Traveltv Spanje

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

SPANJE   1   2   3   4   5   6   7

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

   

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

baiona Onze rondreis door Galicië start in de havenstad Vigo. Van daaruit  gaat het naar Baiona. In Ribadavia struinen we door de sefardische wijk en ontdekken een bakkerij met traditioneel joods gebak.
ourense warmwaterbron

Al  in de 10e E  maakten in de D.O. Ribeiro  Cisterciënzers  wijn. Een bezoek aan  de kathedraal San Martino in Ourense. En eindigen doen we bij één van de oudste kloosters, San Pedro de Rocas.

montforte de lemos

Van Santa Cristina de Riba de Sil  naar Gundivos met  pottenbakkers centrum. In Montforte de Lemos volgen we de Camino Frances, één van de 20 routes naar Compostella, tot O’Cebreiro.

canto de pandeiretas San Froilan is de patroonheilige van de Lugo. Jaarlijks is het er groot feest ter zijner ere. Met pulpo a la galega” en een “canto de pandeiretas” , één van de oudste Keltische volksmuziek in Galicië.

Reisliteratuur over deze bestemming

 

 

Filips II. Onmachtige koning

Geoffrey Parker

 

Fillips bracht zijn regeerperiode vooral door achter zijn bureau en voerde een levendige correspondentie met bestuursverordeningen voor zijn uitgestrekt wereldrijk. Voor deze biografie putte de auteur uit een archiefschat van meer dan 3000 documenten die sinds Filips’ dood in 1598 dood niet meer bekeken waren.

 

Historisch Nieuwsblad & Houtekiet – 675 blz – paperback

Wat & Hoe Tenerife & La Gomera

Damien Simonis

 

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor wandelingen en tochten en aangevuld met kaarten en adressen.

Met o.m. een selectie van verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van de Tenerife en La Gomera.

 

VBK Uitgevers – 199 blz – pocket

Wat & Hoe Barcelona

Teresa Fisher

 

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld per wijk: Las Ramblas, La Ribera tot Port Olimpic, Eixample & Gràcia, Montjuëc & Sants, Pedralbes & Tibidabo. Aangevuld met onder meer suggesties voor de beste hotspots (van tapasbars tot bruisendste markten).

 

Kosmos – 206 blz – pocket

De wegen naar Santiago

Derry Brabbs

 

De vier middeleeuwese routes door Frankrijk en de etappes op de weg door Spanje naar het einddoel Santiago de Compostella. Verder komen de legende van de heilige Jakobus en de geschiedenis van de pelgrimstocht aan bod, aangevuld met foto’s van landschappen, religieuze architectuur en de bedevaart.

 

Ten Have – 255 blz - met harde kaft

wat & hoe Andalusie

Wat & Hoe Andalusië

Sylvia Keppel

De reisgids bevat een pak informatie voor een korte vakantie. Met een selectie van de 10 onbetwiste hoogtepunten en de beste hotspots (van de beste Spaanse tapasbars tot de mooiste uitzichten). Daarnaast is een reiswijzer opgenomen per regio én suggesties voor stadswandelingen, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

Kosmos Uitgevers – 190 blz – pocket

Door & door Barcelona

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

 

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden naar het mediterrane Barcelona van de locals: overdekte markten, verborgen art nouveau, een sprookjesachtige kloostertuin, roeibootjes in een npark… Achter in het boek zit een katern met tips en informatie voor wie zelf op pad wil gaan.

 

Kosmos – 192 blz – paperback

Wat & Hoe Kids

Wat & Hoe Kids

Jippie naar Spanje

Combinatie van een reis- en en taalgidsje voor kinderen.Met handige vertaalzinnen en (taal)grapjes en spelletjes. Voor elke regio zijn de leukste plekken voor kinderen verzameld, goed voor meer dan 200 toeristische tips.

Kosmos - 128 blz

paperback

Reisgids Spanje

Reisgids Spanje

Fiona Dunlop & Tino Soriano

Beknopte kennismaking met Thailand. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (Baskische kookworkshop of een wandeltocht door Europa’s enige woestijn). Insidertips van locals over hun favoriete plekjes zijn eveneens opgenomen. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten (Toledo, Cabo de Gata ..)

National Geographic/Kosmos – 398 blz – paperback

Wat & Hoe Ibiza en Formentera

Wat & Hoe Ibiza & Formentera

Richard Sale

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots: van de hipste clubs tot de kleurrijkste markten. Verder een uitgebreide reiswijzer gerangschikt per regio.

Kosmos – 190 blz – pocket

Cultuur bewust Spanje

Cultuur Bewust Spanje

Marian Meaney

 

Gids voor de reiziger die de waarden en opvattingen wil begrijpen van zijn bestemming.Van lichaamstaal tot taboes, van tradities tot politieke achtergronden.

 

Van Halewijck/Elmar – 167 blz. - pocket

 
Het Barcelona van Carlos Ruiz Zafon

Het Barcelona van Carlos Ruiz Zafón. Een gids.

Sergi Doria

 

Een stadsgids met acht routes door de thuisstad van de Spaanse schrijver Zafón. Alle lokaties die voorkomen in zijn werk worden bezocht, voorzien van verduidelijkende commentaar.

 

Uitgeverij Signatuur – 240 blz – pocket

Het vertrek van station Atocha

Vertrek van station Atocha

Ben Lerner

 

Debuutroman, waarin de hoofdfiguur, de dichter  Adam Gordon met een Amerikaanse beurs in Madrid verblijft om onderzoek te doen naar Spaane literatuur. Maar hij vult zijn dagen leiver met rondzwerven, feesten en blowen. Als er aanslag op het station Atocha gebeurt is dit ook voor Adam een ingrijpende gebeurtenis.

 

Atlas Contact – 205 blz – paperback

 

Wat & Hoe Madrid

Wat & Hoe Madrid

Paul Wade & Kathy Arnold

 

De reisgids geeft suggestie voor interessante hotspots (ook voor kinderen), een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een reiswijzer voor alle wijken van de stad, aangevuld met kaarten en adressen. Een apart hoofdstuk is gewijd aan (auto)excursies buiten de stad naar bijvoorbeeld naar Toledo, El Escorial, Segovia , Aranjuez of Manzanares El Real.

 

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

25 autoroutes door Spanje

25 Autoroutes door Spanje

diverse auteurs

 

De routes voeren diep het ongerepte platteland in. Bij elke route (van één tot vijd dagen) hoort ook een wandelingbeschrijving en tips voor activiteiten & lokale producten.

 

Capitool Discovery - 264 blz – paparback

Vulkaan

Vulkaan

Guido Eekhaut

 

In een (door de uitbarsting van een IJslandse vulkaan) van de buitenwereld afgesneden luxehotel op Tenerife richt een moordenaar willekeurige slachtingen aan. Hoofdpersonage Proust, in Engeland verdacht van de moord op zijn vrouw en dochter, komt hier net als de andere vakantiegangers ongewild terecht in een heksenketel.

 

Uitgeverij Manteau – 399 blz – paperback

Barcelona

 

Reisgids Barcelona

Damien Simonis

 

Beknopte kennismaking met Barcelona. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (van flamenco tot modernisme) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

 

National Geographic/Kosmos – 271 blz – paperback

Wat & Hoe Costa Blanca

 

Wat & Hoe Costa Blanca

Sally Row & Mona King

 

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor dag- of wandelroutes en aangevuld met kaarten en adressen.

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van de Costa Blanca.

 

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

Reiskookboek Spanje

 

Reiskookboek Spanje

Onno Kleyn & Doro Viñas

 

Practische informatie in combinatie met recepten in de Spaanse sfeer. Zowel geschikt voor koken op een camping als in een complete keuken in een vakantiehuis. Met een aanvulling over streekgerechten, -producten en –wijnen.

 

Unieboek – 160 blz – pocket

Culinaire reiswoordenboek Spanje

 

Culinair Reiswoordenboek Spanje

Onno Kleyn

 

Om precies te weten wat er op de kaart staat en te kunnen bestellen wat je echt wil. Naast een uitgebreide woordenlijst zijn er hoofdstukken over restaurants, streekwijnen & -specialiteiten, allergieën en voedselintolerantie.

 

Unieboek – 184 blz – pocket

Jamie's reizen

Jamie’s reizen

Jamie Oliver & David Loftus

 

Klassieke recepten uit Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Zweden en Frankrijk met een twist, geïnspireerd door de reizen die de auteur ter plaatse maakte. Gelardeerd met zeer veel foto’s van gerechten en reisimpressies.

 

Kosmos Uitgeverij – 360 blz - paperback

Costa Brave Wat & Hoe

 

Wat & Hoe Costa Brava

Tony Kelly

 

Met onder meereen selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer voor alle delen van de Costa Brava.

 

VBK Uitgevers –     192 blz - pocket

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS© 2004-2013 T/A/S bvba 

    sitemap