Traveltv Italie

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

ITALIË

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken .

 

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

bellinzone

De fortificaties van Bellinzona (Ticino) staan sedert 2000 op de lijst van het beschermd Unesco Werelderfgoed. Van hieruit werd alle handelsverkeer gecontroleerd dat over de Alpen ging.

lago di luzzone

Het eerste deel van de trip doorheen de Valle di Blenio gaat langs Leontica, Casserio, Malvaglia, Ciavasch, Lago di Luzzone, Sacch en Pü (Bolla del Corno). Een bijdrage van Ralph Audörsch.

We vervolgen onze tocht door Valle di Blenio. Dat brengt ons langs het San Ambrogio in Negrentino en Vira aan het Lago Maggiore. En dan gaat het naar Camperio, Dötra en de Lucomagno bergpas. Bijdrage van Ralph Audörsch.

Reisliteratuur over deze bestemming  

Wat & Hoe Select. Napels& de Amalfikust

Jack Altman

 

Informatie voor een korte vakantie of stedentrip. Met een top-10 selectie van hoogtepunten zoals de  Grotta Azzuri op Capri, Positano of Villa Rufolo in Ravello en de beste hotspots (van het poppenhuis Ospedale delle Bambole tot het huis van de Vettiiop de Pompei-site ). Opgedeeld in hoofdstukken: Napels, de Baai van Napels en de Amalfikust. Aangevuld met uitgestippelde stadswandelingen en tips van insiders.

 

Kosmos – 158 blz – pocket

Mussolini

Peter Neville

 

De biografie volgt zijn ontwikkeling van socialistisch journalist tot felle nationalist met de uiteindelijke executie in 1945. Mussolini’s ambities struikelden niet alleen over gevestigde belangen, maar werden ook gekelderd door zijn ego die hem meesleepten in desastreuse militaire avonturen.

 

Historisch Nieuwsblad – 325 blz – harde kaft

Wat & Hoe Toscane

Tim Jepson & Lindsay Bennett& Mona King

 

Niet alleen het Toscanegevoel wordt aangehaald, de gids geeft practische adviezen om je draai te vinden. Opgedeeld in hoofdstukken: Florence, Centraal-Toscane en Zuid-Toscane. Afgesloten met suggesties voor wandeltochten en uitgebreide praktische informatie

 

VBK Uitgevers – 219 blz – pocket

Terug naar Rome

Nicky Pellegrino

 

Serafina deelt in Rome met haar zus en moeder een krappe flat. Wanneer steracteur Mario Lanza naar de stad komt, belandt ze in zijn wereld van glamour. Als ze dan ook nog ‘s verliefd wordt, staat ze voor de keuze: in welke wereld wil ze leven?

 

De Fontein – 318 blz- paperback

Wat & Hoe Rome

Jane Shaw

 

Naast een algemeen luik is de gids opgedeeld per wijk: de antieke stad & Zuid-Rome, het hart van de stad, het noorden en Vaticaanstad. Afgerond met suggesties voor tochten buiten de stad (o.m. Frascati, Tivoli, Viterbo).

 

Kosmos – 206 blz – pocket

De twaalf Caesars

Mathew Dennison

 

De schrijver treedt in de voetsporen van Gaius Suetonius Tranquillus die in de 2eE “De keizers van Rome” beschreef. In de vorm van portretten geeft Dennison het leven, de aspiraties, de liefdes en ondeugden weer van de eerste 12 keizers (van Caesar tot Domitianus).

 

Kosmos – 351 blz - paperback

Eet, proef en beleef Toscane

Giulia Scarpaleggia

 

In dit boek verzamelde de Toscaanse samensteller haar lievelingsgerechten uit de familiale traditie: van spinazie-ricottaflensjes uit Florence en kikkererwtenkoek uit Pias, tot zoete rijsttaartjes uit San Gimignano en farrosoep uit de Garfagnana.

 

Kosmos – 191 blz – harde kaft

De klassieke Italiaanse keuken

Marcella Hazan

 

Beschouwd als hét staandaardwerk van de Italiaanse keuken en geschikt voor een groot publiek, van beginnende thuiskoks tot gevorderde chefs. Opgedeeld in handige hoofdstukken: risotto, gnocchi, crespelle, polenta, frittate, pizza en focaccia, soorten vlees, salades, groenten, en desserts

 

Kosmos – 528 blz – paperback

 

Bruno

M. Ciliberto & G. Giorello

 

Priester, filosoof, vrijdenker en astronoom. Deze dominicaner monnik Bruno Giordano (1548-1600) eindigde op de brandstapel in Rome, als ketter veroordeeld door de inquisitie. Aanleiding was zijn visie op de schepping: een heelal zonder grenzen met oneindig veel zonnen en werelden.

 

Veen Media – 159 blz – harde kaft

Gevallen Engel

David Hewson

 

In Rome valt de Britse academicus Malise Gabriel uit het raam van zijn appartement en overlijdt. Rechercheur Nic Costa wordt op de zaak gezet en komt er als snel achter dat er meer aan de hand is. Het onderzoek voert hem naar een familiegeheim uit de 16e eeuw…

 

De Fontein – 432 blz – paperback

 

Wat en Hoe Rome - Tim Jepson

Wat & Hoe Rome

Tim Jepson & Sally Roy

Reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Met een selectie aan sociale, culturele en natuurhistorische elementen. Verder ook nog een overzichtelijke opdeling tussen de oude stad, het hart van Rome, het noorden en Vaticaanstad. Tenslotte werden een aantal suggesties voor excursies opgenomen, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

Kosmos Uitgevers – 214 blz – pocket

Kookboek van Sardinie - Giovanni Pilu - Roberta Muir

Kookboek van Sardinië

Giovanni Pilu & Roberta Muir

De in Australië wonende auteurs zijn beiden begeesterd door de Sardijnse keuken. Kok en restauranteigenaar Pilu ging voor dit receptenboek terug naar zijn geboortestek (Sotza in de Gallurastreek) om extra research te doen en recepten op hun originaliteit te toetsen. Uiteraard veel gerechten met deegwaren maar ook verrasende smaken op basis van honing, harderkuit en schapenmelk.

Kosmos – 230 blz - paperback

Cacciucco

Cacciucco

Joost Overhoff

 

De naam verwijst naar een feestelijke Italiaanse vissoep, die eruitziet als een culinaire mozaďek. In een hondertal anekdotesgeeft de schrijver vorm aan het rijkgeschakeerde Italië.

 

Uitgeverij Atlas – 427 blz – paperback

Van Milaan naar Amsterdam

Van Milaan naar Amsterdam

Benjo Maso

 

De Giro buiten de Italiaanse grenzen. Niet alleen de mooiste momenten van de buitenlandse etappes komen aan bod, tegelijkertijd wordt duidelijk gemaakt hoe nauw de geschiedenis van deze wielerronde verweven is met politieke en sociale ontwikkelingen.

 

Uitgeverij Atlas – 296 blz – paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba  

sitemap