KINDERBOEKEN  / wereldkookboeken / reisliteratuur

Het monster Bonster Bulderboek

Jozua Douglas & Marieke Nelissen

De ongelooflijke Ravi Ravioli

Jozua Douglas & Elly Hees

De reuzenkrokodil

Roald Dahl & Quentin Blake

Niek de Groot gaat uit zijn dak

Lincoln Pierce

Het leven van een loser. FF offline/

eff Kinney

Ollie zoekt zijn lasso/Katja Alves & Trixi Schneefuß

Afgang.De loserlijst

H.N. Kowitt

De kusjeskrokodil Jozua Douglas & Loes Riphagen

Bruno tovert zijn ouders tot monsters. Maar het leven met monsterouders is toch niet zo leuk als hij dacht.Ze maken te veel lawaai en veel te veel rommel, en ze willen geen knuffels meer!

Een hilarisch voorleesboek.

 

Een nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana. Ditmaal nodigt de president de hypnotiseur Ravi Ravioli uit in zijn paleis. Hij geraakt helemaal in de ban van de man en gelooft alles, maar is dat wel terecht?

 

 

De Reuzenkrokodil wil op een dag als middageten een mals jongetje verorberen. Dus trekt hij naar de school in de stad. Maar een andere krokodil de Nietzogrote doet er , met de hulp van andere dieren, alles aan om die kindertjes- jacht te dwarsbomen.

 

 

Op Nieks school komt een nieuwe leerling  Deuteronium Puffelmans III. Hij wil wel best schoolmaatjes worden met D-tron, maar wat wordt het? Een duffe dodo of brengt zijn nieuwe vriend extra leven in de brouwerij?

 

 

Brams moeder voert actie om het weekend lang alle elektriciteit af te sluiten in de straat want iedereen moet helemaal offline volgens haar. Een regelrechte ramp voor Bram: hij is niet zo geschikt voor de wereld van vroeger. En als ook nog ’s opa komt logeren groeit de spanning helemaal.

Ollie heeft honger en probeert een eekhoorn te pakken te krijgen. Die zijn echter zo snel dat hij die alleen met een lasso kan vangen, en die zit in zijn koffer. Maar waar is die koffer gebleven?

Met de bijgeleverde toverfolie komen de illustraties tot leven.

 

Alles begon met de strijd om de Schoolhonkbalcup. Dennis Konings keek er zo naar uit, maar door zijn schuld (hij wilde een bal-hoofdbotsing voorkomen) verloor zijn school. En daardoor wordt hij nu door de hele school gehaat. Maar dat verandert wanneer hij een onverwacht actie onderneemt tegen directeur Koolhaas.

Tim kan niet slapen en hoort allerlei vreemde geluiden. Het blijken dieren die in zijn slaapkamer verstopt zitten: het verhaaltjesvarken, de toedektijger en de knuffelbuffel. Maar na een kus van de kusjeskrodkodil kan hij wel slapen.

 

De Fontein – 32 blz –harde kaft

De Fontein – 229 blz – paperback De Fontein – 61 blz – harde kaft De Fontein – 220 blz – graphic novelle De Fontein – 223 blz – graphic novel De Fontein – 30 blz – harde kaft

De fontein – 203 blz – graphic novelle

De Fontein – 26 blz – voorleesboek

Amily’s wonderland

Amily Shen

3D Origami

Stephanie Martijn

Flip Fiasco. Wat nu weer?

Stephan Pastis

De schat van Gruizelkaak

Simon Cherry & Andrea Kruis

De GVR

Roald Dahl

 

Flip Fiasco Nog een keer

Stephan Pastis

 

Als je dit leest, ben ik dood

Sally Nicholls

De grote pinguïnreis

Christian & Fabian Jeremies

Prentenboek om zelf je eigensprookje van ‘Alice in Wonderland’ in te kleuren. In het kleurboek staan tekeningen uit het beroemde verhaal die je al kleurend kunt invullen en een andere wending geven. Achterin het boek staan oefeningen om de illustraties uit het boek na te tekenen.

In het boek zijn 25 speciale vouwideeën opgenomen: boerderijdieren, lekkernijen, zeefiguren.. In tegenstelling tot 2D-origmivormen wordt niet met 1 vel papier gevouwen maar met heel wat gevouwen papiertjes die je aan mekaar lijmt. Verschillende moeilijkheidsgraden.

Tweede grahic-novelle in de reeks over Flip Fiasco. Als oprichter, eigenaar en directeur van een detectivebureau wordt hij ditmaal geconfronteerd met een groot mysterie: de zaak van de verdwenen aardbol. En dan zijn er nog een ijsbeer en andere wezens die de wondere wereld van Flip bevolken

Eddie Kei zit aan het ontbijt in het huisje van zijn oma, wanneer hij plots een grote bons hoort. Er blijkt een piraat in de badkuip beland te zijn. De start van een zoektocht naar een schat. Maar ook de gevreesde Barracuda Bill aast op dezelfde schat.

 

De Grote Vriendelijke Reus is geen bottenkrakende reus maar heel aardig. Gelukkig voor Sofie anders had ze gediend als ontbijt. Maar wanneer ze verneemt dat andere reuzen naar Engeland willen gaan om schoolkindertjes op te peuzelen besluit ze om samen met de GVR hen voor eens en altijd tegen te houden.

In het derde deel van de reeks staat Flip Fiasco op het punt internationaal door te breken met zijn detectivebureau. Toch blijven er steeds maar weer listige hindernissen opduiken.

 

 

 De elfjarige Sam heeft leukemie en weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij begint aan een boek waarin hij de laatste maanden beschrijft. Met vragen als “doet doodgaan pijn?” en “waar ga je dan naar toe?”. Maar hij maakt ook een lijstje met dingen die hij absoluut nog wil doen.

 

Pinguïn  Pim en krokodil Paultje beleven een nieuw avontuur, maar dit maal gaan ze ver van huis, ze gaan op wereldreis. In de spannende landschappen en situaties valt heel wat te ontdekken. En dan is er ook nog Slok die er telkens vandoor gaat, samen met Paultje en dan moet de hele pinguïnfamilie mee helpen zoeken.

Kosmos – 100 blz – paperback

Kosmos – 110 blz – paperback

De Fontein – 287 blz – harde kaft

De Fontein – 285 blz – paperback

De Fontein – 206 blz – paperback De Fontein – 272 blz – graphic-novelle

De Fontein – 190 blz – harde kaft

De Fontein – 30 blz – harde kaft

Een perfecte picknick

Ciara Flood

Sylvester en de brand in Ijsselbroek

Willeke Brouwer

Niek De Groot in topvorm

Lincoln Peirce

Dendennis zoekt zijn knuffel

Sander Meij & Metin Seven

Niek De Groot doet het zelf

Lincoln Pierce

Wraak. De loserlijst

H.N. Kowitt

Niek de Groot draait door

Lincoln Peirce

Het leven van een loser

Jeff Kinney

Eekhoorn en Mol gaan picknicken en Eekhoorn wil dat de allerperfectste picknick wordt. Maar wat is perfect. Een voorleesboekje van dezelfde illustrator als ‘Buurman brombeer’.

Sinds hij is verhuisd zitten ylvester en zijn nieuwe vrienden vaak in hun keet. Zijn oude vriend uit Burgerdam vindt het verdacht dat hij zo weinig van Sylvester hoort en nodigt hem uit voor het pleinfeest op hun oude school.

Niek heeft nog nooit zo veel pech gehad. Maar ineens kan hij zijn geluk niet meer op. Hoe komt dat? En hoelang kan hij ervan genieten?

Haakboek met 15 patronen om amigurumi’s te maken. Opgevat als een (voor)leesboekje waarbij Dendennis op zoek gaat naar zijn lievelingsknuffel en onderweg tal van vrolijke karakters tegenkomt: Luiaard, Knijpkat, Nachtmerrie…

 

 

Doeboek, gebaseerd op de kinderboekenreeks met Niek De Groot in de hoofdrol. Geheime codetaal ontcijferen, doedels bedenken, scribbelen, tekstballonnetjes schrijven, tekenen…

Graphic-novel over de avonturen van de 12-jarige Dennis Koning, officieel dan wel geschrapt als loser. Maar er duitk een nieuw probleem op: Storm Kramer. Supercool en hot bij de meisjes, zo walgelijk perfect waardoor er geen andere keus is dan… wraak.

 

Grapic-novel over Niek, onverbeterlijke grapjas en absoluut niet het lieverdje van de juf.
En dan zijn slordigheid, die loopt zo uit de hand dat zelfs zijn goeie vriend Frank er de dupe van wordt. Krijgt Niek zijn zaken op orde of draait hij door?

De stripreeks“Het leven van een loser” kende zo’n bijval dat er drie speelfilms van gemaakt werden. Dit making-of boek legt uit wat er allemaal komt kijken om een Loser-film te maken. Niet alleen foto’s, storyboards, kledingontwerpen zijn terug te vinden, ook het hele filmproces wordt krijgt een toelichting.

De Fontein – 32 blz – harde kaft

Callenbach –  220 blz – harde kaft

De Fontein – 224 blz – graphic-novel

Kosmos – 87 blz – paperback

De Fontein – 219 blz – graphic novelle

De Fontein – 239 blz – harde kaf De Fontein – 222 blz – paperback

De Fontein – 255 blz  -met harde kaf

Wat & Hoe  Kids Vakantiereporter - Kitty Vanzanten

De krijtjes staken!/Drew Daywalt & Oliver Jeffers Wat & Hoe  Kids Vakantiereporter

 Kiity Vanzanten

De toverdoos

Marneta Viegas

Wat & Hoe Kids Wereldsteden ontdekken met Ben en Binkie

Iva Šišperová

Bij de neus genomen

Loes Riphagen

Het leven van een loser. Flutvakantie

Jeff Kinney

Buitenbeestjes

Nick baker

 

Creatief met vingerafdrukken

Rosa M. Curto

Teun wil een tekening maken,  maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij alleen een stapel brieven. Die werden geschreven door zijn kleurkrijtjes omdat ze staken. Kan Teun een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

 

In dit doe-boekje kunnen kinderen hun vakantieherinneringen en -belevenissen opschrijven. Daarnaast veel spelletjes, ideeën om te tekenen en foto’s te nemen. En veder zijn er specaile plakpagina’s om kaartjes, papiertjes of vondsten op samen te brengen

Sprookjesmeditatie voor kinderen vanaf 5 jaar. Het boekje help kinderen zich te relaxen. Door de visualisatie van voorwerpen uit het dagelijkse leven kunnen ze zich ontspannen en de blije gevoelens in zichzelf naar boven laten komen.

Ben gaat met zijn grappig hondje Binkie op reis. Ze willen alle grote steden van de wereld zien. Ze willen weten waar de hoogste wolkenkrabbers staan, welke steden de oudste zijn..

Maar hoe hoe mensen zich in die steden verplaatsen en wat de mooiste plekken zijn

Lang geleden hadden olifanten nog geen slurf. Maar Kleine Olifant stak zijn neus graag in andermans zaken, en dat veranderde alles…  Fraai vormgegeven voorleesboek.

 

 

De familie Botermans gaat tijdens de zomervakantie op reis. Na een veel belovende start gaat als snel van alles mis: een onverwachte cursus Spaans, smerige hotelkamers, een stinkvoetenwedstrijd. Voor Bram Botermans een ramp om nooit meer te vergeten.

 

Ontdek de wereld van insecten, spinnen, wormen en slakken. Een boek vol informatie hoe je kleine beestjes kunt opsporen, observeren of verzamelen met illustraties, experimenten die je zelf kan doen en macrofotografie.

Teken- en schilderpret met simpele vingerafdrukken. Met veel voorbeelden van figuren die stap voor stap kunnen gemaakt worden. Ingedeeld op onderwerp (grappige gezichten, enge monsters, kriebelige insecten, stoer vervoer …) en oplopend in moeilijkheidsgraad.

De Fontein – 32 blz – harde kaft Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback

Ankh Hermes – 117 blz – met harde kaft

Kosmos – 32 blz – harde kaft De Fontein – 40 blz – harde kaft De Fontein – 223 blz – graphic novelle Kosmos – 128 blz – harde kaft

Kosmos – 95 blz – harde kaft

Het leven van een loser gedumpt

Jeff Kinney

Wat & Hoe Kids Jippie naar Duitsland

Kitty van Zanten

Sjakie en de grote glazen lift

Roald Dahl & Quintin Blake (tekeningen)

Wat & Hoe Kids

diverse auteurs

Flip Fiasco Oeps..

tephan Pastis

 

Rotbeesten

Roald Dahl  - Quintin Blake

Dino’s, drones en deeltjes

Diverse auteurs

Joris en de geheimzinnige toverdrank

Roald Dahl & Quentin Blake

Bram Bottermans werd gedumpt door zijn beste vriend Theo die hem spuugzat is. In een wanhopige poging probeert hij Sproet op te leiden tot officiële Theo-vervanger. Maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.

Combinatie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen.Met handige vertaalzinnen en (taal)grapjes en spelletjes. Per regio zijn de leukste uitstapjes voor kinderen verzameld, goed voor meer dan 200 toeristische tips. Met een digitale extra: de layar-app (voor beeld en geluid).

In een grote glazen lift vliegt Sjakie samen met zijn ouders en grootouders boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan en door een foutje schiet de lift omhoog, hoger en hoger.

 

Wereldatlas en stickerboek. In dit doeboek moeten zo’n 150 stickertjes gekleefd worden op de plaatsen waar ze thuis horen. Per werelddeel zijn niet alleen de dieren, maar ook populaire sporten en lokaal voedsel te ontdekken. Geïllustreerde kaarten en bijzondere weetjes laten kinderen de wereld op een speelse manier ontdekken.

Deze graphic novel verhaalt het leven van Filip Fiasco, oprichter, eigenaar en directeur van het beste detectiveburo van het land, of misschien wel van de hele wereld. Zijn partner is een ijsbeer, Fiks

 

Het varken, de pad en de slak, de koe, het stekelvarken, de miereneter, de leeuw, de schorpioen, de krokodil…ze passeren allemaal de revue in dit inmiddels dertig jaar oude rijmboek van Dahl.

Alles over natuur, wetenschap en techniek voor kids. In dit boek komen twaalf onderwerpen aan bod. Naast de drie die in de titel aangegeven worden zijn dat onder meer:  hersenen, telefoon, reizen naar Mars, sportwetenschap,getallen, slapen en dromen en internet

 Joris woont op een ver afgelegen boerderij waar hij op een dag in zijn eentje op zijn grootmoeder moet passen. Maar hij heeft een grondige hekel aan haar en besluit een toverdrankje voor haar te brouwen.

 

 
De Fontein – 223 blz – paperback Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback De Fontein – 302 blz – paperback De Fontein – 32 blz – harde kaft Veenmedia – 100 blz – harde kaft De Fontein – 95 blz - paperback
1000 dingen doen met kinderen in Nederland - Jeroen van der Spek Wat & Hoe Kids - Kiity van Zanten

Kabouter. Kinderversjes

Rien Poortvliet & Albert van der Hoeven

Gigantosaurus

Jonny Duddle 

De fantastische Meneer Vos

Roald Dahl & Quentin Blake

De Kabouter

Rien Poortvliet & Carola Rombouts

Spot het insect

Tom Jackson

 

1000 dingen doen met kinderen in Nederland

Jeroen van der Spek

Wat & Hoe Kids

Jippie naar Spanje

Kiity van Zanten

De reuzenperzik

Roald Dahl & Quentin Blake

 

Ook kabouters lezen graag voor aan hun kinderen. En dat doen ze  met net dezelfde kinderversjes als wij kennen. De bekendste Nederlandse versjes werden in het boek opgenomen en voorzien van de kabouterprenten van Rien.

Kijk- en vertelboek over de Gigantosaurus. Die heeft altijd honger, die heeft altijd trek. Dus blijf uit zijn vlijmscherpe klauwen en zijn bijtgrage bek. Een avontuur van de kleine dino’s Botje,Beentje, Dina en Daan

Meneer Vos op jacht wil gaan voor het avondmaal van zijn familie, wordt hij al voor zijn hol opgewacht door de boeren Bolus, Bits en Biet. En die zijn vastbesloten Meneer Vos dood te schieten of uit te hongeren.

  

Kleurboekje met twaalf wenskaarten met de beroemde illustraties van De kabouter. Met de originele kleurvoorbeelden van Rien. Voor elke gelegenheid een kabouterillustratie om te versturen.

 

Handige gids voor kinderen om de wondere wereld van de insecten te leren kennen. Meer dan 100 soorten komen erin voor: pissebed, goudwesp, kruisspin, staafwants, distelvlinder en nog  veel meer. Ze kunnen zelfs laten zien wanneer een insect gespot werd door de juiste sticker naast de afbeelding met informatie te kleven.

 

Zwemmen tussen de haaien, luchtfietsen over een monorail of slapen in een berenhol..

In deze gids zijn 1000 attracties beschreven. Aangevuld met en zoekregister (eten & drinken, musea, pretparken, nattuur, sport & spel) en opgedeeld per Nederlandse regio (noord/oost/zuid/west

Combinatie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen.Met handige vertaalzinnen en (taal)grapjes en spelletjes. Voor elke regio zijn de leukste plekken voor kinderen verzameld, goed voor meer dan 200 toeristische tips.

James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker.  Op een dag krijgt hij van een oud mannetje een zakje toverkracht. James laat het zakje per ongeluk vallen bij een kale perzikboom. Opeens groeit er aan de boom een perzik die zo groot wordt als een huis. Als hij er door een gat naar binnensluipt komt hij terecht in de gekste avonturen.

 

Kosmos – 111 blz – paperback De Fontein – 30 blz – harde kaft De Fontein – 96 blz – paperback Kosmos – 15 blz – wenskaartenboekje Trion Natuur – 112 blz – pocket Kosmos – 352 blz  paperback

Kosmos - 128 blz

paperback

De Fontein – 159 blz – paperback

Oei, ik groei!

Hetty Van de Rijt & Frans Plooij

Buurman brombeer

Ciara Flood

Wat & Hoe Kids Jippie naar Engeland

Kitty van Zanten

Piraten in de straat

onny Duddle

Silvester en de bozarre verhuizing

Willeke Brouwer

 

Wonderlijke wereldatlas

diverse auteurs

 

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Veronika Kopečkova

Weetjes en mijlpalen. Alles over baby’s slaap, eten, huilen, de veranderingeren in het gezin, stress en nog veel meer.Opgebouwd als een vraag-en antwoordboek met praktische ontwikkelingsoverzichten en invulschema’s.

 

Beer woont alleen, ver van de bewoonde wereld, en dat bevalt hem uitstekend. Maar op een dag krijgt hij buren en daar is hij absoluut niet blij mee. Tot op een dag…

 

Combinatie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen.Met waargebeurde verhalen over het Britse eiland, maar ook met spelletjes en handige vertaalzinnen. Voor elke regio werden tips voor kinderen opgenomen.

Het huis naast dat van Sanne stond te koop en wordt op een dag bewoond door de stoere Sam en zijn piratenfamilie. Sanne vindt dat gezellig maar in het dorp Suf-aan-Zee wordt flink geroddeld over de familie Vrijbuiter.

Silvesters ouders besluiten te verhuizen van de stad Burgerdam naar Ijsselbroek op het platteland.Maar samen met zijn beste vrienden Mick en Melvis bedenkt hij een plan om die verhuizing tegen te houden.

 

De uitgave is bedoeld voor kinderen en werd gerealiseerd door de makers van de Lonely Planet reisgidsen. Naast heel veel kaarten geeft de atlas een overzicht van geschiedenis en cultuur van landen. Met een heleboel kleine quizjes en één heel grote.

Het boekje vertelt het overbekende verhaal, maar terzelfdertijd wordt het met 3D-platen gevisualiseerd in de bijgeleverde kijkdoos. Door het luisteren én het loeren in het kijkgaatje komen de verschillende scènes van het sprookje wel heel erg dichtbij.

Kosmos – 126 blz – paperback De Fontein – 36 blz – harde kaft

Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback

De Fontein – 38 blz – geluidenboek

Callenbach – 201 blz – graphic novelle Kosmos -  160 blz – harde kaft De Fontein – 11 blz -  Boek & kijkdoos

Wat & Hoe Kids. Jippie naar Italie - Kitty van Zanten

Wat & Hoe  Kids Jippie naar Frankrijk - Kitty van Zanten

Het vlinder stickerboek

diverse auteurs

Het grote pinguïnfeest

Christian & Fabian Jeremies

Wat & Hoe Kids. Jippie naar Italie

Kitty van Zanten

Het piratenmaal

Jonny Duddle

De Kabouter. Het kleurboek

Rien Poortvliet

De wereld van de kabouter

Rien Poortvleit & Wil Huygen

Wat & Hoe  Kids Jippie naar Frankrijk

Kitty van Zanten

Met 100 herbruikbare stickers komen kinderen boeiende feiten te weten over de ontwikkeling van eitje over rups tot vlinder. Met een aantal spelletjes en een heleboel afbeeldingen van de meer voorkomende vlindersoorten.

Oma pinguïn wordt negentig. Haar hele huis wemelt van de pinguïns want vanavond geeft ze een gigantisch groot verkleedfeest. Maar hoe vindt ze in al die drukte haar favoriete regenboogkostuum?

 

 

Combinatie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen. Met handige vertaalzinnen en (taal)grapjes en spelletjes. Met meer dan 200 toeristische tips die juist voor kinderen leuk zijn.

Geluidenboek over de piratenkapitein Paarsbaard en zijn inhalige bemanning die op zoek gaan naar een schat. Maar hun hebberigheid zou ze weleens in grote problemen kunnen brengen.

 

 

 

Grote kleurplaten van de Kabouter en zijn vrienden op posterformaat. Om te helpen bij het inkleuren zijn de originele prenten mee afgedrukt als inkleurvoorbeeld.

 

 

Voor elke maand een voorleesverhaal uit de wonderbaarlijke wereld van De kabouter. Wat doen kabouters het hele jaar door? Inclusief kabouterrecepten tegen nare mensenkwaaltjes, en grappige kaboutergedichtjes.

 

 

Combiantie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen.Met handige vertaalzinnen en (taal)grapjes en spelletjes. Voor elke regio zijn de leukste plekken voor kinderen verzameld.

Trion Natuur – 8 pagina’s – stickerboek De Fontein – 30 blz - met harde kaft

Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback

De Fontein – 36 blz - harde kaft met geluidentoetsen Kosmos – 9 blz – posterformaat Kosmos -  40 blz – paperback

Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback

             
             
             
             

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2015T/A/S bvba  

sitemap