Traveltv Australie

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

 

AUSTRALIE  1   2

Klik op een foto om de bijhorende videoreportage te bekijken

 

 

OCEANIË

 

 

Australië

Cook eilanden*

Nieuw-Zeeland

Samoa

Tonga

Vanuatu

 

andere continenten

 

 

 

on the road australie Een staatkundig lappendeken, gevormd door 6 deelstaten en 2 territoria met een eigen statuut: het Australisch Hoofd-stedelijk  en het   Noordelijk Territorium.
operagebouw sydney

Sydney is de oudste stad van het continent.Het gebied rond de huidige haven werd meer dan 40.000 jaar geleden bewoond door Aboriginals.

melbourne

Van Melbourne, de hoofdstad van de deelstaat Victoria, naar Adelaide over “The Great Ocean Road”. En dan de grens over naar  South Australië

tasmanie

Kleinste deelstaat is Tasmanië, een eiland  ten zuiden van Melbourne & Sydney. Ontdekt in 1642 door A.J. Tasman uit Lutjegast, een Gronings dorpje.

reisliteratuur over deze bestemming

 

Matilda’s laatste dans

Tamara Mc Kingley

 

Jenny Sanders krijgt na de dood van haar man een schapenboerderij in de outback als afscheidskado. Omdat ze niet blijf weet met haar verdriet besluit ze om er naar toe te trekken. Het doet haar goed maar de plek blijkt ook een geheim te herbergen. Zo hangt er een mysterie rond de vorige bewoonster en ook de buren zijn terughoudend om daar over uit te wijden.

 

De Fontein – 422 blz – paperback

Ben je al bang?

Jaye Ford

 

Literaire thriller. Livia wordt op een avond in een verlaten parkeergarage gemolesteerd door een man. Ze kan zich op het nippertje van haar belager ontdoen en in de plaatselijke pers wordt ze vervolgens tot heldin uitgeroepen. Maar dan begint de nachtmerrie pas echt…

 

De Kern – 366 blz – paperback

Woestijnwind

Tamara McKinley

 

Australië, 1946. IN het afgelegen dorp Morga’n Reach wacht Rebecca samen met haar zoontje Danny op de terugkeer van haar man John. Die is nog altijd niet teruggekeerd van het front en veel hoop is er niet. Ondertussen heeft Ben, de plaatselijke brandweercommandant, zijn gevoelens voor Rebecca duidelijk gemaakt. Ze staat voor een dilemma tot een alles verzengende bosbrand het dorp bedreigt en Danny afgesneden geraakt van het dorp.

 

De Kern – 317 blz – paperback

 

De roep van het land

Sarah Lark

 

Gloria, een jonge vrouw wordt door haar moeder gedwongen om op een Engels internaat te gaan studeren. Maar ondanks de aanwezigheid van haar nichtje Lilian voelt ze er zich doodongelukkig. En dan zet ze alles op het spel om terug te keren naar haar geliefde Nieuw-Zeeland.

 

De Kern – 604 blz – paperback

 

100 beste recepten

Matt Preston

 

Het jurylid van de Australische versie van Masterchef, Matt Preston selecteerde een rits gerechten voor de thuiskok. Makkelijke versies met een betaalbaar budget: van krokante kipschnitzel tot frisse cheesecake, van tarte tatin met prei tot chocoladeganache.

 

Kosmos – 245 blz – paperback

 
Reisgids Australie

Reisgids Australie

Roff Martin Schmith

 

Beknopte kennismaking met Australie. Een waaier aan meer bekende belevenissen (duiken bij het Groot Barrière-rif, winkelen voor echte aboriginalkunst, dromedaristocht door de outback) wisselt af met excursies buiten de gebaande paden (de opaalstad Coober Pedy, de Bungle Bungles zandsteen-formaties). Aangevuld met praktische info, gedetailleerde kaarten en suggesties voor wandelingen en autotochten.

 

National Geographic/Kosmos 399 blz – paperback

Lotgenvallen van een poineer

De lotgevallen van een pionier

Patrick White

 

Een zogeheten “Great Australian Novel” waarin het leven van drie generaties pioniers in Australië beschreven wordt, met aandacht voor klassiek Australische rampen als bosbranden, verdwenen kinderen en handelsreizigers. Daarnaast komen alle aspecten van het menselijk bestaan aan de orde: geboorte en dood, winst en verlies, verdriet en vreugde, wanhoop en ergernis.

 

Atlas Contact – 615 blz - paperback

Te gast in Australie

Te gast in Australië

Diverse auteurs

 

De verzameling korte reisimpressie, geschreven door meerder auteurs, geven een inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de inwoners. Aangevuld met nuttige reistips.

 

Informatie Verre reizen – 96 blz. pocket

 

Een kneedbaar land

Een kneedbaar land

Rudi Rotthier

 

Een reis door Nieuw-Zeeland. Impressies over de overweldigende natuur, het typische karakter van de kiwi’s en het samenleven tussen Maori en Pakeha (bewoners van westerse origine

 

Uitgeverij Atlas

270 blz - paperback 

HOME / LANDENINDEX / TRAVELMIND.TV TRAVELSTORIES.BE   REISINFO / CONTACT / CREW / REALISATIE VAN UW PROMOVIDEO / ADVERTEREN / STOCKSHOTS

© 2004-2013 T/A/S bvba  

sitemap