Traveltv Griekenland

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

GRIEKENLAND  1   2   3

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

  

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

We starten met een  theaterfragment, ge-baseerd op brieven van reizigers die tss 1856 en 1917 Thessaloniki bezochten. En dan duiken we de stad in: Witte toren, een biomarkt, Nikis boulevard, straatmuziek.
Thessaloniki is bezaaid met Christelijke en Byzantijnse monumenten. Opvallend veel moderne architectuur ook. Flaneren door de overdekte Modianomarkt en langs winkeltjes zorgt voor een ideale afsluiter.
korfu

Langs kleine kronkelende wegen en haarspeldbochten doorkruisen we kriskras het meest groene eiland van Griekenland: Corfu. Ook de hoofdstad, Kerkyra, is een absolute aanrader.

mycene gouden masker

De site van Mycene is, naast de Leeuwenpoort, vooral bekend voor zijn goed bewaarde gouden siervoorwerpen en maskers

 

Reisliteratuur over deze bestemming 

De Griekse oudheid in vijftig levens

David Stuttard

 

Filosofen, kunstenaars, militaire en politieke leiders, schrijvers en wetenschappers uit het oude Griekenland creëerden van een groep stadsstaatjes een beschaving die tot vandaag nog zichtbaar is  Maar wie waren deze mensen en welke invloed hadden ze op elkaar over de eeuwen heen: van Pisistratus (ca 605 – 528 v. Chr.) tot Polybius (200-118 v. Chr.)?

 

Omniboek – 288 blz – paperback

Wat & Hoe Kreta

Donna Dailey & Mike Gerrard

 

Achtergrondartikelen, practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor autotochten of wandelingen en aangevuld met kaarten en adressen.

Met o.m. een selectie van de 10 hoogtepunten en een reiswijzer voor Iraklion, Centraal-, Oost- en West-Kreta.

 

VBK Uitgevers – 199 blz – pocket

Cultuur bewust Griekenland

Cultuur Bewust Griekenland

Constantine Buhayer

 

Gids voor de reiziger die de waarden en opvattingen wil begrijpen van zijn bestemming.Van lichaamstaal tot taboes, van tradities tot politieke achtergronden.

 

Van Halewijck/Elmar – 167 blz. - pocket

 

wat & hoe korfu

Wat & Hoe Korfoe

Des Hannigan

 

Met practische tips over o.m. vervoer & eten & drinken, een top tien selectie aan bezienswaardigheden en een suggestielijst van boeiende hotspots. Verder een uitgebreide reiswijzer voor elke regio van het eiland, aangevuld met kaarten en adressen.

 

VBK Uitgevers – 190 blz – pocket

 

Jamie's reizen

Jamie’s reizen

Jamie Oliver & David Loftus

 

Klassieke recepten uit Italië, Spanje, Griekenland, Marokko, Zweden en Frankrijk met een twist, geïnspireerd door de reizen die de auteur ter plaatse maakte. Gelardeerd met zeer veel foto’s van gerechten en reisimpressies.

 

Kosmos Uitgeverij – 360 blz - paperback

 

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba 

 sitemap