Traveltv Nederland

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

NEDERLAND

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

  

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

zeeuws-vlaamse sluis

Een fietstocht door het Zeeuws-Vlaamse poldergebied , van Sluis tot Hulst. Hier werd de grens tussen Vlaanderen en Nederland bevochten door Spanjaarden en Staatsen.

ijzendijke

IJzendijke speelde als voormalig garnizoenstadje  een belangrijke rol in de Staats-Spaanse linies ten tijde van Maurits van Nassau.

 

 

 

Reisliteratuur over deze bestemming  

 

Het rimpeleffect

Claudia Schoemacher

 

Journaliste Julia is gehuwd met de vermaarde advocaat Hugo Smith. Ze leiden een glamoureus leven, maar achter die façade schuilt een afbrokkelend huwelijk. Wanneer blijkt dat Hugo er een rist affaires op na houdt en bovendien persoonlijk dreigt failliet verklaard te worden, stort Julia in. In coma  –na een mislukte zelfmoordpoging- wordt ze teruggevoerd naar 1997, het jaar waarin ze het gelukkigst was.

 

De Fontein – 302 blz – paperback

Geen weg terug

Edward Hendriks

 

Misdaadverslaggever Pieter Volmer is op weg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma, wanneer hij een vrouw dood rijdt. In paniek verbergt hij het lichaam. Kort daarop blijkt het slachtoffer Evi de Leeuw is, de producent van het tv-programma. En er melden zich getuigen die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie.

 

De Fontein – 254 blz – paperback

Stadhouders in de Nederlanden

Arnout van Cruyningen

 

Een overzicht van alle stadhouders in de Lage Landen sinds de Bourgondische tijd, van 1448 tot 1879. Bekende namen zoals de prinsen van Oranje of de Nassaus passeren daarbij de revue, maar ook minder bekend adellijk volk komt aan bod zoals bijvoorbeeld Van Croÿ of Van Lalaing.

 

Omniboek – 240 blz - paperback

Oranje tegen de Zonnekoning

Luc Panhuysen

 

De strijd van Willem III en Lodewijk XIV om Europa. Tussen de beide contrasterende persoonlijkheden ontwikkelde zich een hevige rivaliteit. Die sleurde het hele continent mee en beïnvloedde diepgaand de tweede helft van de zeventiende eeuw. De auteur doorspekt nuchtere geschiedschrijving met levensverhalen van de belangrijkste personen in hun omgeving.

 

Atlas Contact – 589 blz – harde kaft

 

Boeroes

Karin Sitalsing

 

Een familiegeschiedenis van witte Surinamers. Op 20 juni 1845 kwamen een vijftigtal arme Nederlandse gezinnen aan in de toenmalige Nederlandse kolonie. Hen was veel beloofd maar de realiteit was hard en slechts weinigen overleefden het. Een deel keerde terug maar anderen bleven en werden Surinamer.

 

Atlas Contact – 272 blz – paperback

 

De Cock en de zoete wraak

Baantjer & Peter Römer

 

De Cock en rechercheur Vledder gaan op onderzoek uit wanneer aan de Albert Cuypstraat Dries Landman is neergeschoten. Dries was een “oude klant” van commissaris De Cock en net vrij uit de gevangenis. De zaak krijgt een bijzondere wending wanneer blijkt dat Vledders nieuwe vriendin betrokken is.

 

De Fontein – 141 blz – paperback

De levens van Jan Six

Geert Mak

 

Het portret dat Rembrandt van Jan Six maakte hangt nog steeds in het familiehuis van de Sixen aan de Amstel. Jan kende iedereen in Amsterdam en was een verwoed kunstverzamelaar. Aan de hand van bewaard gebleven documenten beschrijft Mak het leven in het 17 eeuwse Amsterdam en maakt zijsprongen naar latere Jannen van dezelfde familie.

 

Atlas Contact – 446 blz – paperback

 

Wat & Hoe Onderweg. Waddeneilanden

Geert-Jan Bron

 

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Onderverdeeld in hoofdstukken: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en SchiermonikkenoogSan. Inclusief plattegronden en kaarten. Met suggesties voor wandelingen en fietstochten.

 

Kosmos – 206 blz – pocket

De diamantenroof

Bies van ede & Paul Post

 

Op 16 april 1942 werden alle Nederlandse diamantairs opgeroepen met hun sierdiamanten te verschijnen in het beurslokaal in Amsterdam. Miljoenen aan voorraden werden ingenomen en in bewaring gegeven. In werkelijkheid verkochten de nazi’s ze op de wereldmarkt. Maar na de oorlog komt een groot “boekhoudkundig” verschil aan het licht. SS-officier Friedrich Kadgien blijkt er de hoofdrol in te spelen.

 

Omniboek – 253 blz – paperback

Erik de Vlieger. Tot hier en nu verder.

Autobiografie

Erik de Vlieger & Mirjam Windrich

 

Als 19-jarige begon hij in het naaimachinebrdrijf van zij vader. Al snel gaat hij internationaal om uiteindelijk zijn zakenimperium naar ongekende hoogtes te stuwen met vastgoedprojecten. Eind 2004 komt hij in het vizier van justitie en al wordt hij 8 jaar later vrijgesproken, het tekent zijn lot en incasseert serieuze verliezen.

 

Kosmos – 288 blz – paperback

Bonifatius in Dorestad

Luit van der Turk

 

In 716 steekt Bonifatius het kanaal over van Londen naar Dorestad, het Rotterdam van de 8e eeuw. En hij kwam met een duidelijke missie: het evangelie verkondigen en een kerkelijke organisatie opbouwen. Zijn komst had grote gevolgen voor de ontwikkeling van Dorestad en Utrecht.

 

Omniboek – 185 blz – paperback

Bier in Nederland. Een biografie

Marco Daane

 

Ruim 400 brouwerijen zijn in Nederland actief met een groot aanbod tripels, pale ales, stouts… Maar bier kent er net zoals in Duitsland en België een lange geschiedenis met vele eigen biervariëteiten. De auteur brengt deze verdwenen bieren in kaart en plaatst ze in historisch en internationaal perspectief.

 

Atlas Contact – 446 blz – paperback

 

De vergeten bankencrisis

Lodewijk Petram

 

Na het einde van WOI is er een verstikkende wedloop waarin de Nederlandse banken verwikkeld raken. Met excentrieke hoofdfiguren als minister van Financiën Colijn, de overambitieuze bankier Westerman en de sluwe zakenman Köller. Met in 1924 het einde van Nederlands grootste bank de Rotterdamsche Bankvereeniging.

 

Atlas Contact – 352 blz – paperback

Zondagsgeld

Philip Snijder

 

Het Bickerseiland is een armoedig en vergeten stukje Amsterdam. Het is in deze besloten gemeenschap dat de elfjarige hoofdpersoon opgroeit tijdens de jaren zestig. En hoewel zijn familie er al generaties lang woont, voelt hij zich er steeds meer buiten staan.

 

Atlas Contact – 158 blz – paperback

Lichamelijke oefening

Midas Dekkers

 

Anderhalve eeuw geleden was er geen sport. Sport was iets van lang geleden, van de oude Grieken. Maar nu moet het wel en bepaalt de sport een groot deel van ons leven, als beoefenaar of toeschouwer. Maar als het van de auteur afhangt: toch maar liever hersengymnastiek.

 

Atlas Contact – 351 blz – paperback

De dochter

Linda Bruins Slot

 

Na een gewelddadige overval op Sofie’s  vader ontbreekt elk spoor van zijn tweede vrouw én van de dader. De dagen nadien ontdekt Sofie de diep verborgen geheimen van haar familie. Ramon die ze toevallig in het ziekenhuis tegen het lijf liep zorgt voor een welkome afleiding, maar dan klapt de val dicht.

 

Voorhoeve – 320 blz - paperback

Nooit meer hetzelfde

Anja du-Bois & Marlou Roossink

 

Anja’s man en de vriend van haar zus zaten jarenlang onterecht vast in de Puttense moordzaak. Na een aanslepende juridische strijd komen de twee vrij, en als nog later de echte dader opgepakt wordt is de schuldvraag helemaal van de baan. Maar de  zaak heeft diepe sporen nagelaten bij de familie.

 

De Fontein – 301 blz – paperback

DWDD Kookt

Robert Kranenborg

 

In het Nederlandse praatprogramma De wereld draait door vertelt Kranenborg met regelmaat over spectaculaire en vaak bijna vergeten culinaire klassiekers. Gerechten als ‘lièvre à la royale’, ‘canard à la presse’,’ cervelas de fruit de mer’ zijn enkele voorbeelden die in het boek besproken worden, met bereidingswijze.

 

Kosmos – 190 blz – luxe-uitgave

 

Vikingen. Noormannen in de Lage Landen

Luit van der Tuuk

 

Vikingen worden vaak als duivelse plunderaars voorgesteld. De auteur nuanceert en beschrijft de bonte stoet van kooplieden, ballingen en avonturiers die van de achtste tot de tiende eeuw toenmalig Nederland en België aandeden.

 

Omniboek – 335 blz – paperback

 

Zelf Tv kijken

Jean-Pierre Geelen

 

Nederland kijkt al 65 jaar televisie. Nu televisie in Nederland de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, is het tijd vooreen terugblik volgens de auteur, die jarenlang tv-criticus was voor de Volkskrant.  Wat zien we niet? Hoe kijken wij naar televisie en hoe kijkt televisie naar ons?

 

Atlas Contact – 282 blz – paperback

De vrouw met de bijl

Steffie van den Oord

 

Tien vrouwen die leefden tussen  1712 en 1946. Tien moordenaressen:  tien waargebeurde verhalen over dood en leven – en vooral over liefde, de bloedrode draad in dit moordboek.

 

Atlas Contact – 204 blz – paperback

Onze gratie en genade

Walter Prevenier & Peter Arnade

 

Misdaad en vergiffenis in de Bourgondische Nederlanden. In deze periode schreven mensen die veroordeeld waren vanwege ernstige misdrijven soms een genadebrief naar de hertogen om gratie te verkrijgen. De inhoud ervan vertelt veel over hoe de maatschappij toen in elkaar zat.

 

Houtekiet/Omniboek – 335 blz – paperback

Fansi’s stilte

Tessa Leuwsha

 

De auteur gaat op zoek naar het verhaal van haar Surinaamse grootmoeder  Fansi en ontdekt hoe de slavernij, die kort voor de geboorte van Fansi was afgeschaft, toch nog doorspeelde in het leven van haar grootmoeder  - een dochter van een Engelse zendelinge en een zwarte man.

 

Atlas Contact – 223 blz – paperback

Amsterdam in stijl

Monique van den Heuvel

 

Op ontdekkingstocht in een eigenzinnige stad. Dus niet de grote musea noch de bekende plekken staan hier centraal maar op zoek naar verborgen plekken waar de Amsterdammers zelf naartoe gaan. Ook een aantal creatieve locals komen aan het woord.

 

Kosmos – 278 blz – paperback

De thigmofiel

midas Dekkers

 

Het verlangen naar geborgenheid, de plezierige tegenhanger van claustrofobie: de thigmofilie, de liefde voor de kleine ruimte, het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is in een tochtige wereld vol licht, lucht en kale vlaktes. De kat doet het, de kakkerlak doet het, de mens doet het.

 

Atlas Contact – 125 blz – paperback

De schatten van Rembrandt

Michiel Roskam Abbing

 

De geschiedenis van de molenaarszoon uit Leiden die roem en fortuin vergaarde in Amsterdam en dat ook weer allemaal zag verdwijnen. Fraai uitgegeven boek met prachtige illustraties. Verder zijn er twintig uitneembare memorabilia uit archieven bijgevoegd (dagboeknotities, notariële akte, trouw- en begrafenisregistraties, persoonlijke schetsen…).

 

Kosmos – 64 blz – luxe-uitgave in box

De Cock en de vermoorde onschuld

Peter Römer

 

Een meisje wordt onder de ogen van haar ouders dodelijk geraakt bij een schietpartij.  Al snel blijkt het om een liquidatiepoging in het criminele milieu te zijn. Geen makkelijke klus want niemand praat en heeft wel wat te verbergen.

 

De Fontein – 141 blz – paperback

De Indië-weigeraars

Antoine Weijzen

 

Vergeten slachtoffers van een koloniale oorlog. De Nederlandse autoriteiten deden er alles aan om tijdens de politionele acties in Indonesië (1945-1949) de begane oorlogsmisdaden in de doofpot te stoppen. Daarnaast bleef ze tot diep in de jaren 50 dienstweigeraars opsporen en hard straffen.

Gratie of eerherstel werd nooit verleend.

 

Omniboek – 208 blz – paperback

Het beste van Atlas

diverse auteurs

 

Een terugblik op Atlas, het ‘tijdschrift in boekvorm’ (longreads avant la lettre) dat in 1991 voor het eerst verscheen en in 2006 er mee ophield.  Een bloemlezing met bijdragen van o.m. Jan Brokken, Ian Buruma, Frank Westerman, Christine Otten en Geert Mak. Het tijdschrift lag mede aan de basis van literaire non-fictie.

 

Atlas Contact/Fosfor Longreads – 448 blz – paperback

Het eerste van fosfor

diverse auteurs

 

Uitgeverij Fosfor specialiseert zich in digitale longreads (lange reportage of beschouwing). Hun idee is leenplichtig aan het tijdschrift Atlas (1991-2006) dat in Nederland het genre introduceerde, in navolging van Granta. Normaliter dus niet in boekvorm te verkrijgen, met samenstelling door Frank Westerman.

 

Atlas Contact/Fosfor Longreads – 348 blz – paperback

De vreselijke dood van Willem de Zwijger

Lisa Jardine

 

De aanslag op Willem van Oranje in het prinsenhof te delft op 10 juli 1584 door de Franse katholiek Balthasar Gerards had enorme politieke consequenties. Het schot echode nog eeuwenlang want het was  de eerste politieke moord in een lange rij van spraakmakende aanslagen met een handvuurwapen.

 

Omniboek – 206 blz – paperback

Gevaarlijk spel

Liesbeth Van Kempen

 

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze schakelt haar broer in, rechercheur bij het buro Amsterdam-Amstelland én ze overtuigt haar goede vriendin Suzan van de ernst van de zaak.maar gedrieën hebben ze ook hun eigen agenda.

 

De Fontein – 301 blz –paperback

Super Nova

Peter Römer

 

Wanneer Youri Paardekoper dood aangetroffen wordt komt rechercheur Hanna Vermeer er al snel achter dat het niet om een natuurlijke dood gaat. En dan blijkt Youri ook nog de zoon te zijn van Hans Paardekooper, vermaard dj en tieneridool die in de beginjaren van de commerciële televisie opging in een roes van drank, drugs en tienermeisjes. En dat lijdt tot de nodige media-aandacht.

 

De Fontein – 317 blz – paperback

De oerpolder

Hylke Speerstra

 

Het boerenleven achter de dijken: het Heidenschap, een moerassig gebied in Zuidwest-Friesland dat door de eeuwen heen ontworsteld is aan de zee. De schrijver diepte familiegeschiedenissen op aan de hand van officiële archieven en privédagboeken.

 

Olympus – 463 blz – paperback

Alles wat er was

Hanna Bervoets

 

Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnames van een wetenschapsprogramma. Maar plots klinkt er een knal en op bevel van de autoriteiten gaan ramen en deuren dicht. Eerst dagen, dan weken. Hoe houdt de groep zich staande in die nieuwe wereld?

 

Olympus – 284 blz – paperback

Het rijbewijs van Nematollah

Marja Vuijsje

 

Dochter Arash wil eindelijk weten waarom haar vader in 1982 uit Iran vertrok. En waarom er over dat verleden wordt gezwegen? Een migratiegeschiedenis, maar ook de geschiedenis van Iran komt voorbij met als apotheose de Iraanse revolutie en de daarop volgende diaspora van talloze families.

 

Atlas Contact – 254 blz – paperback

De kostwinner

Henk Rijks

 

Middertiger Tonk van Lexmond heeft problemen: in zijn huwelijk, de kosten voor de kinderen, zijn ontslag als goedbetaalde manager bij een grootbank. Zijn  zelfzekerheid verdwijnt.. tot op een dag zich een buitenkans aandient in de vorm van 603 kilo onversneden cocaïne.

 

Atlas Contact – 316 blz – paperback

 

Speelbal van sjeiks

Judith Spiegel

 

Reconstructie van de ontvoering van de schrijfster en haar man in de hoofdstad van Jemen Sana’a. Na 3 maanden komen ze vrij en gaat ze op zoek: wie waren de ontvoerders, werd er losgeld betaald, wie zorgde ervoor dat ze vrijkwamen? Het blijkt een zoektocht in een ondoorzichtig diplomatiek machtsspel.

 

Atlas Contact – 208 blz – paperback

 

Nikki

Tim Notten

 

Simon gaat het voor de wind: een nieuwe villa, goeie relatie, een goeddraaiend ICT-bedrijf. Tot hij een buitenechtelijke affaire begint met een veel jongere werknemer en die op een dag vermoord aantreft in haar appartement. Vastbesloten wil hij de waarheid over Nikki’s verleden boven water krijgen.

 

De Fontein – 349 blz – paperback

Een gegeven leven

Hanneloes Pen

In maart 1944 wordt de Joodse baby Marion Swaab, ondergedoken bij de Zaanse familie Pel, door de buurman verraden. Door zichzelf bij de Sicherheitsdienst aan te geven redt moeder Geertje Pel de baby. Die overleeft de oorlog en wordt herenigd met haar biologische ouders.

Ze wijken uit naar de VS maar de herinnering aan het offer blijft nazinderen.

 

Atlas Contact – 205 blz - paperback

De vijftien executies

Wolter Noordman

 

Liquidaties aan de Ijsseloever, april 1945. Wanneer de Duitse bezetting op zijn einde loopt en de hoge baas van de Duitse contraspionage zijn post in Zwolle verlaat, beveelt Himmler vanuit Berlijn dat geen enkele gevangene in leven mag blijven.

 

Omniboek – 222 blz – paperback

 De Cock en de dode diva

A. C. Baantjer

 

In een statig pand wordt het dode lichaam van Lou Montaigne gevonden, een voormalige revuester. Omdat ze uit haar stoellift is gevallen, vertrouwt de huisarts het niet en schakelt de politie in. De Cock al snel dat er een stoet verdachten zijn.

 

De Fontein – 142 blz – paperback

Nederland. Museumland

diverse auteurs

 

Dé gids voor de cultuurliefhebbers met aandacht voor meer dan 1.000 musea, kastelen, oudheidkamers, dierentuinen en plantentuinen. Opgedeeld per provincie en samengesteld i.s.m. de Museumvereniging. Pretendeert een compleet overzicht te geven van alle Nederlandse musea.

 

Kosmos – 432 blz – paperback

Bakken met Menno

Menno De Koning

 

De winnaar van “Heel Holland bakt 2014” verzamelde zijn favoriete taarten, cakes en bakes. Van Amerikaanse toppers als de red velvet cake, over spectaculaire cupcakes met bijvoorbeeld marshmallow fluff tot vegan bakrecepten en showstoppers.

 

Kosmsos – 176 blz – harde kaft

“Mijn eerste lijk is gelukkig vers”

Pascale Bruinen

 

Belevenissen van een vrouwelijke Nederlandse officier van justitie. De auteur beschrijft haar ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke bereikbaarheidsdiensten, het leiden van opsporingsonderzoeken van de politie en de confrontatie met de zelfkant van de maatschappij.

 

De Fontein – 351 blz – paperback

De wet van Spengler

Jaap Scholten

 

De broers Spengler brengen hun jeugd in armoede door. Daar komt verandering in wanneer ze terecht komen op het landgoed van hun grootouders, een Xanadu met park en rozentuinen, met zwemvijvers en een trappenhuis vol met jachttrofeeën. Jaren later, wanneer één van de broers ernstig ziek is, wordt hun leven opnieuw omgegooid.

 

Atlas Contact – 269 blz – paperback

Mise en place

Margot Vanderstraeten

 

Het leven van de succesvolle driesterrenchef Victor Werner staat volledig in het teken van perfectie in de gastronomie. Een manier om het verleden te vergeten.Maar als zijn doofstomme zus Louise overlijdt borrelt het weer op.

 

Olympus  - 238 blz – paperback

Verstrikt

Eveline Karman

 

Wanneer Eline’s baas Boris, hoofredacteur van het blad Heat,  na een paar dagen nog steeds niet op het werk verschijnt gaat Eline op onderzoek uit. Ze komt terecht in de coulissen van de escortwereld en komt daardoor zelf in het vizier van degene die Boris dwarsboomde.

 

De Fontein – 303 blz – paperback

Broddelwetenschap

Hans van Maanen.

 

De schrijver onderwerpt wetenschappelijk onderzoeken over gezondheid aan een kritische beschouwing. Zijn hypes zoals “rood vlees eten bekort het leven” , “twee stuks fruit per dag is aan te bevelen” of chocola tegen beroereten” echt wel wat ze beweren te zijn.

 

Atlas Contact – 191 blz – pocket

Peter van Uhm. Ik koos het wapen

Sander Koenen.

 

Biografie van de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten die - toen hij amper één dag benoemd was op de hoogste militaire post - zijn zoon verloor bij een aanslag in Afghanistan.

Hij bleef desondanks op zijn post en blikt terug op zijn 40 jarige carrière biju de landmacht.

 

Atlas Contact – 350 blz – paperback

De binnenplaats van Babel

Salomon Kroonenberg

 

Het raadsel van de spraakverwarring.Waarom zijn er zesduizend verschillende talen? Begon het spreken met klappertanden of klikjes? Waarom zijn er meer talen in de bergen dan in de vlakte? Kroonenbergs grootvader, een polyglot die 14 talen sprak, is de rode draad van deze queeste.

 

Atlas Contact – 351 blz – paperback

Het erfdeel

Thea Zoeteman-Meulstee

 

Na jaren keert Marten terug naar de boerderij van zijn ouders waar hij het werk van zijn vader overneemt, die herstelt van een bedrijfsongeluk. Maar zijn verleden blijft hem in de weg staan om toenadering te zoeken tot Amanda op wie hij smoorverliefd is.

 

Citerreeks – 216 blz – paperback

Vrije jongens

Cordula Rooijendijk

 

Een geschiedenis van de Nederlandse handel aan de hand van de aanpak van zeven ondernemers. En dit tijdens de periodes van de Hanze, de Bergenvaarders, de Verenigde Oost-Indische Compagnie en de West-Indische Compagnie, en zelfs de Zweeds-Afrikaanse Compagnie.

 

Atlas Contact – 318 blz – paperback

Terug naar Terschelling

Martin Scherstra

 

Drie zussen zijn elk een andere kant op gegaan in het leven. Als hun moeder ziek wordt, komen ze terug samen op het eiland waar ze hun jeugd doorbrachten. Maar dan blijkt dat niet alleen moeders ziekte de reden van hun terugkeer naar Terschelling was.

 

Z&K – 240 blz – paperback

Feniksvrouw

Rachelle Verhage

 

Anouk is zo vast besloten gelukkig te zijn met Olaf dat ze alle waarschuwingstekens negeert.

Aanvankelijk straalverliefd wordt het steeds moeilijker om alles precies te doen zoals hij het wil. Tot het niet meer gaat en ze zich realiseert dat het nooit goed zal komen.

 

De Fontein – 303 blz - paperback

Schering en inslag

Anne van der Meiden

 

Twente, 1862. Peutke rijdt met zijn tentwagen terug naar Enschede. Maar hoe dichter hij de stad nadert, hoe sterker hij een brandgeur ruikt en tenslotte ziet hij hoe de stad in lichterlaaie staat. Als de vlammen gedoofd zijn herneemt het leven, maar als vanouds wordt het niet meer.

Zomer & Keuning – 252 blz – paperback

Over de streep

Johanne A. van Archem

 

Rica Beverborg wordt door haar ouders onder druk gezet om “zich omhoog te trouwen” met Paul Kemperink, zoon van een plaatselijke notabele. Omdat Paul niet meteen een onbesproken reputatie heeft, begrijpt niemand waarom Rica die stap zet. Maar ook Paul ziet het anders….

 

Uitgeverij Zomer & Keuning – 216 blz – paperback

Caravanity

Femke Creemers

 

Boekje over hoe een caravan kan gerestyled worden: van romantisch tot retro, van strak tot überhip. 18 voorbeelden om een oud exemplaar te pimpen met stylingadvies en doe-het-zelf tips.

 

Kosmos – 128 blz – paperback

Missie: Mongolië

Frederique Schut

 

Schut nam in 2011 deel aan de Mongol Derby, de langste en zwaarste paardenrace ter wereld.

Drieëntwintig ruiters, geselecteerd uit de hele wereld, verschenen aan de start. Negen dagen later en duizend kilometer verder kwam Schut over de finish als één van de dertien overgebleven ruiters.

 

Atlas Contact – 173 blz – paperback

Onzichtbare ouders

Margalith Kleijwegt

 

In 2004 zocht Kleijwegt de leerlingen van een allochtone vmbo-klas in Amsterdam-West thuis op om te weten wie de ouders zijn. Het is ook de buurt waar Mohammed B. opgroeide en naar school ging voordat hij filmmaker Van Gogh vermoordde

 

Atlas Contact – 223 blz  - paperback

Familie is alles

Margalith Kleijwegt

 

Tien jaar later zoekt de schrijfster de allochtone vmbo-leerlingen opnieuw op, waarvan ze in 2004 de ouders thuis opzocht. De pubers zijn inmiddels volwassen geworden. Hoe staan ze in nu het leven en zijn hun verwachtingen van toen uitgekomen?

 

Atlas Contact – 218 blz  - paperback

Waar een wil is, is geen weg

John Jansen Van Galen

 

Heel Nederland is één dicht netwerk van gemarkeerde en nauwgezet beschreven wandelroutes. Verdwalen is haast uitgesloten. Toch pleit de auteur om te durven verdwalen, of het nu in de bossen is, op een eiland of wad.

 

Atlas Contact – 191 blz – paperback

Eilandgasten e.a.

YVonne Van Der Meer

 

Bundeling van drie verhalen: Eilandgasten, De Avondboot en Laatste seizoen die zich afspelen in Duinroos, een eenvoudig huurhuis op een Waddeneiland. De vakantiegangers volgen elkaar op en en laten impressies na in het gastenboek, waardoor ze onbewust mekaar beïnvloeden.

 

OlYmpus 605 blz – paperback

 Cotton Club

Alice Boots & Rob Woortman

 

De bewogen geschiedenis van een café, gelegen op een steenworp afstand van de Amsterdamse Wallen en zijn naam ontleende aan de Surinaamse trompettist Teddy Cotton.

Kleurrijke kunstenaars als Simon Vinkenoog maar ook dealers, pooiers, hoeren en liefhebbers van marihuana maakten deel uit van de klandizie.

 

Atlas Contact – 254 blz – paperback

Wat & Hoe Taalgids Fries

Rienk de Haan

 

Handige tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en zinnen. Verder een woordenlijst Nederlands-Fries en Fries-Nederlands mét duidelijke aanwijzingen voor de uitspraak.

 

Kosmos – 240 blz – pocket

Oog in oog

Linda Bruins Slotin

 

De verdwijning van hun zoontje laat diepe sporen na in het gezin van Ruben en Maria. Ze probeerden hun verdriet te verwerken maar de wrok bleef, waardoor het moeilijk was om hun dochter Celeste een gelukkige opvoeding mee te geven. Twintig jaar later zijn de drie opnieuw samen.

 

Kok – 233 blz – paperback

Gezworen vrienden

Edward Hendriks

 

Vier vrienden zweren elkaar eeuwige trouw. Wanneer ze op zomerkamp zijn gebeurt er een

gruwelijk ongeluk. Jaren later krijgt één van de vier een verontrustend telefoontje, waardoor hij de confrontatie met het verleden moet aangaan. Zullen zijn vrienden van toen nog steeds voor hem klaarstaan?

 

De Fontein – 303 blz - paperback

43 Waddeneilanden

Marina Goudsblom  & Ruud Koot

Nederlands, Duitse en Deense parels in de Noordzee. Een overzicht van alle Waddeneilanden. En hoewel ze historisch en landschappelijk soms overeenkomsten vertonen, heeft ieder eiland toch een heel eigen karakter ontwikkeld.

Kosmos – 160 blz – harde kaft

Wat & Hoe Waddeneilanden

Geert-Jan Bron en Gillekes Kreijns

 

Naast een algemeen luik (aankomst, vervoer, overnachten, eten & drinken) is de gids opgedeeld in hoofdstukken: Texel, Vlieland, Terschelling,Ameland en Schiermonikkenoog. Afgerond met suggesties voor wandelingen en fietstochten.

 

Kosmos – 206 blz - pocket

200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Arnout van Cruyningen

 

Het Koninkrijk Nederland werd geboren in 1815 toen Willem I het koningschap aanvaardde. Hoofdmoot van het boek is een overzicht  van de 7 vorsten van het huis Oranje-Nassau (8 als regentes Emma wordt meegerekend) die Nederland gekend heeft.

 

Omniboek – 144 blz – paperback

Pristina

Toine Heijmans

 

Albert Drilling is een succesvol ambtenaar, zijn missies zijn geheim. Op een eiland in de Noordzee moet hij op zoek naar een jonge vrouw. Op het eerste gezicht een opdracht van niks. Maar op het eiland gelden andere wetten.

 

Atlas Contact – 348 blz – paperback

De kop van Oskar Wronski

Gerdien Verschoor

 

Het boek vertelt het magische verhaal van de ongewone en levenslange liefde tussen een Nederlandse beeldhouwster en een Poolse schilder, die elkaar in de jaren dertig in Parijs

ontmoeten. Beiden zoeken een antwoord om trouw te blijven aan de eigen overtuigingen.

 

Atlas Contact – 172 blz – paperback

Heroïne Godverdomme

Zijn biografie/René Van Collem

 

Hij is 19 als hij drummer wordt bij de populaire Nederlandse band Doe Maar. Maar al snel vervalt hij in een heroïneverslaving en wanneer hij een fan besteeelt, wordt hij door de groep aan de deur gezet. 30 jaar lang is René zwaar verslaafd tot hij dankzij zijn relatie met Margaretha de Vries volledig clean wordt én blijft.

 

Kosmos – 252 blz – paperback

De Staten-Generaal 1464-2014

Arnout van Cruyningen

 

Vijfenhalve eeuw geschiedenis van het Nederlandse parlement, opgericht in Brugge op 9 januari 1464 door hertog Filips de Goede. De auteur schetst de ontwikkeling vanaf die eerste standenvergadering tot het parlement anno 2014.

 

Omniboek – 240 blz - paperback

De laffe moord op Kitty van der Have

J.A.Blaauw

 

Na de bevrijding in juni ’45 werd de jonge Rotterdams verzetsstrijdster ‘Kitty’ wegens haar vermeend verraad ontvoerd en vermoord. Vijf jaar blijft de zaak in de doofpot, maar na heropening van de zaak worden vijf van de zeven uitvoerders vooralsnog berecht.

 

De Fontein – 189 blz - paperback

De Friezen

Luit van der Tuuk

 

De Romeinen, de Franken en de Noormannen noemden het Nederlandse kustgebied Frisia. Zeeland, Holland, Friesland, Groningen: het viel allemaal onder die verzamelnaam. Het boek brengt de geschiedenis en de archeologie van de kuststreek tot leven.

 

Omniboek – 281 blz – paperback

 

Eeuwelingen

Steffie van den Oord

 

Levensverhalen van honderdjarigen in Nederland. Aan de hand van 22 persoonlijke geschiedenissen schetst de schrijfster een geportretteerd beeld van de twintigste eeuw.

 

Olympus – 301 blz – pocket

Luchtvissers

Gerwin van der Werf

 

Joshua Lohman reist naar een afgelegen eiland in de Atlantische Oceaan, dat geëvacueerd wordt. Hij wil er de totale afzondering, geplaagd door schuldgeveoelens over een ernstig auto-ongeluk waar hij bij betrokken was.Maar op het eiland zijn nog wel meer bewoners achtergebleven. Daaronder het jonge meisje Jo-Anne.

 

AtlasContact – 255 blz – paperback

 

Om het nu

Barry Smit

 

De personages zetten wietkwekerijen op, of halen die van anderen leeg, zoeken kicks in pillen, poeders en vechtpartijen, proberen banken te overvallen en molesteren jonge meisjes. Maar de prijs voor hun keuzes, handelend  buiten de grenzen van het systeem, is hoog en maatschappelijke vereenzaming de prijs.

 

Atlas Contact – 159 blz – paperback

De grenzeloze smaken van Nederland

Drees Koren & Floris Scheplitz

 

De verschillende culturen in Nederland zetten hun keuken open en geven toelichting bij hun eetgewoontes en culinaire achtergrond. Ook de lokale do’s en dont’s wijzen de weg aan tafel. Daarnaast delen bekende Nederlanders de eigen eetherinneringen uit hun land van oorsprong.

 

Kosmos – 221 blz  - met harde kaft

De Cock en de dood van een engel

A.C. Baantjer

 

Het sneeuwt in de Amsterdamse binnenstad wanneer De Cock bericht krijgt dat het levenloze lichaam van heilsoldate Betty Wijn is aangetroffen. In de wereld van junks en daklozen werd ze “De Engel van Amsterdam genoemd”. Kort nadien valt er nog een dode en begrijpt de commissaris dat de zaak complexer in elkaar zit dan hij aanvankelijk dacht.

 

De Fontein – 142 blz  - pocket

 

Bedrog

Peter Römer

 

Rechercheur Hanna Vermeer onderzoekt een moordzaak in de glitter en glamourwereld van de televisie. Ondertussen moet ze ook nog zien af te rekenen met een onbekende stalker, wiens onbeantwoorde liefde omslaat in haat.

 

De Fontein – 317 blz – paperback

 

Vrijhaven Ruigoord

diverse auteurs

 

Toen Ruigoord en het groengebied eromheen omgevormd dreigde te worden tot een havenindustriepark, staken kunstenaars een spaak in het wiel. Ze “kraakten”het dorp en er ontstond een bonte gemeenschap van creatievelingen en vrijdenkers.

 

Uitgeverij AnkhHermes - 296 blz – paperback

 

Moord op een chirurg

Ed van Eeden

 

Geschreven in de traditie van de Baantjer-boeken werd er een vervolg gebreid aan de bekende reeks. Exit de oude De Cock want neef Hendrick zet het speurwerk van zijn oom verder.

Wanneer een topchirurg vermoord aangetroffen wordt op zijn liefdesnestje bijt Hendrick zich in de zaak vast. Best een moeilijke klus, op de achtergrond houdt oompje dan ook nog een oogje in het zeil.

 

De Fontein – 141 blz - pocket

Pioniers

Johanne A. Van Archem

 

Trilogie. Het gezin Kromhof, een Twentse familie,  laat alles achter en emigreert naar Canada. Maar de reis verloopt moeizaam, heimwee knaagt en de spannigen lopen hoog op als nare gebeurtenissen uit het verleden ook aan de andere kant van de oceaan bekend worden.

 

Zomer & Keuning – 576 blz – paperback

De ontvoering van Alfred Heineken

Peter R. De Vries

 

Alle feiten en geheimen van de geruchtmakene ontvoeringszaak. In november 1983 werd bierbrouwer Heineken samen met zijn chauffeur ontvoerd. Een minutieus relaas over de het bedenken, de uitwerking en de uitvoering, verteld door het brein achter de kidnap Cornelis van Hout. Gestoffeerd met uniek beeldmateriaal.

 

De Fontein – 511 blz - paperback

In europa - Geert Mak

In Europa

Geert Mak

 

Het boek (in 2 delen) is de neerslag van een reis die de auteur maakte in 1999. De geschiedenis van de 20e eeuw was daarbij zijn leidraad. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van die eeuw. Maar het gaat ook over wat het verleden met ons doet, over die aspecten wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt.

 

Olympus – 853 blz – paperback

 

De kroon op Oranje

Arnout Van Cruyningen

 

Tweehonder jaar Koninkrijk der Nederlanden. In 1813 werd, na een lange Franse regeerperiode, de onafhankelijkheid hersteld en keerde het Oranjehuis terug. In 1814 werd de grondwet aangenomen en een jaar later nam Willem I de titel Koning der Nederlanden aaan.

 

Omniboek – 192 blz – pocket

 
668 dingen doen aan het water - Eveline Hagenbeek

 668 dingen doen aan het water

Eveline Hagenbeek

Nederland is een echt waterland, waar bij en rond het water veel te beleven valt. Het boek geeft voor alle provincies een (publicitair opgemaakt) overzicht van natte én droge activiteiten, van adressen om te eten & drinken aan de waterkant, en overnachtings-mogelijkheden op of bij het water.

Kosmos – 271 blz – paperback

Het lege land - auke van der woud

Het lege land

Auke Van Der Woud

 

De ruimtelijke orde van Nederland 1798-1848.Door de Bataafse Revolutie van 1789 werd Nederland een staatkundige eenheid, maar het zou nog lang duren voordat het ook een sociale, culturele en economische gemeenschzp werd. Ruimtelijke orde was daar een belangrijke oorzaak van, eeuwenlang hadden lokale en regionale belangen het gebruik en onderhoud van die openbare ruimte bepaald en divers vorm gegeven.

 

Olympus – 686 blz - paperback

uitgeworteld - cicovacki

Uitgeworteld

Borislav Čičovački

In een cyclus van vier romans volgen we het hoofdpersonage Filip van in zijn kindertijd tot in zijn vijftiger jaren. Als Oost-Europese kunstenaar wordt hij door de politieke omstandigheden gedwongen te emigreren naar het Westen. Pas op latere leeftijd blijkt dat deze emigratie een grotere invloed heeft gehad op zijn leven dan aanvankelijk gedacht.

Atlas Contact -1103 blz - paperback

Wraakengelen -Čičovački

Wraakengelen

Borislav Čičovački

1500 jaar oorlog op de Balkan.De belangrijkste historische figuren worden onderworpen aan een fictief tribunaal. Om aan de hand van hun verhalen inzicht te bieden in de vaak gruwelijke geschiedenis van de Balkan. Te beginnen bij keizer Tiberius tot Tito, van keizerin Marie Theresia tot Ratko Mladič.

Atlas Contact – 268 blz – pocket

1000 dingen doen met kinderen in Nederland

1000 dingen doen met kinderen in Nederland

Jeroen van der Spek

 

Zwemmen tussen de haaien, luchtfietsen over een monorail of slapen in een berenhol..

In deze gids zijn 1000 attracties beschreven. Aangevuld met en zoekregister (eten & drinken, musea, pretparken, nattuur, sport & spel) en opgedeeld per Nederlandse regio (noord/oost/zuid/west).

 

Kosmos – 352 blz - paperback

De reis naar het kind

De reis naar het kind

Vonne Van der Meer

 

In deze roman besluiten de kinderloze Julia en haar man Max een kind te adopteren. Ze zoeken toenadering met een tussenpersoon, Ronald Malfait, die tegen een royale vergoeding zal zorgen voor een rechtstreeks in Peru op te halen kind.

 

Olympus – 171 blz – paperback

 

Kyra's Kitchen

 

Kyra’s kitchen

Kyra de Vreeze

 

Vijftig vegetarische en veganistische recepten voor de 10 meest voorkomende klachten zoals slapeloosheid, overgevoeligheid, winderigheid, stress, griep en verkoudheid. Aandacht wordt ook besteed aan de bereiding van suiker- en glutenvrije gerechten. Ook alternatieven voor wie alaergisch is aan koemelk of lactose komen aan bod.

 

Kosmos – 144 blz – pocket

 

Het Oostindische kampsysndroom

Het Oostindisch kampsyndroom

Rudy  Kousbroek

 

Aan de hand van eigen herinneringen en bestaande literatuur schrijft Kousbroek over de Nederlanders in Indië voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ook inmiddels vergeten zaken en nog heersende taboes worden openhartig beschreven.

 

Olympus- 575 blz – paperback

 

Amsterdam-Delphi

Amsterdam-Delphi op de fiets naar het orakel

Rosita Steenbeek

 

Op de fiets naar het orakel. Drieduizend kilometer fietsen, meer dan drieduizend jaar terug in de tijd. Een tocht via Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein en San Marino tot Brindisi in de hiel van Italie, om vandaar met de boot de oversteek te maken naar Ithaka en na veertig dagen fietsend de eindbestemming te bereiken.

 

Arbeiderspers – 247 blz –paperback

Nederland Museumland

Nederland Museumland

diverse auteurs

 

Gids langs meer dan 1000 musea, kastelen, oudheidkamers, dierentionen en hortussen.Alle bezienswaardig-heden staan geordend per plaats en de plaatsen per provincie. Een korte beschrijving van de vaste collecties wordt aangevuld met alle practische informatie. Achteraan werd ook diverse registers opgenomen (op plaatsnaam, museumnaam en trefwoorden).Uitgegeven door de Nederlandse Museumvereniging.

 

Kosmos – 432 blz - pocket

De ramp

De ramp

Kees Slager

 

Een reconstructie van de watersnood in 1953. In de nacht van 31 januari op 1 februari werd Nederland getroffen door één van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis toen Zeeland, een deel van Noord-Brabant en Zuid-Holland werden overspoeld. De schrijver geeft zowel chronologisch als thematisch (evacuatie, de dieren, Oranje, de Koude Oorlog…) uitvoerig verslag over wat er die nacht van uur tot uur, van plaats tot plaats heeft afgespeeld.

 

Olumpus  - 557 blz paperback

Ik Driss

Ik Driss/

Asis Aynan & Hassan Bahara

 

De roman vertelt het fictieve verhaal van Driss Tafersiti, één van de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Nederland. Hij gaat aan de slag als scholstapelaar in de haven van Ijmuiden. en ontmoet er zijn droomvrouw, de Nederlandse Jolande. Maar de cultuurverschillen zijn groot.

 

Atlas – 170 blz – paperback

 
1000 dingen doen in Nederland

1000 dingen doen in Nederland

Jeroen van der Spek

 

Evenveel verrassende ideëen voor een heerlijk dagje weg, een speciale shoppingnamiddag of een spannend uitje met de kinderen. Het boek is een reisgids en een weetjesboek samen, een fijne combinatie voor wie op zoek is naar minder bekende projecten..

 

Kosmos – 320 blz – paperback

nergens is ook ergens

Nergens is ook ergens

Henk de Velde

 

Nederlands’ bekendste zeezeiler beschrijft zijn twee jaar durende soloreis met zijn trimaran.Vanuit Nederland gaat het eerst naar Argentinië en van daaruit naar Australië.

 

Van Halewijck/Elmar – 152 blz. - paperback

Een kleine stadsgids

Een kleine stadsgids

Daniël Schipper

 

Gids over Amsterdam met elf wandelingen en één fietstocht, waarmee de geschiedenis van 1300 tot nu letterlijk kan worden nagelopen. Geïllustreerd met kaarten, historische illustraties en foto’s.

 

Atlas – 366 blz – pocket

Hollandse luchten

Hollandse luchten  /  Jelle Leenes

 

Ruiken aan Nederland. Zijn geurtrip door Nederland resulteerde in een gids met een canon van een dertigtal karakteristieke Nederlandse geuren, zoals bagger, drop en spruitjeslucht.

 

Uitgeverij Atlas – 192 blz - paperback

Wat en Hoe Nederland

Wat & Hoe Reisgids Nederland

Tineke Zwijgers

 

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor dag- of wandelroutes en aangevuld met kaarten en adressen.

 

Kosmos Uitgevers – 238 blz – pocket

618 km kust

618 kilometer kust                                                  

 Marina Goudsblom & Marja Slinkert

Van het Nieuw Statenzijl in Groningen via Friesland over de Afsluitdijk naar Den Helder. Vervolgens de Noordzeekust afzakkend tot en met De Panne. De auteurs bezochten alle 618 kilometer van deze kuststrook en verhalen in woord en beeld.

Kosmosuitegeverij -176 blz – luxe-uitgave

Slaven in de polder

Slaven in de polder

 

/Martijn Roessingh & Perdiep Ramesar

Hoe sekswerkers, schoonmakers en seizoenarbeiders worden uitgebuit. Mensenhandel beperkt zich al lang niet meer tot de prostitutie. Steeds meer voorbeelden duiken op van mannen en vrouwen die in schrijnende omstandigheden aan het werk zijn in Nederland.

 

Atlas – 287 blz  paperback

De Fehrs

De Fehrs

Arlette Kouwenhoven

 

Kroniek van een Nederlandse mennonietenfamilie. Nazaten en volgelingen van de wederdoper Menno Simons werden in de 16de eeuw als ketter vermoord of

zwerfden over de wereld om uiteindelijk (voorlopig) rust te vinden in Sabinal in het noorden van Mexico.

 

Atlas – 245 blz  paperback

Kijkend naar Holland 1969

Kijkend naar Holland 1969.

Remco Campert & Jan Mulder  

 

Voor de Wereldtentoonstelling in Osaka (1970) legde Eddy Postuma de Boer het Nederland van de late jaren zestig vast in een hondertal foto’s. Veertig jaar later worden ze voor het eerst opnieuw vertoond in een kijkboek, soms voorzien van zuinig commentaar.

 

Atlas – 149 blz paperback

Ons kamp

Ons kamp

Marja Vuijsje

 

Een min of meer Joodse geschiedenis. Familiegeschiedenis over het achtkoppige Amsterdamse bakkersgezin waarin de vader van de schrijfster opgroeide. Het wel en wee van de hele familie wordt gevolgd vóór, tijdens en na WO1.

 

Atlas – 334 blz  paperback

De bakermat van de beurs

De bakermat van de beurs

Lodewijk Petram

 

Hoe in zeventiende-eeuws Amsterdam de moderne aandelenmarkt ontstond. En dat had alles te maken met de oprichting van de Verenigde Oostindische Compagnie waarbij het oprichtingskapitaal voor het eerst samengebracht werd door aandeelhouders.

Atlas – 271 blz  paperback

 

Van Milaan naar Amsterdam

Van Milaan naar Amsterdam

Benjo Maso

 

De Giro buiten de Italiaanse grenzen. Niet alleen de mooiste momenten van de buitenlandse etappes komen aan bod, tegelijkertijd wordt duidelijk gemaakt hoe nauw de geschiedenis van deze wielerronde verweven is met politieke en sociale ontwikkelingen.

 

Uitgeverij Atlas – 296 blz – paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS© 2004-2013 T/A/S bvba 

    sitemap