Traveltv Belgie

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

BELGIE   1   2   3   4   5   6

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

EUROPA

België

Cyprus

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk  

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

IJsland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Malta

Montenegro

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk 

Polen

Portugal

Servië

Slovakije

Spanje

Tsjechië

Zwitserland

andere continenten

aaigem den dotter In Aaigem wandelen we door het natuurreservaat Den Dotter in goed gezelschap van kleinkunstenaar Jan De Wilde.
essen smokkelvertelling

Tijdens een smokkelvertelling in Essen kom je alles te weten over Klavere-vrouwtje, een beruchte/ beroemde smokkelaar.

groenteveiling sint-katelijne-waver

Een kijkje achter de schermen van de "Mechelse veilingen", de grootste coöperatieve groenteveiling van Europa.

coloma rozentuin van sint-pieters-leeuw

De Coloma Rozentuin in het Vlaams-Brabantse St-Pieters-Leeuw herbergt 3.000 rozen-variëteiten en is opgebouwd rond vier thema's.

Reisliteratuur van/over deze bestemming

Karel V. Keizer van een wereldrijk (1500-1558)

/Wim Blockmans

 

De keizer streefde dan wel naar vrede en christelijke en staatkundige eenheid, maar uiteindelijk bracht zijn politiek slechts talloze oorlogen en zaaide hij verdeeldheid. In zeven thematische hoofdstukken wordt aangetoond waarom Karel V faalde.

 

Omniboek – 288 blz - paperback

Dwarsligger

Yves Saerens

 

Historische roman en debuut van de schrijver. Jan is een 17e eeuws chirurgijn in Antwerpen. Ivan werkt als gids in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in dezelfde stad anno 2014. Drie eeuwen staan tussen beide mannen. Toch zijn er opvallende gelijkenissen: hun afkomst, hun spiritueel zoeken, hun conflict met kerkelijke instanties. En dan is er die ene  sarcofaag die dwarsligt onder de vloer van de kathedraal.

 

Houtekiet – 413 blz – paperback.

Ver(s)zameld Werk

Boudewijn Knevels

 

Hij was destijds de eerste Haspengouwse fruitdichter en is de huidige voorzitter van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Fruyteniers en zijn gastronomie. Hij schrijft al ruim 50 jaar en een selectie van zijn oeuvre werd eind vorig jaar uitgebracht in "Ver(s)zameld werk". Goed voor in totaal duizend (1.000 !) fruitgedichten, cabaretliederen, liefdestintelingen, gelegenheidsteksten en zo veel meer.

 

uitgave in eigen beheer - 365 blz - harde kaft

Het Belgisch labyrint

Geert Van Istendael

 

Het hele pallet België passeert de revue: de taalgrens, de ruimtelijke wanorde, de ellende van Brussel, het Verkavelingsvlaams, het politieke kluwen van Julius Caesar tot Bart De Wever en van Karel de Grote tot Elio Di Rupo. Met handige namenregister.

 

Olympus – 304 blz – paperback

 

De verzonken jongen

Jan Vantoortelboom

 

Broers Stoffel en Bert  Vanheule gaan elke zondag op bezoek bij grootvader Victor. Zijn gezicht is in tweeën gespleten door een litteken, wat voor de nodige verbeelding zorgt. Maar stilaan sijpelt de vertwijfeling over de herkomst ervan door tot het doek valt over het onbezorgde leven van de broers.

 

Olympus – 301 blz – paperback

 

De grote sprong zijwaarts

Dirk Tieleman e.a.

 

Op reis in de Chinese Far West. Een blik op de transormatie van het onbekende westen van China. Twintig jaar geleden nog een no-gone-zone wordt dit gebied, groter dan de hele EU samen, in een ijltempo gekoloniseerd met alle gevolgen van dien voor bewoners, milieu én de rest van de wereld.

 

Houtekiet - 206 blz - paperback

Oostende, de zomer van 1936

Mark Schaevers

 

Een aantal Duitstalige schrijvers van het interbellum ontvluchtten hun vaderland en verbleven een tijdlang aan de Belgische kust waar vooral in Oostende de wegen kruisten van Irmgard Keun, Egon Erwin Kisch, Joseph Roth en Stefan Zweig.

 

Atlas Contact – 142 blz – pocket

Schrijven is schrappen

Hans Hogenkamp

 

De titel refereert naar een bekend schrijfdogma. Maar hoe werkt dat in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit? Niet alleen naar woorden en zinnen, zeker ook naar scènes, tijd, lokaties en personages.

 

Atlas Contact – 111 blz – pocket

Door & door Antwerpen

Sarah Breimer & Marina Goudsblom

 

Beleef de stad van binnenuit. Weg van de gebaande paden, naar het Antwerpen van de locals. Via vijftien verhalen wordt de stad voorgesteld: van gevels kijken tot flaneren op Antwerpen-Linkeroever. Achter in het boek zit een katern met tips en informatie voor wie zelf op pad wil.

 

Kosmos – 192 blz – paperback

Kingston noir

Guido Eekhaut

 

Zaventem. Tijdens een overval op een vliegtuig steelt een Russische huurling een datadrager, in opdracht van terroristen. Wanneer de deal mislukt en hij vermoordt wordt, vlucht zijn vriendin Anna met haar dochter naar Jamaica. Op hetzelfde moment is er in Kingston een seriemoordenaar aan de slag. Werk aan de winkel voor commissaris Jennifer Vassell.

 

Manteau – 336 blz - paperback

Opgelicht

Tom De Meester

 

De energiezwendel van Electrabel & Co. Tien jaar geleden werden gas en electriciteit geliberaliseerd. Vandaag, 247 fusies later beheersen 7 multinationals ons dagelijks licht, onze verwarming en ons kookformuis. En betalen we 43% méér voor stroom en 70% meer voor gas.

 

Epo uitgeverij – 246 blz - paperback

Heylen en de herkomst

Martin Heylen

 

Met acht bekende mensen op avontuur in hun land van origine.Met Elodie Ouedraogo, Jani Kazaltzis, Barabara Sarafian, Meyrem Almaci, Aagje Vanwalleghem, Tatiana Silva, Prem Radhakishun en Svetlana Bolshakova op zoek naar de roots die hen hebben gemaakt  tot wie ze zijn.

 

Manteau – 256 blz – harde kaft

Gezworen vrienden

Edward Hendriks

 

Vier vrienden zweren elkaar eeuwige trouw. Wanneer ze op zomerkamp zijn gebeurt er een

gruwelijk ongeluk. Jaren later krijgt één van de vier een verontrustend telefoontje, waardoor hij de confrontatie met het verleden moet aangaan. Zullen zijn vrienden van toen nog steeds voor hem klaarstaan?

 

De Fontein – 303 blz - paperback

Groenten in de hoofdrol. Voedsel kweken voor de toekomst

Peter Bauwens

 

Naast een overzicht van twaalf manieren om voedsel te telen (collectioneur, permacultuur, community supported agriculture..), is er ruime aandacht voor nieuwe gewassen zoals o.m. quinoa, sugarnaps, kiemgroenten en edamame. Met historiek,  praktische teelttips en basisrecepten.

 

Trion Natuur – 159 blz – harde kaft

Godelieve van Amerika

Johan de Vos

 

De auteur gaat na haar dood op zoek naar zijn zus die hij amper heeft gekend. Die was ingetreden bij de arme klaren, niet dicht bij huis maar in het strengste klooster van de orde in de Verenigde Staten; Een kijk op het Flandre profonde van voor en na WOII.

 

Houtekiet – 192 blz - paperback

Vogels in en rond de tuin

Helga Hofmann

 

De 100 mooiste soorten in tuin, bos  en park, aan de hand van specifieke kenmerken,  geluiden, het voedsel en broedgedrag. Kaartjes verduidelijken of een vogelsoort hier broedt of enkel te gast is. Inclusief tips over hoe je meer vogels in je tuin kunt krijgen.

 

Trion Natuur – 252 blz – pocket

Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België

Sam Van Clemen

 

Veel plekken en bouwwerken herinneren aan die historische perioe 1914-1918: forten, bunkers, monumenten op slagvelden van weleer, oorlogsbegraafplaatsen, musea…

Dit naslagwerk bevat honderden oorlogslocaties die uitgebreid beschreven worden, van bij de Duitse inval en bezetting tot de bevrijding en haar nasleep.

 

Manteau – 432 blz – paperback

Verhalen van het Pajottenland

Koenraad Tinel & Stefan Brijs

 

Beeldhouwer en tekenaar Tinel portretteerde een aantal kleurrijke figuren uit zijn omgeving in het Pajottenland: de boer met zijn varkensbeer, de tuinman zonder benen, het geruzie onder de kinderen van Domien… Auteur Stefan Brijs schreef de sobere, trefzekere tekst bij de intrigerende beelden.

 

Atlas Contact – 414 blz – luxe uitgave

Spot het insect

Tom Jackson

 

Handige gids voor kinderen om de wondere wereld van de insecten te leren kennen. Meer dan 100 soorten komen erin voor: pissebed, goudwesp, kruisspin, staafwants, distelvlinder en nog  veel meer. Ze kunnen zelfs laten zien wanneer een insect gespot werd door de juiste sticker naast de afbeelding met informatie te kleven.

 

Trion Natuur – 112 blz – pocket

De ontdekking van Congo

De ontdekking van Congo

Rudi Vranckx

 

De auteur treedt in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Henry Morton Stanley en trekt van oost naar west. Een meeslepend en confronterend boek over corruptie, de nieuwe Chinese kolonisatoren en de talrijke oorlogen die het land aan de rand van de afgrond brachten.

 

Meulenhoff/manteau - 363 blz.- Paperback

Reisgids naar de geschiedenis van Belgie

Reisgids naar de geschiedenis van België

Sam Van Clemen

 

Naslagwerk over meer dan 200 historische lokaties in ons land. Bij elke lokatie wordt beschreven wat er zich precies heeft afgespeeld. Van de prehistorie tot de 20e eeuw.

 

Standaard Uitgeverij - 462 blz. – paperback

Engel

Engel

Toni Coppers

 

Thriller die zich volledig afspeelt op Brusselse lokaties.

 

Manteau - 271 blz. - Paperback

 

618 km kust

618 kilometer kust                                                    

Marina Goudsblom & Marja Slinkert

 

Van het Nieuw Statenzijl in Groningen via Friesland over de Afsluitdijk naar Den Helder. Vervolgens de Noordzeekust afzakkend tot en met De Panne. De auteurs bezochten alle 618 kilometer van deze kuststrook en verhalen in woord en beeld.

Kosmosuitegeverij -176 blz – luxe-uitgave

Hoe & Wat Belgie

Wat & Hoe België

Tineke Zwijgers

 

Achtergrondverhalen, met practische adviezen,uitgebreide informatie over de bezienswaardig-heden, suggesties voor dagroutes en stadswandelingen. Met een overzicht per wijk/regio en aangevuld met kaarten en plattegronden.

 

Kosmos – 206 blz – pocket

Belgie en Luxemburg

België & Luxemburg

diverse auteurs

 

Reisgids met foto’s, illustraties, kaarten en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. Suggesties voor wandelingen, routes en thematische tochten.

 

Capitool Reisgidsen - 351 blz – paperback

 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba 

    sitemap