traveltv Namibie

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

INDIA

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

AZIË

 

Azerbeidzjan

Cambodja

China

Hong Kong*

Indië

Indonesië

Kazachstan

Kyrgyzstan

Laos

Malediven

Taiwan

Thailand

Vietnam*

Zuid-Korea

 

 

andere continenten

kushinagar Boeddha stierf in Kushinagar en werd er gecremeerd. Na zijn dood ontstonden 2 strekkingen : de Theravadaschool en de Ma-hayanaschool.
sarnath dhamekh stupa

Boeddha reist dan naar Sarnath waar hij in de Dhamekh Stupa zijn eerste openbaring preekt (de Dhammacakka-pavattana Sutta). Nu is het een devote bedevaartsplek.

siddartha boeddha

In 563 v.C. werd Siddartha geboren als prins van de Shakyasdynastie. Op zijn 29ste verzaakt hij aan zijn koninklijke status en trekt naar Bodhgaya.

economische reus indie

India kent een bijzonder sterke economische groei. Een beeldimpressie uit een fascinerend land.

 

fietstocht naar Nepal

Bijdrage van Dennis en Marijcke Koomen (toko-op-fietsvakantie) over hun fietstocht door een deel van Tibet. De route liep van Lhasa,over het Mount Everest Basecamp, richting Nepal en bergpassen van boven de 5000 meter.

Reisliteratuur over deze bestemming

 
Het Oostindisch kampsyndroom

Het Oostindisch kampsyndroom

Rudy  Kousbroek

 

Aan de hand van eigen herinneringen en bestaande literatuur schrijft Kousbroek over de Nederlanders in Indië voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ook inmiddels vergeten zaken en nog heersende taboes worden openhartig beschreven.

 

Olympus- 575 blz – paperback

 

India. De geschiedenis van de grootste democratie ter wereld.

India. De geschiedenis van de grootste democratie ter wereld.

Ramachandra Guha

 

De Indiase auteur beschrijft de complexe geschiedenis van het moderne India. Ondanks armoede, burgeroorlog, kastentegenstellingen, de vele talen en verschillende godsdiensten wist dit land zijn democratie te behouden sinds de onafhankelijkheid in 1947.

 

Uitgeverij Nieuw Amsterdam – 1.056 blz - paperback

 

Dochters van Durga

Dochters van Durga   

Marnel Breure

 

Op zoek naar de godinnen van India. De schrijfster trekt van de bron van de Ganges – voor hindoes de moedergodin – naar de monding van de rivier bij Calcutta. In de tempels worden ongetemde godinnen vereerd, terwijl in het gewone leven de vrouwelijke almacht tot nul is gereduceerd.

 

Augustus – 319 blz – paperback

 

India.

India.

Een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen

Patrick French

 

De auteur onderzoekt de vele tegenstrijdigheden die India kenmerken aan de hand van gesprekken met Indiërs uit alle gelederen: van maffiosi tot maoïsten, van geketende steenhouwers tot de top van de politieke elite.

Atlas – 472 blz  paperback

 

De Indië boeken

De Indië boeken

Adriaan van Dis

 

“Indië, het land van mijn ouders en bruine halfzusjes; hun verhalen kleurden mijn jeugd”. Zo typeert de schrijver zelf  deze triologie. De drie werken die een autobiografisch portret schetsen van een repatriantengezin (Indische Duinen, Op oorlogspad in Japan en Familieziek) zijn onder één band samengebracht, aangevuld met een aantal kortverhalen.De trauma’s van oorlog, migratie en ontworteling zijn de constanten dorheen het hele boek.

 

Augustus – 602 blz – paperback

 

De Lusiaden

De Lusiaden

Luis de Camões

 

De Portugese klassieker over Vasco da Gama naar India, waarbij die ontdekkingsreis het uitgangspunt vormde van het literaire werk.

Het nationale heldendicht uit 1572 wordt beschouwd als een topwerk uit de Renaissance-dichtkunst. Dit is de eerste integrale vertaling naar het Nederlands (vertaler: Arie Pos).

 

LJ Veen Klassiek – 384 blz - -paperback

 

te gast in India

Te gast in India

diverse auteurs

 

De verzameling korte reisimpressie, geschreven door meerder auteurs, geven een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners. Aangevuld met nuttige reistips.

 

Informatie Verre reizen – 80 blz. – pocket

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

© 2004-2013 T/A/S bvba

   sitemap