Traveltv Verenigde Staten

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

VERENIGDE  STATEN

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

NOORD-AMERIKA

 

Canada

Verenigde Staten

 

andere continenten

 

fiets usa

Op fietstocht met Dennis en Marijcke Koomen (toko-op-fietsvakantie) van Louisville in Kentucky naar Washington DC. Onderweg passeerden ze Nashville, Blue Ridge Parkway en de Skyline Drive.

Alaska Highway

Eerste deel over een fietsvakantie van 3400 kilometer, van Anchorage in Alaska via de Alaska Highway richting Calgary in Canada. Het tweede deel is te bekijken op onze  Canada pagina.

 

 

 

Reisliteratuur over deze bestemming  

 

 

De brekerjongens

Ellen Marie Wiseman

 

Pensylvania, 1912. Na het overlijden van haar ouders keert de 19-jarige Emma Maloy noodgedwongen terug naar haar geboorteplaats, het mijnstadje Coal River. Voor niets werken in de winkel van haar oom en tante is haar enige optie. Langzaamaan trekt ze zich het lot aan van de brekerkinderen, jonge kinderen die de hele dag kolen uitzoeken aan een lopende band. Maar haar inzet stuit ook op verzet.

 

Kok – 366 blz – paperback

 

Fatale kus

Allison Brennan

 

Lucy Kincaid is experte op het gebied van cybercriminaliteit. Ze wordt door haar vriend Sean Rogers, werkzaam als beveiligingsexpert, gevraagd mee te werken bij een onderzoek naar een vermiste tiener. Haar onderzoek loopt synchroon met de klopjacht van de FBI op de ‘Cinderella wurger’. Deze seriemoordenaar heeft het voorzien op jonge vrouwen die hij op feestjes drogeert. Beide onderzoeken dreigen met elkaar te botsen maar Lucy is niet van plan een stap opzij te zetten.

 

De Fontein – 316 blz – paperback

 

Niemandsland

Samuel Parker

 

Midden in de Mojavewoestijn krijgen Jack en Laura autopech. Redding komt er van een oude man op een paard die hen meeneemt naar zijn hut. Maar het lijkt erop dat hij hen niet wil laten gaan. De situatie wordt nog complexer als ze een seriemoordenaar op het spoor komen die een tiener heeft ontvoerd.

 

Kok – 301 blz – paperback

 

Zwart water

Dee Henderson

 

Rechercheur Evie Blackwell verruilt Chicago voor het platteland waar ze zich samen met de plaatselijke sheriff op twee oude onopgeloste vermissingszaken stort. Al snel lijkt daar een derde cold case-zaak bij te komen.het wordt nog gecompliceerder als blijkt dat de sheriff en zijn familie meer lijken te weten.

 

Kok – 414 blz - paperback

 

Lincoln. De grondlegger van het moderne Amerika

Frans Verhagen

 

Abraham Lincoln wordt algemeen erkend als de beste president die Amerika ooit heeft gehad. Zijn leven en gewelddadige dood hebben een omvangrijke mythologie voortgebracht. Een sluwe politicus op een cruciaal moment in de Amerikaanse geschiedenis: de afschaffing van de slavernij.

 

Omniboek – 383 blz – paperback

 Het patriottenspel

Steve Barry

 

Cotton MMalone is met pensioen en runt een kleine boekhandel. Maar wanneer zijn voormalige baas bij de veiligheidsdienst een beroep op hem doet, om een Noord-Koreaanse dief op te sporen die gevoelige documenten van de Amerikaanse overheid in zijn bezit kreeg, raakt Malone verzeild in een race tegen de klok. Die documenten hebben betrekking op het feit dat het principe van inkomstenbelasting eigenlijk illegaal zou zijn.

 

De Fontein – 427 blz – paperback

Het Mona Lisa virus

Tibor Rode

 

In Mexico verdwijnen de Amerikaanse deelnemers aan een miss-verkiezing. In Leipzig wordt het oude raadhuis opgeblazen en in Milaan wordt een muurschildering van Leonardo Da Vinci vernietigd.

En dan is er nog een wereldwijde computervirus dat de kop opsteekt. Helen Morgan, een Amerikaanse neuro-estheticus, geraakt in deze wirwar betrokken na de ontvoering van haar dochter.Alles lijkt verband te houden met een complot rond het Mona Lisa schilderij.

 

De Fontein – 367 blz – paperback

In het donker

Karen Rose

 

Journalist Marcus O’Bannion zet zich in voor slachtoffers van gewelddelicten. Op die manier raakt hij betrokken bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw die ooit zijn hulp zocht. Samen met de door de wol geverfde rechercheur Scarlett Bishop stoot hij op een omvangrijk netwerk van mensenhandel. Op zoek naar gerechtigheid zullen ze hun eigen grenzen moeten overtreden….

 

De Fontein – 760 blz – paperback

Bloedverwant

Tosca Lee

 

Al vierhonderd jaar is er een oorlog aan de gang tussen de Hongaarse bloedgravin Elizabeth Báthory, de beruchtste vrouwelijke seriemoordenaar ooit, en een geheim genootschap. Die stelt zich tot doel het complete nageslacht van de gravin uit te roeien.

 

Kok – 332 blz – paperback

Vermiste meisjes

Megan Miranda

 

Nic is terug in Cooley Ridge om het huis van haar dementerende vader te ontruimen. Tien jaar geleden was ze naar Philadelphia verhuisd, kort na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne.Ze is nog maar net terug wanneer opnieuw een meisje verdwijnt, Annaleise en net zij was het alibi van heel wat mensen de nacht dat Corinne verdween.

 

De Fontein – 350 blz – paperback

De kleine getuige

Jilliane Hoffman

 

Wanneer Faith met haar 4-jarig dochtertje slapend op de achterbank  ’s avonds onderweg naar huis rijdt, rent er plots een meisje op haar toe die om hulp schreeuwt. En dan duikt er een man op die het kind het bos in sleurt. In paniek stuift ze weg. Maar haar dochter op de achterbank heeft blijkbaar toch alles gezien en vertelt het wanneer de politie langskomt. Ze voelt zich enorm schuldig over haar reactie en op de koop toe weet de dader wie ze is.

 

De Fontein – 380 blz – paperback

Broedertwist

R.J. Ellroy

 

Op de dag van zijn vrijlating belooft Henry Quinn de countryzanger en medegedetineerde Evan Riggs zijn dochter, die haar vader nooit ontmoette, op te sporen. Hij reist daarom naar het Texaanse stadje waar Evan met zijn broer Carson opgroeide. Die schopte het intussen tot sheriff. Maar veel medewerking krijgt Quinn niet van Carson, integendeel. Er broeit iets onderhuids in het anders zo rustige stadje.

 

De Fontein – 367 blz –paperback

God in Amerika

Yvonne Kroonenberg

 

Als 18-jarige kwam Kroonberg in 1968 als uitwisselingsstudent terecht in de Amerikaanse Biblebelt. Een confrontatie want zelf was ze atheïstisch en vrijzinnig opgevoed, waardoor ze er enkel met hippies optrok.  In 2015 reist ze opnieuw naar Amerika op zoek de vrienden van vroeger, die zonder uitzondering diepgelovig geworden waren.

 

Atlas Contact – 190 blz – paperback

In de val

Karen Rose

 

Speciaal agent Steven Thatcher wil de seriemoordenaar klissen die actief is in zijn stadje. Maar ook zijn zoon Brad heeft hem nodig. En dan is er ook nog Jenna met wie hij stilaan een relatie aan het opbouwen is. Maar ook de seriemoordenaar heeft het gemunt op zijn kersverse vriendin.

 

De Fontein – 477 blz – paperback

Het recht van de sterkste

Carla Norton

 

Jaren geleden werd Reeve ontvoerd en jarenlang gemarteld door Flint. Die zit inmiddels opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis en zij heeft haar leven weer op de rails. Maar wanneer Flint ontsnapt laat hij een bloedig spoor van steeds meer slachtoffers achter zich. Reeve realiseert zich dat zij de enige is die hem kan stoppen.

 

De Fontein – 382 blz – paperback

Indra Devi. De vrouw die yoga naar het Westen bracht

Michelle Goldberg

 

In Rusland geboren doorkruist Devi (1899-2002)in haar leven vele landen en verwerft ze zelfs Hollywoodroem in de jaren vijftig, toen ze yogales gaf aan de grootste sterren en er zo voor zorgde dat yoga ook daar razend populair werd.

 

Atlas Contact – 351 blz – paperback

Onder water

ulia Keller

 

Openbaar aanklager Bell Elkins krijgt te maken met een vermoord meisje van zestien. Maar net op dat moment zit ze in een lastig parket: haar dochter wil bij haar vader gaan wonen, haar beste vriend doet vreemd en dan is er nog een figuur uit het verleden die opnieuw opduikt.

 

De Fontein – 386 blz – paperback

Frank Derricks vakantie om nooit te vergeten

J.B. Morrison

 

Frank is 82 en hoewel er wel wat kwaaltjes zijn voelt hij zich nog best in orde. Dus als hij telefoon krijgt van zijn enige dochter Beth in Amerika met het nieuws dat het allemaal niet zo goed gaat daar, besluit hij haar op te zoeken. Kleine probleempjes zoals geld voor de tickets of de kattenopvang.. regelt hij op een creatieve manier.

 

De Fontein – 300 blz – paperback

De klok tikt

diverse auteurs

 

Omnibus met drie thrillers. In “Vermist” wordt een politiechef opgeschrikt door het bericht dat zijn moeder wordt vermist. Het verhaal “Schaduw” speelt zich af in Alaska waar een visser in zijn netten een dode atlete vindt. En “Black-out” gaat over een overval waarbij ook Macey betrokken was, maar zich er niets meer van herinnert. En dat is niet naar de zin van de (mede)dader op zoek naar de buit.

 

Voorhoeve – 398 blz – paperback

Hij is van mij!

Lynette Eason

 

De bodyguards van Olivia Edwards’ beveiligingsbureau zijn allemaal vrouwen. Ze worden ingehuurd om de gestalkte zoon van een populaire psychiater en radioberoemdheid te beschermen.

De stalker slaagt erin één van de bodyguards te ontvoeren. De volgende morgen wordt ze teruggevonden, meer dood dan levend, en met een boodschap “Bied je excuses aan. Hij is van mij”.

 

Voorhoeve – 351 blz – paperback

Tot de dood ons scheidt

Allison Brennan

 

Jaren geleden werd Lucy Kincaid bijna vermoord door iemand die ze via internet had leren kennen. Nu is ze vast besloten om bij het team van de FBI te geraken dat cybercrime aanpakt. Daartoe heeft ze zich aangesloten bij een lotgenotengroep die online op zoek gaat naar seksdelinquenten. Wanneer een aantal van die daders vermoord worden komt ze bij de FBI in het vizier.

 

De Fontein – 398 blz - paperback

Een andere waarheid

Lucie Whitehouse

 

Wanneer Hannah Mark ontmoet komt het tot een hartstochtelijke relatie en zelfs een huwelijk. Maar wanneer hij op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, zijn collega’s beweren dat hij in Italië is en een onbekende vrouw hem wekenlang blijkt te bellen, wordt ze achterdochtig. Leidt hij een dubbelleven of is het zijn manier om haar te beschermen?

 

De Fontein – 349 blz – paperback

Meryl Streep. De geboorte van een icoon

Michael Schulman

 

In deze biografie beschrijft de auteur niet alleen leven en liefdes van Streep, maar ook haar ontwikkeling tot actrice die 19 Oscarnominaties kreeg en er 3 won, en haar ideeën over huwelijk, feminisme, liefde en opoffering.

 

Kosmos – 334 blz – paperback

Kamer

Emma Donoghue

Jack is vijf en woont met zijn moeder in één Kamer, waarvan de deur op slot zit. Er is alleen de televisie waar hij dol op is. ‘s Nachts komt vaak de Ouwe Nick en moet Jack in een kast. Op een dag vertelt mam dat er ook buiten de Kamer een echte wereld is. Na zijn ontsnapping maakt hij daar kennis mee.

Atlas Contact – 331 blz - paperback

Het diepe zuiden

Paul Theroux & Steve McCurry

“Vier seizoenen op tweebaanswegen.” Het zuiden van de VS is een gebied met twee gezichten. Vriendelijke en gastvrij aan de ene kant, maar aan de andere kant komt racisme er regelmatig aan de oppervlakte.  En dan het contrast tussen arm en rijk, dat groter is dan in de rest van het land.

Atlas Contact – 508 blz – paperback

Blauwe maan

Jaye Wells

 

Tweede deel waarin de special agent Kate Prospero ditmaal de brouwers van een nieuwe magische drug moet zien in te rekenen. Daarvoor heeft ze de tijd tot het moment dat de tweede volle maan  van de maand (blauwe maan) aan het firmament verschijnt.

 

De Fontein Urban  – 411 blz – paperback

Misleiding

Steven James

 

Als hij op een plaats delict een moord onderzoekt wordt FBI agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat hij hem kan overmeesteren pleegt hij echter zelfmoord. En dat brengt Bowers op het spoor van een acht jaar oude cold case en een serie kinderontvoeringen.

 

Uitgeverij Kok – 508 blz – paperback

Grijze magie

Jaye Wells

 

In een maatschappij waarin magie even verslavend ais als drugs, probeert de 28-jarige agent Kate Prospero de brouwers van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze de wereld van grijze magie maar al te goed, ze groeide op als nichtje van één van de kartelbazen.

 

De Fontein Urban  – 430 blz – paperback

Op de hielen

Karen Rose

 

Psychologe Faith Corcoran staat al jaren slachtoffers van bedreiging en geweld bij. Maar zelf wordt ze ook al jaren gestalkt. Wanneer  de FBI een groot onderzoek opent naar twee vermiste studentes resulteert dit in een confrontatie met haar duister  verleden. Daardoor ziet ze zich genoodzaakt om mee achter de vermissing aan te gaan.

 

De Fontein – 749 blz - paperback

Mijn autobiografie

Donna Karan

 

Van thuis is Karan, née Faske (1948), door de familiebusiness al doordrenkt van mode.  Ze gaat o.m. aan de slag bij Anne Klein  en besluit  in de jaren tachtig haar eigen merk DKNY te beginnen. Dat bouwt ze uit tot een wereldwijd bedrijf, waardoor ze ook als een mode-icoon betiteld  wordt. In 2001 verkocht ze haar bedrijf maar bleef tot 2015 aan als hoofdontwerper.

 

Kosmos – 336 blz – paperback

In het bloed

Patricia Briggs

 

Garagehoudster Mercedes ‘Mercy’ Thompson is vriendelijk en nieuwsgierig maar ook onafhankelijk en koppig. Voor haar vrienden (weerwolven en vampiers behoren daar ook toe) gaat ze door het vuur. Dus als vampier Stefan haar hulp inroept komt het niet in haar op te weigeren, ook al denken de andere leden van zijn vampiernest heel anders over haar.

 

De Fontein/Urban – 364 blz - paperback

In de schijnwerpers

Anjelica Huston

 

Als dochter van regisseur John Huston groeit ze op tussen de filmsterren en muzikanten die het familiehuis in Ierland veelvuldig bezochten en wordt ze volwassen op filmsets in Londen, New York en Hollywood. Ze  verhaalt niet alleen over haar betoverende jeugd en carrière, maar doet ook de schaduwkanten van de roem uit de doeken.

 

Atlas Contact – 458 blz - paperback

Olive Kitteridge

Elizabeth Strout

 

Olive heeft heel haar leven lesgegeven aan de kinderen van Crosby, een idyllisch gelegen kuststadje in Maine. Na haar pensionering wordt ze echter betrokken bij de menselijke drama’s die zich achter de keurige façades afspelen.

 

Atlas Contact – 334 blz - paperback

Robots, aliens & popcorn

George Van Hal

Wetenschap op het witte doek. Achter veel Hollywood-scenario’s schuilt een intrigerende  wereld van wetenschap en technologie. Star Trek, Iron Man, A Space Odyssey, E.T. zijn maar een paar voorbeelden. En wie zijn die wetenschappelijke adviseurs van Hollywood?

Atlas Contact – 318 blz – paperback

Over de schreef

Karen Rose

 

Wanneer een oud-collega van rechercheur Stevie Mazzetti zich ontwikkelt tot een psychopaat en haar leven én dat van haar dochtertje bedreigt, duikt privédetective Clay Manard weer op. Hijzet alles op alles om hen te beschermen en daarmee haar hart eindelijk te winnen.

 

De Fontein – 622 blz - paperback

Schaakmat

Steven James

 

Zes mensen komen om bij een explosie op een geheime FBI-locatie. Het onderzoek van Special agent Patrick Bowers leidt hem naar twee seriemoordenaars, waarmee hij in het verleden al geconfronteerd werd. Slotdeel van de achtdelige thrillerserie met Bowers in de hoofdrol.

 

Kok – 463 blz – paperback

Thuis bij de Amish

Daniëlle Heerens

 

Een leven van eenvoud. Het boek geeft een inkijk in het leven van de mensen die zich ook wel “plain people” noemen, en waar nederigheid en gelijkheid hoog in het vaandel staan.

 

Kok – 96 blz – harde kaft

Wij leugenaars

E.Lockhart

 

De Sinclairs wonen in de zomer op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts.

Ze hebben niets te kort, hebben het nooit fout. En misschien is dat ook alles wat je hoeft te weten.. Behalve dat sommigen van hen leugenaars zijn.

 

De Fontein – 267 blz – paperback

Transformer

Victor Bockris

 

Het verhaal van Lou Reed (1042-2013). Het boek vertelt het verhaal van zijn jeugd in Freeport, The Velvet Underground, de worsteling met zijn (homo)sexualiteit, zijn relatie met de travestiet Rachel en zijn drie huwelijken.

 

Kosmos – 624 blz – paperback

Don’t give up

Louis Zamperini & David Rensin USA

 

Levenslessen van een overlever. Filosofische terugblik op het turbulente leven van voormalig Olympisch atleet Zamperini die een aantal keer door het oog van de naald kroop. Zijn vorige boek Unbroken (over zijn levensverhaal) werd verfilmd door Angelie Jolie.

 

De Kok – 218 blz – paperback

Water Walker

Ted Dekker USA

 

Op een dag wordt de dertienjarige Alice bij haar pleegouders ontvoerd om ondergebracht te worden bij een vrouw die zich haar biologische moeder noemt. Deze noemt haar Eden en waakt obsessief over haar reinheid dat ze oplegt met regels en rituele reinigingen. Maar wanneer ze achtien wordt is Eden er zich pijnlijk van bewust dat ze haar vrijheid terug moet zien te vinden.

 

Kok – 336 blz – paperback

Robin Williams

Emily Herbert USA

 

Als het lachen stopt (1951-2014). Biografie over de acteur en standup comedian die op 11 augustus 2014 zelfmoord pleegde in zijn woning. Lagen de financiële problemen, zijn jeugd, zijn depressie en verslavingen of zijn beginnende ziekete van Parkinson aan de grondslag van die beslissing?

 

Kosmso – 255 blz – paperback

Heb je me gemist

Karen Rose

 

Hoofdofficier van justitie Daphne Montgomery heeft na een zware tijd haar zelfvertrouwen herwonenn, en net dan wordt haar zoon ontvoerd. Heeft dit te maken met een recente zaak waarbij een gevreesd moordenaar achter de trallies belandde of is er meer aan de hand?

 

De Fontein – 653 blz - paperback

Als de rook om je hoofd is verdwenen

Caitlin Doughty

 

Lessen uit het crematorium. Autobiografisch relaas van haar ervaringen als 20-jarige crematoriummedewerkster. Niet alleen een blik achter de schermen, maar ook reflecties over hoe diverse culturen in het verleden met de dood omgingen en er nu mee omgaan.

 

Atlas Contact – 272 blz – paperback

Upgrade

Steven James

 

Illusionist Jevin Banks helpt zijn vriend bij de uitvoering van een stunt. Maar dan gaat het mis en de vriend overleeft het niet. Al snel blijkt dat er sprake is van moord. Omdat het politieonderzoek niets oplevert gaat Banks zelf op onderzoek uit en geraakt daarbij verstrikt in een duister complot.

 

Kok – 413 blz – paperback

Het kwaad en de rivier

R.J.Ellroy

 

Tijdens de zomer van 1954 verdwijnt de 16-jarige Nancy.Twintig jaar later wordt op een rivieroever een lichaam gevonden waardoor het onderzoek naar Nancy heropent wordt. En dan ontdekt sheriff John Gaines dat er in die tussentijd nog meer meisjes verdwenen.

 

De Fontein – 447 blz – paperback

De Cirkel

Ted Dekker

 

Thomas Hunter wordt in Denver op de vlucht voor zijn achtervolgers neergeschoten en ontwaakt in een andere werkelijkheid, waar alles ongerept is en hij zijn grote liefde ontmoet. Zodra hij daar in slaap valt wordt hij weer wakker in de huidige werkelijkheid waar een tereuraanslag met een mondiaal virus dreigt en dreigt uit te draaien op een Apocalyps.

 

Kok – 1646 blz – vierdelige reeks in paperback

De verstotene

Jolina Petersheim

 

Rachel Stolzfus is tevreden met haar leven in een mennonietengemeenschap tot ze ongehuwd zwanger raakt en het mikpunt wordt van roddel en spot. En als haar tweelingzus niet herstelt van een bevalling, krijgt ze van haar schoonbroer ook nog ’s daarvoor de schuld in de schoenen geschoven.

 

Voorhoeve – 334 blz – paperback

Onderhuids

Julia Keller

 

Bell Elkens is openbaar aanklager in Acker’s Gap, een stadje waar zelden iets gebeurt. Tot op een dag drie mannen voor de ogen van haar dochter Carla neergeschoten worden. Toeval of had het iets te maken met de drugsoorlog die ondergronds blijkt te broeien?

 

De Fontein – 398 blz – paperback

Vervlogen dromen

Marylu Tyndall

 

Kolonel Blake Wallace is in de Amerikaanse burgeroorlog zowel zijn familie als zijn eer kwijtgeraakt.Denaarombesluit hij uit te wijken naar Brazilie om er een nieuwe kolonie te stichten. Wanneer Eliza Crawford over zijn plannen hoort, scheept ze op hetzelfde schip in om ook te ontsnappen aan haar benarde situatie.

 

Voorhoeve – 368 blz – paperback

HRC

Jonathan Allen & Amie Parnes

 

De opzienbare comeback van Hillary Clinton. Na haar nederlaag bij de presidents-verkiezingen van 2008 besluit ze om samen te werken met Obama. Het boek portretteert haar als minister van Buitenlandse Zaken, op basis van interviews met ruim 200 politici.

 

Kosmos – 496 blz – paperback

Alles op het spel

Deeane Gis

t

Billy Jack Tate schopte het als één van de eesrte vrouwen tot dokter en laat haar vaardigheden zien tijdens de wereldtenstoonstelling van Chicago in 1893. Haar ultieme droom is om nadien een eigen praktijk te beginnen, maar dan vraagt Hunter Scott haar ten huwelijk én die droom op te geven

.

Voorhoeve – 367 blz –  paperback

De snijkamer

Jilliane Hoffman

 

Rechercheur Manny en asistent-procureur Daria moeten samenwerken om de moord op een jonge vrouw, die gebeurde in opdracht van een snuffclub, op te lossen. Hun enige aanwijzing is de getuigenis van een veroordeeld seriemoordenaar, maar zijn hulp heeft een prijs: hij wil uit de dodencel.

 

De Fontein – 362 blz – paperback

Dubbel leven

Terri Blackstock

 

Wanneer Juliet Cole ziet hoe haar echtgenoot voor haar ogen wordt vermoord, denkt ze dat hij een willekeurig slachtoffer is. Maar dan krijgt ze een voicemailbericht van de moordenaar waaruit blijkt dat allesbehalve toeval was. Samen met haar zussen gaat ze op zoek naar het verborgen geheim van haar echtgenoot.

 

Voorhoeve – 334 blz – paperback

De zomer van 1927

Bill Bryson

 

Alle feiten die gedurende de zomer van 1927 Amerika in de ban hield worden verweven tot één groot avonturenboek. Van de opkomst van de kranten en de uitvinding van de televisie tot de vliegstunt van Charles Lindbergh en de ingrijpende speltechniek van honkballer Babe Ruth.

 

Atlas Contact – 542 blz - paperback

De krijtjes staken!

Drew Daywalt & Oliver Jeffers

 

Teun wil een tekening maken,  maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij alleen een stapel brieven. Die werden geschreven door zijn kleurkrijtjes omdat ze staken. Kan Teun een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

 

De Fontein – 32 blz – harde kaft

Sommerset

Leila Meacham

 

Silas Toliver, Jessica Wyndham en Jeremy Warwick verruilen in 1835 de plantages van hun ouders voor Texas om daar hun geluk te beproeven. Historische roman tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog en de dreiging van de eesrte Wereldoorlog.

 

De Fontein – 606 blz – paperback

Het leven van een loser gedumpt

Jeff Kinney

 

Bram Bottermans werd gedumpt door zijn beste vriend Theo die hem spuugzat is. In een wanhopige poging probeert hij Sproet op te leiden tot officiële Theo-vervanger. Maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.

 

De Fontein – 223 blz – paperback

De ontluistering van Amerika

George Packer

 

De auteur ging praten met Amerikanen uit alle geledingen van de samenleving omdat hij wilde weten wat de crisis écht betekent. Het resultaat is een portret van een verscheurd land. Geregistreerd, zonder oordeel.

 

Atlas Contact – 479 blz – paperback

Onderhuids

Julia Keller

 

Bell Eelkins gaat in het ingeslapen stadje Acker’s Gap aan de slag als openbaar aanklager, zeer tegen de zin in van haar dochter Carla. Maar wanneer drie mannen voor de ogen van Carla vermoord worden en de getuigen mekaar tegenspreken, besluit ze om zelf op onderzoek uit te gaan.

 

De Fontein – 399 blz – paperback

De Jefferson code

Steve Berry

 

Vier Amerikaanse presidenten werden vermoord tijdens hun ambtstermijn. Ogenschijnlijk is er geen verband. Maar dan ontdekt Cotton Malone een geheime genootschap die haar moorden baseert op de grondwet en al eeuwen op zoek is naar de sleutel van de Jefferson code.

 

De Fontein – 475 blz – paperback

Wat & Hoe New York

Mick Sinclair

 

Naast een practische inleiding, een top 10 selectie en een overzicht van hotspots is de gids opgedeeld per wijk: Midtown Manhattan, Uptown en Central Park, Lower Manhattan Greenwich Village & de buurt rond het Empire State Building. Afgerond met suggesties voor een verkenning buiten Manhattan.

 

Kosmos – 190 blz – pocket

Heavier than heaven

Charles R. Cross

 

De biografie van Kurt Cobain, de leadzanger en gitarist van de grungeband Nirvana. Niet alleen de muziekscene van Seattle wordt geschetst, waarbinnen Cobain voet aan de grond probeerde te zetten (en van daaruit de wereld veroverde). Ook wordt ingezoomd op zijn getormenteerde persoonlijkheid, die er van jongsaf was.

 

Kosmos – 478 blz – paperback

In vertrouwen

Karen Rose

 

Privédetective Paige Holden is getuige van een auto-ongeluk waarbij de bestuurdster doorzeefd is met kogels. Het dodelijk gewond slachtoffer kan haar nog net een cryptische boodschap en een usb-stick geven. Die blijkt materiaal te bevatten over een eerdere veroordeling door openbaar aanklager Grayson Smith.

 

De Fontein – 573 blz – paperback

New York

Sibella Court

 

De favoriete adressen van een interieurstyliste voor New York. Naast winkels, diensten, galeries, markten  en eettentjes bevat de shopping gids plattegronden en een uitgewerkt adressenregister.

 

Kosmos – 287 blz – paperback

De koning

Steven James

 

FBI-agent Patrick Bowers is volop zijn bruiloft aan het plannen. In diezelfde periode ontsnapt een van de meest gewelddadige seriemoordenaars die Patrick ooit heeft opgepakt uit de gevangenis. Jarenlang hebben wraakgevoelens deze misdadiger op de been gehouden.

 

Kok – 415 blz – paperback

Levend doelwit

Brandilyn Collins

 

Een oma, een moeder en een dochter slaan op de vlucht zonder te weten waarvoor.

Wanneer ze getuige zijn van een auto-ongeluk, waarbij het slachtoffer hen mysterieuze woorden toefluistert, en zij nadien een usb-stick met een filmje met een gecodeerde boodschap in één van hun jaszakken vinden, begint voor hen een nachtmerrie.

 

Voorhoeve – 336 blz – paperback

De gele hond

Martin Amis

 

Xen Meo, een vriendelijke modelvader, verandert na een vechtpartij in de kroeg in zijn tegenpool, zelfs zijn vierjarig dochtertje is niet meer veilig voor hem. Daarnaast passeren nog een rist opmerkelijke figuren in deze roman.

 

Olympus – 285 blz - paperback

Rode dageraad

Sue Duffy

 

Cass Rodino geraakt door de schimmige gangen van haar vader en haar adoratie voor pianiste Liesl Bower verstrikt in een complot. Evgeny Kozlov, een voormalige huurmoordenaar in dienst van de KGB, strijdt nu voor de andere zijde en jaagt op de Architect. Hun wegen kruisen zich.

 

Kok – 332 blz - paperback

 

Een ongenode gast

R.J. Ellory

 

Op een dag komt een vreemdeling de boekhandel van Annie O’Neill binnen. Hij beweert een vriend te zijn van haar vader. Een vader die ze amper gekend heeft. Hij overhandigt haar een manuscript. Maar als ze wil nagaan of het fictie of realiteit is blijkt dit niet zonder gevaar.

 

De Fontein – 379 blz – paperback

Thuis blijven

Dan Walsh

 

Een oorlogsheld op het liefdespad. Weduwnaar Shawn Collins keert na zijn missie als oorlogsheld terug naar de VS. Hij reist als een echte Hollywoodster het land rond. Voor zijn zoontje Patrick moet hij daardoor een nanny inhuren, en dat wordt Katherine Townsend.

 

Kok – 302 blz – paperback

Identiek

Scott Turow

 

De tweeling Cass en Paul Gianis leven op gespannen voet met hun voormalige buren, de steenrijke familie Kronon. Cass heeft er net een gevangenisstraf van 25 jaar opzitten voor de moord op zijn toenmalige vriendin Dita Kronon. Wanneer Evon Miller, hoofd beveiliging van het Kronon-bedrijf, haar dood nogmaals onderzoekt duikt er een web van intriges op.

 

Luitingh-Sijthoff - 360 blz – paperback

Placebo

Steven James

 

Illusionist Jevin Banks besluit tot een carrièrewending nadat zijn vrouw en zoontjes omkwamen. Wanneer hij undercover te gaan om een neurologisch onderzoek na te trekken, raakt hij verzeild in een samenzwering waarbij één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld betrokken is.

 

Uitgeverij Kok – 384 blz - paperback

De vreemde in ons midden

Amanda Kyle Williams

 

Keye Street is privédetective en haar vriend Aaron werkt voor de politie van Atlanta. Wanneer Aaron bij een zaak geroepen wordt van een 13-jarige jongen die gewurgd bleek en ook Keye geconfronteerd wordt met een moordzaak, komt de moordenaar wel heel dichtbij haar eigen leven.

 

De Fontein – 318 blz – paperback

Thuis blijven

Dan Walsh

 

Een oorlogsheld op het liefdespad. Weduwnaar Shawn Collins keert na zijn missie als oorlogsheld terug naar de VS. Hij reist als een echte Hollywoodster het land rond. Voor zijn zoontje Patrick moet hij daardoor een nanny inhuren, en dat wordt Katherine Townsend.

 

Kok – 302 blz - paperback

Een inktzwart hart

R.J. Ellroy

 

Rechercheur Vincent Madigan zit tot over zijn oren in de schulden bij drugsbaron Sandía uit East Harlem. Hij plant daarom het inpikken van drugs van een rivaliserende bende. Maar de overval verloopt niet volgens plan, er vallen doden en een zwaargewond kind, waardoor niet alleen Sandía achter hem aan zit maar nu ook het hele NYPD-korps.

 

De Fontein – 383 blz - paperback

Martin Luther King

Godfrey Hodgson

 

King is één van de iconen van de jaren zestig die Amerika op zijn grondvesten deed schudden. Het boek verhaalt zijn jeugd in het donkere zuiden van Amerika, de opkomst van de burgerrechtenbeweging en de fameuze mars op Washington, tot aan zijn gewelddadige dood in Memphis (1968).

 

Historisch Nieuwsblad – 320 blz – paperback

Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist)

E. K. Moore

 

Odette, Clarice en Barbara Jean zijn al veertig jaar vriendinnen. Elke week spreken ze nog steeds samen af in hetzelfde restaurant van Big Earl. Hun levens veranderden dan wel, toch steunde Odette haar vriendinnen door dik en dun. Maar nu staat ze zelf voor het grootste gevecht van haar leven…

 

De Kern – 350 blz - paperback

Wat & Hoe New York

Daniel Mangin & Lauren McGrath

 

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld in hoofdstukken: Midtown Manhattan, Uptown en Central Park, van het Empire State tot Greenwich Village, Lower Manhattan. Afgerond met suggesties voor wandelingen en excursies naar Brooklyn Heights en Staten Island.

 

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

   

Schijndood

Peter James

 

Filmproducent Larry Brooker hoopt met zijn nieuwste prent een fortuin te vergaren. Wanneer rockster Gaia ook ambieert om het als actrice te maken wordt een aanslag op haar leven verijdeld, net voor de opnamen van start zullen gaan in Brighton. Voor inspecteur Roy Grace een waarschuwing dat de stalker ongetwijfeld wacht om in Brighton zijn volgende zet te doen.

 

De Fontein – 399 blz – paperback

Big Brother

Lionel Shriver

 

Wanneer Pandora haar broer Edison van het vliegveld ophaalt blijkt hij talloze kilo’s te zijn aangekomen. Zijn eetpatroon en gewoonten drijven Pandora en haar man Fletcher tot wanhoop. En dan stelt Fletcher zijn vrouw een ultimatum: je broer eruit of ik eruit.

De roman focust hiermee op het thema vetzucht met de hamvraag: zouden wij ons opofferen om een familielid met obesitas te redden?

 

Atlas Contact – 414 blz  - paperback

Moordblog

Terri Blackstock

 

Oud-advocate Cathy Cramer geeft in een blog commentaar op lokale moordzaken en maakt zich daardoor niet bij iedereen geliefd. Wanneer haar broer door andere bloggers beschuldigd wordt voor de moord op zijn ex-vrouw probeert ze samen met haar twee zussen de zaak op te helderen.

 

Uitgeverij Voorhoeve – 304 blz – paperback

De picknick

Marianne Grandia

 

Op een zonnige dag verstoren drie toeristen de picknick van een Amish gezin door hen te fotograferen. Vader Eli stoort zich aan hun gebrek aan respect want het druist in tegen de principes van de Amish om gefotografeerd te worden. Vier jaar later gaat moeder Rebekkah toch op zoek naar wie de foto’s maakten.

 

Voorhoeve – 93 blz – pocket (novelle)

(H)eerlijk

Gwyneth Paltrow & Julia Turshen

 

Lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit te zien en je geweldig te voelen.

Het basisprincipe van het boek: eet zo veel mogelijk biologische en onbewerkte voeding, vooral groenten. Vermijd suiker en kies voor de goede koolhydraten, eiwitten en granen

 

Kosmos – 304 blz – paperback

De twaalf stammen van Hattie

Ayana Mathis

 

Hattie Sheperd is vijftien als ze voor het eerst moeder wordt, van een tweeling. Vanuit het zuiden was ze naar Philadelphia gekomen, met een droom. Maar die wordt keer op keer stukgeslagen in de gesegregeerde samenleving die Amerika in de 20e eeuw nog is. In deze harde wereld brengt zij haar kinderen groot door pure wilskracht, maar zonder liefde..

 

Atlas Contact – 367 blz – paperback

De erfenis van Neurenberg

Norbert Ehrenfreund

 

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd in Neurenberg een groot aantal oorlogsmisdadigers berecht. Daarmee werd Neurenberg het eerste internationaal oorlogstribunaal. De auteur was ooggetuige van het proces, schreef in die periode voor de Stars and Stripes (het nieuwsblad van de militairen) én was gedurende 30 jaar rechter in Californië.

 

Omniboek – 304 blz – paperback

Het heiligdom

Ted Dekker

 

Ex-priester Danny Hansen zit een celstraf uit van vijftig jaar voor een moord op twee mannen. Intussen heeft hij het geweld afgezworen, maar wanneer hij overgebracht wordt naar een experimentele gevangenis, het Heiligdom, wordt hij zwaar op de proef gesteld.

 

Uitgeverij De Kok – 380 blz - paperback

Spoorloos

Deborah Raney

 

Wanneer zijn vrouw Jill niet terugkeert van een conferentie op de afgesproken datum en het politieonderozek nergens toe leidt, roept Mitchell de hulp in van Jills hartsvriendin Shelley. Die vermoedt het ergste en beseft tot haar schrik dat haar band met Mitchell wel erg hecht is geworden.

 

Uitgeverij Voorhoeve – 334 blz – paperback

Het Columbus mysterie

Steve Berry

 

Thriller met een premisse: stel dat alles wat we weten over de ontdekking van Amerika een leugen blijkt te zijn. Actie en intriges rond ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, waarbij een zwalpende gebroken Tom Sagan - ooit een succesvol en bekroond journalist - ongewild het voortouw moet nemen.

 

De Fontein – 476 blz – paperback

Sophies keuze

William Styrom

 

New York, vlak na WOII. De jonge zuiderling Stingo hoopt er zich te kunnen ontplooien tot een groot schrijver. Als hij kennis maakt met zijn buren, de Poolse Sophie, die een concentreatiekamp overleefde en haar charismatische maar gewelddadige vriend Nathan zetten gevoelens als liefde, overlevingsdrang en spijt de hoofdtoon.

 

LJ Veen Klassien – 734 blz – paperback

De grote Gatsby - F.Scott Fitzgerald

De grote Gatsby

F. Scott Fitzgerald

Een portret van het Amerika in de jaren twintig van de vorige eeuw. Hoofdpersonage Jay Gatsby is een hot in de New Yorkse jetset en iedereen wil maar al te graag tot zijn entourage behoren. En toch is hij een zonderlinge eenzaat die met een geheime wens worstelt: een stil en onmogelijk verlangen naar Daisy Buchanan. Een destructieve obsessie die alles dreigt te vernietigen.

LJ Veen klassiek – 207 blz – paperback

Het korte maar wonderbare leven van Oscar Wao

Junot Diaz

 

Oscar Wao woont in een Dominicaanse getto in New Jersey. Hij droomt ervan de Domincinaanse Tolkien te worden en vooral een vriendin te krijgen. Maar Oscar zal nooit krijgen waar hij van droomt door de “fuku”, de vervloeking die zijn familie verdoemt tot een leven zonder liefde.

 

Atlas uitgeverij – 335 blz – paperback

Reizen met Charley

Reizen met Charley

John Steinbeck

In 1960 maakt de schrijver tesamen met zijn poedel een 15.000 km lange roadtrip door Amerika. Het resultaat is een geanimeerd portret van de Amerikaanse samenleving tijdens de jaren zestig.

Atlas –  253 blz pocket

Sterren en strepen

Sterren en strepen

Bill Bryson

Verzameling van een reeks wekelijkse columns die de Amerikaanse auteur schreef voor de Mail on Sunday, een Engelse krant. Bryson beschrijft op amusante wijze en met een ironische knipoog de alledaagse werkelijkheid in Amerika.

Uitgeverij Pandora  367 blz- paperback

Terug in Amerika

Terug in Amerika

Bill Bryson

Reisverslag van zijn trektocht over de Appalachian Trial. Het oudste wandelspad in de Verenigde Staten dat over meer dan 3000 kilometer loopt van Georgia naar Main. Natuurbeschrijvingen worden aangevuld met de sfeer tijdens toevallige ontmoetingen en observaties van zijn vriend die hem op deze reis vergezelt.

Pandora – 302 blz –pocket

De toa van het reizen

De tao van het reizen

Paul Theroux

Verzameling impressies uit eigen werk in combinatie met fragmenten uit reisboeken die de auteur beïnvloedden,met o.m. Nabokov, Thoeau, Greene, Hemingway …

Atlas – 368 blz – paperback

Midred Pierce Mildred Pierce James M. Cain

Deze Amerikaanse roman verscheen voor het eerst in 1941, speelt zich in Glendale, Califonrnië en werd onlangs als miniserie verfilmd met Kate Winslet in de hoofdrol.  . Zelfs de koning van België krijgt een eervolle vermelding en een gastrolletje.  

Atlas – 368 blz – paperback

New York

New York

Edward Rutherfurd

In deze roman wandelt de lezer door de geschiedenis van New York, te beginnen bij de de tijd van Peter Stuyvesant. Verhalend over de Indiaanse nederzettingen van Manhattan en het Nederlandse Nieuw-Amsterdam tot de Engelse overname. Van de Onafhankelijkheidsoorlog, de grote beurskrach van 1929 en de bouw van Empire State building tot de nadagen van 9/11.

De Fontein – 799 blz - paperback

Reizen zonder John

Reizen zonder John

Geert Mak

 

Op zoek naar Amerika. De auteur volgt het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika en die lotgevallen beschreef in de klassieker “Reizen met Charley”

 

Atlas Contact – 575 blz – paperback

 
Over de Indianen van Noord-Amerika

Over de Indianen van Noord-Amerika

George Catlin

Catlin, beroepsavonturier en schilder, reisde als één van de weinigen omstreeks 1835 onder de Indianen van de Noord-Amerikaanse prairie rond. Hij legde de gebruiken en leefwijzen van o.m. de Crows, Blackfeet, Omaha’s, Pawnees en Comanches vast, zowel in woorden als landschapsschilderijen. Het boek verscheen voor het eerst in 1841 en vormt de enige volledige documentatie van de authentieke Indiaanse cultuur van het Noord-Amerikaanse westen.

Atlas Contact – 384 blz -paperback

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba  

sitemap