Traveltv Noorwegen

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

NOORWEGEN  1   2

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

alesund In 2007 bestempelden de Noren Alesund als hun mooiste stad. Een eer die haar opnieuw te beurt viel in 2009, ditmaal dankzij The Times. Sindsdien draagt Alesund het predikaat “Art Nouveau stad”.
herdalssetra In de buurt van Eidsdal ligt de grootste zomerboerderijen van het land Herdalssetra. En in Geiranger zijn het Geirangerfjord  en het Norsk Fjordsenter de blikvangers voor de vele cruisetoeristen.
jostedal glacier

Via Strynn gaat het naar de Jostedal Glacier, gelegen in het gelijknamige nationale park, en de grootste gletser op het Europese vasteland. Eindigen doen we in Vik met zijn opvallende staafkerk uit 1140.

bergen

In Bergen zweven we met kabelbaan naar Floyen en bezoeken we Tyskebrygge, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse vestigingen in het land. En dan naar Troldhaugen, het huis van Noorwegens bekendste componist Edvard Grieg

reisliteratuur over deze bestemming 

 

Haaienkoorts

Morten A. Strøksnes

 

De kunst van het vangen van een grote haai in een rubberbootje op de Noorse Zee. In gezelschap van kunstenaar Hugo Aasjord gaat de auteur,op de Lofoten in de buurt van het eiland Skovra, in een rubberbootje op jacht naar de Groenlandse haai die op zo’n 500 meter diepte leeft. Een jongensdroom van beiden die eindelijk zijn beslag moet krijgen.

 

Atlas Contact – 287 blz – paperback

Altijd Noorwegen

Altijd Noorwegen

Gerrit Jan Zwier

 

De auteur is antropoloog en geograaf en verkent in die hoedanigheid niet alleen de ver afgelegen eilanden maar buigt zich ook over de Noorse volksaard. Als Nederlander is hij, zoals zovele andere landgenoten, ook sterk onderhevig aan “het noordelijk gevoel” en de lokroep van het noorden.

 

Atlas - 270 blz – paperback

Norwegan woods

Norwegan Wood

Haruki Murakami

 

Een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van Toru Wtanabe, een jonge student uit Tokio. Hij is dol op de mooie Naoko maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haaar geliefde, jaren geleden.

 

Olumpus – 317 blz  paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS© 2004-2013 T/A/S bvba 

    sitemap