Traveltv Frankrijk

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

FRANKRIJK  1   2

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

Selectie van de animatie op de 1ste Sportbeurs die gelijktijdig met het Vakantiesalon plaats vond. Top of the bill was een demonstratie door de Flyboard World Champion 2013 Stéphane Prayas (Frankrijk).

guedelon bouw middeleuws kasteel

Guédelon. Diep in de bossen wordt op authentieke wijze een middeleeuwse burcht gebouwd. Als alles volgens plan verloopt is de bouw in 2020 voltooid.

moulin coco chanel

De wieg van de  Bourbons staat in Bourbon-l'Archambault. En in Moulin stond Gabriëlle Bonheur Chasnel (op haar geboorteakte!) op de planken, vooraleer als Coco Chanel roem te oogsten

stadszicht nevers

Tussen 1620 en 1730 kende de stad Nevers haar bloeiperiode als potten-bakkerscentrum, dankzij de familie Conrades die uit Italië kwam.

 

Reisliteratuur over deze bestemming 

 

 Chocolat

Joanne Harris

 

Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt opent ze pal tegenover de kerk een chocolaterie. Zeer tegen de zin van dorpspastoor Reynaud, die met lede ogen aanziet hoe zijn parochianen zich – in volle vastentijd- tegoed doen aan haar chocoladecreaties.

Al snel is het dorp verdeeld en stevent het af op een dramatisch hoogtepunt. Verfilmd met Juliette Binoche en Johnny Depp.

 

De Fontein – 365 blz – paperback

Frankrijk

Rosemary Bailey

 

Uitgebreide reisgids met aandacht voor unieke belevenissen: een middeleeuws kasteel bouwen, zelf parfum maken, het leven op een château ervaren. Ruim aanbod aan wandel- en autotochten zoals o.m. door de Quartier Latin in parijs, de Elzasser wijnroute, de Loire-kastelen, de Dordogn… Met suggesties ook voor excursies (bv de watervallen in de Jura, een treinreis door de Pyreneeën, dineren in een grotrestaurant).

 

National Geographic – 398 blz – paperback

Hoe sla je een miljardair aan de haak

Audrey Vernon

 

Een satirisch pamflet over arm en rijk en gebaseerd op één van haar one-woman shows. Waar komt al de rijkdom vandaan die miljardairs vergaren? “Bij de armen. Ze hebben niet zo veel geld, maar ze er zijn wel een heleboel arme mensen”.

 

Atlas Contact -94 blz – pocket

De jurkendief

Natalie Meg Evans

 

Parijs, 1937. De 17-jarige Alix heeft maar één wens: ontwerper worden en deel uitmaken van de Parijse haute couture. Maar de werkelijkheid zit ingewikkelder in elkaar.. om de eindjes aan mekaar te knopen moet ze zich tevreden stellen met het maken van kopieën. En dan is er nog dat familiegeheim..

 

De Fontein – 527 blz – paperback

Het Louvre – Alle schilderijen

diverse auteurs

 

Compleet naslagwerk over alle 3.022 permanent tentoongestelde werken van het Parijse museum. Het boek is verdeeld in vier secties: de Italiaanse School, de Noordelijke School, de Spaanse School en de Franse School. Daarbinnen zijn de schilderijen gerangschikt op geboortedatum van hun maker.

 

Kok – 784 blz – luxe-editie in box

De Franse revolutie

Noah Shusterman

 

De Franse revultie toonde de mensheid op zijn best en op zijn slechtst: oprechte idealen gingen hand in hand met machtswellust en ongeremde bloeddorst. Religie en seks speelden daarbij een grote rol, van de pornografische pamfletten over Marie-Antoinette tot de puriteinse moraal van Robespierre.

 

Historisch Nieuwsblad – 417 blz – harde kaft

Franse zonden

Paul Jacob

 

Drie mannen. Drie zelfmoorden. Drie onvergeeflijke zonden. Op verzoek van zijn nichtje onderzoekt Thomas Breens de zelfmoord van haar man. Dat brengt hem tot in Armagnac. Samen met zijn vriendin Kristien stuit hij op duistere familievetes, waardoor ook hun leven bedreigd wordt.

 

Houtekiet – 287 blz – paperback

In ogenschouw

julian Barnes

 

Essays over kunst. Barnes neemt de lezer mee op ontdekkingsreis langs de romantiek via het realisme naar zijn favoriete stroming, het modernisme. Werken van de schilders Delcroix, Manet, Cézanne, Degas, Redon, Margritte, Hodgkin en Freud worden in detail besproken.

 

Atlas Contact – 319 blz - paperback

Geroezemoes in het gras

Dave Goulson

 

Wanneer de schrijver en hoogleraar biologie in een Frans dorpje in de Charente een stuk grond koopt, gaat zijn droom in vervulling om een eigen natuurreservaat te creëren. Hij leidt de lezer er in rond en geeft een inkijk in het leven van insecten en kleine dieren.

 

Atlas Contact – 303 blz- paperback

Jeanne d’Arc

Larissa Juliet Taylor

 

Het 15e eeuws Frankrijk dient als achtergrond voor het verhaal van de charismatische boerendochter die legeraanvoerder werd, Karel VII op de troon bracht en op 19-jarige als heks op de brandstapel terecht kwam.

 

Historisch Nieuwsblad – 348 blz – harde kaft

Wat & Hoe Parijs

Teresa Fisher & Mario Wyn-Jones

 

Achtergrondartikelen over het Parijsgevoel en uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden per wijk, suggesties voor dag- of wandelroutes. En aangevuld met de top tien, een beknopte stratenregister en een selectie van de stadsplattegrond.

 

VBK Uitgevers – 223 blz – pocket

Parijs in stijl

Elodie Rambaud

 

De Franse styliste maakte een selectie van 235 adressen in de Lichtstad. Van bijzondere mode- en interieurwinkeltjes tot handelszaken gespecialiseerd in tafeldekken. Van antiquairs tot tearooms.

 

Kosmos – 288 blz – paperback

Parijs

Edward Rutherford

 

De lotgevallen van twee verschillende families, die elkaar beconcureren door de eeuwen heen, vormen de achtergrond van de geschiedenis van Parijs. Van klein dorp aan de Seine tot de metropool van vandaag.Van de bouw van de Eiffeltoren en de joie de vivre van La Belle Epoque tot de lichtstad als hedendaags symbool van de romantiek.

 

De Fontein – 797 blz – paperback

Flauberts papegaai

Julian Barnes

 

Geoffrey Braithwaite, een ouder wordende arts wiens vrouw is overleden, geraakt in de ban van Flauberts werk en reist regelmatig naar Frankrijk om alle plekken te bezoeken waar hij gewoond en gewerkt heeft.

 

Atlas Contact – 223 blz – paperback

D-Day. Een historische reisgids

Wiebren Tabak

 

Op 6 juni 1944 landden de geallieerden in Normandië waardoor D-Day nog altijd tot de verbeelding spreekt. Deze gids brengt de geschiedenis van de invasiestranden tot leven. Met vermelding van bijzonderheden en praktische tips voor één- of meerdaagse bezoeken.

 

Omniboek – 256 blz – paperback

Lodewijk XIV

Richard Wilkinson

 

De Zonnekoning heerste meer dan een halve eeuw over Frankrijk. De biografie richt zich zowel op zijn leven (jeugd, persoonlijkheid, intensieve liefdesleven) als op zijn betekenis voor de geschiedenis van zijn land en Europa (met o.m. zijn oorlogszuchtige buitenlandse politiek)

 

Historisch Nieuwsblad – 355 blz - paperback

De twaalf kinderen van Parijs

Tim Willocks

 

Historische thriller die zich afspeelt in 1572. Mattias Tannhauser reist naar Parijs om zijn vrouw Carla te zoeken, net op het moment dat daar de jacht op de hugenoten begint.

Wanneer Carla wordt ontvoerd en hijzelf in de gevangenis belandt zal hij alles op alles moeten zetten om in zijn doel te slagen, temidden een stad die ten prooi is aan waanzin.

 

De Fontein – 735 blz – paperback

 

Mijn Franse keuken

Rahel Khoo

 

Meer dan 100 recepten van Franse marktpleinen, bergen en kusten. Van Bretonse appeltaart tot wortel-tarte tatin, van uiensoep met zoethout uit Lyon tot ananastaartjes uit Saint Tropez.

 

Kosmos – 286 blz – paperback

Théodore de Bèze

diverse auteurs

 

Deze Franse reformator wordt gezien als de opvolger van Calvijn en daardoor een grote bijdrage leverde aan de consolidatie van de reformatie. Maar behalve theoloog was hij ook dichter, pedagoog, filoloog en diplomaat. Leefde van 1519 tot 1605.

 

Uitgeverij Kok – 480 blz – luxe-uitgave/harde kaft

Het lot van Sila

Fabrice Humbert

 

Parijs, 1995. In een duur restaurant slaat een van de gasten een jonge zwarte ober, Sila, tegen de grond. Niemand van de aanwezigen komt hem te hulp, uit  overschilligheid of uit lafheid. En toch blijkt Sila ongewild een rol gespeeld te hebben in de levens van een aantal van hen.

 

Atlas Contact – 297 blz -paperback

De Lavendeltuin

Lucinda Rilay

 

Parijs 1943. Constance wordt door de Britse geheime dienst op missie naar Frankrijk gestuurd waar ze terecht komt bij de famile De la Martinière. Frankrijk 1998. Emilie is de laatste telg van dit De la Martinières-geslacht en wanneer ze het familiekasteel erft, ontdekt ze een dichtbundel van ene Sophie.

 

De Kern – 511 blz – paperback

Wat & Hoe Parijs

Teresa Fisher & Mario Wyn-Jones

 

Naast praktische informatie en achtergrond zijn verschillende dagprogramma’s opgenomen: van de Eifeltoren naar de wijk St-Germain of van het Quartier Latin tot Montmartre. Ook Le Marais en de Bastille, en de omgeving van het Louvre en de Arc de Triomphe krijgen extra aandacht.

 

Kosmos Uitgevers – 214 blz – pocket

 

reisgids Frankrijk - Rosemary Bailey & Gilles Mingasson

Reisgids Frankrijk

Rosemary Bailey & Gilles Mingasson

 

Uitgebreide kennismaking met Frankrijk. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (zelf parfum maken, in de voetsporen van de Katharen, een middeleeuws kasteel bouwen…) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies naar de watervallen van de Jura, dineren in een grotrestaurant of een treinreis maken door de Pyreneeën.

 

National Geographic/Kosmos – 398 blz – paperback

Wat&Hoe Provence

 

Wat & Hoe Provence & de Cote d’Azur

Terese Fisher

Met een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per regio. Verder een pak practische tips. Aangevuld  met een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots: de hoogste arendsnesten, de fraaiste uitzichten…

Kosmos – 190 blz – pocket

Wat & Hoe Normandië

Wat & Hoe Normandië

Nia Williams

 

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van Normandië.

 

VBK Uitgevers – 192 blz - pocket

dom Pérignon in een rugzak

 

Dom Pérignon in een rugzak

Huib Edixhoven

 

Een wijngek op zoek naar smaak, geur en avontuur. Van de Bourgogne in Frankrijk naar Chianti in Italië, van Chili tot China & India.

 

Uitgeverij Carrera – 269 blz – pocket

Go slow Frankrijk

 

Go slow Frankrijk

Alastair Sawday & Ann Cooke-Yarborough

 

Bijzondere plekken om te slapen, te eten en te genieten. Een selectie van accomodaties op het Franse platteland die de idee van de slow-beweging uitdragen, van slow-leven tot slow-food. Aangevuld met contactgegevens, prijsindicaties en randinformatie over fietsen, wandelen en natuurparken.

 

Kosmos – 255 blz- -paperback

De Graag van Montecristo

 

De graaf van Montecristo

Alexandre Dumas

 

De eerste integrale Nederlandse vertaling van het literaire meesterwek uit 1844-1845. Aanvankelijk verscheen De graaf van Montecristo als feuilletonroman in Le journal des Débats. Het verhaal is opgedeeld in 3 episoden: Marseille, Rome en Parijs en beschrijft de wraaktocht van dezeeman Edmond Dantès op de drie mannen die hem in het verderf gestort hebben.

 

Atlas Contact – 1177 blz – paperback

 

Reisgids Parijs

 

Reisgids Parijs

Lisa Davidson & Elizabeth Ayre

 

Beknopte kennismaking met de Lichtstad met insidertips, minder bekende excursies ( Provins, Giverny, Blandy) en een groot aanbod uitgestippelde wandelingen (o.a. door de oude straten van Le Marais)  Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

 

National Geographic/Kosmos  271 blz  - paperback

De ontdekking van Frankrijk

 

De ontdekking van Frankrijk

Graham Robb 

 

Beschrijving van de verschillende bevolkingsgroepen vanaf het einde van Lodewijk XIV tot het uitbreken van WOI én de evolutie tot één Franse natie (d.m.v. cartografie, uitbouw van het transport, binnenlandse kolonisatie, toerisme) in dezelfde periode.

 

Uitgeverij Olympus – 463 blz – paperback

Een jaar in de Provence

 

Een jaar in de Provence

Peter Mayle

 

De Britse auteur vestigde zich in het hart van de Provence en doet verslag, van maand tot maand, van zijn belevenissen in het eerste jaar.

 

Van Holkema & Warendorf – 286 blz – paperback

Jamie's reizen

 

Jamie’s reizen

Jamie Oliver & David Loftus

 

Klassieke recepten uit Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Zweden en Frankrijk met een twist, geïnspireerd door de reizen die de auteur ter plaatse maakte. Gelardeerd met zeer veel foto’s van gerechten en reisimpressies.

 

Kosmos Uitgeverij – 360 blz - paperback

Hoogtij langs de Seine

 

Hoogtij langs de Seine

/Diederik Stevens

 

Veel Nederlandse schrijvers en kunstenaars zetten in Parijs hun eerste serieuze passen in de grote wereld van de kunst en de literatuur. De vele adressen van logies, ateliers, gallerijen, cafés geven dit boek het karakter van zo wel een naslagwerk als een reisgids. O.m. Karel Appel, Simon Vinkenoog, Jan Cremer, Remco Campert.. passeren de revue.

 

Atlas – 512 blz - paperback

Chez Rachel

 

Chez Rachel

Rachel Khoo

 

Recepten uit de kleinste keuken van Parijs. Alle gerechten die je van een Frans kookboek mag verwachten, maar bereid vanuit de fantasie van een Engelse food creative. Ze runt een  underground-resto met twee stoelen, waar ze zowel alledaagse dingen kookt als omelette Pipérade maar ook feestelijke diners bereidt met klassieke desserts als tarte tatin

 

.Kosmos Uitgevers – 288 blz  - paperback

 

Stadsliefde

Scènes in Parijs Adriaan Van

Bundeling van korte impressies en ankedotes die de schrijver opdeed gedurende zijn zevenjarig verblijf in de Franse metropool. Parijs, een plek waar schoonheid en rijkdom tegen armoede schuren en het nieuwe Europa zich voltrekt.

 

Atlas – 149 blz paperback

Door en door Parijs

 

Door & door Parijs

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

 

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden naar het Parijs zoals het werkelijk is. Achter in het boek zit een katern, boordevol tips en informatie voor wie zelf op pad wil gaan.

 

Kosmos – 192 blz – paperback

Wat & Hoe Bretagne

 

Wat & Hoe Bretagne

Lindsay Hunt

 

Met een suggestielijst voor de beste hotspots en een selectie aan autoritten (bv naar de kustlijn van het departement Côtes d’Amor, of over de Cap Sizun of naar Finistère). Verder in de gids een reiswijzer per Bretoense regio, aangevuld met kaarten en adressen.

 

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

Jippie naar Frankrijk

 

Wat & Hoe  Kids Jippie naar Frankrijk

Kitty van Zanten

Combiantie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen.Met handige vertaalzinnen en (taal)grapjes en spelletjes. Voor elke regio zijn de leukste plekken voor kinderen verzameld.

 

Kosmos Uitgevers – 128 blz – paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba  

sitemap