HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

MAROKKO   1   2

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

royal air maroc   naar website      

 

AFRIKA

 

Algerije

Botswana

Congo

Ethiopië

Ghana

Kenia

Malawi

Marokko

Mauritius

Mayotte

Mozambique

Namibië

Seychellen

Tanzania

Tunesië

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

 

andere continenten

 

marrakech De medina van Marrakech is één van de grootste  in de Arabische wereld. 30.000 ambachtslui werken hier in dit labyrint.
Taroudant

De inwoners noemen Taroudant "klein Marrakech" omwille van zijn ommuurde vesting en grote souk.  Dichtbij Ouarzazate ligt Fint, een berberdorp te midden een oase.

Ouarzazate

Ouarzazate is het Hollywood van Marokko. Door de schitterende natuurdecors en het ideale filmlicht werden hier een pak grote filmproducties gedraaid.

ksar d'ait benhadou

Op weg naar Marrakech houden we halt bij Ksar D'Ait Benhadou, een berberse nederzetting uit de 12de eeuw. En   Ourika is een populair ski-oord.

 

Reisliteratuur over deze bestemming  

Te gast in Marokko

diverse auteurs

 

De verzameling korte reisimpressie, geschreven door meerder auteurs, geven een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners. Aangevuld met nuttige reistips.

 

Informatie Verre reizen – 80 blz. - pocket

demo bladerboek

Ik Driss

Asis Aynan & Hassan Bahara

 

De roman vertelt het fictieve verhaal van Driss Tafersiti, één van de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Nederland. Hij gaat aan de slag als scholstapelaar in de haven van Ijmuiden. en ontmoet er zijn droomvrouw, de Nederlandse Jolande. Maar de cultuurverschillen zijn groot.

 

Atlas – 170 blz – paperback

 

Een maand in Marrakesh

Andy Harris & David Loftus

 

Gerechten uit het hart van Marokko. Hoofdredacteur en vaste fotograaf van Jamie (Oliver) magazine op ontdekking: van langzaam gegaard lam mechoui tot bistilla met duif, van tajine met ingelegde citroen tot granaatappelsorbet en gelei van muntthee.

 

Kosmos – 305 blz  paperback

 

Jamie’s reizen

Jamie Oliver & David Loftus

 

Klassieke recepten uit Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Zweden en Frankrijk met een twist, geïnspireerd door de reizen die de auteur ter plaatse maakte. Gelardeerd met zeer veel foto’s van gerechten en reisimpressies.

Kosmos Uitgeverij – 360 blz - paperback

 

Reisgids Marokko

Carole French

 

Beknopte kennismaking met het land met onder meer beschrijvingen van wandelingen en autotochten. Aangevuld met practische informatie en gedetailleerde kaarten.

 

National Geographic Kosmos – 319 blz paperback

 

 

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba

 sitemap