstad zijn, het lijkt toch eerder een provinciestad dan een metropool.

 

Als ideale zonbestemming is ‘Dushi Kòrsou’ -zoals de inwoners hun eiland noemen- redelijk bekend. De Curaçaose samenleving is dat veel minder, het slavenverleden niet te na gesproken.

Strand, salsa, sigaren, Amerikaanse oldtimers… vormen het romantisch  plaatje van dit Caribische land. Maar Cubanen zijn ook meester in het ritselen, uit noodzaak.

Een Hollander in Suriname. Een portret van de Nederlandse kolonie, dat een kwarteeuw van haar geschiedenis in beeld brengt. Verweven met de weergave van verschillende ontmoetingen met kustenaars, politici, een oude planter en een transseksueel.

Reisgids met foto’s, illustraties, kaarten en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Suggesties voor wandelingen, routes, hotels & restaurants.

 

Uitgebreide inleiding met achtergrondinformatie over heden en verleden, landschap en natuur, eten en drinken, architectuur en kunst.  Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

Uitgebreide kennismaking met Brazilië. Een waaier aan bijzondere suggesties (op safari om jaguars te spotten of ’s avonds fietsen door São Paulo) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Daarnaast een waaier aan excursies buiten de gebaande paden, zoals een boottocht op de Rio Negro, de stranden van Costa Sol Poente, het traject van de tropeiras.

National

Informatie Verre reizen – 96 blz. pocket

Informatie Verre reizen – 96 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 96 blz.  pocket

Informatie Verre reizen – 96 blz. pocket

Uitgeverij Olympus  416 blz – paperback

Capitool Reisgidsen  552 blz – paperback

National Geographic/Kosmos  271 blz  paperback

Geographic/Kosmos – 318 blz – paperback

NOORD AMERIKA  Afrika - Azië - Europa - Midden Oosten - Zuid-Amerika - Centraal Amerika - Oceanië - Wereld -wereldkookboeken - kinderreisboeken

Reizen met Charley - John Steinbeck

Sterren en strepen - Bill Bryson

Terug in Amerika - Bill Bryson

De tao van het reizen - Paul Theroux

Mildred Pierce - James M. Cain

Over de Indianen van Noord-Amerika - George Catlin

New York - Edward Rutherfurd

Reizen zonder John - Geert Mak

Reizen met Charley

John Steinbeck

Sterren en strepen

Bill Bryson

Terug in Amerika

Bill Bryson

De tao van het reizen

Paul Theroux

Mildred Pierce

James M. Cain

Over de Indianen van Noord-Amerika

George Catlin

New York

Edward Rutherfurd

Reizen zonder John

Geert Mak

In 1960 maakt de schrijver tesamen met zijn poedel een 15.000 km lange roadtrip door Amerika. Het resultaat is een geanimeerd portret van de Amerikaanse samenleving tijdens de jaren zestig.

 

 

Verzameling van een reeks wekelijkse columns die de Amerikaanse auteur schreef voor de Mail on Sunday, een Engelse krant. Bryson beschrijft op amusante wijze en met een ironische knipoog de alledaagse werkelijkheid in Amerika.

Reisverslag van zijn trektocht over de Appalachian Trial. Het oudste wandelspad in de Verenigde Staten dat over meer dan 3000 kilometer loopt van Georgia naar Main. Natuurbeschrijvingen worden aangevuld met de sfeer tijdens toevallige ontmoetingen en observaties van zijn vriend die hem op deze reis vergezelt.

Verzameling impressies uit eigen werk in combinatie met fragmenten uit reisboeken die de auteur beïnvloedden,met o.m. Nabokov, Thoeau, Greene, Hemingway …

 

 

Deze Amerikaanse roman verscheen voor het eerst in 1941, speelt zich in Glendale, Califonrnië en werd onlangs als miniserie verfilmd met Kate Winslet in de hoofdrol.  . Zelfs de koning van België krijgt een eervolle vermelding en een gastrolletje.  

 

Catlin, beroepsavonturier en schilder, reisde als één van de weinigen omstreeks 1835 onder de Indianen van de Noord-Amerikaanse prairie rond. Hij legde de gebruiken en leefwijzen van o.m. de Crows, Blackfeet, Omaha’s, Pawnees en Comanches vast, zowel in woorden als landschaps-schilderijen. Het boek verscheen voor het eerst in 1841 en vormt de enige volledige documentatie van de authentieke Indiaanse cultuur van het Noord-Amerikaanse westen.

In deze roman wandelt de lezer door de geschiedenis van New York, te beginnen bij de de tijd van Peter Stuyvesant. Verhalend over de Indiaanse nederzettingen van Manhattan en het Nederlandse Nieuw-Amsterdam tot de Engelse overname. Van de Onafhankelijkheids-oorlog, de grote beurskrach van 1929 en de bouw van Empire State building tot de nadagen van 9/11.

 

Op zoek naar Amerika. De auteur volgt het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika en die lotgevallen beschreef in de klassieker “Reizen met Charley”

 

 

Atlas –  253 blz pocket

Uitgeverij Pandora  367 blz- paperback

Pandora – 302 blz –pocket

Atlas – 368 blz – paperback

Atlas – 368 blz – paperback

Atlas Contact – 384 blz -paperback

De Fontein – 799 blz - paperback

Atlas Contact – 575 blz – paperback

Doorzoek jezelf - Chade-Meng-Tan

Wat & Hoe Canada - diverse auteurs

Vijftig tinten genot

De grote Gatsby - F.Scott Fitzgerald

Doorzoek jezelf

Chade-Meng Tan

Wat & Hoe Canada /diverse auteurs

Vijftig tinten genot

Marisa Bennett

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

Sophies keuze

William Styrom

Het Columbus mysterie

Steve Berry

Moordblog

Terri Blackstock

 

Spoorloos

Deborah Raney

Het boek is gebaseerd op het medewerkers

programma van Google, ontwikkeld op de eigen personeelsdienst. Bedoeling van de cursus is om het zelfvertrouwen en empathisch inlevingsvermogen te verhogen, om daardoor transparanter te communiceren en de samenwerking met collega’s te verbeteren.

De ringband is opgedeeld per wijk of regio, waarbij suggesties voor dagroutes je alles laten zien binnen de tijd die je hebt. Met inspirerernde achtergrondverhalen en verrassende wandeltochten door de steden, aangevuld met practische informatie, uitgebreide plattegronden en kaarten.

Het boek is een lichtvoetige inwijding in kinky seks. Elk deel bevat citaten uit de Kamasutra of andere erotische literartuur, aangevuld met een waaier aan praktische tips en technieken.

 

 

Een portret van het Amerika in de jaren twintig van de vorige eeuw. Hoofdpersonage Jay Gatsby is een hot in de New Yorkse jetset en iedereen wil maar al te graag tot zijn entourage behoren. En toch is hij een zonderlinge eenzaat die met een geheime wens worstelt: een stil en onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. Een destructieve obsessie die alles dreigt te vernietigen

New York, vlak na WOII. De jonge zuiderling Stingo hoopt er zich te kunnen ontplooien tot een groot schrijver. Als hij kennis maakt met zijn buren, de Poolse Sophie, die een concentreatiekamp overleefde en haar charismatische maar gewelddadige vriend Nathan zetten gevoelens als liefde, overlevingsdrang en spijt de hoofdtoon.

 

Thriller met een premisse: stel dat alles wat we weten over de ontdekking van Amerika een leugen blijkt te zijn. Actie en intriges rond ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, waarbij een zwalpende gebroken Tom Sagan - ooit een succesvol en bekroond journalist - ongewild het voortouw moet nemen.

 

 

Oud-advocate Cathy Cramer geeft in een blog commentaar op lokale moordzaken en maakt zich daardoor niet bij iedereen geliefd. Wanneer haar broer door andere bloggers beschuldigd wordt voor de moord op zijn ex-vrouw probeert ze samen met haar twee zussen de zaak op te helderen.

 

 

 

Wanneer zijn vrouw Jill niet terugkeert van een conferentie op de afgesproken datum en het politieonderozek nergens toe leidt, roept Mitchell de hulp in van Jills hartsvriendin Shelley. Die vermoedt het ergste en beseft tot haar schrik dat haar band met Mitchell wel erg hecht is geworden.

 

 

 

Kosmos/Servire – 278 blz – paperbac

Kosmos Uitgevers – 222 blz – pocke

Kosmos – 156 blz  pocket

LJ Veen klassiek – 207 blz – paperback

LJ Veen Klassien – 734 blz – paperback

De Fontein – 476 blz – paperback

Uitgeverij Voorhoeve – 304 blz – paperback

Uitgeverij Voorhoeve – 334 blz – paperback

Het heiligdom

Ted Dekker

De twaalf stammen van Hattie

Ayana Mathis

De erfenis van Neurenberg

Norbert Ehrenfreund

(H)eerlijk

Gwyneth Paltrow & Julia Turshen

De picknick

Marianne Grandia

Big Brother

Lionel Shriver

Schijndood

Peter James

Een inktzwart hart

R.J. Ellroy

Ex-priester Danny Hansen zit een celstraf uit van vijftig jaar voor een moord op twee mannen. Intussen heeft hij het geweld afgezworen, maar wanneer hij overgebracht wordt naar een experimentele gevangenis, het Heiligdom, wordt hij zwaar op de proef gesteld.

Hattie Sheperd is vijftien als ze voor het eerst moeder wordt, van een tweeling. Vanuit het zuiden was ze naar Philadelphia gekomen, met een droom. Maar die wordt keer op keer stukgeslagen in de gesegregeerde samenleving die Amerika in de 20e eeuw nog is. In deze harde wereld brengt zij haar kinderen groot door pure wilskracht, maar zonder liefde..

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd in Neurenberg een groot aantal oorlogsmisdadigers berecht. Daarmee werd Neurenberg het eerste internationaal oorlogstribunaal. De auteur was ooggetuige van het proces, schreef in die periode voor de Stars and Stripes (het nieuwsblad van de militairen) én was gedurende 30 jaar rechter in Californië.

Lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit te zien en je geweldig te voelen.

Het basisprincipe van het boek: eet zo veel mogelijk biologische en onbewerkte voeding, vooral groenten. Vermijd suiker en kies voor de goede koolhydraten, eiwitten en granen

 

 

Op een zonnige dag verstoren drie toeristen de picknick van een Amish gezin door hen te fotograferen. Vader Eli stoort zich aan hun gebrek aan respect want het druist in tegen de principes van de Amish om gefotografeerd te worden. Vier jaar later gaat moeder Rebekkah toch op zoek naar wie de foto’s maakten.

 

 

Wanneer Pandora haar broer Edison van het vliegveld ophaalt blijkt hij talloze kilo’s te zijn aangekomen. Zijn eetpatroon en gewoonten drijven Pandora en haar man Fletcher tot wanhoop. En dan stelt Fletcher zijn vrouw een ultimatum: je broer eruit of ik eruit.

De roman focust hiermee op het thema vetzucht met de hamvraag: zouden wij ons opofferen om een familielid met obesitas te redden?

Filmproducent Larry Brooker hoopt met zijn nieuwste prent een fortuin te vergaren. Wanneer rockster Gaia ook ambieert om het als actrice te maken wordt een aanslag op haar leven verijdeld, net voor de opnamen van start zullen gaan in Brighton. Voor inspecteur Roy Grace een waarschuwing dat de stalker ongetwijfeld wacht om in Brighton zijn volgende zet te doen.

Rechercheur Vincent Madigan zit tot over zijn oren in de schulden bij drugsbaron Sandía uit East Harlem. Hij plant daarom het inpikken van drugs van een rivaliserende bende. Maar de overval verloopt niet volgens plan, er vallen doden en een zwaargewond kind, waardoor niet alleen Sandía achter hem aan zit maar nu ook het hele NYPD-korps.

 

Uitgeverij De Kok – 380 blz - paperback

Atlas Contact – 367 blz – paperback

Omniboek – 304 blz – paperback

Kosmos – 304 blz – paperback

Voorhoeve – 93 blz – pocket (novelle)

Atlas Contact – 414 blz  - paperback

De Fontein – 399 blz – paperback

De Fontein – 383 blz - paperbac

Wat & Hoe New York

Daniel Mangin & Lauren McGrath

Wat & Hoe Vancouver/Tim Jepson & Des Hannigan

Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist)

E. K. Moore

Martin Luther King

Godfrey Hodgson

De vreemde in ons midden

Amanda Kyle William

Thuis blijven

Dan Walsh

 

Placebo

Steven James

Identiek

Scott Turow

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld in hoofdstukken: Midtown Manhattan, Uptown en Central Park, van het Empire State tot Greenwich Village, Lower Manhattan. Afgerond met suggesties voor wandelingen en excursies naar Brooklyn Heights en Staten Island.

Informatie over praktische zaken zoals vervoer en een driedaags programma om Vancouver te ontdekken. Verder de hoogtepunten van de provincie British Columbia en de hoofdstad Victoria. Aansluitend de Canadese Rockies met de verschillende nationale parken. En een dagprogramma om Calgary te bezoeken.

Odette, Clarice en Barbara Jean zijn al veertig jaar vriendinnen. Elke week spreken ze nog steeds samen af in hetzelfde restaurant van Big Earl. Hun levens veranderden dan wel, toch steunde Odette haar vriendinnen door dik en dun. Maar nu staat ze zelf voor het grootste gevecht van haar leven…

King is één van de iconen van de jaren zestig die Amerika op zijn grondvesten deed schudden. Het boek verhaalt zijn jeugd in het donkere zuiden van Amerika, de opkomst van de burgerrechtenbeweging en de fameuze mars op Washington, tot aan zijn gewelddadige dood in Memphis (1968).

 

Keye Street is privédetective en haar vriend Aaron werkt voor de politie van Atlanta. Wanneer Aaron bij een zaak geroepen wordt van een 13-jarige jongen die gewurgd bleek en ook Keye geconfronteerd wordt met een moordzaak, komt de moordenaar wel heel dichtbij haar eigen leven.

 

Een oorlogsheld op het liefdespad. Weduwnaar Shawn Collins keert na zijn missie als oorlogsheld terug naar de VS. Hij reist als een echte Hollywoodster het land rond. Voor zijn zoontje Patrick moet hij daardoor een nanny inhuren, en dat wordt Katherine Townsend.

 

 

Illusionist Jevin Banks besluit tot een carrièrewending nadat zijn vrouw en zoontjes omkwamen. Wanneer hij undercover te gaan om een neurologisch onderzoek na te trekken, raakt hij verzeild in een samenzwering waarbij één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld betrokken is.

 

De tweeling Cass en Paul Gianis leven op gespannen voet met hun voormalige buren, de steenrijke familie Kronon. Cass heeft er net een gevangenisstraf van 25 jaar opzitten voor de moord op zijn toenmalige vriendin Dita Kronon. Wanneer Evon Miller, hoofd beveiliging van het Kronon-bedrijf, haar dood nogmaals onderzoekt duikt er een web van intriges op.

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

De Kern – 350 blz - paperback

Historisch Nieuwsblad – 320 blz – paperback

De Fontein – 318 blz – paperback

Kok – 302 blz - paperback

Uitgeverij Kok – 384 blz - paperback

Luitingh-Sijthoff - 360 blz – paperback

Thuis blijven

Dan Walsh

De gele hond

Martin Amis

Een ongenode gast

R.J. Ellory

Rode dageraad

Sue Duffy

Levend doelwit

Brandilyn Collins

De koning

Steven James

New York

Sibella Court

Heavier than heaven

Charles R. Cross

Een oorlogsheld op het liefdespad. Weduwnaar Shawn Collins keert na zijn missie als oorlogsheld terug naar de VS. Hij reist als een echte Hollywoodster het land rond. Voor zijn zoontje Patrick moet hij daardoor een nanny inhuren, en dat wordt Katherine Townsend.

Xen Meo, een vriendelijke modelvader, verandert na een vechtpartij in de kroeg in zijn tegenpool, zelfs zijn vierjarig dochtertje is niet meer veilig voor hem. Daarnaast passeren nog een rist opmerkelijke figuren in deze roman.

 

Op een dag komt een vreemdeling de boekhandel van Annie O’Neill binnen. Hij beweert een vriend te zijn van haar vader. Een vader die ze amper gekend heeft. Hij overhandigt haar een manuscript. Maar als ze wil nagaan of het fictie of realiteit is blijkt dit niet zonder gevaar.

Cass Rodino geraakt door de schimmige gangen van haar vader en haar adoratie voor pianiste Liesl Bower verstrikt in een complot. Evgeny Kozlov, een voormalige huurmoordenaar in dienst van de KGB, strijdt nu voor de andere zijde en jaagt op de Architect. Hun wegen kruisen zich.

Een oma, een moeder en een dochter slaan op de vlucht zonder te weten waarvoor.

Wanneer ze getuige zijn van een auto-ongeluk, waarbij het slachtoffer hen mysterieuze woorden toefluistert, en zij nadien een usb-stick met een filmje met een gecodeerde boodschap in één van hun jaszakken vinden, begint voor hen een nachtmerrie.

FBI-agent Patrick Bowers is volop zijn bruiloft aan het plannen. In diezelfde periode ontsnapt een van de meest gewelddadige seriemoordenaars die Patrick ooit heeft opgepakt uit de gevangenis. Jarenlang hebben wraakgevoelens deze misdadiger op de been gehouden.

 

De favoriete adressen van een interieurstyliste voor New York. Naast winkels, diensten, galeries, markten  en eettentjes bevat de shopping gids plattegronden en een uitgewerkt adressenregister.

 

 

De biografie van Kurt Cobain, de leadzanger en gitarist van de grungeband Nirvana. Niet alleen de muziekscene van Seattle wordt geschetst, waarbinnen Cobain voet aan de grond probeerde te zetten (en van daaruit de wereld veroverde). Ook wordt ingezoomd op zijn getormenteerde persoonlijkheid, die er van jongsaf was.

Kok – 302 blz – paperback

Olympus – 285 blz - paperback

De Fontein – 379 blz – paperback

Kok – 332 blz - paperback

Voorhoeve – 336 blz – paperback

Kok – 415 blz – paperback

Kosmos – 287 blz – paperback

Kosmos – 478 blz – paperback

n vertrouwen

Karen Rose

Wat & Hoe New York

Mick Sinclair

De Jefferson code

Steve Berry

Onderhuids

Julia Keller

De ontluistering van Amerika

George Packer

Sommerset

Leila Meacham

De Cirkel

Ted Dekker

Onderhuids

Julia Keller

IPrivédetective Paige Holden is getuige van een auto-ongeluk waarbij de bestuurdster doorzeefd is met kogels. Het dodelijk gewond slachtoffer kan haar nog net een cryptische boodschap en een usb-stick geven. Die blijkt materiaal te bevatten over een eerdere veroordeling door openbaar aanklager Grayson Smith.

Naast een practische inleiding, een top 10 selectie en een overzicht van hotspots is de gids opgedeeld per wijk: Midtown Manhattan, Uptown en Central Park, Lower Manhattan Greenwich Village & de buurt rond het Empire State Building. Afgerond met suggesties voor een verkenning buiten Manhattan.

Vier Amerikaanse presidenten werden vermoord tijdens hun ambtstermijn. Ogenschijnlijk is er geen verband. Maar dan ontdekt Cotton Malone een geheime genootschap die haar moorden baseert op de grondwet en al eeuwen op zoek is naar de sleutel van de Jefferson code.

 

 

Bell Eelkins gaat in het ingeslapen stadje Acker’s Gap aan de slag als openbaar aanklager, zeer tegen de zin in van haar dochter Carla. Maar wanneer drie mannen voor de ogen van Carla vermoord worden en de getuigen mekaar tegenspreken, besluit ze om zelf op onderzoek uit te gaan.

 

De auteur ging praten met Amerikanen uit alle geledingen van de samenleving omdat hij wilde weten wat de crisis écht betekent. Het resultaat is een portret van een verscheurd land. Geregistreerd, zonder oordeel.

 

 

Silas Toliver, Jessica Wyndham en Jeremy Warwick verruilen in 1835 de plantages van hun ouders voor Texas om daar hun geluk te beproeven. Historische roman tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog en de dreiging van de eesrte Wereldoorlog.

 

 

Thomas Hunter wordt in Denver op de vlucht voor zijn achtervolgers neergeschoten en ontwaakt in een andere werkelijkheid, waar alles ongerept is en hij zijn grote liefde ontmoet. Zodra hij daar in slaap valt wordt hij weer wakker in de huidige werkelijkheid waar een tereuraanslag met een mondiaal virus dreigt en dreigt uit te draaien op een Apocalyps.

 

Bell Elkens is openbaar aanklager in Acker’s Gap, een stadje waar zelden iets gebeurt. Tot op een dag drie mannen voor de ogen van haar dochter Carla neergeschoten worden. Toeval of had het iets te maken met de drugsoorlog die ondergronds blijkt te broeien?

 

De Fontein – 573 blz – paperback

Kosmos – 190 blz – pocket

De Fontein – 475 blz – paperback

De Fontein – 399 blz – paperback

Atlas Contact – 479 blz – paperback

De Fontein – 606 blz – paperback

Kok – 1646 blz – vierdelige reeks in paperback

De Fontein – 398 blz – paperback

De zomer van 1927

Bill Bryson

Dubbel leven

Terri Blackstock

De snijkamer

Jilliane Hoffman

 

Alles op het spel

Deeane Gist

HRC

Jonathan Allen & Amie Parnes

Vervlogen dromen

Marylu Tyndall

De verstotene

Jolina Petersheim

 

Als de rook om je hoofd is verdwenen

Caitlin Doughty

Alle feiten die gedurende de zomer van 1927 Amerika in de ban hield worden verweven tot één groot avonturenboek. Van de opkomst van de kranten en de uitvinding van de televisie tot de vliegstunt van Charles Lindbergh en de ingrijpende speltechniek van honkballer Babe Ruth.

Wanneer Juliet Cole ziet hoe haar echtgenoot voor haar ogen wordt vermoord, denkt ze dat hij een willekeurig slachtoffer is. Maar dan krijgt ze een voicemailbericht van de moordenaar waaruit blijkt dat allesbehalve toeval was. Samen met haar zussen gaat ze op zoek naar het verborgen geheim van haar echtgenoot.

Rechercheur Manny en asistent-procureur Daria moeten samenwerken om de moord op een jonge vrouw, die gebeurde in opdracht van een snuffclub, op te lossen. Hun enige aanwijzing is de getuigenis van een veroordeeld seriemoordenaar, maar zijn hulp heeft een prijs: hij wil uit de dodencel.

Billy Jack Tate schopte het als één van de eesrte vrouwen tot dokter en laat haar vaardigheden zien tijdens de wereldtenstoonstelling van Chicago in 1893. Haar ultieme droom is om nadien een eigen praktijk te beginnen, maar dan vraagt Hunter Scott haar ten huwelijk én die droom op te geven

De opzienbare comeback van Hillary Clinton. Na haar nederlaag bij de presidents-verkiezingen van 2008 besluit ze om samen te werken met Obama. Het boek portretteert haar als minister van Buitenlandse Zaken, op basis van interviews met ruim 200 politici.

 

 

Kolonel Blake Wallace is in de Amerikaanse burgeroorlog zowel zijn familie als zijn eer kwijtgeraakt.

Denaarombesluit hij uit te wijken naar Brazilie om er een nieuwe kolonie te stichten. Wanneer Eliza Crawford over zijn plannen hoort, scheept ze op hetzelfde schip in om ook te ontsnappen aan haar benarde situatie.

 

Rachel Stolzfus is tevreden met haar leven in een mennonietengemeenschap tot ze ongehuwd zwanger raakt en het mikpunt wordt van roddel en spot. En als haar tweelingzus niet herstelt van een bevalling, krijgt ze van haar schoonbroer ook nog ’s daarvoor de schuld in de schoenen geschoven.

 

 

Lessen uit het crematorium. Autobiografisch relaas van haar ervaringen als 20-jarige crematoriummedewerkster. Niet alleen een blik achter de schermen, maar ook reflecties over hoe diverse culturen in het verleden met de dood omgingen en er nu mee omgaan.

 

 

Atlas Contact – 542 blz - paperback

Voorhoeve – 334 blz – paperback

De Fontein – 362 blz – paperback

Voorhoeve – 367 blz –  paperback

Kosmos – 496 blz – paperback

Voorhoeve – 368 blz – paperback

Voorhoeve – 334 blz – paperback

Atlas Contact – 272 blz – paperback

Upgrade

Steven James

Het kwaad en de rivier

R.J.Ellroy

Heb je me gemist

Karen Rose

Het wonderbaarlijke leven van Thunderbold Kid

Bill Bryson

Robin Williams

Emily Herbert USA

Water Walker

Ted Dekker USA

Don’t give up

Louis Zamperini & David Rensin USA

Wij leugenaars

E.Lockhart

Illusionist Jevin Banks helpt zijn vriend bij de uitvoering van een stunt. Maar dan gaat het mis en de vriend overleeft het niet. Al snel blijkt dat er sprake is van moord. Omdat het politieonderzoek niets oplevert gaat Banks zelf op onderzoek uit en geraakt daarbij verstrikt in een duister complot.

 

 

Tijdens de zomer van 1954 verdwijnt de 16-jarige Nancy.Twintig jaar later wordt op een rivieroever een lichaam gevonden waardoor het onderzoek naar Nancy heropent wordt. En dan ontdekt sheriff John Gaines dat er in die tussentijd nog meer meisjes verdwenen.

Hoofdofficier van justitie Daphne Montgomery heeft na een zware tijd haar zelfvertrouwen herwonenn, en net dan wordt haar zoon ontvoerd. Heeft dit te maken met een recente zaak waarbij een gevreesd moordenaar achter de trallies belandde of is er meer aan de hand?

 

 

Terugblik van de auteur op zijn jeugdjaren. Een reis in de tijd, op zoek naar zijn kindbelevenissen in Des Moines (Ohio) maar ook naar het leven in Amerika tijdens de jaren vijftig-zestig.

Als het lachen stopt (1951-2014). Biografie over de acteur en standup comedian die op 11 augustus 2014 zelfmoord pleegde in zijn woning. Lagen de financiële problemen, zijn jeugd, zijn depressie en verslavingen of zijn beginnende ziekete van Parkinson aan de grondslag van die beslissing?

 

 

Op een dag wordt de dertienjarige Alice bij haar pleegouders ontvoerd om ondergebracht te worden bij een vrouw die zich haar biologische moeder noemt. Deze noemt haar Eden en waakt obsessief over haar reinheid dat ze oplegt met regels en rituele reinigingen. Maar wanneer ze achtien wordt is Eden er zich pijnlijk van bewust dat ze haar vrijheid terug moet zien te vinden.

Levenslessen van een overlever. Filosofische terugblik op het turbulente leven van voormalig Olympisch atleet Zamperini die een aantal keer door het oog van de naald kroop. Zijn vorige boek Unbroken (over zijn levensverhaal) werd verfilmd door Angelie Jolie.

De Sinclairs wonen in de zomer op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts.Ze hebben niets te kort, hebben het nooit fout. En misschien is dat ook alles wat je hoeft te weten.. Behalve dat sommigen van hen leugenaars zijn.

 

 

Kok – 413 blz – paperback

De Fontein – 447 blz – paperback

De Fontein – 653 blz - paperback

Olympis – 302 blz – paperback

Kosmso – 255 blz – paperback

Kok – 336 blz – paperback

De Kok – 218 blz – paperback

De Fontein – 267 blz – paperback

Transformer

Victor Bockris

Thuis bij de Amish

Daniëlle Heerens

Schaakmat

Steven James

Over de schreef

Karen Rose

Robots, aliens & popcorn

George Van Hal

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

In de schijnwerpers

Anjelica Huston

In het bloed

Patricia Briggs

Het verhaal van Lou Reed (1042-2013). Het boek vertelt het verhaal van zijn jeugd in Freeport, The Velvet Underground, de worsteling met zijn (homo)sexualiteit, zijn relatie met de travestiet Rachel en zijn drie huwelijken.

Een leven van eenvoud. Het boek geeft een inkijk in het leven van de mensen die zich ook wel “plain people” noemen, en waar nederigheid en gelijkheid hoog in het vaandel staan.

Zes mensen komen om bij een explosie op een geheime FBI-locatie. Het onderzoek van Special agent Patrick Bowers leidt hem naar twee seriemoordenaars, waarmee hij in het verleden al geconfronteerd werd. Slotdeel van de achtdelige thrillerserie met Bowers in de hoofdrol.

Wanneer een oud-collega van rechercheur Stevie Mazzetti zich ontwikkelt tot een psychopaat en haar leven én dat van haar dochtertje bedreigt, duikt privédetective Clay Manard weer op. Hijzet alles op alles om hen te beschermen en daarmee haar hart eindelijk te winnen.

 

Wetenschap op het witte doek. Achter veel Hollywood-scenario’s schuilt een intrigerende  wereld van wetenschap en technologie. Star Trek, Iron Man, A Space Odyssey, E.T. zijn maar een paar voorbeelden. En wie zijn die wetenschappelijke adviseurs van Hollywood?

 

Olive heeft heel haar leven lesgegeven aan de kinderen van Crosby, een idyllisch gelegen kuststadje in Maine. Na haar pensionering wordt ze echter betrokken bij de menselijke drama’s die zich achter de keurige façades afspelen.

 

Als dochter van regisseur John Huston groeit ze op tussen de filmsterren en muzikanten die het familiehuis in Ierland veelvuldig bezochten en wordt ze volwassen op filmsets in Londen, New York en Hollywood. Ze  verhaalt niet alleen over haar betoverende jeugd en carrière, maar doet ook de schaduwkanten van de roem uit de doeken.

 

IGaragehoudster Mercedes ‘Mercy’ Thompson is vriendelijk en nieuwsgierig maar ook onafhankelijk en koppig. Voor haar vrienden (weerwolven en vampiers behoren daar ook toe) gaat ze door het vuur. Dus als vampier Stefan haar hulp inroept komt het niet in haar op te weigeren, ook al denken de andere leden van zijn vampiernest heel anders over haar.

 
Kosmos – 624 blz – paperbac Kok – 96 blz – harde kaft Kok – 463 blz – paperback De Fontein – 622 blz - paperback Atlas Contact – 318 blz – paperback Atlas Contact – 334 blz - paperback Atlas Contact – 458 blz - paperback De Fontein/Urban – 364 blz - paperback

Wat & Hoe Onderweg. Californië

diverse auteurs

Mijn autobiografie

Donna Karan

Op de hielen

Karen Rose

Grijze magieJaye Wells

Blauwe maan

Jaye Wells

Misleiding

Steven James

Reisgids New York

Michael S. Durham

Het diepe zuiden

Paul Theroux & Steve McCurry

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: San Francisco en de Bay Area, Noord-Californië, de centrale kust, Los Angeles en omgeving, San Diego en Zuid-Californië. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en tochten (Coast Highway 1 & Point Reyes National Seashore, Santa Barbara & de San Marco Pass, Mulholland Drive).

Van thuis is Karan, née Faske (1948), door de familiebusiness al doordrenkt van mode.  Ze gaat o.m. aan de slag bij Anne Klein  en besluit  in de jaren tachtig haar eigen merk DKNY te beginnen. Dat bouwt ze uit tot een wereldwijd bedrijf, waardoor ze ook als een mode-icoon betiteld  wordt. In 2001 verkocht ze haar bedrijf maar bleef tot 2015 aan als hoofdontwerper

Psychologe Faith Corcoran staat al jaren slachtoffers van bedreiging en geweld bij. Maar zelf wordt ze ook al jaren gestalkt. Wanneer  de FBI een groot onderzoek opent naar twee vermiste studentes resulteert dit in een confrontatie met haar duister  verleden. Daardoor ziet ze zich genoodzaakt om mee achter de vermissing aan te gaan.

 

In een maatschappij waarin magie even verslavend ais als drugs, probeert de 28-jarige agent Kate Prospero de brouwers van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze de wereld van grijze magie maar al te goed, ze groeide op als nichtje van één van de kartelbazen.

Tweede deel waarin de special agent Kate Prospero ditmaal de brouwers van een nieuwe magische drug moet zien in te rekenen. Daarvoor heeft ze de tijd tot het moment dat de tweede volle maan  van de maand (blauwe maan) aan het firmament verschijnt.

 

 

Als hij op een plaats delict een moord onderzoekt wordt FBI agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat hij hem kan overmeesteren pleegt hij echter zelfmoord. En dat brengt Bowers op het spoor van een acht jaar oude cold case en een serie kinderontvoeringen.

 

 

Beknopte kennismaking met aandacht voor unieke belevenissen:  backstage op Broadway,  SoHo’s historische gietijzerbuurt, de Greenwich Village of  Manhattans historisch zuidpunt. Voorzien van duidelijke kaartjes voor wandelingen (bv het Upper East Side of Central Park) en excursies (o.m. autorit door Long Islands wijnstreek of een bezoek aan Pacem in Terris ).

“Vier seizoenen op tweebaanswegen.” Het zuiden van de VS is een gebied met twee gezichten. Vriendelijke en gastvrij aan de ene kant, maar aan de andere kant komt racisme er regelmatig aan de oppervlakte.  En dan het contrast tussen arm en rijk, dat groter is dan in de rest van het land.

 
Kosmos – 219 blz – pocket

Kosmos – 336 blz – paperback

De Fontein – 749 blz - paperback

De Fontein Urban  – 430 blz – paperback

De Fontein Urban  – 411 blz – paperback

Uitgeverij Kok – 508 blz – paperback Kosmos – 270 blz – paperback Atlas Contact – 508 blz – paperback

Kamer

Emma Donoghue

Niemand zeggen

Karen Rose

Henry Ford. De uitvinder van de moderne tijd

Richard Snow

Meryl Streep. De geboorte van een icoon

Tot de dood ons scheidt

Allison Brennan

Hij is van mij!

Lynette Eason

De klok tikt

diverse auteurs

De Lincoln mythe

Steve Berry

Jack is vijf en woont met zijn moeder in één Kamer, waarvan de deur op slot zit. Er is alleen de televisie waar hij dol op is. ‘s Nachts komt vaak de Ouwe Nick en moet Jack in een kast. Op een dag vertelt mam dat er ook buiten de Kamer een echte wereld is. Na zijn ontsnapping maakt hij daar kennis mee.

De enige uitweg voor Mary Grace Winters om te ontsnappen aan haar gewelddadige huwelijk is haar eigen dood en dat van haar zoontje te ensceneren. Negen jaar lang gaat het hen goed onder hun valse identiteit maar dan komt haar man haar weer op het spoor, en die is alleen uit op haar totale vernietiging.

Aan de hand van een waaier aan anekdotes beschrijft Snow hoe Ford zijn auto ontwikkelt en een handelsimperium opbouwt. Maar ook hoe zijn hoogmoed en paranoia de bovenhand krijgen.

 

 

Michael Schulman

In deze biografie beschrijft de auteur niet alleen leven en liefdes van Streep, maar ook haar ontwikkeling tot actrice die 19 Oscarnominaties kreeg en er 3 won, en haar ideeën over huwelijk, feminisme, liefde en opoffering.

 

Jaren geleden werd Lucy Kincaid bijna vermoord door iemand die ze via internet had leren kennen. Nu is ze vast besloten om bij het team van de FBI te geraken dat cybercrime aanpakt. Daartoe heeft ze zich aangesloten bij een lotgenotengroep die online op zoek gaat naar seksdelinquenten. Wanneer een aantal van die daders vermoord worden komt ze bij de FBI in het vizier.

 

De bodyguards van Olivia Edwards’ beveiligingsbureau zijn allemaal vrouwen. Ze worden ingehuurd om de gestalkte zoon van een populaire psychiater en radioberoemdheid te beschermen.

De stalker slaagt erin één van de bodyguards te ontvoeren. De volgende morgen wordt ze teruggevonden, meer dood dan levend, en met een boodschap “Bied je excuses aan. Hij is van mij”.

 

Omnibus met drie thrillers. In “Vermist” wordt een politiechef opgeschrikt door het bericht dat zijn moeder wordt vermist. Het verhaal “Schaduw” speelt zich af in Alaska waar een visser in zijn netten een dode atlete vindt. En “Black-out” gaat over een overval waarbij ook Macey betrokken was, maar zich er niets meer van herinnert. En dat is niet naar de zin van de (mede)dader op zoek naar de buit.

 

De ontdekking van botten in Utah van een in de 19e eeuw vermoorde groep mormonen, ontketent een politieke strijd tussen het Witte Huis en de invloedrijke kerk van de mormonen. De kiem van het conflict ligt in de Amerikaanse burgeroorlog toen Lincoln zijn troepen naar Utah stuurde om te voorkomen dat de sekte zich bij de zuidelijke staten zou aansluiten. Cotton Malone raakt betrokken bij de zaak wanneer een geheim agent vermist blijkt.