traveltv Congo

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

CONGO

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

AFRIKA

Algerije

Botswana

Congo

Ethiopië

Ghana

Kenia

Malawi

Marokko

Mauritius

Mayotte

Mozambique

Namibië

Seychellen

Tanzania

Tunesië

Zambia

Zimbabwe

Zuid-Afrika

 

 

andere continenten

congolese volkskunst

Een bijdrage van Bel°Afrika over  Congolese volkskunst. Muurschilderingen geven vaak een kritische reflectie weer op het leven van alledag of fungeren als informatiebord.

 

 

 

 

 

Reisliteratuur  over deze bestemming  

Het goud van Congo

Peter Verlinden

 

De Kivuprovincies in Oost-Congo, amper vier keer groter dan Belgie, is bijzonder rijk aan bodemschatten en vruchtbare landbouwgronden. Toch is het hier overleven, want zeker een kwart van de Kivu-bewoners is er op de vlucht. Maar waar komt al dat geweld vandaan?

 

Houtekiet/VRT Nieuws – 184 blz – paperback

Terug naar Congo

Lieve Joris

 

In de voetsporen van haar oom-missionaris trekt de Lieve Joris van missiepost naar missiepost. Dan trekt ze zonder gids verder en verkent onder meer Gbadolite, het geboortedorp van Mobutu, en vaart in een oude boot met duizenden passagiers de Zairestroom op tot ze opgepakt wordt in Lubumbashi.

 

Olympus – 255 blz –pocket

Afrika oog in oog met het onbekende - Michael Bright

Afrika. Oog in oog met het onbekende

Michael Bright

Gebaseerd op de BBC natuurserie, gefilmd in vijf bijzondere Afrikaanse gebieden:de Kalahariwoestijn, de savanne, Congo, Kaap De Goede Hoop en de Sahara. Met verrassend verhalen: Afrikaanse apen die overleven in het besneeuwde Atlasgebergte, nachtelijke bijeenkomsten van overdag solitair levende neushoorns, de ontdekking van een nieuwe  meervalsoort in de meren onder de Kalahariwoestijn. Ook werd een hoofdstuk gewijd aan hoe de reeks tot stand kwam, productioneel én filmisch.

Trion Natuur – 335 blz – luxe uitgave

de ontdekking van Congo

De ontdekking van Congo

Rudi Vranckx

 De auteur treedt in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Henry Morton Stanley en trekt van oost naar west. Een meeslepend en confronterend boek over corruptie, de nieuwe Chinese kolonisatoren en de talrijke oorlogen die het land aan de rand van de afgrond brachten.

Meulenhoff/Manteau - 363 blz.- Paperback

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba  

sitemap

traveltv