Traveltv Duitsland

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

DUITSLAND

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

wuppertal

Te midden het hart van het industriële Ruhrgebied ligt Wuppertal. De stad herbergt maar liefst 4.500 geklasseerde historische gebouwen.

schwebebahn wuppertal

De Duitse keizer Wilhelm II gaf opdracht tot de bouw van de schwebebahn. Na 3 jaar  was in 1901 ingenieur Eugene Langen klaar met de realisatie ervan.

checkpoint charlie berlijn

Citytrip naar Berlijn: Brandenburger Poort, Reichstag, Checkpoint Charlie… Maar  we bezoeken ook minder bekende pareltjes als het Stasi Museum (over het voormalige Oostduitse Ministerie voor Staatsveiligheid) en het Anti Oorlogs-museum dat voor het eerst zijn deuren opende in 1925.

Reisliteratuur over deze bestemming

 

Veertig herfsten

Nina Willner

 

Een familiegeschiedenis van een uit mekaar gerukte familie, verspreid over 4 decennia en vijf generaties vrouwen. In 1948 vlucht Hanna (20) vanuit de DDR naar West-Berlijn. Hanna’s dochter groeit op in Washington en wordt de eerste vrouwelijke spionne bij nde Amerikaanse geheime dienst. In volle Koude Oorlog wordt ze gestationeerd in Oost-Berlijn. De rest van haar familie bevindt zich op amper enkele kilometers, maar op een dag valt De Muur.

 

Atlas Contact – 368 blz - paperback

Luther verzameld

Herman J. Selderhuis (red.)

 

Om een zo compleet mogelijk beeld van Luthers werk te geven zijn alle genres van zijn publicaties en alle periodes uit zijn leven vertegenwoordigd. De meeste teksten zijn niet eerder naar het Nederlands vertaald, anderen zijn opnieuw vertaald.

 

Kok -  1.327 blz – 2 delen

 

 

Het dagelijks leven in de tweede wereldoorlog

diverse auteurs

 

Na de schok van de bezetting door de nazi’s pakt de Nederlandse bevolking het ‘gewone’ leven en werk snel weer op. Maar langzaam aan veranderen steeds meer zaken: voedselbonnen, de invoering van het persoonsbewijs, de Jodenvervolging, meer Duits op school, de arbeidsdienst in Duitsland…

 

Omniboek – 174 blz – paperback

 

Zo zag de waarheid er op donderdag uit

Victor Klemperer

 

Nadat de Duitse keizer Willem II na het einde van WOI naar Nederland gevlucht was, ontstond een machtsvacuüm. Vooral in Berlijn en München ging het er politiek hard aan toe, wat leidde tot de Duitse revolutie (1919) en het kortstondig bestaan van de Beierse radenrepubliek.

 

Atlas Contact - 254 blz – harde cover

We kunnen niet allemaal Duitsers zijn

Wouter Meijer

 

De bewondering voor het grootste land van de EU werd de afgelopen jaren steeds groter: kampioen export, een verteerd verleden, de uitstap uit de kernenergie… Maar de auteur die als kind in Berlijn school liep en er jaren later lange tijd correspondent was belicht ook de andere kant: onderbetaalde flexwerkers, omgang met extreem-rechts, de rol op het wereldtoneel.

 

Atlas Contact – 238 blz- paperback

De pruimenboom

Marie Wiseman

 

1938. De 17-jarige Christine Bölz droomt van een mooie toekomst met Isaac Bauermann, zoon van een welgestelde Joodse familie. Maar een nieuwe wet verbiedt haar tot  omgang met Joden, waarop ze in het verzet gaat. Nadat ze opgepakt wordt, belandt ze in hetzelfde concentratiekamp als haar geliefde…

 

Voorhoeve – 400 blz – paperback

Goethe. Kunstwerk van het leven

Rüdiger Safranski

 

Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) wordt alom beschouwd als een van de grootste Duitse literaire personen: dichter, roman- en toneelschrijver, criticus, jurist, wetenschapper en politicus. Biografie over een homo universalis, even klassiek als Shakespeare en Dante.

 

Atlas Contact – 704 blz – harde kaft

Boternacht

Nico Keuning

 

Vertelling over een liefde in Nederlands-Duits grensgebied. Een verhaal dat speelt in de tijd van de wederopbouw, de bouw van de Muur en grenscorrecties. Tijdens de befaamde Boternacht wordt de Achterhoek met Elten als centrum opnieuw Duits gebied.

 

Atlas Contact – 224 blz – paperback

Berlijn in stijl

Ellen Teschendorf & Petra Albert

 

De twee rasechte Berlijnse auteurs nemen de lezer op sleeptouw mee langs verrassende winkeltjes, vintagecafeetjes en designgalerieën. Een gids zonder musea noch monumenten. Acht wijken werden geselecteerd met in totaal vier rondleidingen voor één dag. Compleet met adressen en telefoonnummers.

 

Kosmos – 295 blz – paperback

Berlijn. Biografie van een nieuwe stad

Peter Schneider

 

Sinds de val van de muur 25 jaar geleden is het gelukt om van twee steden één metropool te maken. De bruisende clubscene, de artistieke gemeenschappen, de weelderige soirees op verlaten bouwplaatsen, ondernemende Berlijners zijn de onderwerpen die een beeld vormen van het hedendaagse Berlijn.

 

Atlas Contact – 382 blz – paperback

Heinrich Himmler privé

Katrin Himmler & Michael Wildt

 

Brieven aan zijn vrouw 1927-1945. Wanneer Himler en Marga Siegroth elkaar in 1927 leren kennen, blijkt dat ze beiden een antisemtische overtuiging delen en dromen van een leven op het platteland. Als hoofd van de Duitse politie organiseert hij de “definitieve” oplossing van het jodenprobleem, terwijl zijn vrouw voor het Rode Kruis door bezet Polen reist.

 

Atlas Contact – 351 blz – paperback

Duitse wortels

Laura Starink

 

Starink reconstrueert het verhaal van een leraarsgezin in Silezië, aan de rand van het Derde Rijk. Ze blikt daarvoor terug op de oorlogsjeugd van haar moeder, ooms en tantes én op de periode na de oorlog dat het gebied onder Pools gezag kwam.

 

Atlas Contact – 318 blz – paperback

Zigeuners. Ontmoetingen met een onbemind volk

Rolf Bauerdick

 

De auteur doet verslag van ontmoetingen met de vele zigeunerclans tijdens zijn talrijke reizen die hem door elf landen bracht.Hij onderzoekt de verpaupering en de toenemende vijandelijkheid, maar geeft ook aan dat de redenen niet alleen te wijten zijn aan armoede of discriminatie.

 

Atlas Contact – 399 blz – paperback

Schaduwvrienden

Christine Drews

 

Het leven van de pas verhuisde Katrin Ortrop is één grote chaos.Haar man Thomas is altijd bezig met zijn werk en hun zoontje Leo aardt niet op zijn nieuwe school. Wanneer ze Tanja ontmoet worden ze al snel hechte vriendinnen. Maar wat als die beste vriendin je ergste nachtmerrie wordt?

 

De Fontein – 301 blz – paperback

Wat & Hoe Taalgids Duits

BrigitteProeme-Heinze

 

Handige tolk voor op reis. Met ruim 4.000 woorden en zinnen. Verder een woordenlijst Nederlands-Duits en Duits-Nederlands mét fonetische omschrijving van de uitspraak.

 

Kosmos – 240 blz – pocket

Wat & Hoe Mecklenburg-Vorpommern

Tineke Zwijgers

 

Naast een algemeen luik over de bestemming is de gids opgedeeld per regio: Oostzeekust Meckelenburg, Oostzeekust Vorpommern, Rügen, Merenplateau en het zuidwesten van Mecklenburg. Afgerond met suggesties voor wandelingen en tochten (o.m. Insel Poel, Fischland Darß-Zingst).

 

Kosmos – 206 blz – pocket

Philippus Melanchton

diverse auteurs

 

Hij was van groot belang voor de reformatie in Duitsland, omdat hij een bruggenbouwer was. Tussen kerk en onderwijs, tussen lutheranisme en calvinisme, tussen humanisme en reformatie, tussen reformatie en scholastiek… Leefde van 1497 tot 1560

 

Uitgeverij Kok – 400 blz – luxe-uitgave/harde kaft

Tot het bittere einde

Tot het bittere einde

Victor Klemperer

 

Zijn oorlogsdagboeken 1933-1945 werden postuum uitgeveven in 1995.  Klempereer was Duitse Jood en hoogleraar Romaanse literartuurgeschiedenis aan de universiteit van Dresden en had in WOI zelfs meegevochten als vrijwilliger in het Duiste leger. Dag op dag verhaalt hij hoe hijzelf en de jodengemeenschap in hun alledaags bestaan bedreigd werden in de aanloop naar WOII en tijdens de oorlogsperiode zelf.

 

Olympus – 525 blz - paperback

De erfenis van Neurenberg

Norbert Ehrenfreund

 

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd in Neurenberg een groot aantal oorlogsmisdadigers berecht. Daarmee werd Neurenberg het eerste internationaal oorlogstribunaal. De auteur was ooggetuige van het proces, schreef in die periode voor de Stars and Stripes (het nieuwsblad van de militairen) én was gedurende 30 jaar rechter in Californië.

 

Omniboek – 304 blz – paperback

 

Wat & Hoe Berlijn

Gisella Budée & Christine Berger

 

Reisgids (met aparte taalgids) voor een actieve en culturele vakantie. Met een selectie aan sociale, culturele en natuurhistorische elementen. Verder ook nog een overzichtelijke opdeling tussen Unter den Linden, Mitte, Potsdammer Platz, Kurfürsterdamm, Kreuzberg en Prenzlauerberg. Aansluitend een aantal suggesties voor excursies, wandelingen en tochten, aangevuld met adressen van horecazaken en winkels.

 

Kosmos Uitgevers – 206 blz – pocket

Nat.geografhic reisgids Duitsland - Michael Ivory

Reisgids Duitsland

Michael Ivory

Uitgebreide kennismaking met Duitsland. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen (bier leren brouwen, fietsen langs de historische plekken van Berlijn, een kunstcursus volgen in München…) en insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor excursies naar de eilanden voor de Oostzeekust, de middeleeuwse stadjes in het Neckardal en de meren in Mecklenburg.

National Geographic/Kosmos – 399 blz – paperback

Reisgids Berlijn

Reisgids Berlin

Damien Simonis & Pierre Adenis

 

Uitgebreide inleiding over de stad met achtergrondinformatie over heden en verleden, eten en drinken en kunst. Aangevuld met speciale reportages (Joodse gemeenschap, Marlene Dietrich, Potsdammer Platz), practische informatie en gedetailleerde kaarten

 

National Geographic/Kosmos 271 blz - paperback

 

Vergelijking met X onbekenden

Vergelijking met X onbekenden

Lydia Verbeeck

 

Eerste deel van een thrillerreeks rond het hoofdpersonage reisleidster Sofie Catoor. Op een groepsreis naar Dresden komen heden en verleden samen. Gebeurtenisen uit de Tweede Wereldoorlog versmelten met de groeiende recessie in de eurolanden  tot een explosief mengsel. Daarnaast zorgen de groep reizigers én het thuisfront van Sofie voor verrassende wendingen.

 

Manteau – 399 blz  paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

© 2004-2013 T/A/S bvba

sitemap