Traveltv Portugal

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

POLEN

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

wroclaw

Wroclaw, het vroegere Duitse Breslau, is een studentenstad. Hier studeren 135.000 studenten aan één van de 20 hogere onderwijsinstituten. Dat is 1 op 5 inwoners. Jaarlijks zijn er 6.000 afgestudeerden in het hoger onderwijs. Het hoogste cijfer voor heel Polen.

sczcezin

West-Pommeren Impressie van een korte trip door de provincie West-Pommeren, in het noordwesten van Polen en gelegen aan de Baltische kust. Met bezoek aan de hoofdstad Sczcezin (Stettin).

miedzydroje

Op onze rondrit doen we verder de badplaats Swinoujscie aan. Door het Wolin nationaal park gaat het naar de badplaats Miedzydroje, om te eindigen op een dorpsfeest met barsch in de buurt van Montaniec.

 

 

Reisliteratuur over deze bestemming

 

De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten

Pascal Vanenburg

 

Het boek presenteert een verzameling van 51 bijzondere gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis veroorzaakt door vergeten excentriekelingen, helden, krankzinnigen en hemelbestormers. Van de enige keizer die de Verenigde Staten ooit kende tot de parkwachter die maar liefst zeven keer de bliksem overleefde. Van de strijd die losbarste over een biertje tot  Elisabeth Báthory die naar schatting 650 moorden pleegde.

 

Kosmos – 232 blz – paperback

De celliste van Auschwitz

Anita Lasker-Wallfisch

 

Ze is zestien wanneer haar ouders en grootmoeder in WOII worden gedeporteerd. Vanaf dan staan Anita en haar zus Renate er alleen voor.  Ze belanden in Auschwitz waar Renate geselecteerd wordt als celliste voor het kamporkest en haar zus als kampkoerier aan de slag kan. Beiden overleven het kamp (en een evacuatie naar Bergen-Belsen) tot ze bevrijd worden door de Britten.

 

Omniboek – 222 blz – paperback

Ik ontsnapte uit Auschwitz

Rudolf Vrba

 

Op 7 april 1944 lukt het kampgevangene Vrba uit Auschwitz te ontsnappen en uit handen van de nazi’s te blijven. Twee weken later schreef hij de zogeheten “Auschwitz-protocollen”. Het waarschuwde de wereld dat de Nazi's naar schatting al 1,7 miljoen mensen hadden vermoord in het vernietigingskamp en de deportatie van 800.000 Hongaarse Joden voorbereidden.

 

Kosmsos- 404 blz – paperback

Duitse wortels

Laura Starink

 

Starink reconstrueert het verhaal van een leraarsgezin in Silezië, aan de rand van het Derde Rijk. Ze blikt daarvoor terug op de oorlogsjeugd van haar moeder, ooms en tantes én op de periode na de oorlog dat het gebied onder Pools gezag kwam.

 

Atlas Contact – 318 blz – paperback

Ik overleefde Treblinka

Samuel Willenberg

 

Op zijn zestiende neemt de Pools-Joodse Willenberg dienst in het Poolse leger. In ’42 wordt hij gerarresteerd en gedeporteerd naar Treblinka. Tijdens een kampopstand in de zomer van ’43 kan hij ontsnappen aan de hel van het kamp, waar naar schatting negenhonderduizend mensen de dood vonden. Een waar gebeurd verhaal.

 

Omniboek – 253 blz – paperback

De kop van Oskar Wronski

Gerdien Verschoor

 

Het boek vertelt het magische verhaal van de ongewone en levenslange liefde tussen een Nederlandse beeldhouwster en een Poolse schilder, die elkaar in de jaren dertig in Parijs

ontmoeten. Beiden zoeken een antwoord om trouw te blijven aan de eigen overtuigingen.

 

Atlas Contact – 172 blz – paperback

Wat & Hoe Krakau

Wat & Hoe Krakau

Renata Rubnikowcz & Mark Baker

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten, verrassende tips en een reiswijzer die elke wijk van Krakau in de kijker plaatst.

VBK Uitgevers – 160 blz - pocket

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS© 2004-2013 T/A/S bvba 

    sitemap