traveltv Ghana

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

GHANA   1   2

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

  

 

AFRIKA

 

Algerije

Botswana

Congo

Ethiopië

Ghana

Kenia

Malawi

Marokko

Mauritius

Mayotte

Mozambique

Namibië

Seychellen

Tanzania

Tunesië

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

 

 

andere continenten

ghanese handdruk

Van de hoofdstad Accra gaat het langs de Cape Coast (de voormalige Goudkust) naar Elmina. Bezoek aan het slavenfort, de vissershaven en een lokale scheepswerf.

vrouwencooperatieve van palmolie

(Vanuit Ampenyi) noordwaarts naar het Butterfly Sanctuary in Bobiri. Met stops in Assin Manso (laatste slavenbad), bij een vrouwencoöperatieve voor palmolie en in een chopbar.

Kejetia Market in Kumasi

Rondlopen op de Kejetia Market in Kumasi, vaak bestempeld als de grootste openluchtmarkt van West-Afrika. En de ontdekking van ateliers waar westers schroot verwerkt wordt tot werktuigen.

op weg naar Larabanga

In een garri”fabriek” zijn vrouwen bezig om maniok te verwerken tot gedroogd poeder. En dan volgt een lange moeilijke tocht naar Larabanga, gelegen in The Northern Region.  

Reisliteratuur over deze bestemming

Ghana ga weg

Taiye Selasi

 

Op de drempel van zijn huis komt de gewezen topchirurg Kweku Sai aan zijn einde. Het nieuws van zijn dood brengt de mensen die hij op een nacht in Boston in de steek liet weer bij elkaar. Want na zijn vetrek kwamen zijn ex-vrouw en elk van zijn vier kinderen terecht op een andere plek op de wereld. In de week die ze samen doorbrengen geraken de geheimen van Kweku Sai ontsluierd.

 

Atlas Contact – 383 blz – paperback

traveltv en Ghana Verkeersbureau

Op 30 juli 2010 werd de samenwerking tussen het Ghana Verkeerbureau Benelux en Traveltv.be een feit. Traveltv.be realiseerde dat jaar een televisiereeks van 6  afleveringen  & bijhorende informatieve DVD over kleine ecotoeristische projecten in Ghana. Het Ghana Verkeersbureau Benelux stond in voor de financiering, de logistieke ondersteuning en de promotie.

Op de foto: Gerard van Heusden van het Ghana Verkeersbureau Benelux (rechts) en Luk De Boeck van Traveltv.be

 

van Accra naar Amqterdam

van Acra naar Amsterdam

Kees Broere

 

In het voetspoor van Afrikaanse migranten op hun toch naar Europa. De auteurs reizen grote delen mee met de illegale migranten die in Europa hun geluk willen komen zoeken.

 

Meulenhoff - 223 blz. - Paperback

ervaar Ghana reisgids

Ervaar Ghana

Eva van Dijk & Gerard van Heusden

 

Een reisgids die ook inzoomt op de lokale cultuur. Met een waslijst practische tips en de beschrijving van 39 projecten/initiatieven voor een duurzaam toerisme. Als toemaatje een handige woordenlijst in 4 Afrikaanse talen.

 

Coolywooly Ervaringen - 398 blz. - pocket

 

het masker van Afrika

Het masker van Afrika

V.S.Naipaul

 

Impressies van Afrikaans geloof in Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Tanzania, Gabon en Zuid-Afrika. Van tradioneel animisne tot Islam en Christendom, van cultus voor een leider tot mytische geschiedenis.

 

Uitgeverij Atlan - 302 blz - Paperback

te gast in Ghana

Te gast in Ghana

diverse auteurs

 

De verzameling korte reisimpressie, geschreven door meerder auteurs, geven een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners. Aangevuld met nuttige reistips.

 

Informatie Verre reizen – 80 blz. – pocket

demo bladerboek

TOP

 

 

LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba 

sitemap