Traveltv Groot-Britannie

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

 GROOT-BRITTANNIE  1   2

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

Wales Wales. Hier heerste de legendarische King Arthur, in goed gezelschap van zijn magisch zwaard Excalibur, druïde Merlijn en de Ronde Tafel ridders.
schotland doedelzakspelers

In Schotland waart het monster Nessie rond, drinken mannen in kilts de fijnste malt whisky’s en zijn er de Highland Games met het paalwerpen en steenkogelen

castle howard

Het graafschap Yorkshire vormt het ideale decor voor prachtige kastelen als het Harwood House en het Castle Howard, kasteel van de televisie-serie "Brideshead  Revisited".

edingburgh koninklijk yacht

In Edinburgh ligt de "Britannia" aangemeerd, meer dan 40 jaar in dienst van de Britse koninklijke familie. In Brighton springt "The Royal Pavilion" in het oog.

Reisliteratuur over deze bestemming  

The Rolling Stones. On air in the sixties

Richard Havers

 

Achter de schermen van een band in opkomst met bijzonder veel fotomateriaal. Opgedeeld in jaartallen: 1963 – 1964 – 1965 – 1966 – en de periode van 1967 tot 1969. Eind oktober 1962 namen The Stones hun eerste demo op. Het succes van de groep begon al van bij de start met “Please,Please me”, dat uit het niets op enkele weken tijd, nummer 2 van de hitlijsten inpalmde. Commerciële zenders zoals ITV pikte de groep al snel op en ook de BBC ging na een mislukte auditie toch over stag.

 

Kosmos – 320 blz – harde kaft/luxe-editie

Altijd dichtbij

Paula Daly

 

Wanneer de jongste dochter van Natty en Sean wegens ziekte thuis moet blijven, biedt Natty’s beste vriendin Eve aan om te helpen in het huishouden. Maar dan blijkt dat Sean verliefd is geworden  op Eve en hoe hard ze ook haar best doet, Natty slaagt er niet in hem opnieuw voor zich te winnen. Op een dag ontvangt ze een anonieme brief waarin staat dat Eve niet aan haar proefstuk is en al eerder een echtbreekster was

 

De Fontein – 286 blz – paperback

 

De zes freules

Laura Thompson

 

De geschiedenis van de zes zussen Mitford, kinderen van Lord Redesdale. Ze werden opgevoed tijdens het interbellum op de klassieke wijze zoals de Engelse aristocratie het al eeuwen deed.

Maar in plaats van een rimpelloos parkoers kwamen ze terecht in een periode van grote politieke tegenstellingen die zouden uitmonden in de Tweede Wereldoorlog. Tegenstellingen die ook de zussen sterk beïnvloedden.

 

Omniboek – 408 blz – paperback

 

Beste vrienden

Sophie Hannah

 

Een moordenaar heeft het gemunt op stellen van twee beste vrienden. Telkens krijgen de slachtoffers  vooraf een wit zelfgemaakt boekje met dichtregels. Rechercheur Simon Waterhouse zit met de handen in het haar totdat stand-upcomedian Kim bij hem komt. Ook zij kreeg zo’n boekje maar waarom? Want naar eigen zeggen heeft Kim niet eens een beste vriend of vriendin.

 

De Fontein – 427 blz – paperback

Dit is Londen

Ben Judah

 

Hedendaags Londen is een stad van migranten. Meer dan een derde van zijn inwoners is buiten Groot-Brittannië geboren. Allerlei slag mensen kwam naar de metropool, met hun dromen en verwachtingen. Maar voor velen komen die niet uit en dat heeft een impact op de stad. Als geboren Londenaar gaat de auteur op zoek naar verhalen en dompelt zich onder in het leven van deze multiculturele stad die in 10 jaar sterk veranderde.

 

Atlas Contact – 427 blz – paperback

Tot in de dood

Peter James

 

Het laatste wat Jamie van zijn verloofde Logan aan de telefoon hoort is een paniekerig  gil. De politie is er snel maar van haar geen spoor meer. Op hetzelfde moment wordt aan de andere kant van Brighton een sedert dertig jaar vermiste vrouw ontdekt onder een wandelpad. Inspecteur Grace ziet niet meteen een verband, maar het vermoeden groeit dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

 

De Fontein – 366 blz – paperback

De horlogemaker van Londen

Natasha Pulley

 

1883. Wanneer  Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn huurkamer. Het redt hem op wonderlijke wijze het leven tijdens een bomaanslag, gepleegd door de Ierse verzetsbeweging Clan na Gael. Thaniel gaat op zoek naar de maker van het horloge en dat blijkt de mysterieuze Japanner Keita Mora. Op het moment dat ook Grace Carrow, een natuurkundige uit Oxford, zijn pad kruist raakt alles in een vreemde stroomversnelling.

 

De Fontein – 350 blz – paperback

Tot in de dood

Peter James

 

Op eenzelfde dag hoort Jamie tijdens hun telefoongesprek hoe zijn verloofde wordt gekidnapt en vindt de politie van Brighton de stoffelijke resten van een vrouw die dertig jaar geleden als vermist werd opgegeven. Roy Grace en zijn team zien geen verband tussen beide zaken, maar dan verdwijnt er weer een vrouw en volgt er nog een opgraving van een vroegere vermiste persoon.

 

De Fontein – 366 blz - papreback

Londen in stijl

Saska Graville

 

Niet opgevat als een echte reisgids. Wel een bundeling met een selectie van 150 winkels, pubs en restaurants die het eigenzinnige en excentrieke karakter van Londen moeten onderstrepen. Met enkele impressies van  eigenaars die in deze lijst voorkomen. Per wijk ingedeeld en compleet met websites, adressen en telefoonnummers.

 

Kosmos – 293 blz – paperback

Alles op het spel

Sophie Hannah

 

Justin verhuist met haar gezin naar Devon. Kort na die verhuis begint haar dochter zich steeds meer terug te trekken, zeker nadat haar beste vriend George geschorst is van school. Maar dan blijkt dat er helemaal geen George bestaat. En dan zijn er nog die vreemde telefoontjes van een anonieme beller…

 

De Fontein – 414 blz – paperback

Leven na leven

Kate Atkinson

 

Tijdens een koude nacht in 1910 komt bankiersdochetrtje Ursula Todd ter wereld in Londen – dood. Diezelfde nacht komt Ursula Todd ter wereld en begint aan een leven dat heel gewoon zal blijken. Maar terwijl ze groeit, gaat ze ook dood, herhaaldelijk, op verschillende manieren. Tegelijkertijd nadert de tweede grote oorlog van de eeuw.

 

Atlas Contact – 525 blz – paperback

Jihadi John

Robert Verkaik

 

In 2014 werd voor het eerst beelden vrijgegeven van de beul die gijzelaar James Foley onthoofde. Die beul was Emwazi, een in Engeland geschoold  IT-er  zonder strafblad. Vier jaar eerder had Verkaik hem nog uitvoerig geïnterviewd toen Emwazi zwaar onder druk werd gezet om te gaan werken voor de geheime diensten. De radicalisering van een westerse moslim.

 

Omniboek – 284 blz – paperback

Voetbalkoorts

Nick Hornby

 

Als hij elf is wordt de schrijver door zijn vader voor het eerst meegenomen naar een wedstrijd van Arsenal. Die dag zal zijn leven ingrijpend veranderen. Het verhaal van een hobby die een obsessie wordt.

 

Atlas Contact – 254 blz – paperback

 

Hun beloofde land

Ian Buruma

 

Mijn grootouders in tijden van liefde en oorlog. De auteur reconstrueert aan de hand van de uitgebreide briefwisseling tussen zijn grootouders Bernard & Win het leven dat ze als Duits-Joodse immigranten in Londen leidden. Ook wanneer ze voor langere tijd van elkaar gescheiden zijn zoals in Wereldoorlog I wanneer Bernard in Frankrijk en het Midden-Oosten aan het front zit of tijdens Wereldoorlog II in India vecht.

 

Atlas Contact – 280 blz – paperback

Als de dood

Peter James

 

Wanneer Red Westwood via een online datingsite Bryce Laurent ontmoet valt ze onmiddellijk voor hem maar gaandeweg blijkt haar relatie duistere kanten te hebben en ontaardt in terreur. Inspecteur Roy Grace weet Red te ontworstelen aan Bryce maar dan begint de nachtmerrie pas echt.

 

De Fontein – 380 blz – paperback

Kijk niet om

Clare Donoghue

 

Fotografe Sarah Grainger wordt gestalkt. Daardoor durft ze amper het huis uit, temeer omdat in de omgeving van haar huis in Zuid-Londen inmiddels drie vrouwen vermoord zijn aangetroffen. Inspecteur Lockyer en zijn team staan voor een raadsel.

 

De Fontein – 301 blz – paperback

About a boy

Nick Hornby

 

Will Freeman, vrijgezel en 36, heeft niet de minste behoefte aan kinderen. Maar om met een leuke jonge moeder in contact te komen veinst hij vader te zijn van een tweejarig zoontje. Helemaal ingewikkeld wordt het wanneer hij zich aansluit bij een praatgroep voor alleenstaande ouders en zo de 12-jarige Marcus ontmoet.

 

 Atlas Contact – 271 blz – paperback

 

Ongewis

Cath Staincliffe

 

Drie lichamen worden levenloos aangetroffen boven een bar in Manchester: een moeder, haar broer en haar elfjarige dochter. De vader is verdwenen en de twee jongste kinderen zijn vermist. Rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey worden op de zaak gezet, maar worstelen intussen ook met hun eigen demonen.

 

De Fontein – 267 blz – paperback

Het koningsbedrog

Steve Berry

 

Cotton Malone stuit op geheimen die het Britse koningshuis te gronde kunnen richten. En daar bovenop is er nog de ontvoering van zijn zoon én de vrijlating van een Libisch terrorist door de Schotse autoriteiten, tegen de zin in van Amerika.

 

De Fontein – 429 blz – paperback

Londen

Edward Rutherford

 

De fascinerende ontstaansgeschiedenis van Londen wordt in een geromantiseerde versie verhaald. Fictieve hoofdpersonages brengen elke tijdsperiode tot leven, vanaf de Kelten in 54 na Chr. tot de City in 1997.

 

De Fontein – 829 blz – paperback/harde kaft

De poppenspeler

James Carol

 

Profiler Jefferson Winter buigt zich over het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-doodt. Slachtoffers zijn vrouwen wiens gezicht ongeschonden blijft slechts nog kunnen vegeteren als kasplantjes. Wanneer Rachel Morris via de chat een date versiert… waar komt ze dan terecht?

 

De Fontein – 331 blz – paperback

Laat me nooit alleen

Kazuo Ishiguro

 

Kathy (31) werkt in een revalidatiekliniek op het Engelse platteland. Daar ontmoet ze, als verzorger, opnieuw haar jeugdvriendin Ruth met wie ze de draad opppakt. Ook haar oude jeugdliefde Tommy komt terug in haar leven. Ze blijken alle drie nog een steeds een bijzondere band te hebben.

 

Olympus – 304 blz – paperback

Doodsklok

Peter James

 

Wanneer de vijf jaar oude Gavin met zijn zus aan boord gaat met bestemming Dublin, nadat hun moeder is doodgeschoten en hun vader ontvoerd, krijgt hij van een onbekende de horloge van zijn vader. Datzelfde horloge duikt ook op bij een roofoverval 90 jaar later in Brighton. Die gebeurtenis brengt inspecteur Roy Grace terug naar het New York van 1922.

 

De Fontein – 383 blz – paperback

Rachel, een document

Martin Amis

 

De negentienjarige Charles Highway bereidt zich in het huis van zus voor op het toelatingsexamen voor Oxford. Als hij Rachel leert kennen en zij bij hen intrekt, blijkt haar aanwezigheid zuiverend te werken voor het hele huishouden, ook voor zijn zus.

 

Olympus – 287 blz – paperback

Tegen beter weten in

Jane Fallon

 

Jen verlangde al jaren naar een normale warme familie. Die vindt ze bij haar schoonfamilie wanneer ze trouwt met Jason. Op een dag is ze getuige van iets wat ze niet had mogen zien en begint de twijfel te kwangen. Haar man inlichten zou een scheur in hun huwelijk kunnen veroorzaken, maar hoe lang kan ze dit voor zichzelf houden.

 

De Fontein – 334 blz – paperback

Ondraaglijk

Sophie Hannah

 

Wanneer haar vlucht vertraging oploopt worden alle passagiers in hotels ondergebracht. Gaby deelt daarbij een kamer met Lauren. Wanneer deze beweert dat een onschuldige man de gevangenis ingaat voor een moord die hij niet heeft gepleegd, blijken de beide vrouwen meer gemeen te hebben dan aanvankelijk gedacht.

 

De Fontein – 460 blz – paperback

Monnik, boer, spion en hoer

van Ollevier

 

Een scheve kijk op Engeland. De auteur, VRT journalist, laat zich leiden door een veertigtal historische personages voor een bijzondere invalshoek: zoals o.m. abt Beda in de 8e eeuw die nauwgezet de gruwel van de volksverhuizingen beschreef en Francis Walsingham, de chef van de 16e eeuwse geheime dienst.

 

Houtekiet/Atlas Contact/VRT

Een verhaal met een angel

Dave Goulson

 

Al van jongsaf aan is de schrijver en hoogleraar biologie Goulson gefascineerd door hommels. Zijn jeugdige fascinatie zet hem aan om hun wereld te doorgronden. Zijn resultaten van jarenlang onderzoek worden afgwisseld af met verrasende anekdotes.

 

Atlas Contact – 317 blz - paperback

Toen wij wezen waren

Kazuo Ishiguro

 

1930. Christopher Banks is Engelands meest gevierde detective. Maar de geheimzinnige verdwijning van zijn ouders toen hij klein was en ze in Shangai woonden, blijft hem intrigeren.

 

Olympus – 333 blz – paperback

Wat & Hoe Londen

Paul Murphy

 

De gids is opgedeeld per wijk: St Jame’s & Mayfair & Piccadilly, de City & Oost-Londen, Westminster & de South Bank, Knightsbridge & Kensington & Chelsea, Covent Garden & Bloomsbury & Soho. Aansluitend info over Cambridge, Oxford en Windsor.

 

Kosmos – 206 blz – pocket

De mazen van het net

David Mark

 

Aector McAvoy is rechercheur in Hull, en samen met zijn directe chef en hoofdinspecteur Trish Pharaoh werken ze aan een moordzaak met maar weinig aanknopingspunten. Wanneer McAvoy getuige is van een aanslag, ontdekt hij een patroon waaruit blijkt dat er nog meer op komst is.

 

De Fontein – 335 blz – paperback

Ontaard

Paula Daly

 

Lisa’s wereld stort in als de 13-jarige dochter van haar beste vriendin Kate vermist raakt. Ze voelt zich schuldig omdat ze vergeten was dat het meisje kwam logeren. Wanneer ook haar gezin ontwricht dreigt te geraken, blijft er voor Lisa niets anders over dan zelf op zoek te gaan naar Lisa. Maar die zoektocht woelt onverwachte geheimen naar boven.

 

De Fontein – 316 blz – paperback

Wraakengel

C.J. Sansom

 

Advocaat Matthew Shardlake gaat de confrontatie aan met een seriemoordenaar die zijn inspiratie uit het Boek Openbaring haalt. Terwijl de Kerk overtuigd is dat er sprake is van hekserij en een duivelsuitdrijving wil doorvoeren bij een fantiek gelovige jongen die opgesloten zit in een gesticht.

 

De Fontein – 589 blz – paperback

Man on the run. Paul Mc Cartney in de seventies.

Tom Doyle

 

Nadat de Beatles uit mekaar gevallen zijn worstelt Mc Cartney met een depressie. Hij trekt zich met zijn nieuwe vrouw Linda terug op het Schotse platteland .Daar gaat hij  met drugs en drank op zoek naar een nieuwe identiteit én muziekstijl, en dat wordt de band Wings.

 

Kosmos – 336 blz – paperback

Een duister koor

Sophie Hannah

 

Lousie woont met haar man in Cambridge. Hun zoontje Joseph loopt school op een prestigieuze kostschool, zeer tegen de zin van Louise. De zaak escaleert tot ze achtervolgd wodt door muziek die alleen zij kan horen, gezongen door een koor van kinderen dat alleen zij kan zien…

 

De Fontein – 237 blz – paperback

Fiona in koelen bloede

Harry Bingham

 

Rechercheur Fiona worstelt met haar geestzesziekte en blijkt geadopteerd te zijn. De gruwelijke ontdekking van een menselijk been is voor haar de start van zoektocht naar een meisje dat tien jaar geleden vermoord werd. Tijdens het onderzoek gebeurt een tweede vrijwel identieke moord..

 

De Fontein – 448 blz – paperback

Sjakie en de grote glazen lift

Roald Dahl & Quintin Blake (tekeningen)

 

In een grote glazen lift vliegt Sjakie samen met zijn ouders en grootouders boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan en door een foutje schiet de lift omhoog, hoger en hoger.

Mijn autobiografie

Alex Ferguson & Paul Haward

 

Manchester United is onder leiding van zijn trainer Alex Ferguson, die er 27 jaar aan het werk was, uitgegroeid tot een club van wereldformaat. In het boek vertelt hij over zijn omgang met wereldsterren als David Beckham, Eric Cantona, Cristiano Ronaldo. En blikt hij terug op zijn rivaliteit met Liverpool, Arselal, Chelsea en Manchester City

 

Kosmos – 352 blz - paperback engeland

Brandschoon

Sophie Hannah

 

In deze literaire thriller gaat Amber met behulp van een hypnotherapeute zoek naar antwoorden op situaties uit het verleden, een vriendin die omkwam in een aangestoken huisbrand, familieleden die een paar dagen verdwijnen en dan doen alsof er niets is gebeurd. Maar voor een brandschoon geweten moet soms een hoge prijs betaald worden.

 

De Kern – 446 blz  - paperback

Schijndood

Peter James

 

Filmproducent Larry Brooker hoopt met zijn nieuwste prent een fortuin te vergaren. Wanneer rockster Gaia ook ambieert om het als actrice te maken wordt een aanslag op haar leven verijdeld, net voor de opnamen van start zullen gaan in Brighton. Voor inspecteur Roy Grace een waarschuwing dat de stalker ongetwijfeld wacht om in Brighton zijn volgende zet te doen.

 

De Fontein – 399 blz – paperback

Go slow Engeland & Wales

Alastair Sawday

 

Bijzondere plekken om te slapen, te eten en te genieten. Een selectie van accommodaties op het Engelse platteland die de idee van de slow-beweging uitdragen, van slow-leven tot slow-food.

Met aandacht voor de plaatselijke cultuur en tradities, én met de intentie de omgeving zo min mogelijk te verstoren. Aangevuld met contactgegevens en prijzen.

 

Kosmos – 223 blz – paperback

Dodelijke selectie

Kåre Skuland

 

Vlak voor de aanvang van een symposium in Londen wordt een professor met zijn wagen in de Theems geduwd. Hij zou er zijn bewijs tegen de evolutietheorie van Darwin uiteenzetten. Vlak voor zijn dood kan hij nog een cryptische boodschap aan één van zijn studenten achterlaten. De studente komt terecht in het web van een grillige seriemoordenaar.

 

Uitgeverij Kok – 415 blz – paperback

Londen in stijl

Saska Gravilleen Martin & Jessica Reftel

 

Een gids zonder musea noch monumenten, maar wel een overzicht van meer dan 150 bijzondere winkels, pubs en restaurants. Ook een deel van de vaak excentrieke uitbaters komen aan het woord. Per wijk ingedeeld met overzichtkaartjes. Compleet met adressen en telefoonnummers.

 

Kosmos – 295 blz - paperback

 

De verborgen bibliotheek

A.M. Dean

 

Professor Holmstrand wordt neergeschoten. De volgende dag ontvangt een andere prof Emily Wess een brief van haar voormalige mentor Holmstrand met daarin cryptische aanwijzingen voor de locatie van “de verborgen bibliotheek van Alexandrie”. Maar niet allen zij, ook een geheime kerkgenootschap wil de locatie achterhalen

 

De Fontein – 397 blz – paperback

Gekooid

 

Tania Carver

Bij de sloop van een huis wordt in de kelder een kooi ontdekt, gemaakt van menselijke botten, met daarin een kind opgesloten. Inspecteur Phil Brennan wordt op de zaak gezet en komt niet alleen een seriemoordenaar op het spoor maar lijkt ook verstrikt te geraken in een netwerk van sociopaten.

 

De Fontein – 382 blz - paperback

 

Een goede moeder

Louise Millar

 

De jonge weduwe Kate is, sind shaar man omkwam bij een beroving, obsessief bezig met het becijferen welke of zij en haar zoontje nog meer ongelukken zullen overkomen. Ze ontmoet Jago Martin, een universiteitsprof  in kansberekeningen, die denkt dat hij haar kan verlossen van haar obsessie. Maar is ze wel paranoïde of is er meer aan de hand?

 

De Kern – 397 blz – paperback

Mist over Londen

C.J. Sansom

 

1952. Er zijn twaalf jaar verstreken sinds Engeland zich heeft overgegeven en de bevolking leeft onder de Duitse bezetter. Ambtenaar David Fitzgerald sluit zich aan bij het verzet. Als hij wordt ingezet om een oude studievriend het land uit te krijgen, raakt hij verstrikt in een web van spionage en intrige. Wie kan hij vertrouwen en hoe blijft hij de Duitse overheersers uit het zicht?

 

De Fontein – 605 blz – paperback

Reisgids London

Lousie Nicholson & Alison Wright

 

Uitgebreide kennismaking met London. Een waaier aan suggesties voor bijzondere belevenissen zoals een high tea gebruiken in een stijlvol hotel,een boottocht over de Theems en een parlemantair debat bijwonen in het Britse Lagerhuis. Met insider tips van locals over hun favoriete plekjes. Aangevuld met practische informatie, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en excursies (Cambridge, Bath, Stratford-upon-Avon).

 

National Geographic/Kosmos – 270 blz – paperback

 

Voor jou

Jojo Moyes

 

Louisa werkt in een cafe en heeft een vaste vriend, hoewel die niet de grote liefde voor haar betekent. Will had het vroeger zeer naar zijn zin met een mooie baan en dito vriendin, tot hij in een rolstoel belandt. Wanneer Louisa haar werk kwijt raakt gaat ze aan de slag als verzorgster van Will.

 

De Kern – 414 blz – paperback

 

Oogcontact

Gergus McNeill

 

Robert Naysmith is een succesol zakenman én seriemoordenaar. Al jaren laat hij zich door  ldezelfde spelregels lijden: hij kijkt op zijn horloge en de eerste die hem vanaf dat moment recht aankijkt wordt zijn volgend slachtoffer. Inspecteur Graham Harland ziet zich geplaatst voor een compleet raadsel zonder enig verband tussen de willekeurig uitgevoerde moorden.

 

De Fontein – 301 blz – paperback

 

Achter de schermen

Kate Atkinson

 

In deze roman verhaalt Ruby Lennox over een eeuw familiegeschiedenis in Yorkshire. Te beginnen bij haar overgrootmoeder - die een affaire onderhield met een Franse fotograaf - via haar moeders onvervulde dromen als Hollywooddiva tot de aanvaring van haar zus met de koninging tijdens haar kroning.

 

Olympus – 332 blz – paperback

London Fields

Martin Amis

 

Nicola Six is ervan overtuigd dat ze op haar vijfendertigste verjaardag vermoord zal worden. Maar door wie? Wordt het Keith, de alcoholistische dartsliefhebber die zich inlaat met schimmige zaakjes of de rijke, welopgevoede maar incompetente Guy.Voor Samson Young, een schrijver met een writer’s block, komt dit verhaal als een geschenk uit de hemel.

 

Olympus – 482 blz – paperback

De verzegelde brief

De verzegelde brief

Emma Donoghue

 

De roman werd gebaseerd op een werkelijk bestaande echtscheidingszaak uit 1864 (The Codrington Trial) en laat een hele reeks “heilige”Victoriaanse thema’s de revue passeren vanuit het standpunt van het vrouwelijk hoofdpersonage Helen Codrington: huwelijk, vriendschap, ouderschap, werk en wet. Destijds een belangrijk issue in de ontvoogdingsstrijd van de vrouw in Engeland

 

Atlas Contact – 391 blz – pocket

Niets verdwijnt

Niets verdwijnt

Elanor Dymott

 

Een literaire thriller verpakt in een whodunit-liefdesverhaal. De universiteit van Oxford dient als decor voor een moordverhaal op de ex-universiteitsstudente Rachel. Haar partner, jaar- en studiegenoot Alex, gaat er mentaal zo erg door dat hij besluit zelf op onderzoek te gaan. En dat brengt hem onder meer  bij zijn vroegere mentor en docent Harry , zijn oude studiegenoot Richard, en haar voormalige universiteitsvrienden Cissy en Anthony.

 

Atlas Contact – 401 blz – paperback

Cultuur bewust Groot-Britannie

Cultuur Bewust Groot-Brittannië

Paul Norbury

Gids voor de reiziger die de waarden en opvattingen wil begrijpen van zijn bestemming.Van lichaamstaal tot taboes, van tradities tot politieke achtergronden.

 

Van Halewijck/Elmar – 167 blz. - pocket

The River café

The River Café

Ruth Rogers & Rose Gray

 

Klassiek Italiaans kookboek, samengesteld door de eigenaars-koks van het gelijknamige restaurant in London.Met meer dan tweehonderd  plaatselijke specialiteiten en klassieke gerechten.

 

Kosmos – 415 blz – paperback

Het spoor van Orwell

Het spoor van Orwell

Marco Daane

 

Het boek voert langs de verschillende plaatsen die bepalend waren voor het leven en werk van één van de invloedrijkste auteurs van de twintigste eeuw, de Engelse schrijver Orwell.

 

Uitgeverij Atlas –  351 blz – paperback

Post voor Mevrouw Bromley

Post voor mevrouw Bromley

Stefan Brijs

 

Als WOI uitbreekt zijn er in Londen duizenden vrijwilligers die naar het slagveld willen. Maar er is ook een kleine minderheid die zich niet in die oorlog kan vinden en dienst weigert. Een roman over ouders en kinderen in tijden van oorlog, over moed en lafheid, balancerend tussen hoop en gruwel.

 

Atlas – 510 blz  paperback

In Londen

In Londen

Lia van Bekhoven

 

Tijdens negen wandelingen door Londen legt de schrijfster de mooiste gekste, leeijkste en verrassendste kanten van de wereldstad bloot. Aangevuld met duidelijke plattegronden en een uitgebreid register.

 

Uitgeverij Atlas – 279 blz – paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba 

 sitemap