Traveltv China

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

CHINA

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken.

 

AZIË

 

Azerbeidzjan

Cambodja

China

Hong Kong*

Indië

Indonesië

Kazachstan

Kyrgyzstan

Laos

Malediven

Taiwan

Thailand

Vietnam*

Zuid-Korea

 

 

andere continenten

 

impressie china

Impressie van een 5000 kilometers lange reis door China. Op die tocht passeren Beijing, Luoyang, Xian, Guilin en Hong Kong de revue. Bijdrage van Chis Adams (opcom.pl)

fietstocht van Lhasa tot Nepal

Bijdrage van Dennis en Marijcke (toko-op-fietsvakantie) over hun fietstocht door een deel van Tibet. De route liep van Lhasa, over het Mount Everest Base camp richting Nepal, met bergpassen van boven de 5000 m

 

 

 

Reisliteratuur over deze bestemming

 

De grote sprong zijwaarts

Dirk Tieleman e.a.

 

Op reis in de Chinese Far West. Een blik op de transormatie van het onbekende westen van China. Twintig jaar geleden nog een no-gone-zone wordt dit gebied, groter dan de hele EU samen, in een ijltempo gekoloniseerd met alle gevolgen van dien voor bewoners, milieu én de rest van de wereld.

 

Houtekiet - 206 blz - paperback

 

De kunst van het oorlogvoeren

Sun-tzu

 

Het werk stamt uit 400 v.C. en is het oudst bekende filosofische boek over oorlog. De tekst van deze uitgave is een complete vertaling van alle bekende fragmenten, aangevuld met essays over de vertaling, context en archeologische achtergronden.

 

Kosmos – 304 blz – paperback

China

Carolyn Visser

 

Begin de jaren tachtig reist Visser voor het eerst naar China en dat blijft ze ook nadien nog jaren doen. Het boek is een bundeling van diverse reisverhalen uit eerder gepubliceerd werk. En laten op die manier de moeizame overgang zien van een communistisch gestuurd land naar een liberalere aanpak.

 

Olumpus – 477 blz – paperback

De tuin van de samoerai

Gail Tsukiyama

 

De  Chinese student Stephen reist naar een Japanse badplaats om van tbc te herstellen. In het strandhuis van zijn familie wordt hij verzorgd door de huisbewaardster Matsu. Intussen ukt het Japanseleger op in China…

 

Olympus – 319 blz  - paperback

Vijf sterren miljardair

Tash Aw

 

Shangai, het glansrijke symbool van het nieuwe China, is de setting waar de hoofdpersonages uit deze roman hun dromen najagen: het fabrieksmeisje Phoebe, popster Gary, zakenvrouw Yinghui, vastgoedmakelaar Justin en miljardair Walter Chao.

 

AtlasContact – 443 blz - paperback

China per trein

Paul Theroux

 

De auteur reist een vol jaar door alle provincies van de Volksrepubliek. Op die treinreizen ontmoet hij talloze Chinezen. Uit die contacten blijken onderling grote tegenstellingen én een levendige strijd tussen traditie en vernieuwing.

 

Olympus – 496 blz – paperback

slechte elementen

Slechte elementen

Ian Buruma

 

Chinese dissidenten van Los Angeles tot Beijng. Beschouwing over China door de ogen van dissidenten en rebellen. Hoe kijken zij naar het China van nu? De schrijver sprak met dissidenten verspreid over de hele wereld en vertelt de persoonlijke verhalen van rebbelen die de confrontatie aangingen met het regime.

 

Atlas uitgeverij – 464 blz – paperback

 

een barbar in china - Adriaan Van Dis

Een barbaar in China

Adriaan Van Dis

Reisverslag uit 1986 wanneer de schrijver naar China en een aantal aangrenzende landen reist.Hij volgt op Chinees grondgebied een deel van de eeuwenoude zijderoute en maakt kennis met een land vol bureaucratische maatregelen. Ook de ambigue houding tegenover vreemdelingen komt aan bod.

Olympus – 96 blz – pocket

China reisgids

Nelles gids China

diverse auteurs

 

Deze reisgids beschrijft de belangrijkste metropolen zoals Beijing, Shanghai, Xi’an en Hongkong. Aangevuld met practische tips en een uitgebreide lijst met hotels.

 

Spectrum – 264 blz. – pocket

 

te gast in China

Te gast in China

diverse auteurs

 

De verzameling korte reisimpressie, geschreven door meerder auteurs, geven een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners. Aangevuld met nuttige reistips.

 

Informatie Verre reizen – 80 blz. – pocket 

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

© 2004-2013 T/A/S bvba

  sitemap