Traveltv Nieuw-Zeeland

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

NIEUW-ZEELAND  1   2   3   4

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

    

 

OCEANIE

 

Australië

Cook eilanden*

Nieuw-Zeeland

Samoa

Tonga

Vanuatu

 

andere continenten

 

 

 

zorbing Twee Nieuw-Zeelanders vonden in 2000 de risicosport zorbing uit. De zorbonaut neemt plaats in de zorb, een grote bol, voor een 200 meter lange afdaling.
jetboat shotover river

In Queenstown zijn de Kawarau rivier en de Shotover rivier favoriete plekken, om een tocht te maken aan boord van een jet-boat.

maori

Het "land van de lange witte wolk" noemde de Polynesische zeevaarder Kupe Nieuw-Zeeland toen hij het rond 900 ontdekte. Circa 350 jaarlater komen de Maori.

auckland city

Auckland City is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en kreeg de bijnaam “City of Sails”, de stad van de zeilen. Bezoek ook het Te Papa Tongarewa Museum

reisliteratuur over deze bestemming     

 

 

Mijn leven in de wildernis

Miriam Lancewood

 

Miriam en haar 30 jaar oudere echtgenoot besluiten om hun huis  in te ruilen voor een leven in de bergen van Nieuw-Zeeland. Ze slapen in een tent of in berghutten, koken op houtvuur en trekken rond als nomaden. Voor hun voedsel zijn ze bijna volledig aangewezen op wat ze in de natuur aan eetbaars vinden of kunnen jagen. Af en toe keren ze voor korte tijd terug naar de beschaving. Een terugblik op zes jaar avontuur.

 

Kosmos – 349 blz - paperback

Reisgids Nieuw-Zeeland

Peter Turner & Colin Monteath

 

Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (een Maorifeest bijwonen, kiwi’s spotten, paardrijden over Pakiri Beach). Aangevuld met praktische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten: het centrum Auckland, de Milford Track, de Tongariro Alpine Crossing, de wijnaarden van de Wairau Valley

 

National Geographic/Kosmos – 398 blz – paperback

De roep van het land

Sarah Lark

 

Gloria, een jonge vrouw wordt door haar moeder gedwongen om op een Engels internaat te gaan studeren. Maar ondanks de aanwezigheid van haar nichtje Lilian voelt ze er zich doodongelukkig. En dan zet ze alles op het spel om terug te keren naar haar geliefde Nieuw-Zeeland.

 

De Kern – 604 blz – paperback

Een kneedbaar land

Een kneedbaar land

/Rudi Rotthier

 

Een reis door Nieuw-Zeeland. Impressies over de overweldigende natuur, het typische karakter van de kiwi’s en het samenleven tussen Maori en Pakeha (bewoners van westerse origine).

 

Uitgeverij Atlas – 270 blz - paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba  

sitemap